Upplevelser.

Dessa historier är från ägaren av bloggen: http://candymania.wordpress.com/ :

Hoppas allt är bra med dig 🙂 Med mig är allt bra, lite förkyld men det ska nog snart gå över. Men det var inte på grund av att jag ville fråga hur du mår som jag skickar ett mail till dig;) Jag vill berätta åt dig om några övernaturliga upplevelser jag och människor i min närhet har haft.

Den första upplevelsen ägde rum på våren 2009.
Jag skulle hämta min fästman som var hos en kompis och det var en bit att köra dit. Jag skulle köra genom ett område där vägen gick genom skogen. Hela vägen är asfalterad men det är kanske bara en tredjedel som är belyst.
Just som jag kommer fram till det ställe där vägbelysningen tar slut finns det en liten väg som går in i skogen. På det stället står en man, åtminståne tror jag att det är en man.
Han liftar.
Eftersom jag är en mycket försiktig en när det gäller vem jag plockar upp då jag är ensam bestämmer jag mig för att INTE stanna och plocka upp honom.
Jag svänger mig dock mot honom för att se ifall jag känner igen honom.
Jag ser inte hans ansikte, för han har huvudet nerböjt, men jag fylls genast av en obehagskänsla. Håren i nacken och på mina armar reser sig. Då jag kört förbi ser jag i backspegeln, där står ingen.
Några dagar senare då jag kör där förbi i dagsljus finns det en svart fläck, ungefär som om något brunnit på marken och i gräset, på just den platsen där mannen stod.
Det kusligaste är att några hundra meter från platsen där han står går svänger en liten väg till vänster från stora vägen. Den mindre vägen går upp för en backe och på toppen av denna backe tog en man livet av sig för ett tiotal år sedan. Han satt i sin bil och tände eld på bilen.
Min första tanke gick direkt till honom eftersom området där mannen stod var bränt.
Riktigt kusligt

En annan upplevelse jag har varit med om ägde rum för kanske ett år sedan, på sommaren.
Jag, min fästman och två av våra goda vänner var ut och körde.
Vi ville fara till de mesta kända spökställena här i trakten för att se ifall vi möjligtvis skulle få syn på något.
Det etta av dessa ställen är en sommarteater.
Det är ett rött hus med tillhörande uthus. I detta hus har det bott en man med sina två döttrar. Döttrarna lär ha varit psykiskt sjuka och deras pappa låste in dem i ett rum på husets övre våning.
Folk tror att det är flickorna som går igen inne i huset.
I uthuset har en man hängt sig och han sägs också gå igen.
Huset är omgiven av en stor skog. Härifrån kan man höra ljudet av trummor.
Min fästman och jag känner de flesta av de som brukar skådespela på detta ställe på sommaren. Min fästman har också varit där som skådespelare. ALLA har de upplevt kusliga saker här.
Den sak som jag var med om gick till såhär:
Vi kom ner på gården, vi satt i bilen. Det var skymning och ingen människa syntes till. Inga lampor lyste. Däremot var en dörr på uthuset öppet, dörren till det utrymme där mannen hängt sig. Vi såg mot huvudbyggnaden och pratade när jag svängde huvudet mot uthuset, till min fasa såg jag att lampan i utrymmet där mannen hängt sig lyste.
Vi fick rätt bråttom därifrån. Då jag såg bakåt medan vi körde iväg var lampan av.
En av våra vänner, som är involverad i teatern, jobbade sent en kväll och han var ensam kvar. Han hade släckt alla lampor och skulle fara iväg. När han skulle fara iväg såg han upp mot huset och en lampa var tänd på vinden. Han tänkt att han måst gå å släcka lampan, men då såg han en kvinna i en grå kåpa inne i huset.
Han satte sig hastigt i bilen och for iväg.
En annan händelse var min fästman med om.
De gjorde sig i ordning för en av sommarpjäserna. Min fästman tog av sig ett halsband och satte det på läktaren. När han sedan skulle ha det igen var det försvunnet. Alla letade igenom platsen grundligt men de hittade inget. När sedan teatern var slut för sommaren och de hade städ talko så hittade min fästman helt plötsligt halsbandet på EXAKT samma ställe dit han satte det. Det var alltså efter teatersäsongen och där hade varit hur många människor som helst.
En annan sak han var med om var att han var på vinden och skulle byta om inför pjäsen. Han var helt ensam där och rummet han bytte om i var mitt emot det rum där flickorna blev instängda. Dörren till rummet där de blev instängda var öppen. Det var en korridor mellan dessa rum. Detta skedde innan min fästman visste om husets spöken.
Mitt i allt då han stod där kände han sig iakttagen av någon. Han svängde sig om men ingen stod där.
Han kände det som att personen som iakttog honom stod i rummet där flickorna hade blivit instängda.
Det värsta med detta är ju att min fästman visste inget om att det påstås spöka i huset. Därför kunde han inte inbilla sig att han kände något.
En annan gång föll ett fönster ner från övre våningen och det gick inte sönder.

Sedan en annan sak jag varit med om, är faktiskt något som hände i samma rum som jag sitter i just nu och skriver detta.
Vi har en hylla i detta rum där vi har böcker och prydnadssaker. En av dessa prydnadssaker är ett ljus som set ut som ett hjortron. Detta ljus ligger på ett ljus som set ut som ett hjortron blad.
Det var sent en natt (klockan var 3) och jag satt framför datorn och jobbade med skol saker. Vår katt låg och sov på soffan nedanför hyllan.
Plötsligt ser jag hur hjortron ljuset flyger ner från hyllan och landar på ett syskrin vi har. Kattstackaren flyger upp ur soffan och kommer upp i min famn.
Det underliga är att ljuset hade stått längst in mot väggen, det kunde inte ha trillat ner, och det var bara ljuset, inte underlaget det låg på.
Sedan då katten gick tillbaka i soffan började han morra och svansen blev tjock och håret reste sig på ryggen. Han stirrade mot hyllan.

Sedan några saker som varken jag eller min fästman varit med om, men däremot en av våra vänner har upplevt.
I Jakobstad (en stad några hundra km norrut från den stad vi bor i) finns en restarurang som kallas Segelpaviljongen.
Denna restaurang har två våningar, men översta våningen är alltid stängd.
Varför? Jo för där spökar det.
Det står till och med i arbetskontraktet att det spökar på denna restaurang. Annars kanske hotellägaren skulle bli stämd av uppskrämd personal.
Det hör till personalens uppgift att alltid städa övre våningen.
När det har städat på kvällen skall de släcka lamporna, stänga dörrarna och gå därifrån utan att se sig om.
Ser de sig om när de är utanför restaurangen ser de att lamporna är tända på övre våningen, och att en kvinna står och stirrar på dem genom fönstren.
Detta är något som många av personalen har varit med om.
Det finns en telefon som har en linje till övre våningen, ingen annan stans. Övre våningen är ju som sagt alltid tom, men ändå ringer telefonen i nedre våningen.
Vem är det då som ringer från övre våningen?
Svarar man är det tyst i luren.

Sedan min sista berättelse handlar om en familj i en by här i Finland som heter Larsmo.
Den ligger bredvid Jakobstad.
Där fanns en familj som var helt normal. Föräldrarna var läkare och de hade några barn.
Helt normala och respekterade.
En morgon var hela familjen BORTA. Bilen, cyklarna, passen, ALLT fanns kvar.
Varm mat stod fortfarande på bordet.
Familjen var borta. Försvunna i tomma intet.
Detta hände på 1990 talet och den lokala tidningen rapporterade mycket om detta på den tiden. Huset finns ännu kvar och det står helt öde.

Oj förlåt, jag höll på att glömma. Jag har EN sak till att berätta:) Detta har inte vi varit med om men andra har berättat om det.
I vår stad, Vasa, finns en sockerfabrik. För länge sedan föll en av arbetarna ner i varm sockerlag och dog. De som arbetade med honom har berättat att synen var det värsta de varit med om och skriken från mannen kommer alltid att hemsöka dem.
Det sägs att han går igen i denna fabrik.
Under fabriken finns stora hallar där båtägarna ställer sina båtar för vintern.
Min bästa väninnas pojkvän och hans pappa äger en av dessa hallar och han var där en kväll för att jobba med sin båt.
Plötsligt slocknade alla lampor och hans radio, som stod i ett hörn av hallen, började spela på högsta volym.
Han ropade ” vem e här ”
och då tystnade radion och lamporna for på.
Ingen var där.
Ingen hade kunnat komma in för dörren var låst och det är stora dörrar som hörs när de öppnas och stängs.

Hoppas du gillade mina berättelser.
Jag får kårar av att tänka på dem:)
Men de är intressanta.

Sköt om dig
Kramis
//Anna

            .-.                   Moahaha      /aa \                              __\-  / )                 .-.                    .-.      (__/    /       Boo!   /oo \                  / ..\       /     \               ( \v  /__                 ( \  u/__    /       \__             \/   ___)                  \    \__)   \_.-._._   )  .-.       /     \                  /     \             `-`  / ee\     /       \_               __/       \               __\  o/ )   \_.-.__   )              (   _._.-._/     hoho     (___   \/           '-'           '-'                        /     \                                        _/       \    Boo!                                       (   __.-._/                                        '-'

Denna spännande dröm om en rymdtomte är från Enola som är sajtvärd på http://utomjordiskt.ifokus.se/ :

Tomten kom till mig i en dröm en natt. Den handlade om att jag och 2st kompisar satt ute i skogen på en stock en natt. Vi  kollade på stjärnhimmelen när plötsligt en stjärna började röra på sig och närmade sig. När den var ca 4-5 meter ifrån oss så såg vi att den var stor som en flugsvamp och den landade en bit ifrån oss.

Den såg väldig hi-tech ut, det fäldes ut landningställ, det rykte lite och det lyste ifrån den och ut steg 3st ljusvarelser, dem såg lite ut som streckgubbar. Dom vandrade runt bakom oss men jag vågade inte följa dem med blicken först, men sen sammlade jag mod och vände mig om.Men där stod inga lysande streckgubbar utan där stod en rymdtomte.

Jag lyfte upp han under armarna och hälsade han välkommen till jorden varpå jag vaknade upp ur drömmen.

                     .--.                               /  ..\                          ____.'  _o/           .--.          '--.     |.__          /..  \         _.-'     /--'          \ o  /    _.--'        /          /    \   ~'--....___.-'         /      \        (/      \)      ,_         |      \        |`\          \      '._     \  `'-._           '._      '-.   \      '-._/)              `'- ,~- _.`  '.        '.--.                          `-.,    / ..`\           .--.                 //'-.   o /          /..  \               (/     '--'          \o _ (____        __.|    .--'       '---\    '.         ,            '.    '-.___.-'/              '-.__     _.'                   `````

Här är en historia om ett mystiskt TV-spöke från Fotonissa på fotonissa.wordpress.com:

Angående spökmöte…

För tolv år sedan drygt skulle jag fira midsommar med min dåvarande pojkvän. Hans familj var i Paris på semester så vi var de enda som var hemma. Vi låg och kramades lite sådär som man gör inne i hans rum när vi plötsligt hörde ett oväsen från vardagsrummet. När vi gick dit upptäckte vi att TV’n stod på. Vi stängde av den med fjärrkontrollen och gick tillbaka till min pojkväns rum.

En stund senare hörde vi oväsen igen och minsann, när vi kom ut i vardagsrummet stod TV’n på igen! Nu började det kännas lite läskigt så den här gången slog vi av TV’n på knappen. När vi, någon timme senare, satt och åt i köket hörde vi ljud från vardagsrummet igen, och jodå, apparaten var på igen! Jag började tycka det här var skitläskigt, medan min pojkvän började tro att det var något fel på TV’n så han drog ur sladden ur väggen. Vi hann knappt in i köket innan TV- apparaten åter igen gick igång, med riktigt hög volym! Detta fastän sladden alltså var urdragen ur väggen och TV’n strömlös…

Uppenbarligen ville någon, eller något, ha kontakt och jag för min del tyckte det var hur äckligt som helst, så vi åkte därifrån och firade midsommar i mitt föräldrahem istället. Någon vecka senare upprepade sig denna procedur när min pojkväns föräldrar var hemma så en ny TV inhandlades. Vem eller vad som ville ha kontakt vet jag inte för något mer skedde aldrig under de år vi var tillsammans.

        ___        _/ ..\ Booo!!!!!       ( \  0/__        \    \__)        /     \     /      _\      `"""""``

Här är ett mail från Elena med några oförklarliga och läskiga händelser:

Hej Magicgirl! Tänkte dela med mig av några kortare historier som hänt människor runt omkring mig.

Min pojkvän berättade för några dagar sedan en sak som hänt hans kompis Jakob och deras familj. Jag kommer inte riktigt ihåg vart händelsen utspelade sig men Jakob och hans familj satt iallfall i deras bil påväg hem en sen kväll. Helt plötsligt ser hela familjen ett ljus lite längre fram på vägen. Det var väldigt dimmigt ute så Jakobs pappa som körde bilen saktade ner och ca 50 meter framför bilen såg de en flicka gå mot dem med en lykta. Hela familjen såg hur flickan kom närmre och närmre bilen och när flickan var ca 5-10 meter framför dem försvann hon helt plötsligt och bilen som stod i tomgång, dog. Hela familjen blev självklart livrädda och pappan försökte desperat starta bilen igen samtidigt som de andra såg sig runt omkring efter flicka. Några sekunder senare, i samma stund som bilen gick att starta igen, såg de flickan dyka upp bakom bilen och hon traskade vidare i mörkret.. Hela Jakobs familj tror att flickan gick igenom bilen och att det var därför bilen dog. Vad dom är helt säkra på är vad dom såg och att det som hände den kvällen var övernaturligt. Rätt läskig historia enligt mig, ibland kan det vara svårt att tro på någon när de berättar liknande historier, men när en hel familj har sett exakt samma sak blir man lite rädd..

Tänkte också berätta en annan sak som hände min mamma för väldigt många år sedan. Ca 1-2 år innan jag föddes (jag är 18 nu) så bodde min mamma tillfälligt hemma hos sin kompis med min bror som då var 2 år gammal. Mamma sov under den perioden på en madrass på golvet och min bror sov inne i ett annat rum. Madrassen som hon sov på låg precis nedanför en soffa och i den soffan sov mammas kompis. En natt vaknade min mamma sådär ”plötsligt” som man kan göra ibland ni vet när man drömt att man t.ex. ramlat ner för ett berg, man vaknar med ett ryck och en klump i magen. Hon kände att det var något som inte stämde och hon försökte resa sig upp men det gick inte. Hon slappnade av lite men så fort hon slappnade av det kändes det som om något/någon försökte ”ta över” henne. Hon har försökt förklara för mig hur det kändes men det är väldigt svårt att förklara. Hon kämpade emot i flera flera minuter och försökte prata för att säga till sin kompis brevid, men hon kunde inte säga ett ord. Efter några minuter släppte det. Min mamma har aldrig riktigt kunnat koppla vad det var, om det var någon som försökte ta kontakt med henne, om det bara var inbillning eller om det var en lucdiadröm? Jag vet inte riktigt vad en lucidadröm är men vad jag har fått förklarat för mig är det när man drömmer i ett vaket tillstånd.

En sista sak jag tänkte skriva om berättade min bardomskompis mamma för mig. När min kompis var nyfödd bodde hon, hennes mamma och hennes 3 åriga bror i en villa någonstans i Värmland. En dag stod min kompis mamma i köket när hon helt plötsligt hörde Niklas (min kompis bror) skrika, hon skyndade sig och när hon kom fram till honom satt han på sin leksaksbil med fötterna uppe och skrek ”en gubbe, en gubbe” och pekade mot dörren under trappan. Min kompis mamma tröstade Niklas och han lugnade ner sig, hon blev lite rädd men hon tänkte att han kanske bara inbillade sig. När hon frågade Niklas hur ”gubben” såg ut sade han att den var väldigt liten, där av anledningen att han hade fötterna uppe på leksaksbilen. Hon frågade också om han var genomskinlig eller skuggig, eftersom min kompis mamma misstänkte att det var ett spöke eller något andeliknande, men Niklas sade att det var en väldigt väldigt liten skäggig och läskig gubbe som såg dum ut. Tanken slog henne flera gånger att det var en liten ”tomte på loftet” fast denne höll till under trappan. Detta upprepades ett flertal gånger men min kompis mamma visste inte riktigt vad hon skulle göra eftersom hon aldrig såg något själv. Det var också vara svårt att tro på eftersom han bara var 3 år gammal när det hände. Men en gång när barnen låg och sov hörde min kompis mamma någonting ute i korridoren. Hon kollade ut i korridoren och såg hur dörren under trappan snabbt slogs igen. Hon blev helt förskräckt och öppnade dörren under snabbt trappan men såg ingenting där..

En till sak hände i samma hus med samma familj. Jag vet inte riktigt om det var innan eller efter allt med ”gubben” hände men baren var iallfall fortfarande små. Övervåningen till villan var en vind som familjen aldrig använde. Efter att dem bott där ett tag började min kompis mamma höra massa konstiga ljud från vinden, varje gång hon gick upp dit så försvann ljuden, men så fort hon gick ner för trappan började ljuden igen. Hon kände sig alltid iakttagen när hon var uppe på vinden men också när hon var utanför huset från fönstret på övervåningen. En gång när hon var ute på gården kollade hon upp mot vinden av en ren slump och hon såg hur någon eller något drog för gardinen snabbt, hon blev helt förskräckt och ringde dit en gammal vän och bad honom komma snabbt för att kolla runt på övervåningen. Hon visste inte ifall det var en uteliggare som brutit sig in eller liknande. Iallfall, enda vägen ut från huset var ytterdörren och ingen kunde ha tagit sig ut därifrån eftersom hon stod och vakade under tiden när hennes vän var påväg. När hennes vän kom fram kollade han igenom hela övervången och även undervången men hittade ingenting. Efter att de pratar ett tag och han hade lugnat ner henne sa han att han trodde att det rörde sig om något övernaturligt och han tipsade henne om att hon skulle gå upp dit och säga något liknande som ”Du skrämmer mig och mina barn, snälla försvinn härifrån”. Efter nåra dagar när hon samlat mod gick hon upp ensam på övervåningen och sade precis så, och efter det hände aldrig något igen..

Ha det bra och fortätt skriva massa kul! Du har en väldigt unik blogg 🙂

/ Elena

 .--')        /    /       |    /    /`.\   (_.'\    \          /     '--. .---'    ( " )        '-'                 ,                  \`-,      ,     =-              .-._/   \_____)\             ("              / =-              '-;   ,_____.-'       =-            /__.'        .-.       ( " )    /\_.' '._/\    |         |     \       /      \    /`    (__)  / `.__.'
 

Här är några minnen från Elin:

Hej magic!!

Tänkte att jag skulle dela med mig av lite grejjer som hänt mig under året, inget spektakulärt men ändå!
Synd att man inte är en sån som vart med om massa, sett saker och hört saker som man inte borde =)
Men anyway, here I go:

Man kan ju alltid lite på att djur känner av saker som vi inte kan.
Under en period när jag tagit upp detta med paranormala saker igen efter ett långt uppehåll pga av det ses som lite ”konstigt” och ”nördigt” när man va yngre, så började lite konstiga saker hända hemma hos mig och min mamma. Som om någon slog på strömmen =)
Jag kände mig ofta iakttagen på ett sätt jag inte gjort förut och även min hund märkte skillnad.
En sak jag kommer ihåg speciellt är en dag när jag gick in i min mammas rum för att leta efter ella(vår hund) som jag inte sett på några timmar.
När jag närmade mig dörren såg jag att hon bara låg där på sängen och stirrade på något, inte likt henne.
När jag gick in i rummet så reagerade hon inte ens på mig förrän jag sa hennes namn, då tittade hon på mig som om hon ville säga ”kolla här, häftigt”
så vände hon blicken tillbaka igen till det hon tittade på.
Jag började ana att hon tittade på nått speciellt och frågade högt ut i luften ”Är det någon här så, hej”
Precis då reste sig ella upp som om något hänt och började gå mot mig samtidigt som hon fortfarande höll blicken där den va och med svansen mellan benen.
Som om hon blivit lite förskräckt. =)
Jag tror att det va nån gammal släkting på min mammas sida eftersom jag skrev till mediet på spökwebben och frågade.
Så vem vet =) Det har hänt en gång till när jag vart hemma hos mamma och till och med frågat i luften om det finns nån här som vill något, då har samma sak hänt.
Lilla ella ser nått som vi andra inte gör 😉

Sen har jag en till historia om ella, hehe hon har vart med om mycket stackarn 😉
Detta hände när vi bodde i vårt gamla hus där jag växte upp.
En natt vaknade jag av att ella står vid fotkanten av min säng, helt stel i kroppen, morrandes och tittar rakt ut i luften.
Jag vart jätterädd och frågade vad hon höll på med.
Men hon bara fortsatte att morra och fräsa där vid fotändan.
Till slut avtog det coh hon lugnade ner sig och lade sig ner för att sova igen.
Undrar vad det var! Nån som ville mig illa kanske. Klart min lilla hjälte försvarar mig mot allt ont =)

Saker började även hända på mitt jobb efter att jag tagit upp det paranormala igen.
Silar ramlade ner från hyllor som alltid ligger där och har aldrig ramlat förr.
Jag har nästan fått ett saltkar i huvudet när jag satt och gjorde avloppet i diskrummet, som stod på diskmaskinen som inte var igång.
sen har lampor tänt sig själv igen precis efter att jag släck dom.

Ja det va mina små historier, kanske kommer det fler? =)
kram/Elin

 .'``'.      ...      : o  o `....'`  ;      `. O         :'        `':          `.          `:.          `.           : `.         `.          `..'`...       `.                  `...     `.                   ``...  `.                           `````.
 

Intressanta upplevelser från Noar:

Hej!
Mitt namn är Noar.
Jag tänkte dela med mig av en sak som har hänt mig flera gånger i mitt liv, och tror att det har hänt fler. Det som har hänt är att jag har sett framtiden. Vilket låter rätt konstigt, men jag ska berätta hur det hände.

Det var i oktober 2008, jag vaknade på morgonen och fick reda på att min granne som var 16 år hade begåt självmord från höghuset.
Samma kväll satt jag på bussen till en kompis. Jag kollade genom fönstret och tänkte på min granne, plötsligt fick jag en bild framför mig av en bil som kör på en man. Bilden kom och försvann blixsnabbt. I samma ögonblick tänkte jag “vad är detta?”. Jag hade aldrig haft sådan känsla och en sådan bild.
Jag hade den bilden i huvudet hela kvällen.
Jag o mina andra kompisar satt på bussen hem från min kompis, då plötsligt bussschaufören bromsade allt va han kunde. Då han körde på en cyklande man. Från det ögonblicket visste jag att det inte var en vanlig känsla och bild jag fick, utan att jag kunde veta va som skulle hända i framtiden. Efter den dagen har jag haft det flera gånger.

En annan intressant historia var innan jag skulle ut på en nattklubb, då jag skulle ta på mig mitt silverarmband. Då fick jag en bild framför mig av att den gick sönder, och jag viste att det skulle hända, men jag tog ändå risken. När vi väl var framme på natt klubben och skulle beställa drinkar så kollade jag på armbandet o den hade visst gått sönder. Så man kan säga att det bekräftades flera gånger.

Jag har tränat mycket på koncentration, avslappning och ganska mycket kinesisk yoga.
Jag tror att alla människor har den förmågan men det gäller att hitta den och utveckla den rätt.

Forskarna säger att människan bara använder 5% av hjärnan, men vad använder vi de andra 95% till?
Vi måste kunna göra mer med våra hjärnor. gäller bara att hitta rätt sätt.

Publicera gärna detta så vi kan se om det är fler som har upplevt samma sak. Tack / Noar

   ###, ,##, ,##,         #  # #  # #  #         ###  #  # #  #         #  # #  # #  #         ###' '##' '##'              .--,             /  (            /    \           /      \          /  0  0  \  ((()   |    ()    |   ()))  \  ()  (  .____.  )  ()  /   |` \_/ \  `""`  / \_/ `|   |       `.'--'.`       |    \        `""`        /     \                  /      `.              .'    ,     |`             |  _.'|       |              `-'  /       \                 .'        `.____________.-'


Följande upplevelser är från Millenium:
min farmor dog 1991 en sommar bodde jag i huset hon bodde i men allting stod inte rätt till första natten jag bodde där hörde jag saker som ramlade ner jag gick upp ock kollade vad som stod på jag såg grytor på golvet jag blev rädd och sprang till sov rummet nästa morgon hörde jag viskningar jag visste inte vart dom kom nästa natt när jag skulle sova kännde jag att nogån satt vid säng kanten jag kände en hand på mitt huvud jag kunde inte sova under hela veckan när farfar dog so försvann min framor från huset än i dag har jag frågor jag aldrig kommer få svar på jag vet att detta låter konstigt och jag kan inte förklara det men det hände och sedan dess så tror jag på ett liv på andra sidan.

    _.---,._,'        /' _.--.<          /'     `'        /' _.---._____        \.'   ___, .-'`            /'    \\          /'       `-.         |         |                   .-'~~~`-.         |                 .'         `.         |                 |  R  I  P  |         |                 |           |     |                 |           |          \              \\|           |//    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
 

Här kommer ett minne från Linn:
Jag har upplevt några saker som gör att jag helt utan tvekan är säker på att det finns någonting större än det vi se, någonting mer.

Vet inte om det har med intuition eller att något eller någon försöker ta kontakt men i alla fall ..

För ett antal år sedan så bodde jag ute på landet, 45 invånare, bara åkrar och skogar, en väldigt tyst plats som på vintern kan tyckas vara väldigt
kuslig. I alla fall så finns det en väldigt gammal gård där ute, som min morfars bror arbetade med att renovera, den skulle nämligen inredas i gammaldags stil och användas som museum. På öppningsdagen när allting var färdigt så var alla som bor i närheten där för att kolla, även jag och min familj. Personligen så tycker jag att gamla hus är skrämmande på något vis och likaså det här. Det gick små guidade rundor inne i huset som alla följde för att få inredning och bygge förklarat för sig.. men eftersom jag redan fått ta del av historierna kring detta av min morfars bror så valde jag att vandra omkring helt själv. Samtidigt som alla andra befann sig i vardagsrummet så hittade jag en liten smal, ganska dold gång som jag förstod hade varit pigans genväg till köket, precis när jag gick in i gången så fick jag en otroligt obehaglig känsla, omöjlig att förklara, men håret verkligen reste sig i nacken och det blev väldigt kallt, bildligt talat. Ja vända på två röda sekunder och gick till alla andra i vardagsrummet. Ja visste inte om jag ville berätta för någon om känslan jag precis haft, men ja behövde inte, för efter ungefär tio minuter hör jag min mamma nästan skrika ”men usssh va obehaglig känsla jag fick här inne”. Guiden passade då på att berätta att för ungefär hundra år sedan så hade dottern till familjen som då bodde där, hängt sig i den lilla vrån. Otroligt vad jag rös när jag fick redan på en anledning till den obehagliga känslan både jag och min mamma haft, att det säkert inte bara va någonting inbillat. Kändes som en bekräftelse. Efter det har jag känt samma känsla många gånger, alla har jag inte fått bekräftade på något sätt, men en del och det räcker för mig. Jag vet att det finns någonting som vi inte riktigt förstår oss på!

Linn

    ___        _/ @@\       ( \  O/__        \    \__)        /     \     /      _\      `"""""``          ___        _/ 66\       ( \  ^/__        \    \__)        /     \     /      _\      `"""""``          ___        _/  "\       ( \  ~/__        \    \__)        /     \     /      _\      `"""""``

Historia från Mimmi:
Hej Magic! Nu ska jag berätta om ett par saker som jag har vart med om i mitt förra hus. Jag och min familj bodde i ett hus för två år sedan, men vi flyttade till en lägenhet förra sommaren. I huset hade bara en familj bott innan oss, så det var inte särskilt gammalt. Men för tre år sedan så dog min farmor. Efter det så började vi i min familj inte känna oss särskilt trygga i huset längre. En gång så skulle min syster bada i vårt badrum på nedervåningen, hon hade luggit där en liten stund och helt plötsligt hörde hon hur någon knackade på dörren in dit. Hon sa ju förstås kom in, men inget hände. Hon sa det igen, kanske var det någon av våra föreldrar som inte ville tränga sig på tänkte hon, men nej, ingen kom in. När hon var klar så kom hon upp till övervåningen där vi andra satt i köket och så sa hon ”Vem var det som knackade förut?”. Men ingen av mamma, jag eller pappa kunde ju erkänna eftersom det inte var någon av oss som hade gjort det. Min syster blev då väldigt illa till mods och vågade inte stänga dörren dit mer. Redan innan det så ville jag inte stänga dörren dit när jag badade. Det kändes som om man blev iakttagen hela tiden där inne. Det fanns inga fönster i det rummet heller (vet inte varför jag tog med det). Jag tvingade alltid någon i familjen att vara på nedervåningen när jag var där inne, jag har både klaustrofobi och mörkerfobi, så om det var stängt och vi fick strömavbrott, så hade jag nog dött, därför tvingade jag dem. En annan sak som har hänt nästan alla i min familj är att när någon av oss har suttit vid datorn så har det knastrat i en rottingstol som vi hade bakom/bredvid datorstolen. Vissa gånger så kanske vi klev så nära den att det knastrade för att golvet böjde sig, men när den stod bakom datorstolen så var det nästan omöjligt att det skulle hända. Vi tror nu att det kan ha varit min farmor som hade kommit tillbaka till oss. Ja, det var lite om mina övernaturliga upplevelser! Ha det bra och förtsätt tro på det övernaturliga!

                .--.
                              /  ..\
                         ____.'  _o/
                      '--.     |.__
                     _.-'     /--'
                _.--'        /
               ~'--....___.-'

Följande historier är från Ida Maria:
Har läst din blogg länge men har inte sett att man kan skicka in sina egna historier försen nu.
Det har nämligen hänt en del oförklarliga saker i min familj. Det är ingen som tror mig när jag berättar det här så tänkte att bäst att skriva till dig (jag har en känsla av att du aldrig skulle drömma om att tro att det inte var sant).
Såg ju att du gillade älvor och det kanske är en sådan som varit framme hemma hos mig?

Vi kan väll börja med när jag var ungefär 11-12 år. Vi hade det inte så bra ställt då och hade ont om pengar, till råga på allt fick min pappa sparken just då (min mamma var redan arbetslös). För att lugna ner sig och tänka över saker och ting begav han sig ut i skogen som han brukar göra. Och just den dagen hände något väldigt underligt. Inne i skogen, under en gran hittade han en hel hög med nybakade frallor och 5000 kronor. Bara sådär.. Och det skumma var att vi åt av dom där frallorna i nästan en månad men dom blev aldrig torra utan var alltid nybakade. Kanske var det en älva (dom snälla dårå) eller en liten tomte som hade varit i farten?

Inte så långt efter detta hände en annan grejj som var betydligt obehagligare. I huset vi bor i har en gubbe bott i innan. Han hade inte dött eller något sådant här utan flyttade till ett ålderdomshem. På vinden och i den lilla boden ligger dock mängder av grejjer som är hans kvar (det är nästan lika vanligt att mamma svarar ”det är gubbens” som hon svarar ”den är från ikea”) så han har nästan blivit som en del av familjen för oss. Iallafall, en dag när jag och min lillasyster var på upptäcksfärd på vinden hittade vi en knallrosa sittsäck (sån där med småsmå plupprar i). Vi blev såklart stormförtjusta och drog ner säcken. Väl nere hjälpte pappa oss att öppna knuten på plastsäcken den låg i och i samma sekund som han öppnade den gick strömmen i huset och det blev liksom kallt (inte iskallt eller någon vind eller så, utan bara kyligt). Min pappa gick för att kolla om någon propp hade gått, vilket det inte hade. Han knöt då ihop säcken och genast kom strömmen tillbaka. Efter det eldade vi upp sittsäcken med påsen och allt.

Nyligen (ett halvår sen) var min mamma ute och gick med hunden. Dom var uppe på ett berg och helt plötsligt börjar Irma (hunden) gnälla och slänger sig sedan ner för berget. Min mamma är inte beredd och följer med i fallet och olyckligtvis går både hennes korsband och hennes sidoledband i knäet av. Väl nere är Irma helt lugn igen och hjälper mamma att kräla sig hem. Ungefär samtidigt hade min lillasyster kommit hem, hon hade gått in i huset och börjat klä av sig när hon såg att tavlan som vi har där (också kvarlämnad av gubben) är tom (Det är en tavla på en kyrkogång, i kyrkogången ska det stå en äldre herre med böjd rygg och trasiga kläder). Hon får panik och kutar ut ur huset och ringer mig. Medans hon pratar med mig kommer pappa hem (trots att han inte slutat från jobbet än). Han säger att han fick en obehaglig känsla av att han måste åka hem och den hade blivit så stark att han inte kunde stå emot den. Min lillasyster berättar om tavlan men när dom går in igen så är herren tillbaka på tavlan som ingenting. Pappa går sedan på måfå in i skogen för att leta efter mamma och går i princip på en rak linje fram till henne (som om han visste vart hon var någonstans). Pappa tror dock att Min lillasyster inbillade sig, jag tror att herren gav sig av för att hämta pappa…

Dessutom händer det ”smågrejjer” hela tiden. Jag har en kattvind på mitt rum och när jag var yngre hörde jag ofta ljud innifrån dem, jag brukade då även höra krafsanden från väggarna och taket. Min dörr kan ibland öppnas ett par centimeter och sedan smällas igen och inte bara en gång då och då utan typ 20 gånger i rad jättefort som om någon verkligen vill irritera. Och en annan gång föll min bokhylla över mig mitt i natten och det skummaste är att även om bokhyllan skulle falla av någon naturlig orsak så skulle den aldrig kunna nå sängen eftersom dom står för långt ifrån varandra. Det var efter den gången som jag ledsnade och ställde mig mitt i rummet och skrek en del fula ord och att jag ville bli lämnad ifred. Det konstiga är att inget mer har hänt efter det i mitt rum. I de andra rummen hörs det dock fortfarande konstiga ljud och saker faller ner utan anledning så vem vet spöken kanske bara behöver bli tillsagda för att lämna en ifred? 🙂

  (                                (                 )           )        (                   )               (                       )      )            .---.           )              (     .-""-.       (        (   /     \          ( .-""-.  (      )   / _  _ \        )       )  |() ()|           / _  _ \   )        |(_\/_)|  .---.   (        (_ 0 _)           |(_)(_)( .---.   (_ /\ _) /     \    .-""-.  |xxx|           (_ /\ _)   /     \   |v==v|  |<\ />|   / _  _ \ '---'            |wwww|    |(\ /)|(  '-..-'  (_ A _)   |/_)(_\|            '-..-'    (_ o _)  )  .---.  |===|    (_ /\ _)                       |===(  /     \ '---'     |mmmm|                   '---'     |{\ /}|           '-..-'                                 (_ V _)                                  |"""|                                  '---'

Några historier från Matilda:
Hej Magic!
Jag har tre stycken lite kusliga historier att berätta om (inte så läskiga, men att uppleva dem är kusligare än vad man tror).
De utspelr sig båda i samma hus, som min familj bodde i under ett år då vi byggde hus.
Huset ligger i en del av en by, som ligger nära vattnet. Detta huset är det enda som ligger på strandsidan och är ett parhus. Vår familj
hade ena delen då. Det är över 100 år gammalt (creepy?)

Iallafall, det var egentligen ett sommarhus men vi hyrde det under vinter och höst. En novemberkväll, tror jag, blåste det oehört mycket
och regnet smattrade mot rutorna. Jag var tyvärr ensam hemma, och skulle vara det tills halv elva på kvällen.
Jag bestämde mig för att fördröja tiden med att kolla på TV.
När jag skulle på toa, lämnade jag TV:n på…
När jag kom tillbaka hade den bytit kanal, men fjärrkontrollen var orörd. Det läskiga var att programmet den kanalen visade just då var ”Det okända”.
Stunden jag kom tillbax från toaletten visade den bilder på spöken, och jag blev ju inte lite rädd.

Den andra småsaken som hände var på mitt rum, som var väldigt litet. Det var i samma hus.
Där fanns en spegel som stod på en hylla, den var ganska stor, men inte vår utan de som ägde husets.
När jag hade ätit och skulle gå till mitt rum, hörde jag ett ”krach!” och skyndade dit. Spegeln hade splittrats i tusentals bitar och
låg på marken. Vi vet inte hur den kunde ramla ner därifrån så plötsligt, men mina föräldrar skyllde på min lillasyster.
Så fick jag oturligt nog 7 års olycka ^^

Det sista var inte en händelse, utan en sak som jag fann i det där huset. När jag duschade i den gamla duschen,
upptäckte jag ett märke som någon ristat in i duschväggen. Ett kors, som de brukar ha vid gravar.
Det fanns alltid där, och jag har alltid undrat om det låg en grav under huset… xD

Det var nog allt, keep on writing Magic, din blogg äger!
Matilda

     .--.
         /..  \ ----(Booo!!!!)
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Historia från Virran:

Hej Magic!

Jag är en av dina läsare som nu bestämt mig för att skriva ner en av mina upplevelser… Den spökigaste av dom 🙂

Under nästan hela min uppväxt bodde jag och min familj i ett riktigt fint gammalt rött 1800talshus ute på landet, några mil från stan. Det var ett sånt hus med golvplankor som var 50cm breda och hela huset knarrade lite varstans. Riktigt fint och urmysigt. Egentligen.
Av nån anledning så var jag alltid rädd när jag var ensam och speciellt när jag skulle sova. Vilket senare fick sina skäl och det ska jag berätta om nu.

Jag var väl i ca 8års åldern kan jag tänka mig när detta inträffa. Men jag minns det som om det vore igår.

I mitt rum hade jag sängen stående mitt ut från väggen ut i rummet. På ena sidan om sängen stod en riktigt super gammal träbyrå som vägde hur mycket som helst på grund av sin ålder och träslag. 3 lådor hög var den och djupet på den var god, så den var väldigt stabil och jag kunde absolut inte rubba den för 5 öre.
Som ni förstår, en byrå som man inte lyfter i första taget.
Hursomhelst.

Jag ligger i min säng, mitt i natten och hela huset sover.
När det helt plötsligt; PANG!!!! Och jag vaknar upp som ett skott,rädd som sjutton och inser i min panik att byrån har ramlat på/halvt över sängen. Den byrån som totalt helt omöjligt skulle kunna tippa bara sådär om ingen skulle lyfta den och putta frasmåt (har provat efteråt).

Jag blev så rädd att jag inte visste vad jag skulle göra. Till slut, efter en stunds andning, hävde jag byrån upp igen med alla mina krafter+rädsla (det gick att häva den eftersom den var halvt lutad över sängen) och gick sen in till min mamma och berätta vad som hänt. Hennes svar var givet (eftersom hon inte tror på sånt här) – Ja lilla gumman, det var nog en dröm, kom och lägg dig här.

Men det var det inte. Inte alls. Minnet sitter etsats och jag komemr ihåg varenda detalj och hur jag fick plocka upp sakerna på golvet osv.

Kram från Virran

    .-.
      ( " )
   /\_.' '._/\
   |         |
    \       /
     \    /`
   (__)  /
  `.__.'

Historier från Ida:

Hej 🙂 tänkte berätta lite om några upplevelser som jag och även mina kompisar har vart med om.

Tex en gång när jag och en av mina bästa kompisar satt helt ensamma hemma i hennes rum och kollade på spökvideosar på youtube. Lampan var släckt och dörren var stängd så det var nästan helt kolsvart, man såg bara konturerna från sakerna i rummet, och ljuset från datorn. Helt plötsligt hör vi hur en påse liksom knögglar ihop sig och vi ser även det. ( påsen låg på hennes byrå som var kanske 2 meter från sängen) det var inte så att det lät så för att den vecklade ut sig utan den var redan utvecklad. men nu såg vi den prasslas ihop till en boll nästan. Vi blev ju såklart rädda och det blev även hennes katt som började kraffsa på dörren i panik. vi gick därifrån och tände nästan alla lampor.^^

Hemma hos min Pappa kan jag inte sova. För varje gång jag ligger i min säng (dörren är stängd) så hör jag hur det låter som att någon går utanför fram och tillbaka. brukar vanligtvis vara rädd när det är nånting som låter, men jag brukar alltid gå och kolla vad det är. vissa som jag berättar det för tror att det är huset som är gammalt och låter. men det slutar alltid när jag öppnar dörren! en gång flög tillochmed dörren upp när jag hade stängt den. då var jag ju inte lite rädd ! men gick och stängde dörren igen iallafall. även varje gång jag sitter och tittar på tv, så är hallen och pappas rum till höger. och jag känner mig hela tiden iaktagen. Pappa känner inte det,men det har jag och mina kompisar. en gång har det sett ut som att en man i svart har gått förbi, stått inne i pappas rum i mörkret och sen bara försvunnit. satt och stirra dit, och pappa frågade om jag såg något,men jag sa nej,för jag visste inte om det var inbillning eller inte.
Har även tagit ett kort i min säng hemma hos pappa. råkade dra bort för snabbt,så den är suddig. Men jag vet helt klart och tydligt att jag hade stängd mun. men på bilden ser man ändå som att det ser ut att någon ligger bredvid mitt ansikte (helt i en annan färg) och skrattar. jag blev skiträdd! även min pappa tyckte att bilden var läskig. ska försöka skicka den om jag hittar den.

även hemma hos min bästa kompis så känner man sig ibland iaktagen. Det känner i stort sett alla som är där att man inte är ensam. Jag och hon och våra pojkvänner skulle en gång sova där men det var ingen av oss som kunde somna. vi hörde massa saker, lamporna knakade och plingade ( vilket dem inte brukar göra ) och datorn hade satts på även fast vi hade stängt av den ordentligt. Det var även så att varje gång jag var på toaletten blinkade lamporna jättemycket, men aldrig när någon annan var där inne. när jag var där tillsammans med min kompis blinkade den bara lite. tillslut var vi så trötta så vi orkade nästan inte ens bry oss om ljuden osv. så vi bestämde oss för att rita av ett föremål på ett papper. ställa det nånstans och se om det hade rört sig under natten. när vi vaknade nästa morgon hade föremålet flyttats ungefär 1 cm.
även när man sitter och tittar på film ser man skuggor i köket ibland.vilket drar till sig min och min kompis blickar istortsett hela tiden.
Men det som jag tyckte var mest obehagligt hemma hos henne var när hon och jag satt och åt på morgonen. det var helt tyst i lägenheten och i dem under. och helt från ingenstans hör vi som en tjej som nynnar på en sång lite kort. både jag och min kompis hörde det och som att det kom precis utanför köket. det var ju bara hon och jag hemma, men jag fick ändå värsta starka känslan av att vilja stänga dörren bakom mig. vilket jag gjorde också.

det var allt jag kom på just nu som har hänt 🙂 vet inte riktigt om man ser bilden så bra, men man såg jättetydligt när man kollade på mobilen på den bilden. om jag ska försöka förklara så är det jag längst till vänster på bilden ( det som är det ljusa ansiktet liksom) bredvid ser det ut som någon.. mörkhyad eller vad man ska säga ligger och skrattar. pappa tyckte även att det såg ut som.. nått vitt spöke eller nåt, som tar sin hand upp mot mitt huvud. ja du får själv se bilden och se vad du tycker 🙂

/ Ida

P.S Kom även på en till sak som har hänt 🙂
när jag och min kompis var på min tvillingsysters skola så gick vi själva omkring runt på skolan. ( hon går naturbruksgymnasium så det finns stall etc. )
jag och min kompis står inne i svinhuset och kollar på grisar. till höger om oss är det en dörr ut som är öppen. och bakom oss är det en lång gång. och när vi står där.. ser jag (och hon med tydligen) något svart gå förbi, vi antog att det var en människa. och sen känner jag hur någon drar med sin hand på min rygg. så jag kollar såklart bakåt. men det är ingen där. och helt omöjligt om det var en människa för att den skulle hinna bort och ut eftersom det bara var som en gång bakom oss utan dörrar osv. vi blev skiträdda och gick därifrån. det hände mitt på ljusa dagen. D.S

Idas spökfoto:

                .--.
                              /  ..\
                         ____.'  _o/
                      '--.     |.__
                    _.-'     /--'
                _.--'        /
              ~'--....___.-'

Historier från anonym:
Hej, Gud vad kul att hitta en blogg som INTE handlar om dagens outfit och helgens festande.
Jag tror att många fler än vad man tror, faktiskt tror på det övernaturliga.
Ni vet hur barn tror på spöken, dom blir rädda av en dröm eller något och sedan säger mamma eller pappa: Men lilla gumman det var bara en dröm, det finns inga spöken, somna om nu.
Då känns det lite tryggare eftersom “mamma är vuxen och det hon säger är sant”. Tänk dig om din mamma eller pappa istället skulle bli rädd eller något, skulle du komma somna om då?

Min moster och hennes man hade ett landställe vi brukade vara på under sommaren, helt plötsligt sålde dom huset. Vi var ju så små så vi frågade inte varför men några år senare när jag var 17 år så berättade mamma för mig att min moster hade sålt huset för att det spökade där. Jag trodde först att hon skojade med mig men det gjorde hon inte. Min moster hade berättat att när hon hade varit där själv, (hennes man jobbade mycket) så hade någon eller något satt sig vid sängkanten när hon låg och vilade, hon kunde inte se någon eller något men sen rörde det vid henne.
Det som chockar mig är att min moster är den sista personen i världen som skulle kunna säga: det finns spöken. Och hennes man är den sista som skulle sälja huset “för att det spökar”. Det fick mig att undra.
_________________________________________
En annan historia: Jag kommer aldrig mer köra anden i glaset efter det som hände. Jag och några kompisar körde anden i glaset, vi bodde då i en lägenhet där en man hade tagit livet av sig men det visste vi inte då. Vi hade som en bords skiva som stod mot väggen i det rummet vi satt och jag och min kompis skulle iväg senare på en dansklass och helt plötsligt säger anden i glaset något liknande som: nära döden. Till min kompis alltså. Jag trodde att det var någon som flyttade glaset men det kommer man ju aldrig få veta om det var så eller inte, alla nekar i alla fall. Helt plötsligt rasar bordsskivan på min systers kompis, alla flyger ut ur rummet. Thats it! Ingen mer anden i glaset för oss. När vi sedan var på väg till dansklassen så var det en enorm trappa man ska gå nedför för att komma till tåget. Pang och min kompis ramla ner för hela trappan, hon klarade sig med några sår och blåmärken men visst var händelsen obehaglig.

             .--,
            /  (
           /    \
          /      \
         /  0  0  \
 ((()   |    ()    |   ()))
 \  ()  (  .____.  )  ()  /
  |` \_/ \  `""`  / \_/ `|
  |       `.'--'.`       |
   \        `""`        /
    \                  /
     `.              .'    ,
     |`             |  _.'|
      |              `-'  /
      \                 .'
       `.____________.-'

Uppleveser från M:

Hej Magic!

Nu kommer jag berätta endel som jag varit med om.

Jag börjar med mitt allra, allra första minne. Jag var liten, satt fortfarande i spjälsäng.
Kommer ihåg att det började surra högt och att andra ljud trängde in. När jag ser mej omkring i mitt rum så ser jag trekanter som ser ut som solkatter, lysande, ovanför ett av de två fönstren som finns i rummet. Blev jätterädd och tog min gojgoj (snuttefilt) över huvudet tills allt var över. Sedan minns jag inget mer.

Denna gången handlar om julafton. Jag var kanske 4-5år och hade fått en leksakskatt i julklapp. Ni vet, en sådan som går, sitter, jamar. Iallafall, jag lekte glatt med denna nya leksakskatten. Jag var helt ensam i vardagsrummet, resten av familjen var i köket och käkade godis och umgicks, när jag tittade upp och såg att jag inte var ensam längre. I soffan satt en man. Årgång (haha menar såklart århundrade) slutet av 1800-talet/början av 1900-talet. Han hade grått hår i axellängd, fina kläder och de mest äckliga ögonen jag någonsinn sett! Han satt i soffan och flinade åt mej, och bara stirrade på mej med sina uppspärrade, trekantsformade, mörka ögon. Jag blev livrädd!!!
Kommande händelse minns inte jag men min mor har berättat att jag gallskrek, kom springandes ut i köket och skrek ”Mamma det sitter en gubbe i soffan!”.
Efter det har jag drömt om honom, återkommande drömmar. Vi möts på samma ställe varje gång och slåss. Nu har jag inte haft denna drömmen på några år, tack och lov.

Några gånger har det hänt när jag var liten att jag gått till köket på natten för att ta något att dricka. När jag varit påväg ut från köket och ska gå tillbaka till mitt rum så har dörren stängts igen framför mej och jag faller ihop, helt förlamad. Framför mej har jag sett saker som inte går att beskriva, man kan kalla dom hallucinationer – kan inget bättre ord. I dessa har det också varit konstiga ljud. En gång jag minns speciellt är att jag hört djungelljud och sett en stor djungel i köket med dinosaurier, apor, zebror, elefanter etc. När jag tänker efter så har jag sett massa liknande saker när jag var yngre – livlig fantasi kanske? 😉

Jag har även sett en svart spökkatt vandra runt i huset några gånger. Skuggor som rör sej för att sedan vara borta många gånger.. ja det händer mycket!

Hoppar vidare till tonåren, jag var 13 år. Det var en natt när jag skulle sova. Hade dörren på glänt när jag plötsligt hör en kvinna ta en mycket ljus och svag ton i operasång. Jag tänkte att jag bara inbillade mej.. hörde det igen, denna gången högre. Jag inbillar mej igen! tänkte jag.. Än en gång, ännu högre. Jag blev skiträdd. Sedan skriker hon hjärtskärande, springer för trappan till våran vind, öppnar vindsdörren och smäller igen den hårt.
Jag däremot sprang åt andra hållet, in i köket och panikslagen ringer min dåvarande pojkvän. Satte mej ute på trappen tills han kom. Då kunde jag äntligen sova.

Denna händelse var jag nog kring 14 år. Jag skulle sova. Hade stängt dörren till mitt rum, dragit ner persiennen, släckt ljuset och allt var kolsvart – precis som jag ville ha det (just då, en period som varade kort -sova i ett kolsvart rum). Var nära att somna när jag plötsligt blev som förlamad. Något kallt tog min högra arm och la den på mej på ett konstigt, vridet sätt. Tog min andra arm och lade den nästan likadant. Sedan kände jag något kallt på min hals. Spärrade upp ögonen och allt var borta. Nästa dag var jag sen till skolan, som jag alltid var, och stressade iväg. Hade volleybollturnering med resten av klasserna i min årskull. När vi spelat en match säger en av mina vänner ”men vad fan har du gjort på halsen, har killen gjort sugmärken på dej igen haha.” nej svarade jag, det har han inte. Vi hade match direkt igen så jag hann aldrig kolla. Men när den var över gick jag och kollade mej i spegeln. Inte ett enda märke. Jag sa detta till min vän och hon sa att det var konstigt, dom fanns ju där förut. Jag frågade henne hur dom såg ut och vart dom satt. Det var ett märke på vardera sida av halsen, precis där jag natten innan känt att någon rört mej.

Jag lämnar dej med detta, så återkommer jag med fler historier 🙂

Mvh M

     .--.
         /..  \ ----(Booo!!!!)
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Historier från genkaku:

Typ för 17 år sedan.
Bodde jag med min far i ett gammalt kristligt församlings hus som sedan på senare blir ett nykterhets hus. eller hur det nu var.

Där hände det väldigt mycket skumma saker vill jag minnas.
I mitt rum var det lugnt och still samt endast små kalla fläckar här och där.
Men som det är ett gammalt hus så kan det ju läka in igenom fönstren å springor.
Men ett ljud kommer jag i håg det var som en boll som studsa på vinden ovan för där jag sov, kunde inte lokalisera exakt var det var men det för kom bara en gång per år. Då kunde det där studsande ljudet vara i 3-4 dagar men bara på nätterna vid 22 tiden. Det kan ju ha varit en fågel men nee, något annat måste det varit, å jag vågade ju inte gå upp när det studsa så där. utan gick upp på dagarna men fans inget där. inga spår i spånet heller.
Vi hade ett gäst rum också.
Det var ett rum som jag nog aldrig skulle våga sova i.
Dom som sov där sa att dom kände sig ner stirrade och vill helst sova i vardagsrummet.
Även dom som sa att spöken inte finns tyckte rummet var obehagligt.

Jag mins en speciell händelse jag satt i vardagsrummet och kolla på tvn
Och jag hör en sky jäkla smäll, ungefär som någon spränger i bärgen.
Men känner ingen vibrationer eller något, utan hör sen hur det låter i köket kan inte förklara ljudet, men där iaf makaroner, spagetti, socker och m.m som flyger ut över golvet.
När jag väl kommer in i köket å ser detta så börjar hela jag skaka av rädsla. slänger in påsar å saker i skafferiet igen sliter på mig skorna. öppnar dörren för att rusa ner och ser att vindsluckan är öppen.
jag hoppar upp å slår till luckan så den flyger igen och springer ut och står där tills pappa kommer hem.

Får rysningar en idag och en kall kår i ryggraden…
Men gamla hus rör på sig så kan ju ha varit något sådant.
Men som dom säger, en äkta spökjägare ska tänka som en skeptiker!

    .-.
      ( " )
   /\_.' '._/\
   |         |
    \       /
     \    /`
   (__)  /
  `.__.'

Historier från Elin:
Jag har sett en tomte två gånger. Jag mins dock bara en av gångerna.

Första gången var jag två år (det här har min mamma berättat för mig). Vi var uppe i Jämtland och hälsa på lite släktingar, och så sa dom åt mig att gå och leka. Jag tittade mot en trappa och sa ”Jag vågar inte, det står en tomte i trappan”

Andra gången låg jag i sängen, jag vaknade upp ur en dröm och satte mig upp, i fotändan bakom sängen hade jag en docksäng och där stod det en tomte. Jag blev så rädd att jag la mig ner snabbt under täcket.

När jag gick på dagis brukade vi gå till ett ställe som heter soliga berget, det ligger inne i en skog och det är massa stenar och det finns nästan inga träd där så solen lyser in där (så det fått namnet antar jag). I alla fall, varje gång vi kom dit gick jag runt en sten (samma sten varje gång) och när dom fråga vad jag gjorde svara jag att jag sa hej till tomten.

     .--.
         /..  \ ----(Booo!!!!)
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Upplevelser från Fi:
Hej Magicgirl.
Måste säga att jag gillar din blogg, super bra. Keep it up!

Iallafall så har jag oxå varit med om lite dittan och dattan.
Är själv väldigt känslig mot energi eller vad man nu vill
kalla spöken /andar.
Har alltid kunna känna saker redan när jag var liten, men
tänkte väl inte så mycket på det. Kastade bort det som att jag
hade livlig fanatsi. Men känner fortfarande av det nu även i
vuxen ålder. Nu när jag även ”sänkt garden” och börjat utforska
saker och ting så känns det som att allt faller på plats.
Började med att jag fick mitt horoskop utskrivet åt mig.
Nu pratar jag inte expressen skit horskop utan the real shit.
Det var verkligen jag i ett nötskal. Lite skrämmande. Där stod
det oxå att jag har ”gåvan” men måste utveckla den mera. När
jag nu känner mig redo för det. Hur ska man göra?! Menar jag
vill, men hemskt skrämmande. Var ju inte det jag hade tänkt
att göra när man blev vuxen. Kommer därimot från en bakrund
där att bli ett medium är heeeelt tabu.
Pratade med min mor ang detta och hon blev tyst, sen säger hon
ja, din mormor kunde se och kommunicera med dom döda. Hon sa
oxå att även hon har gåvan med inte velat utveckla den. Hon
säger bara åt andarna att gå sin väg. Så ja… mitt liv har
byt inriktning lite.

En dag satt jag och kolla film på datorn. Helt plöstligt så
stängs min sterio av. Som om propen gick, var min första
sekund tanke, innan jag insåg att datorn och allt annat var
igång. Var bara sterion som gick i offläge.Jag hade inte
kommit åt den eller fjärkontrollen. Tryckte igång den igen
och allt funka precis som förut. Konstigt?

En annan natt då jag precis byt mobil och hade min gammla
mobil liggandes i bokhyllan. Den var avstäng och allt. Helt
plötsligt runt tre på natten så går larmet på den…. För det
första, jag sätter aldrig larm, för det andra, jag sätter
ALDRIG larm kl tre på natten…

Vissa kvällar känner jag mig även iaktagen. Som om nån kollar.
Hemskt känlsa, mörk och ond känsla. Men denna känsla har även
nu på senaste tiden byts ut mot en god och ”ren” känsla. Denna
rena energi har även mamma fått i hennes hem, och både hon
och jag känner att det är min morfar som kommer och hälsar
på. Han leker även med min katt….. låter helt sjukt, men
min katt ser saker som inte jag ser. Han har nog sätt mycket
stackarn hehe.

Oj detta blev långt, ber om ursäkt, men nu vet du /ni
lite bakrund.
Hade det gott! ❤

                       .--.
                              /  ..\
                         ____.'  _o/
          .--.          '--.     |.__
         /..  \         _.-'     /--'
         \ o  /    _.--'        /
         /    \   ~'--....___.-'
        /      \
       (/      \)      ,_
        |      \        |`\
         \      '._     \  `'-._
          '._      '-.   \      '-._/)
             `'- ,~- _.`  '.        '.--.
                          `-.,    / ..`\
          .--.                 //'-.   o /
         /..  \               (/     '--'
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Historier från Tessie:
Det har hänt en del för mig som inte går att förklara med vetenskap och sånt skit.
Okej vi börjar med nr jag var liten.

När jag gick i förskolan så gick jag och min mamma dit.
På vägen tittade hon på mig med en allvarlig blick och sa att hon ville berätta något för mig.
Hon hade tydligen inte sagt det till min pappa än så fanns ingen chans att jag skulle ha hört henne tala om det.
Jag frågade iallafall ”handlar det här om Gun?”
Gun är då en av mammas arbetskamrater.
mamma frågade mig då hur jag kunde veta det och jag svarade att jag bara vet det.
Då hade hon alltså fått en hjärnblödning.

En annan gång då jag gick i förskolan och det var halt ute så gick jag och mamma på en trappa.
Jag visste då en sekund innan att hon skulle rasa och när hon gjorde det så tog jag tag i hennes hand och drog upp henne.
Frågan är hur kunde ett litet barn vara så stark?
Och hur kunde jag veta?

Under ett tillfälle kunde jag även andas under vattnet. (En pool i antingen Thailand eller Gran Canaria. minns inte)

En annan gång då jag åkte ifrån mina morföräldrar som bor på Gotland så ville jag inte åka för jag kände på mig att jag inte skulle få se någon av dem igen.
Och då när Jag och mina föräldrar skulle åka till Thailand kände jag att något var fel.
Jag visste inte om det var något med planet eller dylikt. men vi åkte iallafall inte.
Och innan det datumet som vi skulle åka (eller ja. typ en vecka eller något) så dog min morfar.

Har även sett ett spöke för länge sedan. Jag tror iallafall att det var det.
Jag hade min sovrumsdörr lite öppen.
Och när jag kollade snabbt för att jag kände mig iakttagen så såg jag en vitgenomskinlig lång klänning som fladdrade förbi.
mina föräldrars sovrumsdörr lät också hela tiden. Slog igen flera gånger eller vad heter det?
Någon slog även på mitt fönster och det är knappast att någon människa kan göra det för den är två våningar högt upp.

Det har hänt en massa fler saker också men jag ska inte tråka ut er mer.

Och juste..
Jag är intresserad av det övernaturliga och det okända för att det är så mycket som händer som vi inte vet anledningen till.

P.s. tror min mamma har sett några utomjordingar landa också.. en natt blev plötsligt helt vit genom fönstret. Och det finns en plats nära där hon bodde. I en ”skog” eller vad man ska kalla det som det är en stor del i en helt rund cirkel där inget växer alls.
Landningsplats för utomjordingar? Såklart..

Just det.. Jag började bli intresserad av utomjordingar efter att ha sett tv-serien Roswell (Böckerna: Roswell High).

Tack för mig!

                .-.
                  Moahaha      /aa \
                             __\-  / )                 .-.
                   .-.      (__/    /        Boo!   /oo \
                 / ..\       /     \               ( \v  /__
                ( \  u/__    /       \__             \/   ___)
                 \    \__)   \_.-._._   )  .-.       /     \
                 /     \             `-`  / ee\     /       \_
              __/       \               __\  o/ )   \_.-.__   )
             (   _._.-._/     hoho     (___   \/           '-'
            '-'                        /     \
                                       _/       \    Boo!
                                      (   __.-._/
                                       '-'

Bloggerskan: http://auroranebulosa.bloggplatsen.se berättar följande:

Hej! Jag vill gärna dela med mig av saker jag upplevde i barndomen rätt mycket.

När jag var 5 år flyttade jag, min mor och hennes dåvarande pojkvän in i en lägenhet i ett gammalt hus på nästan 100 år.
Den våning där vår lägenhet låg var tidigare en stor vind som gjorts om.
Jag minns inte hur lång tid det gick efter att vi flyttade in innan jag och min mor började se och uppleva saker.
Det fanns ingen dörr till mitt rum så istället hade jag en gardin som jag kunde dra för. Jag minns speciellt en natt då jag vaknade av att det lyste i
toaletten och köket. Jag kikade ut och såg en svart siluett av en man som bara stod där.
Jag minns inte om jag blev rädd eller inte men jag antar det.
Ibland upplevde jag även att någon pillade mig i håret och det var grymt skrämmande. Jag försökte alltid ha täcket över öronen och ligga intryckt mot väggen.

Jag blev även jagad i en av trappuppgångarna. När jag kom upp till vår våningen hördes snabba fotsteg efter mig och det lät som att någon bara var några meter bakom mig men jag såg ingen. Jag blev rädd och sprang till ytterdörren, fotstegen ökade farten och sprang. Jag låste upp dörren, kastade mig in och låste.
Stegen hade varit precis efter mig.
Jag tittade ut genom titthålet men såg ingen.

Vi flyttade senare till en annan lägenhet.
Min mor berättade flera år senare att hon flera gånger fick gå upp mitt i nätterna för att släcka alla lampor, trots att hon gjorde det innan hon la sig.

En vän till mig flyttade in i precis samma hus, fast våningen under. Även där släcktes och tändes lamporna lite hur som helst, saker försvann och dök upp igen och hon hörde knackningar i väggarna. Väldigt mystiskt.

************************************************

När jag var 13 flyttade min farsa in i ett hus ute på landet. Huset hade tidigare bara bestått av ett rum (vardagsrummet) och vind precis ovanför (mitt rum) men fler rum hade byggts till med tiden. Huset var då ca 120 år gammalt.
Jag var rätt glad över att få hela övervåningen för mig själv men så fort vi flyttade in började det hända oförklarliga saker.

Första natten hörde jag fotsteg från trappan som kom närmare och närmare min dörr. Precis framför min dörr blev det tyst innan fotstegen började om från trappan igen. Detta höll på hela natten och jag sov inte nånting.
Jag kände mig ofta iakttagen och brädor i det gamla vindgolvet knakade på ett speciellt sätt när man gick på dom och det hörde jag hela tiden inifrån mitt rum.
Till slut blev det outhärdligt så jag sov på en tältsäng i min lillasysters rum i flera månader.

Jag blev även trött på det så till slut gav jag mig fan på att jag skulle få ha mitt rum i fred utan någon mystisk varelse skulle få skrämma mig.
Lyckades till slut få det relativt hemtrevligt på mitt rum utan störningar.
Däremot slutade inte saker hända.

En kväll var jag ute för att mata och stänga in katterna i stallet för natten och när jag kom in igen vände sig hela familjen mot mig och stirrade konstigt.
Jag frågade vad de höll på med. Min far och styvmor tittade på varande och min far sa:
– Var du på ditt rum nyss?
– Nej, jag kom ju utifrån. Jag har matat katterna…?
– Jaha… hrm.
– Hurså?
– Njää.. Vi hörde precis någon gå på vinden in till ditt rum. Dörren öppnades och stängdes.

Jo, jag blev vettskrämd och ville inte direkt sova där den natten.

Ännu en sak som hände var en morgon precis innan jag skulle gå ut till landsvägen och ta bussen till skolan.
En dörr från vardagsrummet ledde direkt in i min farsas sovrum och jag stod där och tittade på tv några minuter innan jag skulle gå.
Av någon anledning har jag aldrig gillat det sovrummet. Det är något där som alltid drar min blick mot fönsterna så när jag sitter i soffan ser jag alltid till att sitta så jag inte ser dom.
Ialla fall; jag stod där, framför tvn, när min blick återigen drogs mot fönsterna. Plötsligt ser jag en svartvit kvinna i en svart gammaldags klänning och en sådan knut på huvudet man hade förr. Hon stod och tittade ut genom fönstret och såg ganska fundersam ut. Plötsligt vände hon sig emot mig och försvann.
Jag glömmer dock aldrig hennes ögon, de var isblå och hade kattformade pupiller. Jag blev riktigt rädd och stormade ut ur huset och halvt sprang till busshållplatsen.

En tid efter den händelsen hyrde vi en lokal i byn där vi hade kalas. Lokalen hade tidigare varit en skolsal och på väggarna hängde mängder med fotografin från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.
På en gruppbild av en gammal skolklass såg jag just den kvinnan från sovrummet. Hon var en gammal lärarinna! Brevid gruppbilden stod ett porträtt av kvinnan och visst fasiken hade hon kattformade pupiller! Hon hade just en sån klänning och en sån knut som jag hade sett kvinnan i sovrumemt ha på sig!

******************************************
Jag har även hört ljud av avlidna husdjur. Deras speciella läten, runda avtryck i sängen som om en katt hade legat ihopkrullad där och liknande.
Jag är en skeptiker och troende på en och samma gång. En del av mig tycker att det bara är inbillning och att det finns en logisk förklaring till allt medan
den andra sidan anser att det finns enormt mycket här i världen som vårt mänskliga förstånd aldrig kommer att förstå.
Hur som helst har alla dessa händelser varit ytterst verkliga för mig. Sen om det finns en logisk förklaring eller ej, det bryr jag mig inte om.

Hälsningar Mad

Ps, min mor verkar också ha ”gåvan” att se och höra döda. Precis efter att mormor gick bort fick min mor besök av henne i sovrummet.
Hon såg mormor stå och titta på henne från ett hörn i sovrummet om nätterna. Hon hörde hennes röst och kände hennes speciella parfymdoft.
Hon kunde vakna av att någon smekte hennes kind och hon visste direkt att det var mormor.

Min mor har även förutspått flygkrascher och barnafödslar långt innan de inträffar.
Jag själv ser direkt på en kvinna att hon är gravid (eller snarare ”vet” det bara) trots att hon kanske bara 1-2 månader gravid och det inte syns.
Jag har även drömt (både vanliga drömmar och dagdrömmar som får mig att försvinna ett par sekunder) om saker som senare har inträffat (otrohet till exempel).
Det kanske går i släkten?

     .--.
         /..  \ ----(Booo!!!!)
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Upplevelse från R:
Jag upptäckte din blogg ganska nyligen och måste säga att den är väldigt spännande att läsa! Men nu till saken..
För ungefär en timme sedan satt jag i min säng och lekte med en pendel då jag helt plötsligt fick en känsla av att någon tittade på mig (haha, typisk känslan som så många får). Då bestämde jag mig för att fråga pendeln om någon annan förutom mig själv befann sig i rummet. Först stannade den till och var helt orörlig, men efter ett tag började den röra sig helvilt åt alla möjliga håll! Jag kände hur jag fylldes av konstig energi som gav mig rysningar, stoppade pendeln och tittade upp. På väggen, bara en halv meter ifrån mig, såg jag en svag skuggestalt. Jag stirrade på den ett tag utan att röra mig, sedan blinkade jag till och den försvann. Energin fanns kvar ett tag efter, men blev svagare med tiden (känner fortfarande av den lite).
Då kom jag att tänka på det här inlägget och fick lust att dela med mig.
Jag skulle inte kunna påstå att det var en ondskefull känsla som jag upplevde. Först blev jag självklart lite rädd, men den känslan som hängde kvar var ganska mysig. ^^

  (                                (
                )           )        (                   )
              (                       )      )            .---.
          )              (     .-""-.       (        (   /     \
         ( .-""-.  (      )   / _  _ \        )       )  |() ()|
          / _  _ \   )        |(_\/_)|  .---.   (        (_ 0 _)
          |(_)(_)|  ( .---.   (_ /\ _) /     \    .-""-.  |xxx|
          (_ /\ _)   /     \   |v==v|  |<\ />|   / _  _ \ '---'
           |wwww|    |(\ /)|(  '-..-'  (_ A _)   |/_)(_\|
           '-..-'    (_ o _)  )  .---.  |===|    (_ /\ _)
                      |===|  (  /     \ '---'     |mmmm|
                    '---'     |{\ /}|           '-..-'
                                (_ V _)
                                 |"""|
                                 '---'

Historier från Sandra:
Hej Miss Magic!
Tänkte dela med mig av mina upplevelser och även andras i min omgivning. Here we go!

Jag börjar berätta om min halv syster som nu är 5år.
När hon var tre år gammal såg hon sin döda morfar vid namn Åke.
Hon sa då till sin mamma: ”hur länge ska Åke vara här?”
Hennes mamma svarade:”ja det vet jag inte. Men det gör väl inget att han är här?”
Min syster svarade då:”Ne jag bara undrade”
Hennes morfar dog några år innan hon ens föddes. Min systers mamma har även berättat att hon kan känna sin fars tobakslukt emellanåt. Men de är bara glada över att få besök av Åke 🙂

Min mamma äger en magisk spegel. Kan låta konstigt men så är det. Den är över 100 år gammal och har gått i släkten. Personer som är i närheten av denna spegel kan få en röst i huvudet som berättar om saker som kommer att ske i framtiden.
Ett exempel på detta var när mamma precis hade träffat en ny man. Hon var väl inte säker på att det skulle bli något jätte seriöst eller så.
Men när hon stod vid spegel talade den om att de skulle flytta ihop och få en son. ”Aldrig” tänkte min mamma. Hon ville absolut inte ha fler barn och hade tom tänk sterilisera sig. Men några år senare hade de flyttat ihop och fått en son. Så kan det gå!

Min mamma har även ”gåvan” eller vad man ska kalla det. Dock märkte hon mest av det som liten och det är inget hon har försökt att utveckla.
Men när hon var liten såg hon människor som var döda. Hon såg en vän till familjen sitta i deras vardagsrum bara kort efter att han dött i en motorcykel olycka. Hon visste då inte ens att han var död. Sen har hon även berättat om att hennes mormor och morfar också hade ”gåvan”. Hennes mormor kunde se att saker och ting skulle hända innan de gjorde det och hennes morfar använde sig mycket av slagrutor. Jag vet inte om du vet vad det är men det är som metallpinnar som rör sig åt olika håll och efter det kan man hitta tex vattenkällor osv.

Själv har jag varit med om underliga saker hos min pappa. Jag har mina aningar om vem det är som busar där.
En natt när jag inte kunde somna hörde jag trappsteg i trappan. Det började nerifrån och gick uppåt. När det väl kommit upp började det om nerifrån igen. Jag är ganska rädd av mig men tillsist var jag bara tvungen att se vem som sprang i trappan upp o ner. När jag kom fram till trappan var det knäpp tyst och ingen annan var uppe. När jag sedan gick och la mig i sängen igen började stegen på nytt. Tror jag somnade ett ganska bra tag efter allt lyssnande på trappan.
Även andra personer som besökt min pappas hus tycker att det är något konstigt med huset. Oftast vet de inte ens om de upplevelser jag och min syster har haft där.
Alla första gången min dåvarande pojkvän skulle besöka min pappa visste han inte om att jag varit med om saker där. I bilen på vägen dit var han pigg och glad som vanligt. Men så fort vi kom in i huset gick han raka vägen upp och la sig i en av sofforna. Han sa att han helt plötsligt började må dåligt och att det var ett jätte fint hus men det var något konstigt med det. Då berättade jag såklart.
Men detta är inte allt. En dag hände det något riktigt obehagligt. Det var nämligen så att min pappa hade fått en afrikans trämask av sin farbror. Jag och min syster har aldrig tyckt om den då den på minner om en djävul. Huggtänder och spetsiga öron och riktigt arga/grymma ögon. Så vi hade gömt denna trämask i en av garderoberna. Men då en dag när jag och min syrra gick in på hennes rum hängde trämasken på väggen. Egentligen brukade där hänga en katt tavla som nu var borta. Jag sprang argt ner till pappa och frågade om varför han hade hängt upp den där otäcka masken på min systers rum. Han visste inte ens vilken mask vi pratade om. Alltså verkade det inte vara någon i familjen som hängt upp den. Jag och min syster slängde åter in den i garderoben och sen dess har varken hon eller jag sett den. En tid efter detta hittades katt tavlan. Den låg i min syster soffa gömd under sittkuddarna. Läskigt.
Har varit mer små saker men orkar inte ta det nu ^^

Vill även tillägga att jag också har ärvt gåvan. Vilket jag är otroligt glad över och försöker utveckla så mycket jag kan. Jag har enda sedan jag varit liten kunnat se auran på människor. Dessutom kan jag ”läsa av” vissa föremål och på det sättet få reda på vem som haft det osv.

Tack för att jag fick dela med mig! /Sandra

                .-.
                  Moahaha      /aa \
                             __\-  / )                 .-.
                   .-.      (__/    /        Boo!   /oo \
                 / ..\       /     \               ( \v  /__
                ( \  u/__    /       \__             \/   ___)
                 \    \__)   \_.-._._   )  .-.       /     \
                 /     \             `-`  / ee\     /       \_
              __/       \               __\  o/ )   \_.-.__   )
             (   _._.-._/     hoho     (___   \/           '-'
            '-'                        /     \
                                       _/       \    Boo!
                                      (   __.-._/
                                       '-'

Upplevelser från Stefan:
Hej.
Jag har en kompis (Maria) som jag umgås mycket med. Vi har en varm och nära vänskap – inte illa av två trötta medelålders!! – hahaha ….

De sista två åren har vi upptäckt vissa skumma saker runt och mellan oss. Ännu ingen skarp telepati, men det är förmodligen bara en tidsfråga. Den som hände lördagen den 8e maj tar nog priset. Vi var glada efteråt att vi båda observerade samma fenom, för vi tvivlade på vad vu upplevde …

Lördagen innan upptäckte jag att en remsa med bussbiljetter hade försvunnit ur plånboken. Förargligt med tanke på att den hade ett värde av ca 125 kr. Ni som äker kommunalt i Storstockholm vet hur en sådan remsa ser ut – en 180kr remsa! Hur som helst, så tänkte jag inte mer på det. Inte ont anande att jag skulle få annat att tänka på om precis en vecka!!

Sagda datum, 8e maj, så kom vi två på att det vore gott med något ätbart. Vi tittade hungrigt åt en sylta som finns i köpcentret. De har skapligt goda pizzor, sallader samt olika sorters pasta. Valet blev två olika sorters pasta. Det med en god Mariestadsöl till blev dagens måltid … Ofta har jag undrat hur bryggeriet får till en så god öl som Mariestad?? Den frågan får jag aldrig svar på.

Vi stod vid syltans disk och väntade. Två förvirrade medelålders … Förvirrade, tysta och hungriga.
SMACK!! – Något dunsade till mellan oss- Vad sjutton var det?? Vi såg häpet båda två, ner på golvet mellan oss. En 180kr remsa!! I 1000 fall av tusen ska inte en sådan remsa dunsa till i golvet om man tappar den. Men den här gjorde det – Mystiskt! Hade den varit kompakt och vägt minst ett kilo, hade det varit en annan sak.
Vi konskaderade båda att vi hörde en kraftig duns från stället där remsan låg. Ingen runt omkring oss saknade den heller … Ännu mer mystiskt ….
Vi började förstå att vi hade observerat ett märkligt fenomen som fysikerna vägrar acceptera att det förekommer – materalisation av ett föremål!! Läckert, och väldigt spännande!
Jag har varit med om att saker försvinner och kommer fram igen, men har aldrig sett det med egna ögon. Även min goa kompis Maria har varit med om det … Men detta tog priset!!

De sista åren har varit nästan lika spännande när vi träffats. Ofta händer det saker när vi trivs i varandra sällskap. Vid ett tillfälle, som jag sent ska glömma, var när vi båda två samtidigt, kunde ”vädra fara”! Vi var ute och gick med hennes tokiga och trivsamma tax! En ny sorts tax – en MOTSTRÄVIG tax, men charmig.
På håll, bakom oss (på minst 100 meters avstånd), så kände vi båda av att något otrevligt. Men vad, det är frågan. Vi väde oss båda två samtidigt, och såg en man som vi fick läskiga vibbar ifrån. Mellan oss och mannen fanns det ytterligare ett antal personer, men vi var relativt säkra på vår sak. När vi väl insåg att det var oss han var ute efter, så lyfte vi taxen och sprang så fort vi kunde. Vi var iskalla nog att vänta med springandet tills vi kom fram till hörnet av en container, som dålde oss, när vi tog till harvärjan (vi sprang som f-n!).
Det visade sig att denne galning hade letat efter oss i minst 20 minuter, och var en efterlyst galning. Han var ute på en våldsturné, och välkänd av farbror Blå.
Vi hade aldrig klarat oss ensamma, men nu var vi två som uppfattade allt samtidigt, med våran starka intuition. Det räddade oss!!
Vi två har varit med om det mesta. Bl a bor Maria bredvid ett högt berg med vikingagravar på toppen. På denna skogsbeklädda topp ser vi ibland grå skuggor fara runt. De tycks vara aktiva när någon varit oförsiktig nog att störa friden runt gravarna …
Vad tror ni om min story? Kom gärna med synpunkter ….
Vänligen Stefan

  _.---,._,'
       /' _.--.<
         /'     `'
       /' _.---._____
       \.'   ___, .-'`
           /'    \\
         /'       `-.
        |
        |                   .-'~~~`-.
        |                 .'         `.
        |                 |  R  I  P  |
        |                 |           |
      |                 |           |
         \              \\|           |//
   ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Upplevelser från Alice:
Hej Magic!

Här är lite upplevelser som jag varit med om.
För några veckor sen, innan skolavslutningen hade vi idrott och jag och mina två kompisar var ute och sprang i skogen.
Eller sprang och sprang vi gick mest.^^
Plötsligt så kände jag och en av mina kompisar en lukt, vi kände båda igen den men visste inte riktigt vad det var. Men så sa min kompis att det måste vara den där tanten som vi sitter bakom i bussen ibland som luktade så, jo det är det nog tänkte jag och sen fortsatte vi gå. Efter ett tag så hörde vi hur någon kom gående på stigen en bit längre fram så vi började småjogga och plötsligt så såg jag ”tanten på bussen” komma gåendes på stigen! Det första jag tänkte var att: Vad sjutton gör hon här?! Sen så ryckte jag tag i en av mina kompisar och viskade: Hon går där ser du!!?? Hon nickade och jag är rättså säker på att min andra kompis också såg henne, vi joggade fram till där vi hade sett henne men hon var inte där! Och hon kunde knappast ha gått förbi oss utan att vi sett det eftersom det bara finns en stig och skogen är rättså gles så man kan se en bit in i den…
En annan sak hände nästan direkt efteråt. När vi hade sprungit klart så skulle vi in till idrottshallen för att duscha och byta kläder osv…
När vi kom in i korridoren som går utanför idrottshallen så kom vi på att det var mycket mörkare där än vad det brukar vara…
Men i alla fall så såg vi två tjejer men eftersom det var så mörkt så kunde vi bara se konturerna av tjejerna men vi visste ändå vilka det var, det var två tjejer i våran parallellklass. Vi gillar inte dom så när vi såg dom så började vi sucka lite lågt och himmlade med ögonen och hoppades att dom inte skulle se oss, men dom fortsatte bara gå så vi stack in i omklädningsrummet och när vi kom in dit trodde jag nästan att jag skulle dö för gissa vilka som stod där och gjorde sig i ordning?! Jag var verkligen säker på att det var dom, verkligen 110 % säker! Jag skulle kunna satsa 75 miljarder på att det var dom vi såg gå i korridoren bara för några sekunder sen!
Senare när vi satt i matsalen och åt berättade den kompis som gått sist in i omklädningsrummet av oss att hon inte hade sett tjejerna gå runt hörnet, dom hade lixom bara lösts upp i tomma intet…

En helt annan sak är att det spökar i mitt rum saker ramlar ner från sina platser flyttar sig eller dyker upp på helt andra platser än vart jag la dom. En gång skulle tre kompisar sova över hos mig och dom sa att dom inte gillade mina porslinsdockor för dom tyckte dockorna följde dom med blicken. Jag svarade dom att ja det var nog mina dockor som var ute och vandrade på natten och möblerar om i mitt rum vi kom i alla fall på att min ena kompis skulle ta en bild på mitt rum och sedan så skulle vi jämföra bilden med rummet dagen efter. Sen så gick vi och la oss. På morgonen så behövde vi inte någon bild för att se att saker hade ändrats, det första vi såg var att mina porslinsdockor ett kvartsvarv vända ifrån oss så att dom inte tittade på oss längre, massa böcker var utdragna från min bokhylla och en hade ramlat ner på golvet den boken var ”Det Okända” det var extra läskigt eftersom den boken hade legat under en annan bok och den boken hade inte ramlat ner!!
Senare fick vi reda på att gårdagen var fredagen den 13!
Det var skitläskigt!
Ha det bra! Kram Alice
P.S akta er för porslinsdockor, man vet ju aldrig 😉

    ###, ,##, ,##,
        #  # #  # #  #
        ###  #  # #  #
        #  # #  # #  #
        ###' '##' '##'
             .--,
            /  (
           /    \
          /      \
         /  0  0  \
 ((()   |    ()    |   ()))
 \  ()  (  .____.  )  ()  /
  |` \_/ \  `""`  / \_/ `|
  |       `.'--'.`       |
   \        `""`        /
    \                  /
     `.              .'    ,
     |`             |  _.'|
      |              `-'  /
      \                 .'
       `.____________.-'

Upplevelser från Steffie:

Hello Magic-sama 😀

Jag tänkte bäretta om en händelse som hände mig för rätt längesen, den är nog inte världsläskig, men aja

Det händer ofta att jag sitter i mitt rum och läser, som jag känner nån rysning i hela kroppen liksom.
Och jag läste nånstans, eller så var det från harry potter, när ett spöke går igenom en så ryser man plötsligt. Och jag frös inte eller nåt. Senare när jag hehe försökte meditera, så hände det igen, men längre och kag fick verkligen gåshud :O och min hjärna blev alldeles tom. det hände så en annan gång när jag hade sprungit/joggat. Då så var jag totalt uttmattad och jag kände inte mina armar och ben, men jag kände dem ändå! Jag kunde lixom inte röra mig, men jag kunde röra mig! hehe lite konstigt, men det är svårt att förklara. Dock så kollade jag upp det och det verkade vara (typ) nåt som hette ki :O alltså nån typ mystisk kraft eller nåt :/ lite svårt att förklara, gå in på wikipedia eller nåt xD det var nog allt för nu ^^

Ha det så bra Magic-sama! ❤
//Steffie Uzumaki

                .--.
                              /  ..\
                         ____.'  _o/
          .--.          '--.     |.__
         /..  \         _.-'     /--'
         \ o  /    _.--'        /
         /    \   ~'--....___.-'
        /      \
       (/      \)      ,_
        |      \        |`\
         \      '._     \  `'-._
          '._      '-.   \      '-._/)
             `'- ,~- _.`  '.        '.--.
                          `-.,    / ..`\
          .--.                 //'-.   o /
         /..  \               (/     '--'
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Upplevelser från Häxsan:

Hej jag vill bara berätta 3 saker 2 spökupplevelser och en gåva som jag ärvt.
när jag var ungefär 8 år och förskyld skulle mina föreldrar åka och handla och jag låg nerbäddad i min säng då jag hörde fotsteg från vinden
jag blev jätte rädd och slog på teven. senare samma dag hörde jag att någon gick omkring på vinden igen men jag gick och lade mig. och det läskiga är att mina föreldrar inte har lagt golv på stället där mitt rum ligger. den andra gången var när jag var 12 jag var på väg från skolan det var början av december och vi bodde i ett skogsområde jag tänkte ta en genväg hem, och då fick jag syn på ett spöke. det var gamaldags klädd och saknade ben och det stirrade på mig jag fick panik och sprang hela vägen hem.
Gåvan är att kunna hela människor, jag har fått den förmågan av min moster som snarare gav mig den. en annan gåva är att jag kan ibland se framtiden, en gång drömde jag om en häst som skulle vinna på travet jag sa det till mina föreldrar som vann 150 kr. men nu för tiden drömer jag bara om vad folk kommer säga eller göra.
Kramisar Häxsan

                .-.
                  Moahaha      /aa \
                             __\-  / )                 .-.
                   .-.      (__/    /        Boo!   /oo \
                 / ..\       /     \               ( \v  /__
                ( \  u/__    /       \__             \/   ___)
                 \    \__)   \_.-._._   )  .-.       /     \
                 /     \             `-`  / ee\     /       \_
              __/       \               __\  o/ )   \_.-.__   )
             (   _._.-._/     hoho     (___   \/           '-'
            '-'                        /     \
                                       _/       \    Boo!
                                      (   __.-._/

Mail från Marina:
Hej!
Har läst din blogg ett tag nu, och är väldigt fascinerad över det övernaturliga.
Mina favoritkatgorier får nog bli ”spöken och väsen” och ”magi och mystik”, jag läser i princip alla inlägg som finns där!
För ett tag sedan började jag bli intresserad av läsarhistorierna och kollar nu efter uppdateringar där nästan varje gång jag läser din blogg.
Därför tänkte jag själv slänga in ett par egna upplevelser, så att alla andra som också är intresserade får lite mer att läsa.
Den första saken jag vill skriva om är vår källare. Jag har alltid varit lite rädd för att gå ner där, men efter den händelsen är jag ännu mera skräckslagen.
Vi renoverade i källaren för ca ett år sedan, och då skulle jag och min syster hjälpa till att flytta upp sakerna vi hade i rummet vi skulle renovera.
Vi hade kommit ungefär halvvägs när mina föräldrar skulle åka iväg med lite till soptippen och min syster skulle gå ut en runda med sina vänner.
Jag bestämde mig för att ta upp lite småsaker så att det var klart tills de andra kom hem, och gick då ner i källaren. När man kommit nerför trappan har vi en korridor med rummet längre bort, så jag var tvungen att gå igenom den för att komma till rummet. När jag gått ungefär halvvägs ser jag en skugga/gestalt sitta i en av de gamla fåtöljerna vi har precis vid ingången till rummet, och blir såklart vettskrämd. Jag ville inget annat än att rusa uppför trappan igen, men jag ville inte vända ryggen till eftersom jag var så rädd. Jag bara stod där och blundade, och när jag öppnade ögonen igen var gestalten försvunnen. Jag backade tillbaka till trappan och sprang sedan upp så fort jag kunde och ringde till mina föräldrar.
Den andra saken jag vill berätta om handlar också om källaren. Detta var tidigare än den ovannämnda händelsen, kanske tre år sedan när jag var i tolvårsåldern.
Jag har alltid känt mig iakttagen och förföljd när jag är i källaren, men det har aldrig visat sig så starkt som det gjorde då. Jag skulle gå ner och ta fram köttfärs från frysen till middagen, när jag kände en rysning som gick genom hela kroppen. Det var inte kallt i källaren heller, utan normaltempererat. Jag kände även andetag i nacken, riktigt kalla andetag och inte varma som människor gör. Jag bestämde mig för att ignorera det och gick till tvättstugan för att hämta en tröja samtidigt som jag var där nere. Precis innanför dörren ser jag en svart katt stirra på mig men när jag kommer närmare har den försvunnit. Inte som att den har sprungit iväg-försvunnit, utan gått upp i tomma intet. Och det läskiga är att vi har en RÖD katt, och tvättstugan har ett stort fönster där det alltid kommer ljus genom!
Den tredje och sista saken jag vill berätta om var på mitt eget rum, när jag hade gått och lagt mig. Jag har tidigare varit mörkrädd och blev det igen efter denna händelsen. Men iallafall, jag brukar alltid ligga med ansiktet mot väggen, men ibland händer det att jag vänder mig om, och jag brukar vanligtvis blunda när jag gör det. Denna gången gjorde jag inte det, fastän jag önskar att jag hade gjort det. Det som hände var att jag vände ansiktet ut mot rummet och hade öppna ögon, och såg då ett ansikte som var ca en decimeter framför mitt. Det var kritvitt och ganska suddigt, men jag är helt säker på att det var ett ansikte! Det låg och stirrade på mig med stora ögon och försvann efter ca tre sekunder. Fastän jag var ganska stor (alltså åldersvis, jag var typ 13) blev jag livrädd och gick in till mamma och övertalade henne att sitta med mig inne i mitt rum. Jag var vaken från klockan elva på kvällen till halv fem på morgonen pågrund av det, och som jag sagt innan har jag blivit mörkrädd IGEN efter detta.
Inte så värst läskiga att läsa kanske, men de var läskiga att uppleva!
Avslutningsvis vill jag säga att du har en jättebra blogg och jag vill gärna att du ska fortsätta göra det bra jobb du gör!
Kram! //marina

                 .--.
                              /  ..\
                         ____.'  _o/
          .--.          '--.     |.__
         /..  \         _.-'     /--'
         \ o  /    _.--'        /
         /    \   ~'--....___.-'
        /      \
       (/      \)      ,_
        |      \        |`\
         \      '._     \  `'-._
          '._      '-.   \      '-._/)
             `'- ,~- _.`  '.        '.--.
                          `-.,    / ..`\
          .--.                 //'-.   o /
         /..  \               (/     '--'
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Upplevelse från Tilda:
För några månader sen så var jag ute och gick i skogen. Jag skulle plocka blommor och hittade ett träsk där det växte många. Så när jag var där så hittade jag en gammal hink. Det är inte ovanligt att man hittar gammalt skräp runt vårat hus och jag gillar att leta efter gammla muggar och sånt. Jag hittade lite trasigt porslin och började leta ordentligt. Då såg jag två plast ben sticka upp ur jorden. jag grävde där och hittade en docka utan armar. Jag tog med henne och några blommor upp till huset. Senare på dagen så bestämde jag mej för att gå ner ditt igen. Den här gången så kände jag riktigt konstiga vibbar. Hela tiden så kändes det som om nån skulle attackera mej. Jag fortsate ändå leta. Det fanns en rostig mettal hög där också. Jag försökte komma på vad det var för nåt. Efter en stunds tänkande så kom jag på att det var en barnvagn. En docka och en barnvagn. Bara några sekunder efteråt så hittade jag en knapp på marken. Det blev av nån anledning droppen så jag hög tag i den och sprang så snabbt jag kunde till huset. Jag kunde inte sova den natten, rädd för vad det nu var som gjorde att jag kände vibbarna där nere. Nån vecka senare så tog jag med min lillasyster och några kompisar ner ditt. Dom tyckte också att det kändes som om något skulle attackera dom. Vi gick längre in i skogen och en av mina kompisar kände nåt som rev henne på kinden.Det var inga grenar i närheten av henne.När vi gick upp till huset igen så sa vi så här.
-Är det någon död som är där, så få det att sluta blåsa. Det blåste mycket den dagen men plötsligt så slutade det. På kvällen så var bara jag och en kompis kvar hemma hos oss. Vi kollade ner mot skogen. Mellan två stora träd så såg vi ett skinande ljus. Jag och hon gick närmare men när vi var några hundra meter ifrån så försvan det. Det syns på kvällarna ibland nu med och vi vet inte var det är. Vi har inte gått tillbaka än. Du verkar kunna mycket om sånt här. Vet du vad ljuset är eller varför vi känner så konstiga saker när vi är där. Vi förstår ingenting. Jätte bra sida föresten =)
Hej då fr Tilda

                .-.
                  Moahaha      /aa \
                             __\-  / )                 .-.
                   .-.      (__/    /        Boo!   /oo \
                 / ..\       /     \               ( \v  /__
                ( \  u/__    /       \__             \/   ___)
                 \    \__)   \_.-._._   )  .-.       /     \
                 /     \             `-`  / ee\     /       \_
              __/       \               __\  o/ )   \_.-.__   )
             (   _._.-._/     hoho     (___   \/           '-'
            '-'                        /     \
                                       _/       \    Boo!
                                      (   __.-._/
                                       '-'

Upplevelser från Johanna:

Hej! läste din blogg och jag älskar den! sen såg jag läsarnas historier och ville skicka saker jag har upplevt som du kan publicera.
den första: det här hände för några dagar sedan. jag pratade med en kompis på msn och då kollade jag på en spegel och där såg jag en tjej med brunt långt hår, röd under ögonen och likblekt ansikte bredvid mig! jag blev helt livrädd och kollade dit. Jag såg henne i några sekunder, sen förvann hon. Jag berättade för min kompis och hon frågade ”brunt, långt hår?” och jag svarade ja, sen frågade hon om hon hade en lättad blick och var röd under ögonen och jag svarade ja. hon skrev då ”FYFAN” och jag frågade vad det var. då var det en tjej hon drömt om flera gånger som dog för längesen.
den andra: jag var runt 10 år och drömde om att min katt skulle bli överkörd. drömmen kändes så verklig så att jag visste inte om jag drömde. jag kände på mig att det inte var en vanlig dröm, så jag berättade inte för någon. en vecka senare blev hon överkörd. Nu för typ två månader sedan så åkte min morfar in på sjukhus och då fick jag en stark känsla av att han skulle dö, vilket han gjorde en vecka senare. det var ingen trevlig känsla direkt.
den tredje: det hände för tre månader sedan. jag skulle sova och jag brukar höra en massa ljud och alla andra brukar ha somnat, och då hörde jag någonting som fick mig att öppna ögonen, och då såg jag någon stå vid datorn i mitt rum. jag minns det tydligt, den var helsvart och bara stirrade på mig. jag blev handlingsförlamad och kunde inte röra mig eller skrika.sen försvann den och jag vågade inte vara i mörker, så jag tände lampan och läste.jag vågade inte somna om. tillslut blev jag så trött att jag somnade.
den fjärde:jag drömde om att någon attackerade mig.minns att den hade klor. jag var i mitt rum och när jag vaknade hade jag flera blåmärken och rivsår. jag skyllde på att min katt rev mig, blåmärkerna döljde jag men flera personer såg en av dom som var på armen, då sa jag att jag inte visste vart den kom ifrån.
jag har varigt med om mer, men kommer inte på.
//Johanna

      -')
       /    /
      |    /
   /`.\   (_.'\
   \          /
    '--. .---'
     ( " )
       '-'
                ,
                 \`-,      ,     =-
             .-._/   \_____)\
            ("              / =-
             '-;   ,_____.-'       =-
            /__.'

       .-.
      ( " )
   /\_.' '._/\
   |         |
    \       /
     \    /`
   (__)  /
  `.__.'

Mail från Erika:

Heej heej magic! <3<3jag heter Erika och har en del att berätta. jag är bara 12 år men har varit med om mycket oförklarliga och konstiga saker.

När jag var kanske 7-8 år så bodde vi i björneborg,typ i kristinehamn, som ligger i värmland. Vi hade en lekstuga, eller jag hade en lekstuga. En kväll när jag var ute och lekte kände jag, som man gör ibland, att någon tittade på mig. jag fick ilningar ända in i ryggmärgen och jag vände mig hastigt om och såg ett ansikte i ett av de två fönstrerna. Först trode jag ett jag inbillade mig sedan gick grannens katt förbi och fräste som attan och stirrade mot fönstret. När jag tittade nogranare såg jag att hon vinkade åt mig. Då såg jag henne tydligare. vit överallt utom håret som var midjelångt och svart. sedan flyttades hon från fönstret och det hördes ett fasansfullt skrik och dörren från lekstugan for upp. jag blev livrädd och sprang in.

en annan sak jag varit med om i Björneborg var att jag i köket. då kom mamma och pappa och grälade, det var som om dom inte såg mig. dom pratade om att flytta. Jäg blev så ledsen att jag tappade mitt äpple jag höll i. ”va var det där?” frågade mamma och pappa sa ;” det ramla nog ner från köksbänken.” då sprang jag till mitt rum. Kunde jag ha varit OSYNLIG?

Nu till när jag flyttat(fy sjutton)till Kristinehamn. Jag skulle sova över hos min kompis. Hon har två hundar. Maxe(hane tax, ska snart dö :() och Molly(livlig korsning 2 år broder collin och dvärgspets.) Det var mitt i vintern. vi körde kurragöma med Molly(En gömde sig och molly skulle leta reda på den) när vi hörte hur pulkorna slog i backen. Molly bögrade morra och skälla, och när vi såg ut så spg vi en svart skogga, jättesnabbt(man såg inte ers benen när den rörde sig, om den nu hade några ben o.O) Så hennes pappa fick leta runt i trädgården men hitta inget. dagen därpå när vi kom ut hittade vi inga spår.

     .--.
         /..  \ ----(Booo!!!!)
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Berättelser från Erica:

Hej magicgirl:) gillar din blogg starkt o det är väldigt intresant att få läsa andliga upplevelser så det ska bli kul att få dela med mej av mina:)

Första grejen hände när jag var ca 10 år (är 15 år idag) jag låg i min säng för att somna o låg med ryggen mot väggen så jag tittade ut över soffan som stod mitt emot sängen o då helt plötsligt sjönk soffdynan ner en bit som om någon satt där men jag såg ingen. jag blev jätte rädd o la mej under täcket. när jag hade lugnat ner mej lite titta jag upp men då va sofan som vanligt igen.
Andra saken som hände va ca ett år efter gästen i soffan. Jag hade fått en loftsäng så låg precis under taket. Hade en fåtölj under sängen som visade sej skulle ge mej många läskiga nätter. Varje kväll när jag låg i min säng för att somna lät det som om massa möss knapra på en papp påse under fåtöljen men varje gång jag kollade fanns inget där. I början todde jag att jag hade möss i väggen som kröp runt men det hördes tydligt att de knaprande ljuden kom underifrån fåtöljen! En natt sov min katt i min säng o när ljuden började så reagerade han (alltså katten) jätte konstigt! Han stirrade mot fåtöljen o tittade inte ens på mej när jag sa hans namn. varje kväll undvek han fåtöljen men efter ca fyra nätter sluta det som tur va så jag kunde sova igen men jag har fortfarnade ingen aning varför det lät som det gjorde.
Min sista upplevelse hände när jag var 12 år. Jag hade fortfarande loftsängen kvar o hade snurrat ett twisterband(det är som en jättestor gummisnodd som man leker med) runt ett sängben men sen råkat hänga min morgonrock för så man inte såg twisterbandet. Några dagar senare ville jag använda bandet men hade glömt vart det var o jag kunde ju hitta det bara för att morgonrocken hängde för. När jag inte hittade det lämna jag rummet för att hitta på nått annat men allt jag ville göra då var att leka med twisterbandet så jag gick ledsen tillbaka till mitt rum. När jag kom in i rummet hängde inte min morgonrock på samma ställe som den hängde på när jag lämnat rummet o jag såg twisterbandet som satt snurrat runt sängbenet, ingen annan hade kunnat gå in i mitt rum medans jag var borta för det hade jag ha sett så kanske fick jag lite hjälp 🙂
Det var inte stora upplevelser men hoppas ni förstod nånting av det jag skrev;) haha va snäll mot alla spöken nu:)

                   .--.
                              /  ..\
                         ____.'  _o/
          .--.          '--.     |.__
         /..  \         _.-'     /--'
         \ o  /    _.--'        /
         /    \   ~'--....___.-'
        /      \
       (/      \)      ,_
        |      \        |`\
         \      '._     \  `'-._
          '._      '-.   \      '-._/)
             `'- ,~- _.`  '.        '.--.
                          `-.,    / ..`\
          .--.                 //'-.   o /
         /..  \               (/     '--'
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Berättelse från Krozz:

Kan väl börja med att säga att jag är rätt andligt ”öppen” av mig. Upplevt rätt mycket, vare sig jag ville eller inte, och det är båda delar av min familj också. Dock tror jag pappas del är lite mer spirituell.
Men på senare tid har jag – jag tror det var pappa som gjort det åt mig för min skull – liksom ”stängt ned mig”, som vi kallar det. Hehe.
Jag tycker det är skönt att inte alltid känna något ständigt runt mig och få fokusera mer på viktigare saker. Spökerier tar på krafterna.

Hursomhelst, så hände det ändå en väldigt skum sak för några dagar sedan. Jag befinner mig i Finland, eftersom min mamma är finne och vi hälsar på släktingar här borta.
Jag, min mor och min moster befinner oss i vardagsrummet hos min morbrors hus en kväll. Alla andra sover förutom vi tre gäster då. Jag sitter framför datorn (där jag är just nu), mamma i soffan och min moster också i soffan och kollar på tv.
Då hör vi alla ett knäppande ljud, som om dörrhandtaget dras ner på en av ytterdörrarna och öppnas upp.
Vi tittar på varandra när vi märker att det inte är någon som kommer in. Så jag och mamma smyger mot dörren (jag ville inte låta henne vara ensam om det typ kanske var ont sinnade människor) och konstanterar att jo, den är öppen.
Mamma lutar sig ut för att stänga den och kollar sig omkring. Nepp, ingen där.
Och eftersom vi är på landet och inte har grannar på nära håll så måste man helt enkelt ha bil för att komma hit.
Det läskiga med just den dörren (av alla 3) är att den är hur TRÖG som helst att få upp. Mamma kan inte ens få upp den på egen hand.
Man måste låsa upp det tröga låset, dra in dörren mot sig och samt skjuta ut den med sin kropp för att få upp den.

Men vi alla rycker på axlarna och intar samma slappa kvällspositioner ett tag. Hela tiden hör vi ett knäppande ljud från hallen, som om någon skulle befinna sig där.
Vi fortsätter ignorera det och det går en liten stund till.
Plötsligt är det som om något ”flyger” från hallen, förbi vardagsrummet där vi befinner oss i, och in i rummet bredvid – där fönstret slår igen med en våldsam, ilsken kraft.
Jag kunde nästan SE det i ögonvrån. Inte för att det var en skugga eller så, utan mer en kraft, en liksom vibrerande kraft.
Vi alla hoppar upp skrämt, stänger fönstret och tittar på varandra. Mamma går ut i hallen för att kolla om det var korsdrag. Men inga andra fönster var öppna.

Jag börjar skaka våldsamt i armarna (kanske av chock?) och kan inte ens hålla i ett glas. Mina tänder skallrar också.
Och känslan som nådde mig var inte speciellt positiv. Jag ville bara att vi skulle gå och lägga oss. Och det var det jag sa också:
”Vi bör gå och lägga oss innan det blir värre.”
Så efter ett tag gjorde vi det.

Kan avslöja att vi alla tre (moster, jag, mamma samt mosters barn fast hon inte följde med till Finland) har haft ett tja, MYCKET stormigt förflutna.
Kan det vara laddningen att vi alla 3 är i samma rum igen, tillbaka på harmoniska platsen i Finland där många minnen är nergrävda?
Var det kanske mormor som ville skramla lite, vara lite arg (på min mamma då), och ville säga att hon fanns, när vi alla äntligen var samlade igen?
För innan hon dog av cancer 1999 så hade hon sagt: ”Jag skriker även från graven.”

Detta är min senaste tydliga upplevelse på ett tag. Kände att jag borde dela med mig av den. (:

        ,
                 \`-,      ,     =-
             .-._/   \_____)\
            ("              / =-
             '-;   ,_____.-'       =-
            /__.'

Upplevelser från Becka:

Hej! Ska börja med o säga att jag älskar din blogg! man kan verkligen sitta i flera timmar o läsa den.

Ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av spöken och sånt. De flesta ritade prinsessor och andra såna där “tjejiga”saker men ´jag ritade alltid Dracula, spöken och häxor haha Även fast jag har gillat “spökgrejer” så har jag varit lite osäker på om det verkligen finns… men har ändrat mig nu!
När min granne, som är en av mina bästa vänner, och jag ska ses så brukar vi jämt bestämma att vi ska mötas vid ladgården som ligger på min tomt. En kväll, tror jag var tio år, så skulle vi ses en kväll och bestämde somvanligt att vi skulle ses vid ladgråden. Det var mörkt ute och eftersom jag tyckte det var läskigt o stå där ute o vänta så stod jag och kolla ut genom fönstret tills jag såg att min kompis kom där ute med ficklampan, men den här gången fick hon stå där ute och vänta i nån minut för jag såg inte att hon hade kommit. När jag väl kom ut och gick upp mot ladgården så skrek hon på mig att jag skulle springa och hon började springa tillbaka till sitt hus! Jag blev såklart livrädd och sprang som en stucken gris efter henne. När vi väl kom in i hennes hus och hämtat andan så sa hon att hon hade hört någon (det lät som en man) ropa inne i ladgråden! Senare den kvällen fick pappa gå o möta mig för vågade inte gå förbi ladgården själv i mörkret efter det haha. Min kompis är aldrig rädd och tror inte på spöken, men den där upplevelsen kan hon inte komma på någon förklaring till, och även fast det var snart 7 år sedan det hände så har jag fortfarande väldigt svårt för att gå förbi ladgråden när det är mörkt… Min mamma tycker också att ladgården känns väldigt obehaglig. Det finns inga djur i ladgården utan den står tom. En annan grej som hände när jag skulle gå hem från min granne sent en kväll var ganska läskig också… Hon skulle följa mig en bit och precis när vi kom upp på grusvägen så var det något vitt/blått jättestarkt ljus som svepte förbi mig! Kan inte fatta vad det var men även den kvällen fick min pappa gå o möta mig
Den läskigaste grejen som har hänt mig är också den grejen som har fått mig att tro på andevärlden till 100%! Det hände för ungefär två år sedan, skulle sova över hos en kompis (som även hon är väldigt intresserad av spöken!) och vi skulle gå till hennes kök för o ta nått o dricka sent på natten. Efter det skulle min kompis gå på toa så då gick hon till badrummet. När jag hade druckit klart så släckte jag i köket och skulle gå till hennes rum och då var det någon/något som gick förbi precis bredvid mig! Det var mörkt i rummet men det som gick förbi var mörkare än det mörkret, och det gick verkligen jättenära mig. Jag frös till is och vågade inte röra mig för det var så obehagligt och fick en konstig känsla inom mig, men tänkte att det kanske var min kompis som var klar i badrummet så det var hon som hade gått förbi mig, så jag ropade hennes namn och hon svarade inne ifrån badrummet! Då sprang jag och slängde mig in i hennes rum och var verkligen helt livrädd! Sen när hon kom tillbaka efter någon minut berättade jag för henne vad jag hade upplevt. Vi hade svårt o somna den natten kan jag ju säga. Min kompis och hennes familj har varit med om massor av läskiga saker i deras hus som de brukar berätta, jag kanske kan bertätta några av de historierna någon annan dag

Ha det så bra! kram

     ___
       _/ ..\ Booo!!!!!
      ( \  0/__
       \    \__)
       /     \
     /      _\
     `"""""``

Upplevelser från Natson:

Hej Magic!
Först av allt så vill jag bara tacka igen för Talismanen (tävlingen). Jag uppskattar den jättemycket.
Sen måste jag säga att jag har tänkt skicka in mina historier, men det har inte blivit av. Jag antar att jag är för lat, hahah.
Nu har jag en hel del jag vill skriva och berätta om så jag tänkte att jag tar hälften nu och kanske hälften en annan gång. So here it goes 🙂

När min pappa var femton år rev de en vägg så att han skulle få ett större rum. Efter ett par dagar när rummet var gjort började han höra hur någon liksom andades tungt i närheten av honom hela tiden. Min pappa undrade såklart vad det berodde på och det berättades att en gammal dam som bott där tidigare hade dött i det rummet och att hon haft astma.. Läskigt eller hur? Men sen besökte pappa doktorn och det visade sig att han hade en vaxpropp i örat och hörde sina egna andetag i ekon ^^

Men min mamma har faktiskt varit med om riktiga spökerier. När hon var runt 16-17 år bestämde sig hon och några kompisar sig för att åka ut till Norra sjukhuset (ett föredetta mentalsjukhus här i Västervik) för att ta reda på om en myt var sann. De skulle stå på en viss grav vid ett visst klockslag och någonting skulle hände. Så de gjorde det och mycket riktigt så hände någonting. De kunde höra hur någon gick på grusgången intill, men såg ingen där. Och ja, de blev väldigt rädda och rusade där ifrån så fort de kunde.

När min mamma var ännu yngre brukade hon, hennes syskon och min mormor åka till en moster som bodde i ett stort hus. En dag hörde min mormor hur någon sprang i trappan och skrek åt barnen att de skulle sluta leka i den. Men mostern bara skakade på huvudet och sa: ”Det är inte barnen. Det är bara gamla Elsa som går igen.”

Mellan min syster och mig är det en väldigt stor ålderskillnad. Hela sexton år. Hon flyttade rätt så tidigt och jag brukade sakna henne väldigt ofta och var rätt så orolig för henne när jag var liten. För några år sedan fick jag reda på att hon vaknade en gång mitt i natten av att hon kände sig iakttagen. Nere vid fotändan av sängen stod jag och tittade på henne. Kanske en UKU som jag inte minns? 😉

Är ni redo för en sista då? Jag vet att det blev långt, men jag har så mycket att dela med mig av. Men den här gången tar jag något som jag själv upplevt och som inte är spökrelaterat.
Det här var en jättehäftig upplevelse som jag minns jätteväl och den skedde när jag gick i sexan. Det hade just ringt in från en rast och vi skulle precis gå in i skolbyggnaden när tiden stannade. Ja, ni tycker säkert att det låter jätteskumt, men det var precis så det kändes. Och det varade bara i någon knapp sekund, men samtidigt kändes det som en evighet. Jag liksom flöt samtidigt som jag kände mig jättetung och sedan sattes allt igång igen. Jag kommer till och med ihåg att det såg ut som jag stoppat en film och sen satte igång den igen.
”Kände ni det där?” frågade jag mina kompisar, men de fattade inte vad jag snackade om, alla förutom en. Hon hade upplevt precis samma sak som mig – Som tiden hade stått still.

Ha det bäst!
N~

    ###, ,##, ,##,
        #  # #  # #  #
        ###  #  # #  #
        #  # #  # #  #
        ###' '##' '##'
             .--,
            /  (
           /    \
          /      \
         /  0  0  \
 ((()   |    ()    |   ()))
 \  ()  (  .____.  )  ()  /
  |` \_/ \  `""`  / \_/ `|
  |       `.'--'.`       |
   \        `""`        /
    \                  /
     `.              .'    ,
     |`             |  _.'|
      |              `-'  /
      \                 .'
       `.____________.-'

Yngves berättar om en skuggvarelse:
Jag hittade din blogg så sent som idag och redan efter att ha läst några få inlägg så blev jag prenumerant på bloglovin. Jag är överlag inte särskilt intresserad av övernaturliga fenomen, men du tar upp så väldigt varierade ämnen och ditt sätt att blanda flertal teorier (både egna och andras), engagera dina läsare och inte minst vara jäkligt humoristisk under tiden fick mig på kroken.

Och nu har jag dessutom hittat vad jag sökte. Skuggvarelser. Eftersom du tycks vara intresserad av andras upplevelser, så tänker jag dela med mig av min. (Passar redan här på att be om ursäkt för att redogörelsen kommer att bli lång. Jag har problem med att fatta mig kort )

Hur som helst… Jag stötte på en skuggvarelse för ett antal år sedan, när jag fortfarande bodde hemma hos min pappa. Han har ett stort hus och jag hade hela övervåningen för mig själv. Från soffan i mitt “vardagsrum” hade jag fri sikt igenom ett rum och även ut i hallen och trappan till nedervåningen, och just där, till vänster om trappavsatsen såg jag en skepnad vid upprepade tillfällen under många månader, förmodligen upp emot ett helt år. Alltid likadan: en kolsvart tvådimensionell människoskepnad, som utklippt ur svart papper. Blickstilla i en ställning som för att ta ett litet språng; axlarna uppdragna, ryggen lätt böjd, ena knäet framåt.

Självklart avfärdade jag den som ett rent fantasifoster, en slags påverkan likt den att jag titt som tätt får för mig att det springer en katt framför mina fötter (en helt naturlig inbillning, då jag levt ihop med katter hela mitt liv och inte gärna vill råka trampa på dem) Det kom mig aldrig för att på egen hand misstänka att det kunde ha varit något där, trots att jag redan visste att det pågick paranormal aktivitet i min pappas hus. Det jag såg var ju alltid över innan jag knappt hunnit reagera. En blinkning och så var det förbi.

Det var först när jag hade en vän på besök som jag förstod att jag inte inbillat mig. Vi satt i soffan, drack te och pratade när han plötsligt ryckte till rejält. Jag frågade vad han höll på med och han ursäktade sig med ett “Förlåt, men jag tyckte jag såg något vid trappan”. Då blev jag såklart nyfiken och bad honom att berätta, och hans beskrivning var identisk med vad jag själv hade sett under alla dessa månader.

Vad som ytterligare bekräftat skuggvarelsens existens, var att jag senare samma dag ringde upp en nära vän (tillika känslig för andeväsen och med många erfarenheter i bagaget) för att prata om saken varpå hon meddelade att hon också har sett varelsen, men inte velat berätta av rädsla för att skrämma upp mig. Jag skrattade och frågade varför i hela friden jag skulle bli rädd, den har ju uppenbarligen varit där rätt länge utan att orsaka mig något obehag och just trappan hade jag alltid upplevt som en safe zone. Till svar fick jag: “Jo, visst, men det är inte bara där jag har sett den. Den har stått bredvid din säng fler gånger än jag kan räkna till”. Då slog det mig att fan, den här vännen hade konsekvent vägrat att gå in i mitt sovrum på flera månader, så till den grav att hon till och med lämnade sina använda pappersnäsdukar (tjejen lär vara kroniskt förkyld) mitt på soffbordet istället för att använda papperskorgen i sovrummet – som för övrigt ligger vägg i vägg med vardagsrummet och dessutom har ett öppet valv som dörr och två “fönster” utskurna ur väggen. Papperskorgen var placerad precis till höger om valvet, så det räckte ofta med att bara sticka in armen för att kasta något.

Själv hade jag aldrig någonsin känt mig det minsta iakttagen eller obehaglig till mods i sovrummet, men när jag gick och la mig den kvällen var jag ta mig fan livrädd, that’s for sure. Att vakna upp och se ett beckmörkt ansikte var ungefär det sista jag kände mig sugen på- Tillslut öppnade jag munnen och bad skepnaden rakt ut att lämna mig ifred. Jag vet inte riktigt hur det funkade, jag såg den hur som helst aldrig i sovrummet och min vän började gå in där igen. I hallen uppträdde den fortfarande då och då men alltmer sällan. På nedervåningen, däremot, började det kännas väldigt obehagligt och kallt dörrkarmen mellan köket och vardagsrummet. Om det har ett samband med den kvällen kan jag såklart inte svara för.

_.---,._,'        /' _.--.<          /'     `'        /' _.---._____        \.'   ___, .-'`            /'    \\          /'       `-.         |         |                   .-'~~~`-.         |                 .'         `.         |                 |  R  I  P  |         |                 |           |     |                 |           |          \              \\|           |//    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Upplevelse från BunnyBoe: Hej MMG! Jag var med om en konstig sak en gång. Okej här kommer det: Jag och mina 2 kompisar gick i min skolas skog en gång innan lunchen i skolan. Då kollade jag bakom mig och där stod ett träd (som alltid står där så inget mystiskt med det) och så såg jag plötsligt en jätteekorre-svans!!!!!!!!! Alltså PRECIS som en ekorrsvans fast typ 100 gånger större!!!!!!!!!!!!!! Först stod jag bara helt förbluffad, men sen sa jag till mina kompisar, och upptäckte att en av dom stod och kollade precis vid det trädet också Jag berättade vad jag hade sett och min ena kompis hade också sett det!!!! (Så det var ingen synvilla). Sen när jag hade återhämtat mig så gick jag FÖRSIKTIGT fram till trädet (mina kompisar vågade inte) och det var inget där!!! Jag kollade åt alla håll och upp och ner men inget spår eller någonting! Ibland är det nästan läskigare att det inte står nått där än att det gör det… Det var mysko. Det var för typ 2 år sedan.

 .-.       ( " )    /\_.' '._/\    |         |     \       /      \    /`    (__)  / `.__.'

Upplevelse från Zandra:

Hej Magic!
Tänkte bara berätta en liten grej som hände för kanske 10 år sedan då jag var 15.
Jag bor i utkanten av Stockholm, innerstadsborna kallar det för landet. Vi har ganska mycket grönområden och jag och ett gäng kompisar satt i ett K-märkt sådant på kvällen. Vi satt som i en liten lund på en bänk med träd runtomkring oss. Det var mörkt ute men ingen var särskilt mörkrädd. Vi bestämde oss för att berätta spökhistorier för varandra, ni vet sånnadär fjantiga som ”Röda handen” och ”Onda dockan”. Rakt framför oss, kanske 1,5- 2 m ifrån, stod ett ganska tjockt träd. Det var skymning så det var lite ljusare mot himlen men kolsvart rakt framför oss om ni förstår vad jag menar. Mitt under en historia ser jag hur en mörk siluett, bara överkroppen liksom kikar fram. Den kommer fram ganska långsamt och stannar till i ca 2 sekunder för att sedan lika långsamt försvinna in bakom trädet igen. Hon som berättade fortsatte som ingenting medan jag och en annan tjej stelnade till. Jag frågade; ”Såg ni också det där??” Exakt de orden, det glömmer jag aldrig. ”Vaddå?” frågade berättaren samtidigt som den andra tjejen svarade ”Jaa!”. Min bror som också var med sa ingenting. Han bara reste sig och gick fram till trädet och kikade in bakom det. Ungefär då började vi springa allihop. Berättaren fattade ingenting men hon hängde ju på såklart. Vi sprang och sprang, det var liksom ingen som vågade stanna. När vi inte orkade springa längre stannade vi. Det visade sig att jag, tjejen och min bror hade sett exakt samma sak. Min bror hade varit övertygad om att det var en människa, men det var tomt bakom trädet. Berättaren hade inte sett något alls.

                .--.
                              /  ..\
                         ____.'  _o/
          .--.          '--.     |.__
         /..  \         _.-'     /--'
         \ o  /    _.--'        /
         /    \   ~'--....___.-'
        /      \
       (/      \)      ,_
        |      \        |`\
         \      '._     \  `'-._
          '._      '-.   \      '-._/)
             `'- ,~- _.`  '.        '.--.
                          `-.,    / ..`\
          .--.                 //'-.   o /
         /..  \               (/     '--'
         \o _ (____
       __.|    .--'
      '---\    '.         ,
           '.    '-.___.-'/
             '-.__     _.'
                  `````

Upplevelser från Amanda:
hej missmagicgirl!

tänkte berätta lite konstiga grejer som hänt mig!

berättelse nr 1:
när jag är hemma hos en av mina kompisr får jag en konstig känsla.en obehaglig känsla.
när jag skulle sova över hos henne skulle vi sova i hennes rum,som ligger i källaren.hon hade somnat,men jag kunde inte sova,så jag låg och stirrade mot dörren.jag vet inte varför,men något drog min uppmärksamhet dit.helt plötsligt öppnades dörren ett par centimeter!!
jag blev jätterädd!

berättelse nr 2
när samma kompis som jag berätta om ovan var hemma hos mig,berättade hon hur lätt en inbrottstjuv kunde komma in i vårt hus(lite konstigt ämne att prata om,men hon e sån!;) )
vi låste inte våran baklkong dörr då,och hon berätta att man kunde klättra upp på vårat altan tak och sedan hoppa upp på balkongen och öppna dörren.
samma natt hördes jag tydligt att balkongdörren öppnades,och jag trodde såklart att det var en inbrotttjuv,så jag låg så tyst som möjligt kvar i sängen och lyssnade,men ingenting mer än balkongdörren öppnades och stängdes hördes. efter ca en kvart gick jag ut för att kolla,men allt var släckt och det fanns inget tecken på inbrott!

berättelse nr 3:
en kuslig sak som händer nästan varenda dag är att min hund står framför teven och kollar ut genom fönstret som sitter ovanför soffan.hon reagerar bara om man säger hennes namn.hon reagerar inte hon man rör henne,försöker putta undan henne eller liknande.om man ställer sig framför fönstret försöker hon kolla bredvid en. precis som om det står nån utanför.men det gör det aldrig.och det sägs ju att hundar kan se spöken!:O

berättelse nr 4:
när jag är i mitt rum känner jag mig iaktagen,ibland ryser jag till och det känns som någon rör mig. jag har svårt att sova,efterssom det känns som om jag måste vara på min vakt hela tiden,och massa konstiga ljud hörs.

berättelse nr 5:
en dag (natt) när jag inte kunde sova gick jag fram och satte på radion för att lättare sova.(berättelse nr 4)
nästa morgon när jag vaknade gick jag och skulle stänga av radion,såg jag ett öga,ritad med gul krita(äger inga gula kritor!) framför radion på bänken radion sitter på.kvällen innan fanns inte ögat där!detta tycker jag e väldigt konstigt,då det upprepats några gånger,fast då har det bara varit gröna/gula/oranga streck!
tur e att detta inte hänt på ca ett år 🙂

                .-.
                  Moahaha      /aa \
                             __\-  / )                 .-.
                   .-.      (__/    /        Boo!   /oo \
                 / ..\       /     \               ( \v  /__
                ( \  u/__    /       \__             \/   ___)
                 \    \__)   \_.-._._   )  .-.       /     \
                 /     \             `-`  / ee\     /       \_
              __/       \               __\  o/ )   \_.-.__   )
             (   _._.-._/     hoho     (___   \/           '-'
            '-'                        /     \
                                       _/       \    Boo!
                                      (   __.-._/
                                       '-'

Historia från bloggaren http://haxhem.wordpress.com :

Hej miss magic jag har läst en del läsarhistorier och tänkte dela med mig av en egen.
Början på den hände för 4 år sedan, men jag minns den klart än idag då den lämnade ett beständigt avtryck.

Jag var då yngre, singel och levde ett ganska hektiskt liv. Jag reste på festivaler och hade lite tid över för hushåll efter jobbet.
En kväll hade jag en väldigt obehaglig dröm.

Jag vaknade av att min avlidna mormor stod på min säng, med fötterna precis vid min kind och såg ner på mig. Jag blev fruktansvärt rädd och hon var upprörd. Hon började snurra min säng och mana mig att gå upp. Hon var väldigt bestämd och tvingade mig ut i köket för att laga mat och städa.

Nu kanske det inte låter så hemskt men stämningen var påtvingande, tryckande och jag upplevde den som hotfull.
Hon pekade på hunden och började att ösa, ömsom kasta runt möblerna i lägenheten. Jag försökte komma bort men hon lät mig inte, hytte med fingret och fortsatte med sitt utbrott.

Plötsligt låg jag i sängen igen och hon stod då än en gång vid mitt huvud och blickade ner på mig. Min tik kom då fram till mig och nosade på min hand. Det var då jag vaknade (eller vad man ska kalla det). Med hunden precis där hon var i drömmen.

När jag tänkte tillbaka på drömmen trodde jag att det var en annan person som hade besökt mig, för jag minns min mormor som snäll, omtänksam men även princip fast. Så det kändes otänkbart att hon skulle skrämma mig så. Nu flera år senare förstår jag att rädslan kom ifrån mig själv. Att hennes vilja endast var att uppfostra och ge mig en uppmaning. För just hushåll var viktigt för henne i livet. Denna händelse har jag tagit med mig och nu flera år senare då jag var i samma situation fast av andra anledningar började jag känna en närvaro igen.

Jag sa då lite skämtsamt till min mamma att jag behöver lite hjälp nu, för annars kommer mormor igen.
Några dagar senare berättade mamma att hon tyckte det var roligt att jag sa just så, för hon hade sett mormor några gånger hemma hos mig. Detta förbryllade henne och hon letade efter någonting annat som kunde ha vart källan till spegelbilden i balkong dörrs fönstret. Mamma fann inte någonting som kunde kasta mormors spegelbild när hon var i 20:års åldern, och det var ingenting ute på balkongen heller. Trots det såg hon det flera gånger vid olika tillfällen.

När mitt liv hade kommit på rätt bana igen några månader senare kände jag en förändring hemma. Det var som att någonting hade lämnat oss. Och jag är tacksam att mormor valde att inte visa sig igen så tydligt. För jag är inte beredd på den sortens möte än och upplever det bara som obehagligt. Men det verkar mormor ha räknat ut själv med.

 ___        _/ ..\ Booo!!!!!       ( \  0/__        \    \__)        /     \     /      _\      `"""""``

Upplevelser från Julia:

hej missmagicgirl , hoppas allt är bra med dej 🙂

jag har faktiskt varit med om massa övernaturliga saker 🙂

en gång så skulle mina kompisar sova hos mej, den ena kompisen skulle sova över första gången och på nätten vaknade jag av ett starkt ljus påväg mot mej.
ett tag efter fick jag reda på att 2 ggr om året står det en tjej och kollar på henne när hon sover… kan det ha varit den tjejen som jag såg ?

en annan sak hände när jag var hemma hos en annan kompis, det spökar i hennes hus… men i alla fall så var vi hemma hos henne och jag kände mej förföljd och eaktagen hela tiden, dom har toaletten i källaren och när vi skulle gå ner dit såg jag att en låda ramlade ner från en hylla…

min kompis (som bor i ett ”spökhus” som jag skrev om över) hon har varit med om massor, när vi chattade på kvällen så skulle hon ta sitt usb minne o lägga över bilder till datorn, då slogs usb minnet ur hennes hand och ner under soffan, dagen efter när hon letade bakom soffan var det helt borta.
hon har också sett kuddar flyga ut ur hennes soffa och att vattenkranen helt plötsligt sätts på, och det händer bara när hennes familj är borta eller sover.

en gång när jag var mindre, för någt år sen så drömde jag att jag blev förföljd av en äldre tant och dagen efter var jag på stan och så henne, det var exakt samma kläder och hår.. det var hon jahg var 100% säker.
jag har haft liknade drömmar, en gång drömde jag att jag grät jättemycket, att det låg blod framför mej, dagen efter hade min katt blivit påkörd.
det är massa mer, jag känner ofta att det är någon som kollar på mej, känner att någon rör vid mej..

men det absolut läskigaste (tycker jag) var när jag vaknade exakt 04.04 tre dagar i rad av att det knackade på mitt föster, det är omöjligt att ta sig upp till mitt fönster om man inte andvänder en stege…
jag kan också vara 100% säker på att något dåligt/ bra ska hända…. och det händer ! kanske inte direkt men några dagar eller timmar efter …

hoppas det var tillräckligt intressant 🙂
kram från http://juliagustafsson.devote.se/

_.---,._,'        /' _.--.<          /'     `'        /' _.---._____        \.'   ___, .-'`            /'    \\          /'       `-.         |         |                   .-'~~~`-.         |                 .'         `.         |                 |  R  I  P  |         |                 |           |     |                 |           |          \              \\|           |//    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Berättelser från Cecilia:

hej miss magic girl !

jag gillar din blogg då jag är intresserad av det paranormala och har varit det sen jag var liten.
jag har själv lite berättelser som jag vill dela med mig av.

jag tror att min mamma är synsk. ingenting hon själv hävdar, men vissa händelser kan inte vara en slump.

när jag var ungefär 12 år så följde jag med mamma till den lilla ica-butiken i byn en kväll. det var vinter, snö ute, vindstilla och det snöade stora fina flingor som sakta ringlade ner. vi bestämde oss för att gå i vintervädret då det är väldigt sällsynt att det var vinstilla i den byn. på vägen hem från affären ville mamma absolut gå förbi vårt gamla hus som vi flyttat från några år tidigare. det blev en liten omväg men jag följde med för det var liksom mysigt att gå. när vi passerar vårt gamla hus säger mamma plötsligt ”vi måste gå in till holger”. holger var vår granne när vi bodde i det huset, en mysig gammal man som vi inte hållt kontakten med efter vi flyttade, mer än att man hälsade på varandra när man mötte varandra i affären och så. jag undrar ju självklart varför, men hon sa att vi måste in dit, så jag följde med. vi ringde på hans dörr. ingen öppnade. jag sa att han antagligen inte var hemma och var beredd att gå. men mamma öppnade dörren och gick in (någonting jag aldrig sett henne göra hos någon annan tidigare). och vilken tur att hon gjorde det ! när vi kom in stod tv:n på. mamma ropade på holger men fick inget svar så vi gick in i vardagsrummet. där satt han i fotöljen helt utslagen. han har diabetes och han hade alldeles för låga sockervärden just då, han var knappt kontaktbar. mamma ringde direkt ambulansen och försökte hitta någonting med socker som vi kunde ge honom. jag stod rädd i dörren och tittade på. vårt besök räddade livet på honom. och vi hade aldrig gått dit om inte mamma hade varit så övertygande.

en annan gång så sov min dåvarande bästa kompis över hos mig. hon hade cyklat till mig och ställt cykeln utanför, men glömt att låsa. dagen efter var cykeln stulen. min kompis blev jätteledsen, hennes fina cykel. min mamma sa till oss ”jag ska ta en promenad”. så gick hon iväg. en kvart senare var hon tillbaka med cykeln. hon hade gått till ett område med höghus där vi aldrig brukade vara (området har dåligt rykte) och det första huset hon bestämde sig för att titta vid, där stod cykeln. vet att det är felaktikt och att man ska ringa polisen osv, men nu löste det sig ändå. och så snabbt !

det här är de två sakerna jag minns starkast för det var då det riktigt slog mig att hon måste vara synsk på något sätt. det händer lite då och då att hon ”vet” saker i förväg utan att själv kunna förklara varför. hon liksom bara vet det.

när det kommer till spöken så tror jag på det. eller spöken vill jag inte kalla det. snarare själar som inte vill ”gå vidare”. tror inte att de vill göra oss illa, antingen vill de skydda oss eller någonting annat, berätta någonting för oss eller så bara är de där.
i alla fall, jag brukar ta upp spöken och andar med killar jag dejtar, just för att nästan alla har en egen historia. ”jag tror inte på spöken, men en gång…” brukar det låta. jag minns två historier särskilt.

en kille jag dejtade berättade att när han var liten så brukade alltid hans pappa sätta sig vid fotändan på hans säng, hålla handen på hans ben, prata lite och säga gonatt. denna kvällen låg han och väntade. han hade vänt sig om med ansiktet mot väggen och låg och tittade på tapeten. han hörde hans pappa gå in i rummet, kände hur han satte sig vid fotändan och la handen på hans ben. då vände han sig om för att börja prata med sin pappa, men där var ingen. han sprang då ut, och hans pappa var fortfarande på nedervåningen och höll på med någonting helt annat.

en annan kille berättade att han brukade vara hemma hos sin farmor när han var liten. ibland så när han gick in i vardasrummet så stod en gubbe där och tittade ut genom fönstret. efter några gånger frågade han sin farmor vem gubben var. det var ingen han kände igen nämligen. då svarade hon ”bry dig inte om honom. han är snäll och han ska vara här”. så han brydde sig inte de följande gånger han såg gubben, men när farmorn dog så besökte han aldrig huset igen, så vem vet. gubben kanske ”lever” kvar där.

min mamma berättade också om en händelse som i sin tur hennes mamma berättat om (alltså min mormor). både min mamma och min mormor är uppvuxna i en liten by i småland. skolan i byn var gammal och den gamla lärarbostaden användes som bostad åt någon som inte var lärare. när min mamma var liten så klagade kvinnan, som bodde i det gamla huset, på att hon hörde knackningar i köket. hon hörde dom bara i köket och dom tycktes komma från golvet. min mormor tyckte detta var mycket konstigt. efter ett tag fick min mormor höra att kvinnan hade börjat bli galen. hon mådde så dåligt av knackningarna så hon hade låtit några hantverkare riva upp köksgolvet. där under låg ett gammalt skelett från ett barn. det togs givetvis bort och begravdes någonstans. nytt golv lades och efter det så hördes inte knackningarna längre.

jag tycker de här berättelserna är lite läskiga och jag har själv varit med som konstiga saker (främst när jag var barn) men jag vill gärna tro att det är inbillning. dock vill jag berätta om ett par drömmar jag haft. den första hade jag för ett år sen ungefär. jag tycker det är intressant med drömmar. hur dom konstigaste grejerna kan vara fullt naturligt i en dröm och känna så verkliga. du tror att du vet hur det känns att bli skjuten, fast du aldrig blivit det osv. kan det vara så att vi är extra mottagliga i våra drömmar ? att vi då stänger av ”det vi vet” och gör allting möjligt ?

jag har fått ett guldarmband av mina föräldrar som var min farmors. ett jättefint som jag brukar använda. dock hade jag inte guld innan, men när jag började använda guldsmycken för ett år sen så fick jag en obehaglig dröm. jag står i ett mörkt rum med trä golv. jag står och tittar upp och känner mig obehaglig. då uppenbarar sig en kvinna för mig. en kvinna jag vet är min farmor, hon såg inte ut som min farmor, men i drömmen visste jag att det var farmor. hon säger till mig att jag inte ska använda guldarmbandet jag har fått. sen försvinner hon. jag vaknar och låg och funderade resten av natten. berättade för mina föräldrar. min mamma gapade och in pappa sa ”du får visst använda det, strunta i vad hon säger”. haha, men jag vet inte vad jag ska tro. mina ögon såg inte att det var hon men jag visste så väl att det var hon. använde inte armbandet på ett tag i alla fall. nu använder jag det, men har inte drömt drömmen igen.

en annan gång (när jag var ca 13-14) drömde jag om min gamla barndomskompis storebror. jag drömde att jag gick inne i stan och mötte honom med sitt kompisgäng på en speciell gata. i drömmen såg han ut som han gjorde sist jag träffade honom (ca 5-6 år tidigare). två dagar senare så är jag inne i stan och går på den här gatan med en kompis. helt plötsligt möter jag honom och hans kompisgäng. jag känner direkt igen honom, fast att han ändrats otroligt mycket. detta kommer jag ihåg tydligt just för att jag drömt om exakt samma sak två dagar innan.

detta kanske inte betyder någonting. men jag tror man ska hålla sitt sinne öppet och lägga märkte till sånt här. en dag kanske jag drömmer om en jätteviktig grej, som jag sedan missar för att jag inte varit uppmärksam.

tack för en bra blogg !

kram !

Cicci (http://ciccidahlgren.blogg.se)

                .--.
                              /  ..\
                         ____.'  _o/
                      '--.     |.__
                     _.-'     /--'
                _.--'        /
               ~'--....___.-'

Händelser från Sarah:
hej magic ska berätta lite saker som hänt min pappa 1. när jag var på sjukhuset och min pappa satt i vardagsrummet och titta på teve så gick alla leksaker i gång mina syskon sov 2. när min pappa var liten hade hans syster ett askfat av svart och vit mosaik på nattbordet dom hörde tydligt hur det flyttade sig från bordet till diskbänken och ställdes ner 3. min pappa var hemma själv med sin syster i hennes rum och dom såg tydligt hur handtaget tryckes ner och upp THE END hoppas du lägger upp det

      .--.
                              /  ..\
                         ____.'  _o/
                      '--.     |.__
                     _.-'     /--'
                _.--'        /
               ~'--....___.-'

Läsarhistoria från Josefin:

Heisan Magic!

Här kommer ett långt mail men jag hoppas att du tar dig tid att läsa!

Jag tänkte berätta om mer eller mindre läskiga saker som personer i min närhet varit med om!

* Fast EN sak har jag faktiskt ”upplevt” själv..
I våran lägenhet som jag och min familj bodde i innan fanns det en sorts ”skugga” av något slag som man aldrig riktigt förstod var den kom ifrån. Den liknade ungefär siluetten av en människa (förmodligen en man). En kväll satt jag och kollade på TV i vardagsrummet med min katt som låg och sov. Jag kände mig lite iakttagen (vilket var ganska så vanligt att man gjorde i det rummet) men jag tänkte inte mer på det. När man satt i soffan så satt man så att man såg ut i hallen. Helt plötsligt kunde man se den där skuggan ”åka” förbi vardagsrumsväggen och fortsätta ut i hallen. Katten min reagerade någon milli-sekund innan mig då hon oroligt hade luft upp huvudet. Därefter gick hon morrandes ut i hallen och reste ragg. Då kände jag mig inte allt för bekväm och det har hänt några gånger att man sett rörelser i ögonvrån, som man bara trott ha varit inbillning, men vem vet.. Faktum är, att efter vi flyttade så pratade min mammas dåvarande pojkvän om att han också sett skuggan av en man som ”åkt” ut i hallen. Katten reagerade tydligen på samma sätt då också.

* När min mormor var ung (kanske 17 år) så satt hon vid köksbordet på kvällen/natten. Utanför köksfönstret kunde hon då se en liten barnhand som trycktes mot rutan (som att ett litet barn stod nedanför och försökte nå upp). Hon såg den bara i några sekunder innan den sen var borta. I området eller byn där hon bodde fanns det inga så små barn och vem låter sitt barn vara ute på natten? Hon berättade då detta för hennes mamma och fick som förklaring att folk ser barnhänder när någon hade dött på sjön. Det var tydligen som ett tecken på att en olycka hänt i samband med vatten. Och mycket riktigt så fick de dagen efter höra om en man som drunknat i sjön under en fisketur kvällen innan.

* Min mammas barndomskompis, Titti, bodde i det som kallades ”spökhuset” i folkmun och blev efter en del händelser där kallat traktens spökhus. När familjen låg och sov kunde de höra barnskrik i huset som kom ifrån trappan. Ingen visste vem det var som skrek eftersom det inte fanns något spädbarn varken i huset eller hos någon granne. Detta barnskrik eller gråt hördes i flera år men med tiden vande sig familjen vid det (familjen var väldigt öppen med sådana saker och var inte speciellt rädda, så de lät det vara). När mamma var hemma hos Titti så kunde även hon avlägset hörde dessa gråt. Men när familjen skulle bygga om i huset så hittade de ett bebis-skelett under trappan. Eftersom de var väldigt nyfikna på varför barn-sekellettet fanns där så började de forska i vem som hade bott på gården innan. Det visade sig att en bonde hade bott där med sin fru, sina barn och en del tjänstemän. Pigan i huset hade blivit med barn med husbonden (vilket inte var så himla bra) så när barnet väl var fött tvingade husbonden pigan att döda det och ”mura in” det under trappen, så att frun i huset inte skulle få veta något. Det verkar troligt eftersom man på senare år kunde höra barnskrik ifrån just trappan. Kanske hade barnet inte fått ro, och verkligen hade velat leva? Eller barnet kanske bara ville ha en riktig begravning. Jag vet inte var de gjorde av skelettet efter att de hittat det, man jag hoppas att det tillslut blev begravet.

* Som om inte barn-skelettet vore nog har även en annan sak hänt i detta ”spökhus”. En vinter när det var mycket snö ute så hörde familjen hästar komma springandes, eller hästhovar som klapprade mot marken. Ljudet kom närmare och närmare och det lät nästan som att hästarna skulle springa rakt igenom huset. Men då, när ljudet var så pass nära, fortsatte klapprandet upp på husvägen, över taket och ner på andra sidan och fortsätta bort. När de gick ut för att kolla vad som egentligen hände såg de hovspår i snön som fortsatte upp på husväggen, över taket och ned på andra sidan där spåren tvärt slutade. Som att hästarna bara hade gått upp i rök. Dock hade inga grannars reagerat över att de hört hästar komma springandes.

* När vi ändå va inne på hästar.. En gång, när min fasters man var ung (runt 15 år) så var han hemma hos en kompis och de befann sig då på nedervåningen (i ”källaren” eller vad man ska kalla det) då de hörde hästhovar klappra på övervåningen. Det lät jättehögt och dundrade ned för trappan. De såg ingenting och undrade självklart vad det var. När de sen kom till trappan så var det hov-avtryck ingraverade i träet. det såg alltså ut som att hovarna sjunkit in i trappan.

* I min farfars yngre dagar arbetade han som kyrkogårdsvaktmästare. Han sa att det inte var det ultimata stället att arbeta på sent på kvällarna (men jag antar att man vänjer sig också). I alla fall, när han var inne i kyrkan så kunde han höra någon sorts kula rulla på övervåningen. Som att 2 ”personer” rullade kulan till varandra. Taket/golvet kunde ju inte vara snett heller, eftersom kulan kunde rulla åt båda hållen. Detta hörde han tydligen ofta och gick flera gånger upp för att kolla vad det var, men då han kom upp upphörde självklart rullandet. Ingen form av någon kula hittades heller. En annan sak han ofta såg var hur någon vit dimma/rök steg upp mot himlen från en nyss begravd människa. Detta såg han tydligen många gånger och det betraktade han sedan bara som något normalt och rofyllt. Själen som tillslut lämnade kroppen kanske?

* När min mamma var liten så befann sig hon och hennes kompisar på en kyrkogård på natten. Syftet var att den ”tuffa” killen i gänget, Peter, (som alltid var modig och inte skulle visa sig det minsta rädd) skulle testa att gå 13 varv runt kyrkogården baklänges, och när man vände sig om skulle man se något ”läskigt”, döden eller vad det var. Denna lek hade tydligen många testat på och om man vågade sig på detta så klassades man som modig. Jag vet inte om man höll på med detta i fler delar av Sverige men det var tydligen väldigt vanligt där min mamma bodde. I alla fall så påbörjade Peter sin vandring runt kyrkogården. De andra gick utanför kyrkomurarna och ställde sig en bit ifrån och tittade på honom. När han väl gått sina 13 varv och sedan vände sig om så stannade han bara där och stirrade. Sedan, utan ett ord till resten av gänget, sprang han hem så fort han kunde. De andra fattade inte varför och det var konstigt en sån som han bara gav sig av. Självklart undrade de också om han hade sett något och vad det i såna fall var. Nästa dag i skolan väntade de spänt på att han skulle komma dit. Men han kom inte till skolan förens två veckor senare. Då var han tystlåten och pratade inte med någon. Han hade totalförändrats och trots att folk hela tiden frågade vad han hade sett så vägrade han prata om det. Så förändrades lille tuffe Peter till en tystlåten och tillbakadragen människa. Man kan inte låta bli att själv undra om han faktiskt såg något den där kvällen! Än idag är han inte ”normal” eller vad man ska säga och har bott på ett antal hem och psykhem.

* Min vän är från Island och hennes mamma jobbade där på en fiskfabrik när hon var yngre. Saken är den att en dag, när hon stod och jobbade som vanligt, kunde hon i ögonvrån se en man lite längre bort stå och kolla på henne. Hon blev först lite chockad men frågade sedan ”Kan jag hjälpa dig med något?” Hon fick inget svar, utan han stod bara och kollade på henne. Det som var märkligt med denna man var att han hade gröna byxor och röd tröja på sig (fin kombo?). Hon frågade samma sak igen men han svarade fortfarande inte. Hon tyckte självklart att det var mycket märkligt men hon fortsatte med sitt arbete. När hon några minuter senare vände sig om för att kolla om han stod kvar så var han borta. Lite senare berättade hon för sina kollegor om att hon sett mannen. Då berättade en utav dem att för några år sedan, hade en man med just gröna byxor och röd tröja hittats död på lagret. Ingen visste hur han dog och jag antar att han inte ville lämna sitt jobb i första taget..

• Till sist så har en mycket nära vän till mig varit med om en del saker. I hennes förra lägenhet kände hon sig konstant iakttagen, speciellt i hennes rum och i badrummet. Även jag har känt mig iakttagen och lite orolig när jag befunnit mig i den lägenheten. På nätterna, när hon skulle sova, så låg hon med ansiktet mot väggen och ryggen ut mot rummet. Hon kände sig ”tvungen” att ligga så eftersom det kändes som att någon låg bredvid henne i sängen. Som att hon inte kunde rulla över på andra sidan eller flytta på sig. Hon pratade aldrig med sina andra familjemedlemmar om detta. Hon fick reda på först efter att de flyttat, att även hennes mamma och 2 systrar känt av detta. Alla hade tydligen känt sig extra iakttagna när de befunnit sig i min kompis rum eller i badrummet, speciellt när de duschade av någon konstig anledning. En dag när hennes mamma hade varit ensam hemma, så låstes ytterdörren upp, öppnades och det lät som att någon ställde ner två matkassar på golvet. Självklar trodde hon att någon kommit hem och ropade ”hallå!” men hon fick inget svar. Det tyckte hon självklart var konstigt eftersom man brukar svara när någon ropar. Hon gick då ut i hallen för att kolla. Men där var allt som vanligt och ingen ytterdörr hade låsts upp. En annan gång när hon låg i sin säng och skulle sova så hade hon fötterna utanför täcket. Då kände hon hur någon tog tag i vristerna och drog i dem. Det var tydligen efter allt detta som hon bestämde sig för att flytta, men ingen visste om vad den andre hade varit med om förens efter flytten ,då de vågade ta upp det. I deras nuvarande lägenhet så tror de att deras farmor ”kommit tillbaka” till dem. Mormodern hade cancer och bodde sista tiden hos dem. Allt gick tydligen väldigt fort. Min vän kan ibland känna vindpustar av hennes parfym och tycks se en katt i ögonvrån ibland (mormodern hade en precis sådan katt när hon levde). Hennes farmor var mycket intresserad av ”den andra sidan” och sådant och sa innan hon dog ”Ni behöver inte vänta länge för jag kommer komma tillbaka och se till att ni sköter er”.

 (                                (
                )           )        (                   )
              (                       )      )            .---.
          )              (     .-""-.       (        (   /     \
         ( .-""-.  (      )   / _  _ \        )       )  |() ()|
          / _  _ \   )        |(_\/_)|  .---.   (        (_ 0 _)
          |(_)(_)|  ( .---.   (_ /\ _) /     \    .-""-.  |xxx|
          (_ /\ _)   /     \   |v==v|  |<\ />|   / _  _ \ '---'
           |wwww|    |(\ /)|(  '-..-'  (_ A _)   |/_)(_\|
           '-..-'    (_ o _)  )  .---.  |===|    (_ /\ _)
                      |===|  (  /     \ '---'     |mmmm|
                    '---'     |{\ /}|           '-..-'
                                (_ V _)
                                 |"""|
                                 '---'

Historier från Renée:
Hej!
Måste först säga att din blogg är grym och det är lika kul varje gång det dyker upp nya inlägg!
Tänkte dela med mig om två lite mystiska händelser. En som min mamma varit med om och en som jag varit med om.

När mamma var 16 år dog hennes pappa av en hjärtinfarkt när han var i Stockholm och jobbade.
De ringde från hans arbete för att berätta detta och mamma blev så klart helt förkrossad.
Hon gick ut och bara gick runt i flera timmar innan hon återvände hem och däckade av utmattning på sängen.
När hon vaknar är det för att en fågel pickar på fönsterrutan och hon känner sin pappas after shave i rummet och fylls av en känsla av lugn.
Hon tror (och jag med) att det var hennes pappa som var där för att säga hejdå 🙂

Min upplevelse utspelar sig när jag bodde i en lägenhet i Ulriksdal i Stockholm.
Jag låg och läste och min dåvarande pojkvän låg bredvid mig och sov.
Helt plötsligt sätter han sig upp spikrakt i sängen och utbrister, i sömnen, ”Vad är det där?!?” han låter skrämd men lägger sig sedan ner och sover vidare.
Då får jag en känsla av obehag men tänker inte så mycket mer på det tills jag hör ljudet av vår gardin dras längs fönsterblecket, den som blommor står på.
Jag hade innan vi la oss öppnat det lilla fönstret på glänt och inte dragit för gardinen helt för att släppa in lite luft, men nu var gardinen helt fördragen och fönstret stängt.
Jag hörde inte fönstret stängas utan bara ljudet av gardinen. Jag gick upp, öppnade fönstret drog undan gardinen och samma sak hände 2 gånger till. Då satte jag en blomkruka
i fönsterspringan då jag tänkte att det kanske var vinden som gjorde att fönstret stängde sig.. Men, jag hör gardinen igen och jag går upp och kollar. Jo visst.. fönstret är stängt och blomkrukan är
flyttad utan att jag hört ett ljud mer än gardinen. Jag blev arg och sa högt för mig själv och till den som uppenbarligen inte ville att fönstret skulle vara öppet att: ”Gå härifrån nu och låt fönstret vara!”
PANG! sa det och jag hör att grannens dörr, i lägenheten ovanför, slå igen hårt. Klockan var ungefär 3.30 så jag tvivlar på att det var de som var uppe och slog i dörrar..

När jag vaknade nästa förmiddag var jag ensam då min dåvarande pojkvän hade gått till jobbet. Jag kände mig dock inte ensam i lägenheten. Jag skulle börja jobba klockan 15 men bestämde
mig för att gå tidigare då det var riktigt obehagligt i lägenheten. Vi bodde på 10:e våningen så jag tog hissen ner och var ensam i den. Mellan 6e och 7e våningen stannade hissen, men inte på en av våningarna utan i mellan de två. Efter kanske 1 minut fortsatte färden och nästa gång hissen stannade var jag i källaren. Det kusliga där var att där nere är det ljussensorer som känner av om någon
är i källaren så jag tänkte, eftersom det lös, att det var någon som hade varit nere i sitt förråd och nu skulle upp. Men det var ingen där. Ingen som skulle upp och ingen (levande i alla fall) som kunde ha tryckt ner hissen. Jag kunde inte av misstag ha gjort det heller, då det krävs en nyckel som man vrider om inuti hissen om man ska ner till källaren och jag hade inte gjort det utan tryckt för att komma ner till entréplan.

Riktigt ruskigt var det 🙂

//Grodan – reneesmedhult.blogg.se

106 svar

 1. Heej magic!
  Jag kan inbilla mej men i mitt sov rum i bland när jag ska sova känns de som nån kollar på mej och jag märker ofta när folk kollar på mej för då ryser jag men ingen är där!

  Nån gång så skulle jag sova så såg jag konturer av ett huvud vid min säng kant jag ville skicka men kunnde inte. 😦

  /Vendela

 2. Förlåt för fel stavningarna skricker* och Jag kan inbilla mej. Men**

  • Hej Vendela!
   Fy så kusligt! Tror inte att du inbillar dig. Känner man något sådär starkt så är den förmodligen inte inbillning.
   Hoppas du slipper det där snart.

 3. jag har alltid drömt om att jag ska få magiska krafter som ett spöke elr nåt ger mig… hoppas det händer!

  • Hej Emma0570!
   Ja, hoppas du får uppleva det! Det vore ju verkligen fantastiskt!
   Om det händer måste du skriva om det till mig. 🙂

 4. Väldigt intressant! Jag önskar att jag någon gång kommer vara med om någoting sådant övernaturligt. Kanske låter sjukt att jag vill vara med om sådana läskiga saker, men jag har alltid varit intresserad av det övernaturliga och saker som man inte vet mycket om. 🙂

  • Hej Isa!
   Jag tycker inte det är konstigt att du vill det. Jag vill också vara med om mer (lagom läskiga) övernaturliga saker. 🙂
   Sånt är ju spännande och när man har varit med om något själv så blir det ju mycket starkare än om man bara läser om det.

 5. Hej!

  Riktigt kul läsning bland allas historier och på denna bloggen! Kan sitta i timmar och läsa…

  Vill inte verka som en tråknisse, men en förklaring på det som ”Elena” hade skickat in (lite ovanför mitten på sidan) när hennes mamma vaknade mitt i natten och kunde varken röra sig eller prata. Detta ”fenomen” kallas för sömnparalys. Har dock aldrig upplevt en själv, men har flertalet kompisar som råkat ut för dessa ett par gånger, varav en har problem med det. Tyvärr inget ”mystiskt” med detta 😦 Men sådana historier är också spännande att höra!

  • Hej Jesper!
   Kul att du gillar historierna!
   Jo, sömnparalys känner jag till. Upplevt det själv flera gånger till och med.
   Lite läskigt. Men nu önskar jag att jag kunde få uppleva det igen eftersom jag har hört att det är väldigt lätt att få en utanför-kroppen-upplevelse
   med sömnparalystillståndet som utgångsläge.

 6. Heej magic! Mitt spöke värkar vara snäll försökte prata med de… de gick sådär 🙂

  • Hej Vendela!
   Bra att ditt spöke verkar vänligt. Kanske är en skyddsande? 🙂 Vad hände när du försökte prata med det?

   • Hejsan svejsan Magic! När jag prata med de va jag så irrtrad för jag inte våga sova så jag skreck åt de att försvinna sen de… Ser jag de inte så mkt saknar ”den” i bland 😦

 7. Magic, vilken underhållande blogg 🙂 Just dessa historier man läser är riktigt spännande. Jag tror på det, eftersom jag varit med om mycket själv. Stängt den dörren nu, orkar inte.

  Det jag ville säga var menat till Elena, angående ”lucdiadröm”. Jag har varit med om detta flera, flera gånger. Det är en obeskrivlig känsla om man är nästan maktlös. Jag vet inte vad det är faktiskt, om det är någon som ”tar över” eller om det är en dröm mellan sömn och vaket tillstånd. När det hände mej första gången så trodde jag definitivt det var någon som tog över.. jag såg och hörde så mycket och var helt handlingsförlamad. Jag uppfattade det som att någon ville visa mej något. Men jag vet inte, det har som sagt hänt flera gånger och jag får inte ihop alla ljud och bilder till verkligheten. Kanske det är dröm, kanske något annat? 🙂

  • Hej M!
   Tack så mycket! 🙂 Ja, jag tycker att det är så spännande att få ta del av andras upplevelser.
   Du är varmt välkommen att skicka in om du vill berätta om något du upplevt!

   • Hej!
    Detta med lucidadrömmar slog mig som en smäll. Jag har rättare sagt ett problem med detta! Jag har denna typen av dröm flera ggr i veckan ibland även flera ggr per natt. När det sker skriker jag och kan väcka hela huset när jag bodde hemma, skrämmer skiten av pojkvännen osv. Allting är så himla verkligt jag kan känna strukturer/konsistenser, lukter eller om det är något riktigt riktigt tungt över mig jag inte kan lyfta bort. Mer dramatiska gången är när jag har tagit på mig kläder i all hast och sprungit ut och vägrat gå in i huset igen för att jag vet att det är någon där. Jag har sökt upp psykolog i hopp om att få hjälp med mitt tillstånd vilket inte har gett mig någon vidare förklaring till det eftersom jag sällan fick sova en hel natt.
    Jag läste vidare om det att folk som ofta råkar ut för detta har hög hjärnkapacitet. Jag har alltid fått höra att det finns ingen som håller igång, energisk som jag, konstant och mina adrenalinvärlden är vet jag efter läkarundersökningar på 160 en vanlig dag (som annars ligger runt 50 hos andra människor). Läkare sa att jag måste sluta stressa och själv mena jag på, är jag stressad? Det höll jag inte med om, men alltid aktiv. Flera lärare har sagt under flera år att jag måste gå ner i varva, typ lyssna på havsmusik, men jag har inget intresse av detta då jag anser att det är dötid när jag kan hitta på nåt roligare. Det är creepy när jag får svar på detta när ingen annan har kunnat förklara det för mig. Kom försöka mig läsa mig in mer på detta nyfunna ord/ ämne. Nåt förslag om utveckling eller hur jag kan gå vidare i detta. Jag har försökt mig på drömtydning tidigare genom att låna på biblioteket men det är så luddiga och förklarar inte alls detta jag är med om.

    Mvh Anna

   • Hej Anna!
    Vilken tur att du hittade mitt inlägg nu när du kände igen dig så.
    Lycka till med vidare efterforskningar! Hoppas du får lugn i dina drömmar också.

   • I mitt inlägg missade jag att ”bocka i” att jag får ett mail om jag får en kommentar/ svar på mitt inlägg.

    Väldigt tacksam om jag får svar under detta inlägg när jag får veta per mail när jag får en kommentar.

    Mvh

    anna

 8. Hej!

  Det var väl inget, cred ska man ha när man gör något bra 🙂
  Ja vad spännande! Sätter igång direkt med ett mail!

 9. Spännande läsning 🙂
  Själv har jag efter två år äntligen fått det lugnt omkring mig.

 10. hej! Min kompis hon får ofta sådana här inbillningar när vi åker bil. Ibland när vi bara sitter i bilen och gör inget, så säger hon att hon ser folk som i ett moln på vägen. Hon har t.ex sett en man som cyklar framför bilen, han cyklar och cyklar, tittar skrämt på bilen, och så.. kör bilen på honom. Och sklart måste min kompis alltid berätta det här för mej på kvällen. 😉

  • Hej Maja!
   Läskigt! Jag kan förstå att det inte är något man vill höra på kvällen… 0_0
   men vad häftigt med din kompis ändå. Det låter ju som att hon är medial.

 11. Och en sak till! När jag var ca 9 år, då låg jag i mitt rum och läste. Det var på kvällen, och bara min läslampa var tänd. Min dörr var öppen, och plötsligt ser jag jag någon som tittar in! Det är bara en svart siluett, men jag blir scared as hell och drar täcket över huvudet! Jag minns att ja tänkte: Nej!Nej!Vad ska jag göra om den kommer hit??? nej nej!

  Och så vaknar jag på morgonen. min lampa är fortfarande tänd, och jag är säker att det INTE var en dröm. För om det skulle ha varit nån av mina föräldrar skulle de ha undrat varför jag drog täcket över huvudet, eller släckt min läs-lampa.

  • Hej igen Maja!
   Vad läskigt! Stackars dig! Låter ju verkligen som ett andebesök.

   • Ja, det var väldigt läskigt minns jag. Men faktiskt så när jag tänker på det nu är jag inte rädd?

    men jag undrar en sak, vilken tid var det en sån här hatt var populär?

    nån som vet? För att ”anden” hade en sådan hatt. Det såg iallafall ut så.

 12. Hej!

  Har suttit och tittat igenom bloggen ett par timmar nu och ska nog fortsätta lite till :). Älskar allt som hör till det övernaturliga även om jag ofta försöker hitta någon förklaring till det. Jag såg mitt första spöke när jag var 7 år gammal och har varit med om otroligt mycket saker sedan dess (är 24 nu). Jag brukar alltid bara berätta om de saker som inte kan ha haft någon naturlig förklaring.

  I och med denna blogg kom jag på att jag måste börja skriva ned allt jag varit med om så att det inte glöms bort. Ska definitivt dela med mig av dessa på denna blogg :).

  För övrigt tyckte jag att historien om Kapten Kids skatt var väldigt rolig eftersom jag har en film inspelad om detta på ett gammalt vhs band (Kapten Kid´s spöke). Har inte hittat den på dvd än tyvärr, men den går att läsa om på imdb.com.
  Jag vet sedan innan att Kapten Kid ska ha funnits samt skatten men jag har inte hört hela historien förut!

  Kommer snart lägga in en historia!

  • Hej Linnéa!
   Kul att du gillar det övernaturliga! 🙂 Det är verkligen fascinerande.
   Ja, det där med kapten kids skatt är verkligen spännande. Jag hoppas att skatten en dag hittas. Jag är säker på att den finns där…
   Ser fram emot att få höra mer om dina upplevelser!
   Hörs M.

 13. Elin, kan du snälla förklara hur tomtarna ser ut? För om de ser ut som vanliga tomtar, betyder väl det att några vuxna måste ha sett några tomtar? Med tanke vart allt har kommit ifrån. Ser du några tomtar nu när du är äldre , låter som att bara barn ser de. :O

  • Jag tror inte dom ser ut som jultomten i alla fall, jag kommer bara ihåg en av gångerna och det gick så fort när jag såg så kommer inte ihåg hur den såg ut. Jag kan inte se tomtar nu.

   Det behöver ju inte vart en vuxen som sett utan ett barn som berättat eller att dom vuxna kommer ihåg från när dom var barn.

 14. Hej magic.
  i en del berättelser står det om dh´jur som känner på sig saker o.s.v.
  tror du bebisar också kan det? när min syster var bebis vaknade hon nämnligen mitt i natten och grät.
  då tog mamma in henne i sitt rum.
  några minuter senare ramlade en hylla ner (den satt över hennes säng) med hörnet rakt på hennes kudde, där hon hade haft huvet… det måste ha varit något…

  • Hej Saga!
   jag tror absolut att bebisar kan känna på sig saker. Tror att ens intuition är som starkast när man är liten och sedan blir mindre ju äldre man blir. (Om man inte medvetet utvecklar den)
   Vilken hemskt otäck händelse. Vilken tur att hon tog ut henne innan hyllan föll.

 15. fy f*n va scary! :O omg, jag har själv varit skitintresserad av övernaturliga grejer, men slutade med det för anime tog all min tid 😉 men jag älskar fortfarande skräckhistorier! 😀 men jag har en fråga, när kommer din bok ut/när är den klar?? hehe har läst typ alla fantasyböcker i bibblan och du skriver ju så bra 😉 sayonara //spöket steffe

  • Hej spöket Steffe!
   Kul att du är intresserad av det övernaturliga! 🙂
   Fast jag kan förstå att anime kan ta över sån tid från den. Bra anime-serier kan man verkligen bli besatt av. Vad gillar du för några? 🙂
   Jag kan tyvärr inte säga exakt när min bok kommer ut. Håller på med den varje dag men ändrar mycket på vägen och går tillbaka och skriver om… är extremt perfektionistisk…
   Ibland lite för mycket…. men när jag ger ut den så kommer jag skriva massor om det här på bloggen så då får du veta! 🙂
   Ha det bra! 🙂

   • hihi tack detsamma! 😀 då är du likadan som mig när det gäller min manga x3 hehe vill alltid ändra historien på nåt sätt…Men min favvoanime e defenitivt naruto och bleach ^^ sen gillar jag mest shojomanga ❤ Haha good luck med din bok, jag ska definitivt köpa den när den kmr ut!
    Hihi lycka till med allt!

    ps, du e verkligen skitcool asså!!

   • Hej igen Steffe!
    Ja, anmie är kul. Vill också ofta ändra småsaker dock… Är väl för att man blir så inne i historien. 🙂 Bleach har jag skandalöst nog inte sett.
    Den är ju så känd så det är konstigt av mig. Måste kolla in den snarast. Naruto har jag sett däremot. Inte jättemycket dock men det lilla jag sett har varit bra.
    Kul att du vill köpa min bok. 🙂 Hoppas du kommer gilla den när den kommer. Skriver varje dag. ^_^
    … och tack så mycket för dina snälla ord! 🙂 Din kommentar piggade verkligen upp mig!
    Ha det bäst! Kram M.

 16. Hejsan svejsan Magic de är Vendela igen nu ska du få höra! Sist berätta jag att jag pratat med Spöket (ande eller va de är) Och de värka blivit arg de känns som den glor på mej och den värkar gilla att hålla på med dörren till mitt rum (och min lillebrors). Sen när jag satt och läste va dörren öppen (till sovrummet va i de) Så såg de ut som nån hade hande på lamp knappen och såg konturer av ett ansikte tror jag/Vendela

  • Hej Vendela!
   Oj, vilken spökaktivitet!
   Hur känns det då? Känns det som att de är hotfulla eller finns de bara där?
   För det kan ju vara goda andeväsen också.
   Om du vill bli av med konstiga energier i rummet rekommenderar jag att du häller ut havssalt i olika hörn i rummet över natten som du sopar upp och slänger ut nästa dag.
   Då drar saltet till sig de dåliga energierna som sedan följer med ut.
   Lycka till!

 17. många härliga historier som får nackhåren att resa sej! tyvärr har jag själv inte vart med om så mycket men lite små grejer 🙂
  även om det kan va riktigt läskigt att uppleva grejer tycker jag att man måste få uppleva nått andligt 🙂 men jag skickar gärna in mina mindre upplevlser så andra kan läsa 🙂
  älskar din blogg 😀

  • Hej Erica!
   Tack så jättemycket! 😀 Det gör mig så glad att höra!
   Ja, skicka jättegärna in dina upplevelser! De ser jag fram emot att läsa om. ^_^
   Det är en spännande sak med just det övernaturliga, nästan alla har någon gång varit med om något oförklarligt.
   Till och med folk jag känner som är skeptiskt inställda kan man plötsligt få höra något från…
   Det får en verkligen att känna starkt att det finns mycket som vi inte vet om världen.

 18. jag tror att jag kan spå och ibland dröma om händelser. en gång drömde jag att vi skulle få en ny tjej i klassen som skulle bli min bästis jag drömde det i ca 1 vecka och så hände det. och en gång testade jag att spå med kort, jag spåde fram att min familj skulle åka på semester till spanien och efter ett tag sa min pappa att vi skulle åka på semester. jag tror att alla som har ” gåvor” har någon sorts felkopling i hjärnan som gör så att man kan tex. spå eller se prata men spöken. (inte för att ”felkoplingen” är något dåligt) allt okänt är inte alltid dåligt som att allt som är populärt inte alltid är bra.

  • Hej Rose!
   Bra sagt! Det är så sant. Okända saker kan vara väldigt positiva.
   Du har ju fantastiska synska gåvor som du säkert kommer ha stor nytta och glädje av i livet.
   Var alltid uppmärksam på dem och ta dem på allvar.
   Lycka till! 🙂

 19. hejsan, jag tänkte berätta om några kusliga händelser jag och mina kompisar har varit med om…
  Det första minnet är från lägenheten där vår familj bodde i i sju år. Där hände det nämligen konstiga saker, som att man hörde fotsteg, mitt i natten (det kanske låter normalt, eftersom det är en lägenhet, men det bodde mest gubbar och tanter i det huset :S). sen har min kompis berättat om när hon var ca. 5 år. Mitt i natten vaknade hon, och så såg hon ett ansikte, som såg lite häxigt ut, med röda ögon. Hon vände sig om, försökte sova och vände sig om igen, för att upptäcka att ansiktet var närmare! Detta upprepades tills hon vände sig om, och ansiktet var precis intill hennes eget! när hon ropade på sin mamma var det borta… *rys*

  Hursomhälst, älskar din blogg, magic. Men mamma har förbjudit läsning… (p.g.a. mardrömmar haha) shh!

  • Hej Klubban!
   Tack så mycket för att du gillar min blogg! Ha, ha du får läsa den på morgonen när det är ljust ute då. 🙂
   Intressant att få höra om lägenheten och din kompis upplevelse. Riktigt obehagligt!
   Om jag hade varit hon så hade jag skrikit så fort jag såg ansiktet!
   Jag ryser med dig! 0_0

 20. Hej hej, magic, klubban igen 😀
  här är en sak som hände alldeles precis!
  Jag satt och läste din underbara blogg (i smyg) när mamma säger att jag och min lillesyrra måste gå ut med hunden. När vi är ute kommer syrran på att hon måste fixa en grej, och springer in. Gick bort en bit i förväg (snabbfakta: vi bor i lägenhet), sätter mig på staketet vid parkeringen och kollar in i porten framför mig. Efter en stund ser jag ett ansikte, en gammal rynkig gummas. Jag tittade på ansiktet, hon tittade tbx. Hon såg ledsen ut. Min syrra kom och vi började gå. när jag tittar tillbaka i porten är det ett öga på glaset, som följer mig.
  Och en sak om vår hund.
  De som hade lägenheten innan han som vi köpte den av hade en hund (det berättade säljaren när han skulle förklara rivmärken m.m.). Jag har börjat fundera om hunden dog, men anden lever kvar i huset, för ibland brukar Scooby´s (vår hund) saker vara borta, som senare kommer fram på massa konstiga ställen… Sen brukar Scooby skälla på saker som inte finns, inte som om det var elakt, utan mer som om han ville visa att ”jag bor här nu!”
  Det finns mer grejer också, men orkar inte ta dom nu…
  Ses! … ehum…. Skrivs 😀

  • Hej Klubban!
   Spännande! Låter ju verkligen som att du såg ett spöke i porten.
   Att er hund skulle kunna känna av eventuella spöken är inte så konstigt.
   Det är vanligt att djur är mer mottagliga för sådant än människor. Intressant.
   Tack så mycket för dina snälla ord om min blogg. 🙂
   Ha det bra!
   Skrivs! 🙂

 21. Hej Magicgirl! Det var jag som skickade in om när jag var osynlig när mamma o pappa bråkade mm. Jag måste bara säga att ibland så blir jag helt stel och ser omgivningen i svartvitt, som en film från förr i tiden. Och alltid ser jag någon som dör just som jag får ‘synen’. Jag tror jag kan se in i baktiden xD Har haft massa utanförkroppen upplevelser. Och en dag(eller rättare sagt kväll) drömde jag att jag hoppade från soffan och FLÖG. Nästa dag hade jag tyckt drömmen var så kul, så jag hoppade ner från soffan. Och gissa vad som hände! Sag svävade tre centimeter över marken. Och sedan försökte jag komma högre upp, och plötsligt stog jag i soffan igen!

  • Hej Erika!
   Du låter verkligen som en intressant person med många gåvor. Fortsätt att utveckla dem så kan du komma långt!
   Och berätta gärna här när du är med om något. Så häftigt! ^_^

 22. Hej MMG! (ist för MMG så får du MVG av mig ;)//Erika *ovanstående* )
  Hej MMG! (från Johanna, inte Erika)
  Jag hade en dröm

 23. Hej MMG (Enligt mig och anonym kallar vi dig guden, och vår kompis Julia sa det. Och enligt ENDAST mig så får du MVG 😉 )
  Hej! (anonym skriver)
  Jag hade en dröm som var… annorlunda, och jag och mina kompisar Julia och Erika hade funderat lite på den. Mest jag då 😛 Här är den:
  Först av allt så drömde jag en oviktig grej, och sen vaknade jag (fortfarande i drömmen :P) och jag trodde det var morgon och trodde att jag hade drömt det, så jag gick upp och allting var som vanligt. Jag åt frukost som vilken annan dag som hellst, så jag misstänkte inte ens att det var en dröm. Jag kunde tänka lika klart som varnligt, och allting såg EXAKT ut som vanligt. Jag gick till skolan och träffade Erika och Julia, och så hade vi samma lektioner som en vanlig fredag, och pratade lite om discot som vi ska ha sen. Senare vid dagen (det var efter lunch tror jag) var vi vid högstadiet och då började detr brinna. Vi sprang dit vi skulle springa till om det började brinna. Alltså en grusplan där vi brukar ha uteidrott.
  Efter skolan gick vi någonstans och då dök min morfar (som dog för ett tag sedan :C) och jag blev rädd. Han försvann och sen dök upp igen, så det märktes att han var ett spöke. Han sa ”Det kommer att hända något immorgon mellan klockan nio och tre.”. Sen försvann han och jag, Julia och Erika bestämde oss för att ta reda på vad det var, så vi skulle sova över hos Erika. Senare träffade jag mamma som jag träffar ganska sällan och jag berättade om morfar. Senare nästa dag så skulle vi ta reda på vad det var morfar menade.
  Jag vaknade av att pappa väkte mig, (inte någon dröm nu) och jag funderade på om det var en dröm eller inte, och sen om jag fortsatte att drömma. Jag blev någolunda övertygad sen vid skolan. Jag fick flera deja-vu känslor vid skolan, och det var för att jag drömde det. Sen kom jag på att pappa hade sagt att om man träffar någon som dött i en dröm måste du skrämma bort den, hur mycket du än älskar den, för att den kommer för att hämta någon. Fast han visste inter om han troidde på det eller inte. Jag blev rädd att det kanske skulle hända något immorgon mellan klockan nio och tre, och isåfall är det immorgon eftersom det var inatt jag drömde det. Kan du tyda det? Erika kunde inte göra det :S//Anonym 😀

  • Hej båda två!
   Tack så jättemycket! 😀 Blir verkligen glad att höra att ni gillar min blogg! MVG var hedrande! ^_^

   Vad det gäller drömmen så måste jag säga att den verkligen är mycket speciell. Det är sällan som man har drömmar som är så där riktigt tydliga så man verkligen tror att det är helt verkligt. Därför tror jag detta är en dröm som bör tolkas lite annorlunda än bara rent symboliskt. Annars (om man skulle tolka den symboliskt) kan man ju utgå från att den vanliga skoldagen symboliserar ditt vanliga liv och att branden står för nya, starka känslor som på något sätt kastar om den vardagliga takten och som du känner att du vill fly från.
   Men, jag skulle nog inte säga att det är det rätta tolkings-sättet vad det gäller denna dröm. Just på grund av att den var så tydlig och på grund av mötet med din farfar.
   Alla tror ju olika, men själv är jag helt övertygad om att de döda kan kontakta oss i drömmar. När man drömmer får man ju liksom kontakt med andra dimensioner än bara den vanliga materiella.
   Jag tror verkligen inte som din pappa. Att man måste skrämma bort döda man träffar i drömmar. Jag tror helt enkelt att i det drömmande tillståndet så kan kommer man in på en annan våglängd där man kan få kontakt.
   Låter ju spännande att han sa att något skulle hända idag. Du får vara uppmärksam! Har det hänt något som skulle kunna tolkas som ett tecken eller ett omen?
   Annars tror jag helt enkelt att drömmen är ett besök från din farfar. ^_^ Vilket ju ger en intressant känsla av hur vår värld och de dödas kan gå om och in i varandras ibland….

   • Jaa du Mvg. haha x) Att skrämma iväg spöken kanske inte är det bästa, men att hålla dom kvar är som att riva upp ett ärr. Och att Anonym såg att branden började brinna i drömmen, var exakt där dom hadde disco kulor och sånt irl. Liiiite läskigt. själv har jag hafft en dröm där min gammelfarmor(don när jag var 1) fanns som spöke. Nästa dag dog min älskare stormy. Han vär den snällaste häst som fanns. (BTW, kan du inte skriva lite om bäckahästen i nästa avsnit ;P)

   • Hej Erika!
    Ah, vilket sammanträffande med discot. ^_^
    Vad sorgligt med din häst. Det kanske var en förvarning i drömmen från din gammelfarmor då? Men jag tror ändå inte att
    de döda alltid visar sig i drömmar som ett omen för att någon ska dö. De kan nog ha ganska många olika budskap beroende på.
    Bäckahästen var ett bra uppslag. 🙂 Jag har redan nästa inlägg halvfärdigt men inlägget efter det ska lugnt bli om Bäckahästen. Tack för idén.
    Ha det så gott!

 24. Vad bra att det gav dig lite idèer! Hoppas det blir ett roligt inlägg om dom supersnabba, mäniskoätande(blä) varelserna :3 Dom har ett betsel som kan tämja.. Pegasus tror jag det var..

 25. Hörrödu miss, kan du inte skriva om något läskigt snart x3 Hört talas om boken GONE? 8D

 26. Usch vad läskigt det där med att tiden stannar för en sådär, jag har bara själv upplevt att tiden stannar för alla andra i någon sekund ibland, faktist i denna veckan idag eller igår det var nog därför var seagerade så på inlägget ^^

 27. Hej igen:) var ju tvungen att gå in och läsa läsarnas berättelser åxå, och huuh vad vissa har varit med om kusliga händelser!! Måste åxå berätta något som jag fick reda på för några dagar sen av min syster! För bara nåt årsen så byggde min syster och hennes familj nytt hus från grunden som dom nu bor i (doh) haha men men iallafall, hon har nu sett en lång mörk gestalt i huset som uppenbarar sig! Dom bodde i ett annat hus innan dom byggde och då kunde både min syster och deras mellan dotter känna av konstiga saker, men n u så har dom ju byggt ett helt nytt hus från grunden och har ändå något okänt i hemmet, så vi tror att dom fått med sig något från det andra huset! Kan ju vara så att min syster är väldigt mottaglig för det övernaturliga (det ligger i släkten). Bara det inte är något ont! Vi satt och pratade om att det kanske är vår farfar för han dog när hon var liten och innan jag var född! Men sen vet man ju aldrig vad som fanns förr i tiden på marken som dom byggt på!

  • Hej Lollo!
   Vad obehagligt! Samtidigt så behöver det ju inte vara en ond ande. Det kan ju vara farfar som du skriver.
   Känns det som en hotfull närvaro eller är det bara en närvaro?
   Har de funderat på att röka ut huset eller ta dit ett medium eller så? Fast om det bara är farfar som kommer på besök så känns ju det lite taskigt… Svårt sånt där.
   Du får gärna berätta om det händer något mer.

 28. Hej min syster har inte känt av att närvaron känns hotfull men hennes mellersta dotter har drömt konstigt och kännt precis som om någon tar henne om halsen och det är ju inte så bra om det är mer än en dröm! Man vet ju inte om det finns mer än en närvaro i huset heller huuh… kanske både finns någon god och någon ande som inte är så trevlig. Vi satt och sa om dom skulle ta dit någon som kunde undersöka om det fanns något där, för det är ju en väldigt stor sak att bara inbilla sig ändå så det måste ju vara något där!! Det finns åxå en familj som bor där jag växte upp som fick bekräftat att det spökade i deras hem, dom hade ett medium hemma hos sig efter att dom kännt att det var något konstigt i huset och då kom det fram att det fanns spöken där …creepy!! Ha de bra!!:) kramar

 29. Hej igen tänkte berätta lite om vad min syster kände av i deras gamla hus åxå!! Hon kunde känna en stark doft, som om det var av en gammal man typ stark parfym o gammal svett (isch) precis vid deras altan dörr i sovrummet, och det var bara just där. Och sen kunde hon känna av en iskall vind som sen bara försvann. Och hennes dotter kunde se små människor i sitt rum som hon bara ville skulle försvinna!! Och en konstig sak till som jag kom på var när min mammas mormor levde så hade hon suttit i en stol i sitt vardagsrum och sett mig stå i rummet fast jag inte var där överhuvudtaget och det tycker jag är läskigt!! Hon hade pratat med mig och allting huuh!!! Kramar

  • Hej Lollo!
   Obehagligt att hon känt det som att någon tagit henne om halsen. Det lät inte bra… Hoppas att det ordnar sig.
   I värsta fall får de be någon komma dit och rena hemmet.
   Den där familjen som du kände som hade bjudit in ett medium, hur gick de för dem? Blev de av med spökena?
   Läskigt med parfym och gammal svett-lukten! Fy! Både läskigt och äckligt!
   Underligt att din mammas mormor sätt dig. Är det ett tecken för att du en dag kommer göra en tidsresa tillbaka dit? ^^

   Intressant att få höra om allt hur som helst. 🙂
   Kramar!

 30. Hej Magic!
  Måste bara berätta om en sak som hände till en vän till min familj. Han är vuxen och jobbar som frilandsfotograf, alltså lite olika jobb.
  Där jag bor, nära havet, finns det en del gamla hus, och inte så långt ibort från mitt (det suger att mitt hus bara är 2 år gammalt. no ghosts.) ligger ett av dessa som är 100+ år gammalt. Denna mannen var där för några år sedan och skulle fota ett jobb med några modeller. Jobbet pågick in på natten och när en av modellerna skulle in på toan kom han genast springande ut därifrån, skrikande, och åkte iväg. Hon skrek något om ”skuggor” och ”spöken”. Fotografen, som fram till dess var väldigt skeptisk mot sånt, fortsatte. När alla andra gått satt han och redigera bilder då han behövde gå på toaletten…
  När han gick in såg han skuggor i spegeln och något som kunde liknas med ögon. Det blev kallt och han fick panik och åkte snabbt därifrån.
  Efteråt hade ägarna till huset berättat att en sjöman hängt sig där för länge sedan.
  Creepy or what? 😉

  • Hej Matilda!
   Jättekusligt! Men intressant! Alltid som extra intressant när en skeptiker är med om något oförklarligt.
   Tack för att du tog dig tid att skriva ner denna läskiga händelse!
   Verkligen creepy!

 31. Hej magicgirl! Jag älskar verkligen din blogg men jag är väldigt lättskrämmd och alldeles nyss så satt jag och läste din blogg och så hörde jag ett jätteläskigt ljud nerifrån vår tvättstuga,(har alltid tyckt att det rummet har varit lite läskigt) det lätt ungefär som om nån stod och sågade eller nåt. Jag gick ner och tittade men då var det bara min katt som skrapade i sin kattlåda! hihi. Jag blev så rädd för att min katt brukar alltid gå ut och kissa annars. Men han är skadad i foten nu så han vill inte gärna gå ut så det var ju därför han gick på lådan 🙂 Men iallafall, din blogg är jätteintressant och jag läser den jämt! Blir dock ganska rädd ibland, men det är ju positivt 😀 Keep up the good work!

  • Hej Beccis!
   Åh, tack så mycket! 😀 Jag är glad att höra att jag kan skrämma upp dig… ^^ Blir ofta väldigt uppskrämd själv medan jag skriver faktiskt… 🙂 Ha, ha
   Ah, vad läskigt med ljudet! O_O Tur att det hade en så pass ofarlig naturlig förklaring. 🙂

 32. hello little Miss Magic 😀

  Jag tänkte bara berätta om en sak som hände för flera år sedan när jag bodde kvar hos mamma. Sent på kvällen/natten (runt 12 tiden) så låg jag i mitt rum och glodde på TV, mamma låg och sov och lillasyster satt med hörlurarna i datorn och lekte. Plötsligt startade stereon i vardags rummet på rätt högvolym. Jag brydde mig inte så mycket utan antog att mamma sattit igång musiken och jag låg kvar och kollade på TV:n.. någon minut senare så kom mamma in i mitt rum och log, ”vilken fin låt, är det du som satt på den?” frågade hon. ”Ööööh..nej….?” svarade jag. Vi kikade in hos lillasyster och frågade men fick ett snabbt ”stick” till svar. Hon var upptagen och hade inte rört stereon. Jaja tänkte jag… då har väl fanskapet startat upp sig själv. Och det är ju inte så ovanligt att apparater kan få snesläpp och göra så ibland. Men när vi kom ut till vardagsrummet så lyssnade vi på låten… det var mammas favorit skiva som satt i. Konstigt nog hade vi dock aldrig hört den där låten förr. Vi hade lyssnat igenom den skivan miljoner gånger för det var mamma senaste köp och hon älskade den. Ted gärdestad var det. När en stereo startar upp sig jälv så spelar den automatiskt upp låt nummer 1. Inget konstigt med det. Dom börjar ju om från början. När jag sen skulle stänga av den så såg jag att det inte var låt nummer 1 som spelade. Utan låt nummer 11. ”Alltid nära dig” som spelades. Mamma fick helt plötsligt gåshud på hela kroppen och började gråta av någon konstigt anledning…hon visste inte själv varför hon började göra det. Jag själv kände inget större obehag, mer en slags…mjuk och…omsorgsfull känsla fick jag. Vi valde att tro att det var min morbror som kontakt oss. Han hade dött ett tag innan dess, dom hittade honom på en strand i norrland.

  Appropå min Morbror. Sättet han dog på var väldigt udda och mystiskt. Än idag vet ingen riktigt hur det gick till. Hans kamrater sa att dom hade åkt ut med båten sent på natten och druckit en massa alkohol, och helt plötsligt så tappade han fotfästet och ramlade ner i djupet. Han hittade 3 månader senare. Anledning att polisen inte letat på direkten var för att kamraterna var så fulla så att dom faktiskt var osäkra på om det hela hade hänt eller inte. Men min mamma gick till ett medium här i örebro som är otroligt duktig. (jag vet att många är fejk eller överdriver ofta så lite skeptiskt till det är jag) Men hon är riktigt duktig. Det mediumet visste ingenting om min morbror eller något om mammas omständigheter. Helt plötsligt sa hon något om min morbror, och att sättet han dog på inte alls var som dom hade sagt. Mamma såg frågade på henne. Mamma svarade varken ja eller nej för hon ville veta om det hon sa var sant eller inte. Medumet fortsatte och sa att den natten, när alla var ute på sjön.. så hade någon slagit till honom i huvudet så han föll över bord. Och lämnade där i mörkret. Jag tror definitivt på det hon sa. Det låter rimligt. Vanligtvis när någon ramlar överbord så brukar man ju försöka hjälpa personen (jag skulle ha hoppat i oavsett vem det var) Men ingen gjorde något.

  Det är lite creepy att veta att hon kan sa och höra saker som ingen annan kan. Hon visste saker om mig och min lillasyster som inte ens mamma visste. Och hon visste också saker om hur min pappa hade betett sig hemma (sådant som vi försökt dölja för allmänheten) Nobody knew those things…hmmm…

  well, min morbror kom ofta tillbaka och skrämde mig med flit efter att han hade hittats. Men jag fick aldrig någon obehagskänsla, Mer jobbigt bara att hela tiden tro att någon går förbi en när man är ensam. Jag såg hans siluett hela jävla tiden och när jag vände mig så var ingen där. Jäkla busråtta 😛 haha

  Min morbro var en extremt vänlig människa som många ofta utnyttjade. Nästintill hela tiden. Han hade faktiskt bara EN vän som faktiskt brydde sig om honom helhjärtat. Det var sorgligt det som hände honom men sedan min mormor hade dätt så tror jag att han innerst inne velat dö i ca 20 år 😦

  Han kunde aldrig glömma att han såg henne en natt efter att hon hade dött. Hon satt på hans säng och sa ”bli inte rädd nu” men han for såklart upp som ett skott och skrek. Sen dess vet jag inte om han hade sett henne igen eller inte men jag vet att han ville till henne….Så, han får vila i frid nu 🙂

  Föresten så har jag en sak till att berätta.
  Detta hände för bara en vecka sen.
  Jag jobbar inom hemtjänsten, och jag åker även ut till gamla gubbar och gummor på landet ute i skogen etc.. en lite gumma vi har bor mitt ute i ingenstans och rätt ensligt. Det sägs att det spökar hos henne. Hon själv säger att det är trevligt för hon vet att det är henne man,mormor och mor som är där. Utanför huset finns en bod, och jag fick nyss reda på att det är där liken legat innan dom begravts. Det var så på den tiden eftersom hon bodde så långt bort. Först låg dom i vardagsrummet i några dagar, Sedan en vecka i boden. Hennes man, mormor och mor och alla andra som bott och dött i huset har legat där.

  Vi i hemtjänsten går sällan upp på övervåningen eftersom alla känner ett stort obehag där uppe.
  Ibland när kommer in i huset så luktar det nybakta bullar. Då är det hennes mormor som är där. Ibland luktar det surt och lite apelsin aktigt, då är det mor som är där.

  Sist när jag var där så tvingade tanten mig att gå upp på övervåningen och hämta lite ren tvätt. Jag gick motvilligt upp eftersom jag kände att det kändes udda i trappen… men väl uppe var det inge problem. Men när jag stängde dörren till rummet jag varit inn i hörde jag plötsligt ett skratt. Ett sånt där hånfullt skratt. Jag blev helt stel och helt jävla livrädd. I did NOT expect that! Jag valde att le och skratta högt och sprang ner för trappen.

  Och för några dagar sedan var 2 av mina arbetskamrater där (ingen vill åka själv dit längre så man åker 2 nu) och tanten klagade hela tiden på att det var mörkt och att dom skulle tända i köket, dom förklararade att dom hade tänt i köket redan och visade sen HUR mörkt det blev om den lampan faktiskt var släckt. Tillslut accepterade tanten läget och dom gick ut till bilden. Väl i bilen ser dom plötsligt att lampan på övervåningn är tänd. Den var ju släckt innan. Dom sket i att gå och och släcka lampan utan åkte fort som fan därifrån, dagen därpå var lampan släckt igen. Kanske ska påpeka att tanten aldrig lämnar köket (svrumt och kök är typ kombinerat där) hon kan inte gå själv. VEM hade tänt? Min vän trodde att det var hennes man som ville hjälpa henne och ge henne lite ljus. Utöver det så har rullstolen åkt av sig själv, och dom har sett någon på övervåning ibland.

  Jag åker ALDRIG dit själv igen i alla fall.

  • HejJoanna!
   Tack så jättemycket för att du delade med dig av dina och din familjs upplevelser.
   Mycket intressant och spännande läsning.

   Jag ska kopiera upp din kommentar på själva sidan som en riktig läsarhistoria. 🙂

 33. Hej

  Jag ska berätta om en väldigt läskig kännsla jag varit med om ett flertal gånger, på exakt samma plats.

  Jag vet inte riktigt hur gammal jag var första gången, men iaf. Jag, en kompis och hennes bror (som är två år yngre) gick en promenad. Då gick vi förbi en gammal dnsbana (som inte används numera). Vi visste ju om att den fanns såklart, eftersom vi bodde i närheten. Iaf, när vi väl var där så kände vi oss alla tre iakttagna. Vi gick in i ett litet utesjul, det blev typ vårt ”gömställe” från det som iakttog oss, för det var enda stället känslan INTE dök upp. Inne vid själva dansbanan så fanns det toaletter längst bort, och vi gick dit då. (Såklart) eftersom vi var nyfikna på vad som var där. Det var även en drickfontän där, som det plötsligt börjde rinna vatten ur. Vi blev jätte rädda och de gick. Men jag var kvar, som om någon höll fast mej under ifrån. Det fanns även en dörr där, som jag omedvetet öppnade. Förvånande nog så var det inget rumm bakom! Bara en vägg. ock dörren hade en dörrkarm och allt. Scary.. Och i ett annat rum, också inne på själva dansbanan, så hoppade hjärtat över några slag. Rummet vra väldigt litet, ock var egentligen gansk mysigt, men iaf jag kände att någon andades i nacken på mej och jag fick gåshud. De trodde bara att jag försökte skrämma dem, men inte då! Jag hr alltid trott på andar och demoner, tja, alla övernaturliga fenomen. Lite längre ifrån dansbanan, samma område, är det ”kedje” skjul. Det längst bort vågade jag inte ens titta mot för att ja gfick en så obehaglig känsla. Vågade inte gå in i något av de andra heller. Men ett av dem, öppnade min kompis bror (eller, han försökte) men den var låst från insidan. Några sekunder senare oppnades dörren och en kall kåre far genom mig. De såg inget, men det gjorde jag. En man som hängde och dinglade i en snara i taket. efter två blinkningar var han borta. Blev skiträdd, men kunde inte säga orden jag ville: ”Kan vi gå?” Utan jag var yup tvungen att föja med dem. (anden/demonen hade typ kontroll över min munn O.o) Vi gick till ett biljettbås, och naturligtvis var jag tvungen o säga ”Vi går in då” fast jag inte ville. Och vi gick in. Det kändes avslappnande, fast det var kallt och kändes som att någon tryckte ihop mig. Min kompis drog ut mej och sa: ”Jag vill gå hem, kom nu.” Och vi gick. Några dagar senare gick vi dit igen, och då stog alla dörrar öppna, och handtagen var borta. Vi gick in i vårt ”hideout” och när vi kom ut någon minut senare var dörrarna stängda och låsta. (De var såklart tvunga o prova.) Jag blev hur rädd som helst! Har inte varit där på två år nu, Tack o lov för det!

  // Sara
  PS. Fortsätt skriva inlägg o så, kanske har vi alla mer gemensamt än vi tror? Om det händer skumma saker i erat hus borde ni släktforska osv.

  Ha de bra. 🙂

  • Hej Sara!
   Tack för din kommentar! Väldigt intressant och kusligt att höra om era upplevelser.
   Undra om det hänt något särskilt på den där dansbanan?
   Låter som en plats med mycket osynliga väsen.

   ha det bra du med!
   tack! Kommer lugnt fortsätta skriva. 🙂

   • Hej missmagicgirl!
    Nu har jag hittat två andra hus som är helt öde, ska undersöka dem också och se om det känns/syns någonting där också.
    Och vad gäller dansbanan så borde något hänt..

    🙂

   • Hej Sara!
    vad spännande! Berätta vad du känner av!

  • Hej!

   Det som oftast inte talas om är – varför ser Och upplever vi övernaturliga saker? Varför gör vissa det och andra inte?

   Jo, jag skulle kunna ge dig ett svar direkt, på varför du såg den här mannen hänga där! Har du sett filmen ”Det sjännet sinnet”? Ung så, du har en gåva där det andliga söker sig till dig. Nu kan det ha varit en engångföretelse, men det finns en anledning till att vissa ser mer än andra.

   ”Mannen” som inte finns längre, var där själsligt och såg dig, ett ljus och ville visa vad som hänt honom, inget mer än det. (ja inte för att skada dig) Ofta leder det till (ja om man upplever saker hemma, som i programmet ”Det okända”) att de (andliga) vill att man uppsöker ett Medium, för att där få information som de vill tala om.

   Jag skulle kunna säga så här. Lever vi i kärlek så behöver vi inte vara rädda. Som jag skrev längre ner, det är människor vi ska vara rädda för isf.

 34. Hej!

  Jag hittade hit av anledning att jag sökte fakta om Mayakalendern på nätet – och vips hamnade jag på den här sidan 🙂

  För det första måste jag säga att jag är imponerad av dig som driver sidan, du skriver otroligt bra – väldigt bra!

  Jag brukar inte läsa om vad andra skriver/tänker/uppfattningar – jag respekterar andras sätt att ”arbeta” med det andliga vi har runt oss, men ofta stöter jag på märkliga sätt att uttrycka sig på, därav anledning. Jag håller mig till mig 😉

  Det jag ville kommentera om ang på den här sidan (Läsares upplevelser) är att det är synd att ”spöken” (där ordet är skapat av oss människor, med respekt för dem, kallar jag dem alltid själar/andar) framställs som ”läskiga” ?!

  Jag arbetar som personlig vägledare, på en medial nivå! All info om personen och hur den kan utvecklas i livet, får jag av deras andevägledare Och ofta av avlidna anhöriga.

  Det finns säkert ”läskiga” andar, precis som med oss människor – men annars ”ser” de ut och Är precis som oss. Ändå skillnaden är att vi inte ser dem, som de ser oss. Däremot lever de sina liv, i ljuset, på andra sidan. De läser böcker, umgås osv. De lever inte med skam, skuldkänslor, avundsjuka och allt annat hemskt som vi har på jorden. De lever efter kärlek!

  Igår satte jag mig ner för att kommunicera med mina vägledare, det är genom dem jag får information. Jag läser inget, utan får svar på det jag vill och behöver veta. Igår ville jag veta vad Mayakalendern innebär och vad som kommer hända.

  Mer om det en annan gång 🙂

  Men detta ville jag säga – inga andar/själar kan göra oss något illa – det är människorna vi ska vara rädda för!

  /Jennie

 35. Hej!

  Varför plockades mina inlägg bort?

  Mvh Jennie

  • Hej Jennie!
   Dina inlägg togs inte bort. Men jag måste godkänna alla kommentarer och jag har varit bortrest så därför har det tagit ovanligt lång tid för mig att hinna göra det.

   Stort tack för att du gillar min sida! Det gör mig glad att höra!
   Jag håller med dig om spöken. Tror inte heller att alla andar är onda och det är synd att många tror det.
   Men med tanke på hur människor är så tror jag också att det finns en hel del mer otrevliga andar precis som det finns otäcka människor.

   Tack än en gång för din kommentar och fina ord! 🙂

 36. Hej!

  Hur plockar man bort inställningen för nyinkomna kommentarer under samma inlägg som man själv skrivit i? Just nu har min mail bombaderats av kommentarer 🙂

  /Jennie

 37. Hej!

  Jag har en hemsida där jag förklarar lite kring varför man upplever mer ”övernaturligt” än andra.

  http://www.levande-vagledning.se

  /Jennie

  • Hej Jennie!
   Jag tror att man tar bort den inställningen i en länk som finns under själva kommentaren i mailet.
   Se efter om det står något där typ som: Klicka här om du inte vill få uppdateringar från denna sida i framtiden.

   Säg till om det inte funkar så ska jag kolla upp om det finns något jag kan göra…

   Tack för länken till din fina hemsida!

   Ha det bra!

 38. Hej magica!
  tycker v äldigt mycket om din blogg 😀
  Nu tänkte jag berätta lite om vad som har hänt mig !

  Vi kan börja med att när jag var liten så hade jag en salags ”hipphopp leksak” en morgon stog jag och lekte med den…. och sen sa min mamma att jag var tvungen att borsta tänderna och så gjorde jag det … Men när jag jkom tillbaka till rummet så visade det sig att min docka inte hade haft batterier i ..? creepy :s
  Sen har jag känt upprepade gånger en obehaglig känsla hoss min mormor … Där har jag&min familj sett en man stå på övervåningen och kolla ut
  min mormor har också känt att någon lagt sig brevid henne när hon låg och sov.Och i soffan är det ett specielt ställe där man aldrig kan få det varmt hur länge man än sitter där :s man kan också känna som en kallvindpust dras igenom en … Och för någon vekca sedan var jag där vi hade allt släck förutom i vardagsrummet elr vi hade en lampa på ( min mormor sparar på elen)
  Helt plötsligt fick jag en obehaglig känsla från köket.
  Även fast jag inte ville kolla så kollade jag mot köket och till min skräck såg jag ett litet barn på kanske 5 år helt krit vit i ansiktet stå där och kolla på oss … Jag for upp ur soffan och skrek som en jag vet inte vad! *Ryser*
  Se har vi den obehagligaste händelsen jag varit med om ! Det hände faktist igår okej det var såhär
  Jag och min pappa var ensamma hemma (vilket vi inte visste då) Vi satt och kollade på tv som vilken vanlig kväll som helst. Sen hörde vi att det kom som en liten snut av ett gittar spel från min brorsas rum vilkket vi inte tyckte var konstigt då ´han spelar gittar Men det tog slut after kanske 30 sekunder
  Det läskiga var att efter 30minuter kommer min bror hem :s och vi har inte hittat en förklaring till ljudet … 😛

  hoppas ni fick än läskig läsning hej då
  /Elin

  • Hej Elin!
   Vilka otroliga saker du varit med! Riktigt intressant och läskigt att höra om!
   Tack för att du delade med dig!
   Hoppas att du och din familj snart får det lugnare på spökfronten.

   Och stort tack för att du gillar min blogg! 🙂

 39. Hej! Jätteintressant blogg! Älskar allt som har med det övernaturliga att göra 😀

  Tänkte berätta om en sak som hände mig och en kompis på 3:an, alltså för ca 6 år sen.

  Jag och min kompis Hanna var hemma hos mig, på nedrevåningen i datorrummet och spelade sims2. Rummet brevid är hallen, och där finns då alltså ytterdörren.
  Så, när vi som bäst håller på att spela hör vi hur nån kommer in genom dörren och öppnar blixtlåset i sin jacka. Vi ropar Hej!! Men ingen svarar, så vi tittar ut genom dörren, ut i hallen, men ingen är där!!
  Och vi var ju typ 10 år, och jag var inte van att vara ensam hemma, så vi fick ju total panik!! Låser dörren till hallen, grabbar tag i några korta träpålar som råkar stå i ett hörn och ringer hysteriskt gråtande en av våra vänner.
  Efter ett tag kommer mamma hem. Hon blev förvånad av att vi nästan slog ner henne när hon kom in i datorrummet (nyckel på utsidan oxå som vi hade glömt bort)
  Usch, jag minns än idag hur äkta blixtlåset lät! Exakt som om någon hade… Usch :DD

  En annan läskig sak hände när jag och 2 andra kompisar sov över hos en tredje kompis för några veckor sedan. Hon bor avsides, inte mycket till grannar, knäpptyst ute. Vi var ensamma i deras hus. Jag har från tidigare ”traumor” av hela hennes hus, eftersom vi såg en Saw film där förra året, en hemsk upplevelse, jag och min kompis var så rädda hela natten.
  Men vi for dit iaf, och såg The Strangers. Vi blev alla skiträdda! Sen när vi skulle gå och lägga oss blev jag glad att vi skulle sova i hennes rum och tackochlov inte i deras vardagsrum som har en vägg bara av fönster.
  Tog allt ut lyckan i förväg där!
  Min kompis envisades med att dörren skulle vara lite öppet, så när jag låg med min bästis påvarsin madrass på golvet, såg jag rakt ut genom springan i dörren och in i deras vardagsrum med massa fönster. Jag ville inte se dit, tänk om jag skulle se nån i fönstret?
  Jag och min bästis låg närmast dörren medan de andra sov i kompisens säng längre in i rummet.
  Det var den värsta natten i mitt liv so far, seriöst! Föst var jag nära att somna, men så började det höras ett konstigt ljud med regelbundna mellanrum, typ en duns blandat med ett pip, lite konstigt, jag (jättelättskrämd) viskade till min kompis (inte lika lättskrämd) ”hör du detdär ljudet?” hon bara ”joo, det är skrämmande!”
  och då är det ju lixom, om hon är rädd, hur rädd borde inte jag vara?
  Så vi använder inte längre hela våra madrasser, utan ligger tätt ihop i mitten.
  Då hör jag brevid mig någon som andas (min kompis ligger till höger om mig, ljuden kommer från vänster), och likom prasslande ljud från lakanen, som om nån vrider sig i sömnen. Jag trycker mig närmare min kompis, frågar smått panikslaget: ”hör du detdär då?” hon saäger bara ”mmmm” viket betyder att hon håller på att somna, och jag är ENSAM i ett kolmörkt rum, med något oidentifierat som andas brevid mig.
  Jag sätter huvudet under kudden, försöker stänga ljuden ute, och bara gråter för jag är så rädd.
  Jag sover ca 1 timme den natten, har en minnesbild av den självlysande klockan från VARENDA timme under hela natten. 2,3,4,5,6,7 och 8 då jag stiger upp, utan att bry mig om att det är tidigt eller att mina vänner vill sova. Tvingar dem att stiga upp, vill inte vara ensam i det huset.

  En sak är säker, jag kommer aldriga att övernatta frivilligt där igen!!!

  Jag kan helt enkelt inte somna om jag ligger med ansiktet mot väggen och ryggen mot rummet i min säng. Känns som om en massa typer stirrar på mig, står lutade över mig, osv. Men jag tror det beror på att jag somsagt är extremt lättskrämd, men ändå envisas med att se en massa skräckfilmer hela tiden 😀 Gillar att bli rädd. I måttliga doser 😀

  Oj allt blev lite långt kanske ^^

  //Ea

  • Hej Ea!
   Åh, tack så jättemycket! Vad kul att du gillar den! 🙂
   Hu! vad otäckt med det där ljudet av blixtlåset! Vad läskigt!
   Vilken kuslig övernattning också! Man undrar om det har hänt något hemskt i hennes hus någon gång och att någon finns kvar?
   Undrar vad det var för ljud? Vad obehagligt med andetagen! Jag förstår att du fick panik! Jag hade varit livrädd.
   Förstår att du aldrig mer vill sova där.

   • Skulle inte bli förvånad om nån gått och dött på den platsen där deras hus står :O För det finns något kusligt över hela deras hus som inte går att beskriva. Det finns fönster och speglar överallt och det blir lixom aldrig ljust fast det är ljust ute eller man har lampor på.
    Dessutom har de ett stort rum med en tom pool som ser totalt ut som ett övergivet… mentalsjukhus :S

    Jag tror att ljudet var något… Alarm. typ. Brandvarnare? Eller jag vet inte. Det var iaf skrämmande och irriterande.

    Haha ironiskt nog, den kompisen som bor där frågade mig häromdagen om jag vill sova över hos henne, jag ba Öh nej tack!
    xxD

    Meen nu blev det sådär överdrivet långt igen 😀

    //Ea

   • Hej Ea!
    Låter kusligt. Bra att du sa nej till övernattningen. Det hade jag också gjort! 🙂
    Du har inte frågat om din kompis vet något om husets historia? Vore intressant om man kunde få veta något om det.
    Då kanske man skulle kunna räkna ut vem som spökar. ^_^

 40. Hej MMG!

  För några månader sen så hade jag en jättehemsk mardröm! Jag gick till badrummet mitt i natten och kollade i spegeln. Då såg jag att ”jag” stod bakom mig :O Det var alltså 2 jag. När jag vände mig om så försökte ”den andra” jag mörda mig. ”jag” tog stryptag på migsjälv. Det låter inte så läskigt men det var verkligen hemskt.

  Sen när jag vaknade(jag hade somnat med musik på, alltså mobilen) Jag var livrädd. När jag skulle byta låt så spelades båda låtarna! Då blev jag ännu mer rädd och försökte stänga av musiken men det gick inte. Så jag tog ur hörlurarna och då fortsatte låten spelas och sen försökte jag stänga av mobilen med det gick inte heller! Jag höll på att dö! Så jag sprang in till mamma(som jag inte gjort sen jag var liten)

  Ända sen jag bytte rum till min syrras gamla rum så har jag börjat få mardrömmar igen. Och jag fryser hela tiden oxå. Jag känner mig ofta iaktagen där och jag måste täcka över TVn för att kunna sova. Ibland när jag ska sova så känns det som att det står nån brevid min säng och det känns som att nån andas på mig. Fast det är kallt och inte varm som människors andedräkt är..

  Jag vill bara säga att du har en jättebra blogg och jag älskar typ allt som har med övernaturliga saker att göra!

  • Hej Daniielle!
   Tack så mycket! Vad kul att du gillar min blogg och det övernaturliga! 🙂

   Förlåt att mitt svar har tagit lite tid. Men jag har funderat över din dröm.
   Jag skulle tolka det som att personen du ser bakom dig i spegeln (den som ser ut som du själv) och som sen försöker strypa dig
   står för förträngda känslor hos dig själv. Ett ”skuggjag”. Om man stöter bort saker och inte vill tänka på dem i vardagen kan de dyka upp som aggressiva bilder i drömmar.
   Är det något i ditt liv som du känner dig kvävd av?
   Några känslor som kväver dig eller något annat?
   Eller kväver du dig själv på något sätt i verkliga livet?
   Tillåter du dig inte att känna eller göra det du verkligen vill av någon anledning?

   Vad läskigt med musiken sen. Typiskt att få någon jobbig bugg med det just efter en sån dröm. Förstår att du blev rädd.
   Låter obehagligt med rummet. Men det behöver ju inte vara ett spöke.
   Men något du kan göra nästa gång som en medial vän till mig har tipsat om.
   Han får med sig en del spöken hem ibland och han föreställer sig hur en sorts såpbubbla växer ut ur hans kropp och lägger sig runt honom.
   Den blir sen starkare och starkare och växer tills den rymmer hela rummet och sen hela huset.
   Genom denna affirmation tränger han ut eventuella ovälkommna andliga besökare.

 41. Hej!!!
  Jag fick reda på av min mamma att hon en gång tog kort på mig när jag satt i soffan(Jag hade en speciell plats i soffan efter som att jag alltid började skrika om jag satt någon annan stans i soffan) Efter att hon framkallat bilden var det ett litet ljus bredvid mig på fotot. Hon trodde att det bara var fotot som blivit skadat, så hon brydde sig inte mer om det… Men efter varje foto hon tog på mig kom ljuset närmare mig!! Efter som min pappa kommer från Cuba och de har speciella kvinnor som kan känna av spöken, skickade hon en bild av mig till min farmor. Men bilden kom aldrig fram! Något år senare skulle vi till Cuba och då tänkte mina föräldrar att de har en chans att visa bilderna då. MEN! Hela resväskan som bilderna låg i försvan på flygplatsen!
  Mamma bestämde sig för att inte ta några fler bilder av mig, eftersom alla bilder försvan mystiskt!
  Sedan när vi flyttade till en annan lägenhet, försvan ljuset som alltid var på mina foton!!
  Jag fick för några dagar sedan reda på hela sanningen om ”mitt spöke” och vet riktigt inte om jag ska tro på det! :S

  • Hej Nina!
   Otroligt! Låter verkligen som att du hade ett spöke kopplat till dig!
   Undrar om det var ett snällt spöke eller inte…. Den kan ju ha velat skydda dig.
   Men det tycks i alla fall ha varit ett mycket hemligt spöke. Den ville inte precis att bilderna skulle kollas närmare på.

 42. Jag fick just veta att min familj är synsk. Min mormor berättade om att hon såg spöken som liten, jag är inte helt säker på om hon talar sanning (För hon talar med sina fiskar så man vet aldrig?) Min mamma berätta även att hon sann drömmer om obehagliga saker ibland då och då. Vet inte om jag fått de och hur vet man de då?

  • Hej Van!
   Vad spännande att så många i din familj har gåvan!
   Du har den kanske också. Du får vara uppmärksam på vad du drömmer och vad din intuition säger dig.

   • Hejsan Magic, älskar din blogg(L)

    Jag har väntat ett litet tag innan jag skrev de här.

    Jag drömmer bara små saker som blir som deja vou:er (Stavning min franska är inte den bästa) eller så drömmer jag saker som är så värkligen att jag tror att de hänt men blir osäker på de. De konstiga är att jag bara får om de i min närhet?

 43. Asså de här hände nyss! jag satt i vardagsrummet med min pappa och lillebror och läste historierna jag missat här. Så byter dom till nån brottning men ljudet funkar ej efter ett tag när jag slutat läsa funkar de, och sen när jag började igen slutade de. jag började få panik och intalade mig de är inget alls de är bara nåt med tv:n.

  • Hej Van!
   Tack så jättemycket! 🙂
   Intressant med dina drömmar. Låter lite som att du är sanndrömmare. Häftigt!
   Ah! vad kusligt med tven! Det skulle få mig att flippa ut också! Jag hoppas att inte min blogg är hemsökt…. 😮

 44. Hej Magic. Gillar verkligen din blogg. 😀 Har sj varit med om mycket övernaturligt i mitt hus.. Tex skuggor, ”energier”, höga dunsar från husets övervåning, och 2 gånger har jag hört att någon pratat när jag vart ensam hemma… Men det är spännande! 😀

 45. Hej!

  Tänkte berätta om lite händelser som min mormor upplevde efter att min morfar nyss hade dött. Min mormor var en väldigt stor skeptiker och trodde inte alls på spöken eller ”livet efter detta”, men detta skulle snart komma att ändras.

  Det första ”beviset” som mormor kallar det, på att morfar hälsade på henne var att hans namnskylt ifrån jobbet en dag satt på deras brevlåda. Som en magnet på ett kylskåp. Först trodde hon att en av hans jobbkamrater kunde ha satt den där, vem vet? Jag tror att det var morfar. Hon la den på en hylla i vardagsrummet och somnade i soffan med tänd lampa. Några timmar senare vaknade hon av att lampan blinkade. När hon var klarvaken slutar lampan att blinka och hon går upp för att se att morfars namnskylt nu sitter på ytterdörren!!! Ingen visste att man kunde sätta magneter där, vilket chockade hela släkten när hon berättade om detta.

  En annan grej, inte lika stort som det första, var att min morfars hammarby-medlemskort kom lagom i brevlådan till hans begravning. Han hade alltid varit ett stort hammarby-fan och jag talar nog för hela släkten när jag säger att han nog ville se till att ha det där kortet bredvid sitt foto på begravningen.

  Min mamma berättade någon månad senare att hon hade drömmt att hon pratade med morfar i en dröm. Han visade henne en sommarstuga, en stuga som vi nu har köpt. När hon drömmde detta hade hon inte ens tänkt på att köpa en ny sommarstuga, eftersom vi redan hade ett i Dalarna. Vår nya stuga ligger nu i Hälsingland, min morfars födelseort.
  ”Han hjälpte mig att hitta min drömstuga.” Säger mamma. Jag tror att det var hans sätt att hjälpa henne genom sin sorg.

  Det var allt från mig.
  MVH Victoria

  • Hej Vicktoria!
   Tack så jättemycket för din kommentar!
   Mycket intressant att få ta del av din mormors upplevelser. Förstår att hon känner sig övertygad om att det finns en andlig dimension efter det.
   Fantastiskt med din mammas dröm och sommarstugan också. Det var en fin gåva från den andra sida.

 46. Hej Magic! Jag själv har faktiskt aldrig varit med om något övernaturligt, men det har däremot min 19-åriga storasyster.
  En natt då hon sov hos en kompis som kan känna starkt och ibland även se spöken. Min syster vaknade mitt i natten och kände att det var någon där. Då såg hon att hennes kompis redan stod uppe och såg orolig ut. Hon sa ”Malin, det är någon här!”. De satt uppe och pratade ett tag, och helt plötsligt försvann känslan från min syster. Direkt efter det så sa hennes kompis ”Puh, nu försvann det, tur!”. Ryys!
  Och en gång då hon var liten (ca tio år) var hon på ett halloween-party hos en kompis. De var utomhus och klockan var ca 8 på kvällen. De flesta hade gått in men min syster var fortfarande ute och helt plötsligt såg hon en skelettarm! Hon blev såklart skiträdd men tänkte sedan att det var han som hade en skelettdräkt, men hon såg honom i fönstret. Huh! Riktigt läskigt.

  • Hej Currybarn!
   Vad kusligt! Vilka upplevelser!
   Det verkar som att både din syster och hennes vän är känsliga för det paranormala.
   Hu! För skelettarmen!

 47. Um…hej igen!
  Jo, jag kom bara på en sak som har hänt mig.
  Det hände faktiskt för bara några månader sen (ungefär slutet oktober).
  Jag brukar alltid höra saker som mina föräldrar aldrig lägger märke till.
  Man brukar ju säga att barn hör och ser saker som inte vuxna ser. Själv är jag 11 (nämnde nog det på något annat inlägg).
  Hursomhelst, det är är det absolut läskigaste jag NÅGONSIN varit med om.
  Jag har inte velat vara hemma själv sen dess, och det förstår man så fort man har läst vad som hände.

  Jag var ensam hemma, det var slutet av oktober så det blev mörkt vid ungefär halv 5 tiden.
  Jag hade vart ensam hemma ganska länge för skolan slutade kvart över 2.
  Vi har ett ”allrum” på övervåningen (där jag även har mitt rum), som är stort att man för plats med två stora ”pysselbord” från IKEA, en träningsmaskin, en soffa (och TV såklart), och man får även plats att hjula två gånger på rad.
  Det börjjade bli mörkt och jag är ganska mörkrädd, så jag gick upp till mitt rum för att hämta min mobil och kanske ringa farmor.

  När jag kommer upp ser jag att det står en´gungstol (den är min gammelfarfars, han är död, men den är väldigt dyr och så,så ingen ville
  sälja den) där, den står i mitten av rummet, vilket den inte ska.
  Den gungar, precis som om någon satt i den.
  Jag blir såklart JÄTTE rädd och rusar ner, drar på mig skorna och springer
  ut. Jackan satte jag på mig där ute. Och nu förstår ni ju att jag blev rädd,
  men den främsta anledningen är att vi inte HAR någon gungstol!
  Den där gungstolen fick farmor och farfar, inte VI.

 48. Hej missmagicgirl!
  Ingen kanske kommer att läsa det här men jag vill så gärna skriva ner det så att andra kan läsa :).

  Jag vill först berätta om den första gången som jag såg ett ”spöke”. Jag var fem den gången. Jag brukade altid vakna mitt på natten då, istället för att somna om i mitt rum så gick jag in till mammas och pappas. Pappa brukade alltid flytta på sig för att det blev för trångt, men den här gången så var det mammas tur. När pappa skulle gå på toaletten så var det vart i rummet och dörren stod på glänt. Jag kände då att jag var iakttagen och tittade mot sängkanten. Rätt var så stod det en svart figur med ett blekvitt ansikte. Inga ögon, bara svarta hål. Jag blev såklart livrädd och gömnde mig bakom täcket och skrek pappa. När pappa kom tillbaka och frågade vad jag ville så tittade jag mot sängkanten och ingen var där.

  Andra upplevelser som fortfarande håller på nu är att jag hör röster. De kan vara pojkröster till en gammal kvinnas röst. Hursomhelst de rösterna säger inte hela meningar utan bara ord som t.ex ”hej”, ”hallå” och ”vem där?” och till och med så säger den mitt namn. En annan sak är att jag hör fotsteg utanför mitt rum och ibland innanför mitt rum. Jag berättade det för min mamma och hon frågade sin kompis (som är ett medium) vad det var. Sedan så berättade mamma att det var min mammas farmor och pappas mormor (tror jag). Så mamma sa till dem att sluta för att det stör mig när det sover. Men de har inte slutat. Så jag berättade för min mamma så sa hon att jag bara inbillar mig. Fast nu har jag börjat vänja mig vid det.

  Jag kommer inte ihåg andra saker men min lillebror har varit med om ett par saker. Det var så här att han har haft besök av en liten pojke. En svart figur. Han hade sett honom ett par gånger och berättade för mamma. Mamma berättade honom en sak som skulle hjälpa David att få bort pojken eftersom det skrämde honom. Och det hjälpte honom faktiskt! Fast vad jag tror är att pojken ville ha hjälp men kom till fel person.

  Det var allt!

  P.S. Jag gillar verkligen din blogg. 🙂

 49. Omg vilka läskiga historier tur att jag aldrig blir ensam hemma antagligen är min storasyra och hennes pojkvän hemma eller min andra storasyra hemma men om man skriker så skulle hon nog inte komma ner efter som hon är på övervånigen i sitt rum jag sitter alltid typ på mellan våningen eftersom det känns som om någon tittar på mig på övervåningen men min andra syra är jämt typ på våningen längst ner och spelar dator men där är väll iallafall inte en dörr som är stängd men vi bor på landet vårat hus är bara 21 år gammalt men vi är omgivna av en massa skog och på bagsidan av huset finns det ett till hus i det huset har någon dött men om nåt händer kan jag springa till granarna efter som att jag alltid är välkommen där eller så springer jag ner för baken tar till höger så kommer jag till mormor och morfar och om jag tar till vänster så kommer jag till min bästis så det är lungt 😀

 50. På tal om tv-programet ”Det okända”:En kväll fick jag en känsla av jag var tvungen att öpna min tv.Varför visste jag inte…då.Så givetvis slog jag på tv,n och det visade sig att programet Det okända precis började och att det handlade om en lägenhet som jag har bott i innan.Det bodde två män där nu som berättade att det spökade ganska så mycket i lägenheten.Det brukar ”spöka” runt mig ibland så jag tänkte inte på att det spökade just i den lägenheten,men tänker jag efter så kan jag ju inte annat än att hålla med om att det spökar där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: