läsarmail2

Lilithas beskrivningar om sina UKU-upplevelser.

Hej Miss Magic…

Sänder dig 3 av mina berättelser där jag upplevt UKU. Hoppas att du tycker någon är intressant. det är kul att kunna dela med sig av detta då jag känt mig ganska så ensam om detta konstiga fenomen eller tillstånd. Jag menar detta började hända mig i väldigt tidig ålder men då förstod jag ju inte alls vad det var… Jag trodde nog att det var något allvarligt fel på mig…haha.

I och med boken av Agneta Uppman så lärde jag mig hur man kunde hantera dess förlamningstillstånd, och vips så vände något, skrämmande negativt till ett underbart positivt. Jag lärde mig hur man skulle slappna av och liksom vältra sig ur kroppen, typ vrida sig åt sidan. Kändes som om man skulle ramla ur sängen men istället flyger man upp i taken. Ja, så var/är det för mig i alla fall.

Det är en underbaaaaar känsla. Å det är intressant att se att så många fler har upplevt samma sak.

Ha en bra dag

Kram Lilitha

Flygtur…

Det jag kan tycka är lite häftigt med UKU, är att man kan liksom styra sina tankar och händelser. Allt ser oftast ut som det gör omkring. Man kan själv bestämma vad man vill göra… ja så är det en underbar frihetskänsla att kunna flyga. Sen så är det ju skönt att kunna lämna kvasten hemma då och då…haha.

Utdrag från min ”drömbok”. Lördagen den 5 november 1994

”Nu var det dags igen…äntligen. Min man skulle iväg å jobba på en båt så jag skutsade honom till båten i morse. Eftesom det blev lite sent i går kväll så rusade jag upp i sängen för att sova. Då började jag att drömma lite konstigt. Jag hamnade i förlamningstillstånd hela tiden. Drömde att min man kom hem igen innan båten skulle fara. Men jag visste att jag drömde för jag bad min man att han skulle skaka om mig så att jag skulle vakna och komma ur förlamningstillståndet. Och han skakade mig och jag vaknade (han var förstås inte där). Jag somnar om, blir förlamad och försöker att väcka mig själv flera gånger. Till slut så tänker jag att jag försöker väl att gå ur min kropp.

Jag börjar rulla mig ur sängen för att direkt flyga upp i taket. Jag blev alldeles lycklig och svävade direkt ner för trappan och njöt verkligen av att jag svävade, att jag kunde flyga. Det kändes som att jag hade full kontroll. Jag tänkte att jag skulle flyga ut genom fönstret i vardagsrummet, men nånting tog tag i mina ben och drog tillbaka mig till hallen. Då kom jag på att jag ville titta mig i spegeln och se om jag såg mig själv och det gjorde jag. Jag såg mig själv men ändå inte. Jag var mer osynlig, men med synliga konturer av mig.

Men jag ville verkligen ut och svävade mot dörren och försökte flyga genom den, men det gick inte. Så jag tänkta att då får jag väl låsa upp och öppna dörren själv. Sagt och gjort! Jag flög ut och det kändes helt fantastiskt. Jag var i extas. Jag kände att jag bara ville upp, upp, och upp flög jag och kände mig obeskrivligt lycklig. Jag kände hur jag kom högre och högre upp och jag kände mig helt tillfredsställd och det vibrerade i hela kroppen.

Så vaknade jag upp i min säng och kände mig helt omtumlad”

Klockan var 13.20

Jag tar en berättelse till när jag ändå är i farten… Den är lite längre… så ni kanske somnar innan ni läst färdigt…haha.

Utdrag från min ”drömbok”. Söndagen den 21 april 1991.

”Gick och la mig en sväng medans ungarna såg på Krambjörnarna på video. Var sådär konstigt trött. När jag lagt mig kände jag hur det hettade och bubblade i hela kroppen, hade en konstig känsla… Jag tänkte hela tiden att jag ville ut och sväva. Så kände jag hur jag lyftes upp ur min fysiska kropp, där kändes lite suddigt. Allting var verkligen rörigt och snurrigt så jag vet inte riktigt i vilken ordning allting hände. Jag lyfte i alla fall och försökte att flyga ut genom fönstret men det tog stopp och det kändes som om halva fingertopparna halvt kom igenom. Jag kämpade ett tag men drogs tillbaka i kroppen igen, men jag tänkte att jag försöker igen.

Men den här gången var det svårare att lämna kroppen och jag strävade och det kändes oerhört smärtsamt att försöka. Jag vältrade mig åt höger, men då kändes det som om nåt tog tag runt min hals och drog i mig. Jag blev rädd för ett ögonblick och strävade på att ”komma loss” och till slut gick det.

Jag flög mot fönstret och upplevde en ljudlös smäll. Försökte igen att komma igenom fönstret, men kommer bara igenom med halva armarna. Även denna gång så känns det som om något håller i mig och drar i mig, även fast jag inte känner direkt några händer som höll i mig. Men in drogs jag och tillbaka till kroppen igen…shit! Jag vill ut, jag vill ut igen…

Jag försöker igen och vältrar mig åt höger och känner hur jag flyger upp mot dörrposten och slår ljudlöst i ryggen, och jag tror att det gjorde ont. Aj!

Jag flyger direkt ner till vardagsrummet och tittar på vad klockan är. Jag vill ha lite bevis om det här händer på riktigt. Lägenheten verkar lite annorlunda, och videon och Tv:n står vid andra väggen än vad de gör på riktigt. I alla fall jag tittar på klockan . Men allt är suddigt så jag måste landa på golvet för att se vad klockan visar. Den visar 13.20. Det känns som om jag håller på och vaknar och jag hör ungarna i bakgrunden. Jag tittar åter mot klockan och då såg lägenheten ut som den skulle. Videon och Tv:n stod på rätt plats vid rätt vägg.

En lite skillnad var att min gamla katt Sassa, hon är död sen länge, låg lugnt och sov på Tv.n. Jag blev lite förvirrad och undrade vad hon gjorde där. Känner att jag håller på att vakna men försöker att hålla mig kvar i tillståndet. Men det blir för jobbigt så jag bestämmer mig för att vakna.

När jag vaknar känns kroppen tung och hettande. Jag ropar direkt på en av mina söner och frågar vad klockan är och han svarar 13.32… skumt…12 minuter skillnad från när jag hade tittat på klockan när jag var ute och flög.”

Ja, kanske var klockan en tillfällighet tycker ni, men det var inte enda gången som det hände, liksom andra små detaljer som skett när jag har varit ute på mina så kallade flygturer. Å varför kan man styra sitt medvetande under tillståndet? Hur kommer det att jag såg min gamla katt, Sassa. Jag kan själv bestämma vart jag vill flyga. Jag har själv massor av funderingar och frågor…

Återkommer med lite mera fakta om UKU inom några dagar så att ni kan läsa om det i fall ni är intresserade.

Silvertråden…

Kan inte att låta bli att berätta mera om mina flygturer. Jag saknar dem verkligen…

Utdrag från min ”drömbok”. Lördagen den 20 april 1991

”Jag var i mitt sovrum och kände hur jag lyfte. Jag tittade genast på mina händer och jag såg mina röda naglar, (hade målat dem innan jag gick och la mig), intressant. Ok, jag beslutar mig för att flyga igenom fönstret. Jag blundar tar sats och just när jag slår emot fönstret blir det en ljudlös krash. Allt tar cirka 1 sekund, sen så känner jag hur jag sugs igenom fönstret och är ute på gården…härligt.

En granne, en nära vän till mig, ville att jag skulle flyga hem till henne någongång under mina så kallade ”flygturer”, och jag bestämde mig för att göra det. Jag flyger ca 50 meter då jag kommer att tänka på silvertråden som ska finnas. Den ska vara från min fysiska kropp och följa min flygande del, eller vad jag nu ska kalla den.

När jag tittar bakåt ser jag en glänsande tråd som kommer från mig och som följde mig från min fysiska kropp….fantastiskt. Jag ser hur den kommer från mitt fönster där jag flög ut och befann sig precis efter hur jag flygit. (Jag kan tyvärr inte beskriva det på ett annat sätt).

Jag fortsätter in till min granne och kollar hur hon har det… men vad som händer där inne är inget av intresse för andra så jag väljer att inte berätta det.

Jag flyger ut och är ute på gården igen… Ser mina barn som kommer springande ute på gården fast jag vet att de inte är ute. Jag ler. Jag funderar var jag ska flyga och kommer på att jag vill åka upp i rymden som Shirley Maclaine gjorde i Tv filmen ”På yttersta grenen”. Jag sätter mina händer uppåt och särar på dem och känner hur jag lyfts uppåt och uppåt. Typ Stålmannen..haha. Det känns underbart och overkligt. Jag märker att det blir mörkare och mörkare ju längre upp jag kommer. Jag tänker att, oj, jag är ju uppe i universum…

Då ser jag ett orange smalt fält långt framför mig. Jag är alldeles hänförd och plötsligt så sprakar det till och fältet blir plötsligt längs horisonten. en ljudlös smäll och så sugs jag tillbaka till min fysiska kropp. Det känns tungt och jobbigt och jag stävar mellan vaket/ovaket tillstånd för att till slut helt utmattad vakna.”

Tänk att bli trött utav att sova…haha.

Jag kan flyga…

Lite fakta om UKU – ut ur kroppen-upplevelser

Hämtat ur: http://paranormal.se/topic/ut_ur_kroppen-upplevelse.html

”Ett psykiskt tillstånd då individen tycker att han befinner sig utanför sin kropp och betraktar sig själv från en punkt utanför. Ut-ur-kroppenupplevelser är vanligast i hypnagoga tillstånd (mellan sömn och vakenhet), men också vid långvarig sömnbrist och barnafödande. Man tycker sig lämna den fysiska kroppen och slippa begränsningar som väggar och tak, kunna färdas fritt till platser bara genom att tänka på dem.

Ibland är dessa upplevelser skrämmande, men för det mesta behagliga och fascinerande. Upplevelsen är helt skild från hallucination eller dröm, den känns helt verklig både medan den pågår och efteråt.

Modern neurovetenskaplig forskning har hittat samband mellan vissa hjärnskador och ut-ur-kroppen-upplevelser. I första hand gäller det skador som uppstått i hjärnan vid stroke, dyslexi och epilepsi.”

Ja, man kanske är lite hjärnskadad….haha. Vetenskapen vill ha det till att det bara är illusioner, medans andra vill ha det till andliga upplevelser. ”Strunt the same”, vad det är. Det är en upplevelse som inte går att jämföra med mycket. Att kunna flyga, gå igenom väggar och dörrar är ju helt fantastiskt tycker jag. Man är ju så medveten om allt i tillståndet. Det känns verkligen som det är på riktigt.

Hämtat ur: http://www.anna-lena.se/symboltolkning/paralys.html

”Det finns ett tillstånd där man vaknar men man kan inte röra kroppen, sömnparalys. Detta tillstånd upplever de flesta som mycket obehagligt. När man är i det här medvetandetillståndet upplever man att man är vaken och helt förlamad och att det man upplever är helt verkligt, att man vaknar och inte kan röra sig. Man kan uppleva skräckfyllda saker, syn och hörselintryck och närvaro av människor eller väsen i rummet fast man är helt ensam. Detta kallas hypnagoga hallucinationer och innebär att man drömmer fast man är vaken.”

Vad som är intressant är att man kan lära sig att komma ur sömnparalysen, ja att man kan vältra sig, eller rulla ut ur sin kropp, alltså komma ur förlamningstillståndet. Ja, jag vet att det här låter flummigt om man inte själv har upplevt det. Men att ligga där och känna sig alldeles förlamad är en fruktansvärd ångest och jag vet att jag många gånger greps av nästan dödlig panik. Man blev rädd för att somna.

Men så lärde jag mig hur man skulle göra för att kunna flyga…

8 svar

 1. coolt jag måste prova det.

 2. Låter som jättehäftiga upplevelser! Jag är med om sömnparalyser rätt så ofta och jag tror att jag haft en UKU när jag var liten. Men att sväva låter underbart. Har bara haft en dröm där jag flyger och det är den bästa drömmen jag haft 🙂

 3. Jag har haft det såhär sedan jag var 12 år.. jag är 20 år nu. Jag har sett och hört döda människor prata med mig under mitt förlamade tillstånd. Har träffat min döda faster och andra random folk har kommit till mig. men jag har aldrig testat att rulla ur kroppen NÄR jag är i mitt tillstånd, utan innan, för att hamna i det förlamade tillståndet:) Ska lätt testa att rulla ut nästa gång, för panik det får man ju när man ligger där och ser människor som inte borde vara där brevid min säng. då kan man kanske flyga ifrån dom istället!
  Ps. min kompis tipsade om din blogg, och jag gillar den skarpt!

 4. För nästan 45 år sedan jag hade en UKU. Sängläge, insomning, som avbröts av ett våldsamt skakande. Det kan ha varit ett ringande också, tror det, men det kan också vara ett pålagt minne orsakat av det jag läst om sådana här saker. Jag fördes framåt, ut ur kroppen, över sängkanten och förlorade medvetandet.

  Vaknade i någon sorts rotation under taket, i hörnet mot två väggar och ovanför sängens fotända. Stoppade rotationen, observerade och började grubbla. Det var mörkt, natt, släckt. Jag såg ytterst lite. Behövde ljus. Funderade över om jag drömde. Kunde i mörkret bara ana sängen nedanför. Lite ljus i springorna mellan rullgardin och fönsterkarm.

  Tänkte ta mig ut i lägenheten från mitt rum, men tänkte så på gamlingarna jag var inneboende hos. Om jag sprang omkring i sömnen utan att vara vid fullt medvetande, kanske jag skulle skrämma dem. Var jag naken? Hade jag dragit av mig pyjamasen i värmen? Kunde inte se.

  Funderade så på att försöka flyga ut genom fönstret. Men jag hade kanske drabbats av någon sinnesförvirring? Ett försök att flyga kanske skulle innebära ett hopp ut genom fönstret många våningar upp. Vågar jag gå ut i trappuppgången? Kanske dörren går i lås och jag blir utlåst. Jag är kanske bara en sömgångare med hallusinatorisk dröm. Är jag naken?

  Tanken på en UKU fanns. Sådana hade jag läst om. Så kom en annan tanke. Tänk om någon kommer! Vem? Någon farlig? Bäst att sticka tillbaka. Sträckte ut mig över sängen och sjönk ned. En avsvimning följde omedelbart före inträdet i kroppen. Sedan vaknade jag med en mycket våldsam muskelryckning. Hjärtat dunkade.

  Höll på att få en UKU till några minuter senare, men den fullföljdes inte. Skakningarna var inte tillräckliga för att skaka ut själen. Inget liknande har hänt senare. Ångrar att jag inte utforskade tillståndet mer. Jag var nog lite för överraskad och oförberedd.

  • Hej Christer!
   Vilken upplevelse! Tack för att du ville dela med dig av den! 🙂
   Hoppas att du får möjlighet att utforska UKU mer i framtiden.

 5. Ha, ha, ha! Jodå! Det var ju 45 år sedan, så det blir nog mycket Utan Kropp Upplevelse i framtiden.

  Om jag då kan, skall jag skriva något åt dig på din sida. Fast om jag ska in i en ny kropp, kan det ju bli ont om tid. När jag var tretton skulle jag nog försökt välja att bli nått grönt med tentakler och eget tefat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: