Drömtolkningar!

På denna sida klistrar jag in lite drömmar som jag tolkat i kommentarerna förut. Om ni har en dröm som ni vill ha tolkad så skriv den gärna till mig på missmagicgirl@hotmail.se . 🙂 Jag kan inte lova att jag hinner svara alltid eftersom jag får in väldigt många drömmar men jag gör mitt bästa.

(Tyvärr tolkar jag inga drömmar just nu eftersom jag inte har den tid som krävs för tillfället)

Jag vill inte påstå att jag är någon superdrömtolkare. Men jag är väldigt intresserad av drömtolkning och gillar att tänka i symboler. Om ni skickar er dröm till mig så hoppas jag i alla fall att jag kan bidra till att ge er en ny synvinkel på er dröm.

 

Dröm från bbnews:
En dröm som ofta återkommer i flera likartade varianter är denna: Jag är passagerare på en buss. Så upptäcker jag att busschauffören kör åt alldeles fel håll. Jag meddelar honom att han är på väg bort från resmålet, inte på väg mot det.
Men han vill inte lyssna på mig utan kör vidare åt fel håll. Och jag kan inget göra och blir bara mer och mer frustrerad över att ingen vill lyssna på mig.
Uppenbarligen är det bara jag bland passagerarna som inser att bussen är på väg åt fel håll. Men ingen bryr sig. Ibland kan de andra passagerarna rent av ta chaufförens parti och hävda att bussen visst färdas åt rätt håll. Varvid jag blir ännu mer frustrerad och på dåligt humör.
Sedan brukar jag vakna. Och då är jag på dåligt humör och irriterad.
Hur skulle du vilja tolka den sortens dröm, Miss Magic Girl? Kan det vara så, att jag även IRL uppfattar det som att ingen vill lyssna på mig, att ingen bryr sig om vad jag har att säga, att jag verkar ha samma status som en byfåne. Det är i alla fall ingen rolig dröm.

Magic´s tolkning:
Intressant dröm med bussen. Om man börjar med att försöka bena ut vad en buss kan stå för så tänker jag att man kan se det som en symbol för ens relation med en grupp av människor (de andra passagerarna). Det är också något av en maktlös situation där du måste förlita dig på andra.
Upptäckten av att bussen är på väg åt fel håll och att sen ingen lyssnar på dig när du försöker förklara det skulle jag tolka som att du har en känsla av att du har insett något som andra inte har. Och att det är väldigt svårt att få dem att inse det fast det är uppenbart. Jag vet ju sen inte hur denna känsla kan överföras till din vardag. Är du i någon jobbsituation eller sammanhang med andra där du känner att du förstår nåt de andra inte tar till sig?
Ja, som du hör är jag nog inne lite på samma tolkningsbana som du, att drömmen tyder på en viss frustration.
Jag förstår att det inte är en rolig dröm. Riktigt frustrerande drömsituation.

J:s dröm:
Själv drömmer jag otroligt ofta att jag är i en labyrint eller att jag har tappat bort mig någonstans och inte hittar ut eller hem. Tror det symboliserar min oförmåga att lista ut vad jag vill göra här i livet och att jag inte riktigt vet vilken väg jag ska ta. 😀
Något som är lite svårare att lista ut vad det innebär är en annan faktor som mycket ofta återkommer i mina drömmar, nämligen en ”tvilling”. Alltså, jag drömmer ofta att jag har en tvilling (eller mer en kopia av mig) som tänker likadant och uppför sig likadant och alltid går bredvid mig. Helt enkelt att det finns två stycken Jag. Har du någon aning om vad det kan betyda? (Du verkar duktig på sånt här 😉 )

Magic´s tolkning:
Drömmen om labyrinten skulle jag tolka på samma sätt.
Tvillingen är lite svårare dock. Jag skulle tolka det som att den är en symbol för en annan sida av dig. Om tvillingen hade bettet sig på ett annorlunda sätt än du själv i drömmarna så hade jag nog sett det som undanträngda sidor hos dig. Men eftersom den beter sig likadant så skulle jag kanske snarare säga att det handlar om att du har dubbelt så mycket kapacitet som du tror att du har. Alternativt att det tyder på en viss kluvenhet inför vissa reaktioner eller känslor. Kanske en stark förmåga att kunna se dig själv och dina handlingar från ett utifrån perspektiv.
Ja, intressant dröm. Jag hoppas mina funderingar gav några idéer i alla fall.

Henkes dröm:
kan någon förklara en dröm för mig som jag har grubblat över i sisådär.. hela min livstid!
Jo det börjar så här: När jag var liten (1-7år) så drömmed jag varranan natt att det var ett troll med stora ögon som stirrade på och vattnade en liten rosa blomma (trollet var rött med stora tänder också!) och hela tiden så blinkade det till med röda kugghjul,
typ varje gång trollet hade vattnat blomman så kom kugghjulen fram och var där i några minuter!
Sen så var kugghjulen bakom trollet och blomman och dom kom närmare och närmare ända tills dom skulle åka över blomman, men DÅ!. slängde sig trollet över blomman och sen blev allt svart… Men innan ja vaknade fick ja se att blomman fortfarande stog upp och måde bra!!!
Och sen så kom det sig att jag hade samma dröm fast för en månade sen!!!! Vad kan det där trollet BETYDA!!! (konstigt för det känns som om jag har skrivit det här förut… deja vu!!!)

Magic´s tolkning:
Det är ju en dröm fylld av symboler så jag ska försöka bena ut dem en i taget. Vad kan ett troll betyda? Vår klassiska bild av ett troll är stort, starkt och levande i skogen. Jag skulle vilja säga att trollet är en symbol för dina mest grundläggande och enkla sidor och önskningar. Som kanske är lite undantryckta eftersom de visar sig om ett ”övernaturligt väsen”. Dess stora ögon är förmodligen en sorts symbol för en del av själen eller personligheten. Ögon räknas ju ofta som ”själens spegel”. Blomman den vattnar är ju en tydlig bild för att trollet speglar en sida hos dig som ger liv till något. Någon ny idé kan blomman stå för, något som växer och håller på att utvecklas till något. Att drömmen återkom nu kanske står just för att du är inne i någon kreativ process eller att en ny idé håller på att ta form.
Så skulle jag i alla fall tänka. Kugghjulen borde ses som en symbol för något som som gör att något fungerar praktiskt. Kugghjul finns ju i klockor och andre tekniska föremål. Så kanske är bilden av dem en metafor för hur din idé kan bli verklighet och fungera på riktigt?
Ja, he, he det var mina funderingar. Hoppas de gav något.

Greetingsformlondons dröm:
Hej! Jag måste bara berätta om en dröm jag hade för ett par veckor sedan som jag inte kan få ur skallen.
Jag drömde om att jag pratade med Gud, jag kommer inte ihåg om vad men jag visste att det var Gud jag pratade med och han framstod som en cool kille i mina ögon. Sedan vaknade jag, men kroppen var helt stel och jag kunde liksom inte röra mig utan var kvar i drömmen trots att jag var vaken, det är många som har beskrivit det på din blogg förut.. där ligger jag och vet att jag är vaken men har ingen lust att slita mig från drömmen, och helt plötsligt får jag en varm och vibrerande känsla som börjar i bröstet och sprider sig ut mot resten av kroppen. det liksom pulserar, jag skulle beskriva det som en mikrovågsugn men det blir starkare och starkare och jag känner att jag försvinner i känslan.. Det är absolut ingen obegaglig känsla utan lugn och rofylld. och varm såklart! När känslan blir för stark blir jag rädd och försöker desperat vakna för att inte låta den ta över mig helt.. Jag lyckas öppna ögonen tillslut, hjärtat bultar och känslan finns kvar i kroppen jätte länge efteråt och liksom tynar bort. Där ligger jag klarvaken och förvirrad i sängen… Det var en jätte konstig upplevelse som jag bara inte kan glömma.
Du är ju insatt i sånt här, vet du vad det kan ha varit?
Älskar din blogg btw!
M.

Magic´s tolkning:
Mycket intressant dröm först och främst. Eftersom det både är en dröm blandad med en sömnparalys-upplevelse. Sömnparalys är ju, som du säkert redan vet, när man vaknar innan kroppen har hunnit vakna så att man inte kan röra sig. Kroppen stänger alltid av sig helt när vi sover så att vi inte ska gå i sömnen (vilket ju ibland händer ändå). Men ibland vaknar ens medvetande innan kroppen hunnit sätta igång sig igen och det är ju väldigt tydligt det du var med om. Känslan du beskriver av värme låter mysig. Förmodligen var det en del av sömnparalysen.
Vad det gäller din snabba dröm om att prata med Gud så ska jag försöka tolka den så gott jag kan. Jag vet ju inte riktigt vad Gud betyder för dig personligen. Om du är troende har det så klart en lite annorlunda betydelse än om du inte är det. Men i allmänhet så står Gud i drömmar ofta för en bild av auktoritet eller en föräldrabild från barndomen. Det kan även vara en metafor för hur vi hanterar ångest eftersom man kan tolka det som en bild av en högre makt som kan ta hand om våra liv åt oss. Eller en bild av våra egna moraliska eller filosofiska värderingar.
I drömmen fick du ju en känsla av att ”Gud var en cool kille” vilket ju visar en positiv attityd eller inställning till det jag nämnde ovan. Värderingar eller något auktoritärt i ditt liv som du är i harmoni med.
Sen är jag personligen öppen för mer mystiska teorier om att i fall högre makter finns eller ett högre kosmiskt medvetande så kan det ta kontakt med oss i drömmar. Då visar det sig som de vi tror att det ska se ut som.
Ja, det var en intressant dröm. Jag kan ju bara fundera och säga mina teorier. Jag hoppas att de gav något i alla fall.
Tack för att du älskar min blogg! Det gjorde mig glad att läsa.
/M.

Bbnews dröm:
Jag har alldeles nyss vaknat efter en siestatupplur denna mörka och trista lördagseftermiddag. Och minns denna konstiga dröm, som jag vill att du försöker tyda åt mig, MMG.
Jag skulle av någon anledning flytta på en stor påse mynt. Påsen innehöll enbart två- och femkronorsmynt.
Varför jag plötsligt skulle flytta den vet jag inte, och inte heller äger jag någon myntsamling.
Hur som helst, när jag bär på denna påse med mynt befinner jag mig inne i en lokal, okänt vad för slags lokal (dock inget bankvalv). Plötsligt går påsen sönder och mynten ramlar ut och rullar åt alla möjliga håll.
Jag börjar förstås att gå/krypa runt för att försöka hitta alla de här pengarna som trillat ut ur påsen. Då inträffar det konstiga att jag finner inte bara mina två- och femkronor utan också en rad enkronor och till och med ett hundrakronorsmynt (tror att det existerar ett sådant s k jubileumsmynt fast jag har aldrig sett något IRL).
Så kontentan blev att jag så att säga gick med vinst, dvs jag återfann inte alla mina från påsen tappade och bortrullade mynt, men i gengäld fick jag i min hand en del nya mynt – som till exempel enkronorsmynt och, som sagt, ett hundrakronorsmynt.
Hur ska detta tolkas, tror du, MMG?
EN tolkning jag har är att denna konstiga dröm faktiskt syftar på din magi- och mystiksajt. Mynten blir då symboler för diverse inlägg och kommentarer på din blogg och ditt forum. Och i så fall ligger det nära till hands att se det upphittade hundrakronorsmyntet som en symbol för just dig. Dvs att du bjuder oss medlemmar/läsare på så mycken värdefull information. Kanske därför som jag i drömmen blev så glad och tacksam när jag upptäckte hundrakronorsmyntet (läs: dig, MMG).
Du bjuder ju oss minst en gång i veckan på ett nytt blogginlägg med magiskt och/eller mystiskt innehåll, något som är värt att vara tacksam för.
Men du kan kanske hitta en alternativ förklaring eller tydning av denna dröm? Berätta gärna vad du i så fall kommer fram till. Drömtydning kan vara både kul och lärorikt.

Magic´s tolkning:
Hej Bbnews!
intressant dröm! Jag har funderat på den hela dagen.
Pengar är ju något vi värderar och borde därigenom stå för för den egna potentialen alternativt vad vi får offra för att uppnå saker och ting i livet. Eftersom vi ju betalar saker med pengar. Erfarenheter och tankegångar som du anser viktiga och berikande.
Man skulle ju kunna se det som att när du i drömmen bär på myntpåsen är det en metafor för dina möjligheter och de sidor du värderar högst hos dig själv, det du bär med dig i livet. Att påsen går sönder kanske står för att du upplever att du förlorar greppet om dessa egenskaper och erfarenheter. De rivs upp och kommer i oordning. Du börjar försöka placera tillbaka dem som du är van vid men upptäcker då att du har en massa extra mynt du inte kände till innan. Alltså att när du släpper taget om invanda tanke gångar och erfarenheter du samlat på dig så upptäcker du nya sidor hos dig själv. Dessa är fantastiska och positiva sidor och tankar.
Mer kortfattat skulle jag nog vilja se denna dröm som ett tecken för att när du släpper taget om sådant som du hållit fast i på ett sorterat sätt (mynten i påsen) så upptäcker du nya sidor som du inte visste att du hade som är ännu mer värdefulla. En riktigt fin dröm.
Så så skulle jag se det. Men jag gillar din tolkning av att det har att göra med min sajt. Den gjorde mig glad att läsa.
Drömtydning är så roligt och det är kul hur man kan hitta flera tolkningar till samma dröm och analysera den från olika synvinklar. Jag hoppas att du inte tycker att min tolkning var helt upp åt väggarna utan att den faktiskt gav något. ^_^
Jag ska snart fixa en avdelning här där jag ska publicera alla drömtolkningar. Har inte glömt det utan det kommer snart

BunnyBoes dröm:
Men inatt drömde jag något konstigt (vilket jag typ ALLTID gör).
Jag drömde att jag och mina tre systrar stod vid några ballonger,. En var formad som en sån där drake, inte djuret utan sånna man kan gör själv och brukar flyga med på sommaren, en var formad som en fin rosa blomma, och en var ett hjärta tror jag och dom andra kommer jag inte ihåg. Jag tror jag tog hjärtat, sen tog min syster (kommer ej ihåg vilken) och sen min andra syster som tog nån jag ej kommer ihåg, och då sa hon: Åh fanns det en blomma, den ville ju jag ha. Men man fick inte byta :S Sen tog min tredje syster, min lillasyster, och hon tog blommballongen, men missade (VA!? tänker jag) men hon gjorde det, och då fick hon draken tror jag, och sen slutade det med att vi flög bort med ballongerna bakom oss.
Jag vaknade mitt i natten och försökte repetera allt, sen vaknade jag på morgonen och så ansträngde jag mig verkligen för att komma ihåg, och det gjorde jag 😀 Jag fattar nada! :S //BunnyBoe 😀

Magic´s tolkning:
Hej BunnyBoe!
Oj, det var verkligen en symbolrik dröm! Jag har funderat på den hela dagen och jag ska delge dig av mina tankar om den här nu.
Ballongerna skulle kunna ses som en metafor för ett visst sorts humör. Ballonger får i alla fall mig att tänka på festligheter och skulle därför kunna ses som symboler för glada festliga känslor. I fall ballongerna svävade eller flög skulle jag vilja se ballongerna som en luftsymbol. Luft är som element väldigt förknippat med tankevärlden.
Därför tänker jag därigenom att ballongerna står för tankar och deras manifestationer.
Det är intressant att den första ballongen tar formen av en flyg-drake. Det är ju definitivt en luftsymbol då. Något som flyger men som samtidigt behöver stöd och direktion från marken.
Därför vill jag se ballongen som förvandlas till en drake som en symbol för hur dessa festliga glada kännslor eller idéer eller tankar transformeras till något manifesterat. Kanske ett projekt eller
materiell skapelse som fortfarande har mycket möjligheter kvar i sig men som också behöver direktion och vägledning.
Den som blir en blomma står kanske för något vacker, kännslofyllt som växer och lever. ”Blommar”.
Den som blir ett hjärta är svårast efter som hjärtats symbolik är så otroligt vanlig och typisk. Men jag antar att man förmodligen inte ska krångla till det för mycket utan säga att
det handlar om livskraft och kärlek på något sätt.
Så här långt så vill jag sammanfatta drömmen som att den handlar om manifesterandet av olika positiva känslor och idéer och deras utveckling.
Dina syskon behöver inte stå för dina faktiska syskon utan helt enkelt för olika delar av din egen personlighet. Förmodligen handlar denna dröm om idéer och känslor som finns hos dig som
du försöker utveckla eller som du ännu inte är medveten om.
Ja, det var en mycket intressant dröm. Jag hoppas mina idéer gav dig något i alla fall.

Ronjas dröm:
Hej!Jag har drömt om att jag klättrar upp för ett berg med sopor fast lite in i drömmen ser jag att det e lik sen ramlar jag ner från berget av lik å vaknar av en duns i ryggen fast jag ligger i sängen:(Vad betyder det?Tacksam för svar //Ronja(Roxxy)

Magic´s tolkning:
Hej Ronja!
Jag skulle tolka din dröm som att du kämpar för något du egentligen inte är motiverad för. Något du tvingar dig att göra.
Att klättra är ju ett hårt arbete med det du klättrar upp för är ju något som du tycker är värdelöst. Sopor. Skräp ingen vill ha. Sen när bilden förändras till lik så blir metaforen ännu tydligare.
Lik är ju verkligen något dött. Det du kämpar dig upp för har inget värde och du känner dig illa berörd av det. Trotts det så tvingar du dig upp.
Jag tolkar det därför som att du håller på med något som du inte känner någon motivation för men som du tvingar dig till ändå.
Det är därför du faller. Man kan inte lyckas med något som är så slitsamt och som känns så meningslöst.
Jag vet ju inget om dig men jag hoppas att du tycker att tolkningen hjälper något i alla fall.

Sigrids dröm:
Hej!
Har drömt en dröm som jag vill blir tolkald.
Befinner mig i ett stort slott.Men allt omkring i slottet ligger som i vinterdvala.Omkring mig bland möbler är allt som frusit till is.Men plötsligt då jag står där längre fram i den stora salen.Så sitter ett livs levande lejon på min ena sida. Jag får klappa lejonet,han gör mig ingenting.Han bara tittar på mig.Drömmen slutar att jag går igenom ett stort växthus
med blommor och gröna växter,och solen skiner in i växthuset.Jag tycker det var en underbar dröm.Precis som i en saga.

Magic´s tolkning:
Vilken fantastisk dröm. Det där vill jag också drömma! 
Slottet du befinner dig i kan ses som en symbol för delar av din egen person. Att allt där tycks fruset kan stå för tankar eller känslor du lägger band på.
Lejonet står för kraften hos dina känslor eller fysiska krafter. En positiv och stark symbol. Växthuset känns ju som en väldigt bra bild. En plats där nytt liv, nya idéer och projekt kan odlas. Vilket ju ger en positiv kontrast mot vinterdvale-känslan över miljöerna på slottet.
Det är ingen tvekan om att du går mot ljusa tider.

Josefins dröm:

Hej. 🙂

Eftersom du verkar otroligt duktig på det här med drömtolkning vänder jag mig till dig med en dröm jag drömde inatt och som förföljt mig under dagen på grund av den starka rädsla jag kände.
Drömmen börjar med att jag går uppför en väldigt lång spiraltrappa tillsammans med min bästa vän. Det finns inget räcke att hålla sig i och trappstegen är väldigt smala så jag är hela tiden rädd för att ramla ner. Efter en lång vandring når jag äntligen toppen där det finns en stor dörr och upptäcker då att min vän är borta. Ensam går jag genom dörren och hamnar då i en mörk skog (p.ga min fobi mot skogar är rädslan nu ännu större). Jag går in dit med avsikten att leta efter min vän och följer då en liten stig. Efter ett tag kommer jag fram till ett hål i marken (kolsvart och omöjligt att se botten på) och skräcken ökar ännu mer. Innan jag hinner göra någonting mer vaknar jag dock. Har du någon aning om vad detta skulle kunna betyda?

Magic´s tolkning:
Jag har funderat en hel del på din dröm.

Jag tänker som så att trappan är en symbol för att vart man är på väg i livet.
Att du är på väg uppåt tolkar jag därför som en metafor för att du strävar efter det högre. Det abstrakta och intellektuella i stället för det jordliga och fysiska.
Din beskrivning av trappan som en spiraltrappa utan räcke får mig att tänka på strukturen för DNA. (Om du googlar på det så kommer du förstå vad jag menar) 🙂
Detta får mig att tänka att trappan står för något mycket grundläggande. Att den symboliserar en grundläggande livsväg.
Din bästa vän i detta fall tror jag inte står för din faktiska bästa vän utan för de egenskaper som din vän symboliserar.
Vad för är det för egenskaper som du framförallt förknippar med din vän? Är hon en en tyst och blyg person eller pratsam och lättsam?
Fundera på det för de egenskaper som du förknippar med din vän symboliserar i din dröm dina egna egenskaper.
Att du upptäcker att vännen inte är med dig när du nått högst upp i trappan står kanske för att de sidor hos dig som vännen symboliserar är något du kommer lämna bakom dig.
Jag menar inte att du kommer genomgå en brutal förändring utan helt enkelt att dessa egenskaper hos dig inte kommer vara i lika stort fokus längre även om de såklart alltid kommer finnas kvar.
Sen hittar du dörren. Dörren som symbol står för ingången till något. Skiftet från ett känslotillstånd till ett annat.
Jag tror att dörren i detta fall står för dörren in till ditt omedvetna. En outforskad del av din själ.
Skogen du kommer till står för de naturliga krafterna inom dig. Att du i verkligheten är rädd för skogar ökar symbolen av att detta är en okänd del i din personlighet som duär rädd för eftersom den är okänd.
Stigen du börjar följa står för den riktning och attityd du valt att följa i din utveckling och utforskande av din egen personlighet.
Att du letar efter din vän tror jag återigen står för att du söker efter de egenskaper din vän symboliserar.
Hela den här drömmen tycker jag verkar handla om utveckling och utforskandet av nya sidor i din personlighet.
När man går igenom förändrings processer i livet är det vanligt att man söker sig tillbaka efter det gamla, det bekanta och invanda. I detta fall de egenskaper din vän representerar. Men istället för att hitta de egenskaper du känner till så kommer du till det svarta hålet. Något som är helt okänt och mörkt.
Dock tror jag inte att hålet är en negativ symbol alls. Tvärtom. Jag tror att det står för nya djup av din personlighet.

Okej, alltså. Kort sagt skulle jag tolka det som att din dröm handlar om att du är inne i en process av förändring. Att du söker efter nya sidor hos dig själv och kanske håller på att utveckla nya intressen. Detta leder till upptäckten av nya egenskaper hos dig själv och även att gamla egenskaper inte står i lika stort fokus längre.

Ja, det var mina funderingar. Hoppas de var till någon hjälp! 🙂

Andreas dröm:
Hej!
Jag har en dröm som ofta återkommer. Drömmen utspelar sig alltid hos min pappa och i hans gatuområde (aldrig hos min mamma konstigt nog).
Handlingen är alltid den samma, att någon försöker bryta sig in i huset och att jag flyr och sedan blir jagad.
Det konstiga är att det skiftar av vad jag blir jagad av. Det kan vara vampyrer, något slags monster, varulvar, olika konstiga varelser helt enkelt.
Jag får aldrig något riktigt slut på drömmen utan vaknar efter jag har flytt från huset och blivit jagad runt kvarteret en stund.
Vet inte riktigt hur ja ska tolka denna dröm? Kanske att jag inte känner mig säker i huset?
Skulle vara jätte kul ifall du hade en någorlunda förklaring på drömmen! Ha det bra!

Magic´s tolkning:
Intressant dröm.

Till att börja med måste man försöka bena ut vad gatuområdet din pappa bor i står för.
Har du varit där sen du var liten? I sånt fall kan det stå för beteendemönster och reaktioner hos dig som du haft sen du var liten.
Om din pappa flyttat dit nyligen står det nog snarare för dina aktuella attityder och känslor.
Hur som helst så är utgångspunkten i drömmen din egna personlighet. Huset står för dig och drömmen har valt din pappas hem för att
det bäst speglar de känslor och beteendemönster drömmen fokuserar på. Jag tror inte att drömmen har något med huset i verkligheten att göra.
(Men om det är så att du i verkligheten, av någon anledning, inte känner dig trygg i din pappas hem så kanske drömmen valt
det huset eftersom den vill lyfta fram osäkerhetskänslor som du har själv.)

Sen sker det dramatiska i drömmen, inbrottet. Inbrott i drömmar behöver inte handla om en riktig fara.
Det handlar snarare om starka känslor som försöker göra sig hörda. Som försöker bryta igenom de attityder och inställningar du har nu.
Att detta inbrott begås av monster som vampyrer, varulvar osv. beror än en gång inte på att det är något farligt på gång.
Men det betyder att detta handlar om känslor som du själv förtrycker. Ju mer förträngd en känsla är desto fulare ansikte tar den i drömmen.

Att denna dröm är så återkommande skulle jag tolka som att det finns känslor och sidor av din personlighet som du
av någon anledning avvisar och försöker trycka undan. Därför flyr du från monstren i drömmen.
Inbrottet står helt enkelt för att dessa känslor försöker bryta sig in i ditt medvetande och göra sig hörda.
Vi har alla känslor och sidor inom oss som vi inte vill se och jag tror att dessa drömmar handlar om dina och att det är dags att lyfta fram dem i ljuset för att
du ska kunna befria dig ifrån dem.

Hoppas denna tolkning var intressant och att du tycker att den är till någon nytta i alla fall. 🙂

Thereses dröm:
Hej missmagicgirl!
Istället för att sova, eftersom jag ska upp tidigt imorgon (idag) så vill jag ändå berätta om min dröm.
Som för övrigt skulle bli en sjukt bra bok.

Allting var bra, och så kom två kvinnor och knackade på dörren och frågade vilken produkt de tyckte var bäst, en enkel och lättförstådd karta, eller en avancerad (tror det var karta). Jag sa avancerade, och min lillebror sa den lätta (har inte ens några syskon). och mamma ville köpa en present till mig som kvinnorna erbjöd. Hon åkte dit och blev fångad, där så fanns det såna där kvinnor hela tiden, som kom och vaktade (liknade typ nunnor?). Jag och resten av familjen åkte också dit, och när vi insåg läget försökte vi gömma oss så att vi kunde ta med människorna där, men de var helt hjärntvättade.
När vi sedan lyckades så åkte vi tunnelbana hem, och när det äntligen var över så öppnades inte tunnelbanedörrarna på ett långt tag, och när de äntligen öppnades så var utgångarna
blockerade
liksom jag kunde känna hoppet att vi skulle klara detta, och sen var utgångarna igenmurade med sten och fick en känsla av meningslöshet. (Om det nu är ett ord)

Har du någon aning om vad det kan betyda? Haha.
Kan tillägga att jag satt med två av mina kompisar på hemvägen också, vet inte om det hjälper något men ja.

Ha det bra!
/Therese

Magic´s tolkning:
Ah, du har rätt i att det skulle kunna bli en mycket rafflande bok. Känns lite som den där typen av dröm som man har efter att
man suttit uppe och sett en riktigt rafflande film och ens hjärna fortfarande är kvar i den stämningen.

Men om vi tittar lite på symbolerna som förekommer i drömmen så finns det även lite tolkningar man kan göra.
De två kvinnorna som knackar på dörren tolkar jag som nya idéer och insikter som kommer in i ditt medvetande.
De erbjuder en nya världsbilder och sätt att förstå tillvaron (kartor) den del av dig som är utåtriktad men sårbar (lillebror) vill närma sig världen på ett lätt och översiktligt sätt.
Medan de mer dominerande sidorna hos dig (du själv i drömmen) vill närma dig problem ur en mer avancerad vinkel.
Din mamma (står för åsikter som du haft sen du var liten) har något nytt att tillföra din personlighet men blir hindrad.
Du och din familj (flera sidor av din personlighet) försöker återföra de egenskaper din mamma symboliserar men som har tillfälligt förlorats.
Efter detta blir drömmen mer hopplös. Du upptäcker att din mamma är borta bland människor som känns hjärntvättade och sedan hamnar du i tåget och drömmen slutar vid de
igenmurade tunnlarna och en känsla av meningslöshet infinner sig.

tror att drömmen handlar om att du funderar på hur du ska förstå och ta till dig tillvaron och att det finns sidor hos dig som du vill ta fram igen men som inte längre är aktuella
och inte går att åter hitta. Det behöver inte alls vara negativ. Vi går alla igenom förändringar och lämnar gamla sidor och egenskaper bakom oss vartefter att vi utvecklas.
Tror att drömmen betyder att du är inne i en sån process.

Ja det var mina tolkningsfunderingar. Hoppas det var lite intressant i alla fall.

Mads dröm:
Hej! Jag undrar om du kan tolka en dröm jag hade för bara några dagar sedan? Den var rätt underlig, om jag säger så.

Jag befann mig i ett stort hus. Det är lite lätt halvmörkt, inte skrämmande utan mer.. mysbelysning. Det är fest, men det är mest killar där bara och en tjej till förutom jag.
Killarna har halvlångt hår (till axlarna ungefär) och stämningen är glad. Rummet vi befinner oss i är nog ett vardagsrum eller liknande, men det är skräp överallt. Tidningspapper på golven (som inte syns), burkar och sånt överallt.
Jag går igenom köket, upp för två trappsteg ut i en hall som är modern, belyst med spotlights. Hela huset med dess inredning känns modern och fräsch men inte stel och tråkig för det.
Jag står i hallen efter att ha öppnat ytterdörren (antar jag, inget jag ser i drömmen) och pratar tror jag. Men jag ser inga ansikten. En av killarna kommer till mig bakifrån och lägger armarna om mina axlar, där han hänger lite lätt. De som nyss kom på besök går igen och jag stänger yttedörren. Plötsligt hör jag min mamma säga ”Kan ni dämpa er lite?” från ett rum några meter från ytterdörren. Jag härmar henne surt och går därifrån, men då kommer hon ut och börjar bråka med mig.

Plötsligt är både jag, min mamma och styvfar i köket. Alla är påklädd som på dagen, fast klockan är säkert 2-3 på natten. Min mamma säger:
– Varför kan du inte bo med mig?
– För att du tjatar hål i huvudet på mig! Du driver mig till vansinne och jag står inte ut med dig!
Vad gör du här förresten?
– Jag bor här.
– Vaddå bor här? Killarna bor här?
– Ja, jag har hyrt ut en del av huset till dom.

Det finns en balkong vid köket som jag går ut på. Brevid finns ännu en balkong (båda är på första våningen) där killarna sitter och snackar med varandra.
Jag är trött och står bara på balkongen och hänger på räcket. Jag tittar på stjärnorna och blir förvånad över hur tydligt man ser stjärnbilderna. De är gigantiskt stora och nära, det ser ut som att de kan nudda marken. Plötsligt bildas det moln på den förut så stjärnklara himlen, väldigt fort. Innan jag vet ordet av det har en stor molnvägg bildats. Tänk hur sandstormar ser ut när de bildas i öknen, en stor vägg bara, som roterar fort. Som vid orkaner.

Jag bestämmer mig för att gå in där jag sätter mig vid köksbordet, tillsammans med min mamma och styvpappa och äter. Min ena katt (Fungus) är också i drömmen.
Han talar till mig (telepatiskt antar jag) och säger att han vill gå ut, men jag ser ”Nej, det får du inte. Inte nu”.
Sedan är drömmen slut. Den var väldigt underlig. Den skrämde mig samtidigt som den förmedlade lycka och glädje.

Omgivningarna, både utomhus och inne, påminde mycket om spelet Oblivion (skickar med länk så du får ett hum av vad jag menar: http://www.youtube.com/watch?v=c0AmyQJafnU).

Jag hoppas du kan få ut nåt av detta!

Hälsningar Mad

Magic´s tolkning:
Har funderat en hel del över din dröm.
Till att börja med så står huset du är i för ditt eget inre. När man vandrar runt i ett hus i en dröm är det en symbol för att vandra runt i sitt egna inre.
Att det är halvmörkt på ett mysigt sätt tror jag står för att det finns platser inom dig som ännu är halvt outforskade. Som det gör hos de flesta.
Festen som pågår är antingen en symbol för dina känslor inför sociala sammanhang. Alternativt för dina relationer för olika sidor hos dig själv.
Majoriteten av festen består av killar vilket jag skulle tolka som att din maskulina sida inom dig för tillfället är
mest dominant.
Skräpet som ligger överallt skulle jag tolka som minnen och tankar hos dig som inte längre är användbara. Alternativt personligt potential som du själv inte ser något värde i.
Sen går du genom köket (ett rum som jag tolkar som en symbol för kreativitet, att ta hand om sig själv, näring för själen) Sen går du två trappsteg upp vilket betyder att du rör dig upp och bort från det som köket symboliserar till hallen. Hallen skulle jag tolka som en symbol för ett sorts mellanläge. Där har du fortfarande ditt huvudfokus inom dig men är på väg utåt. Mot fokus på utomstående relationer och utåtriktade känslor.
Då kommer en av killarna och lägger armarna runt dig. Detta står för att du i detta mellanläge, mellan fokus på ditt inre och ditt yttre liv, stödjer dig på dina maskulina egenskaper.
Sen kommer din mamma in i drömmen och kommande del av drömmen fokuserar starkt på irritation mellan er.
Eftersom jag inte känner dig så vet jag ju inte om det i verkligheten finns någon konflikt mellan er.
I fall det gör det är jag lockad att tolka det som att din mamma i drömmen också står för din riktiga mamma och att denna
dröm speglar din frustration över er verkliga relation. Att hon säger att hon hyrt ut huset (fortfarande en symbol för ditt inre) till killarna skulle
jag tolka som en metafor för att din mamma just nu tar fram sidor hos dig som du inte har någon kontroll över.
Alla har vi en manlig och en kvinnlig sida inom oss som har båda har negativa och positiva sidor. Om man ska fundera över negativa maskulina sidor
kan man tänka aggressivitet, impulsivitet och handlingskraft utan eftertanke. Kanske tar din mamma just nu fram dessa sidor i dig?

Jag kan också vara totalt ute och cykla nu… Man kan också gå efter att drömmen inte alls handlar om din relation till din riktiga mamma utan att
när din mamma dyker upp i drömmen så är hon en symbol för sidor av dig som är beroende av andra (man är ju mycket beroende av sin mamma när man är liten) och
handlingsmönster och åsikter som egentligen inte bygger på en grund inom dig (när vi är små lyssnar vi ofta på våra föräldrar utan att ifrågasätta dem).
Då kan man ju tolka irritationen mellan er i drömmen som en metafor för att du just nu kämpar emot och kritiserar känslor hos dig som inte egentligen är bottnade inom dig.

Sen fortsätter drömmen med att du går ut på balkongen från köket. Vilket jag skulle tolka som att du tar en utåtriktad attityd som i grunden bottnar i kreativitet och
inspiration, näring för själen.
Än en gång så är scenen dominerad av maskulina sidor eftersom killarna nu är på balkongen. Men nu är det maskulinitet i sin positiva form.
Du ser på himlen vilket jag skulle se som en symbol för ditt medvetande och dina möjligheter. Det vackra skådespel du sen ser över himlen tror jag står för en ny tanke, ny upplevelse eller insikt som dyker upp i ditt liv.
Kanske är det denna nya idé eller tanke som får dig att vända tillbaka in i dig själv till köket (det kreativa och närande rummet).
Din katt (en sida av dig själv som traditionellt står för självständighet, kvinnlighet och intuition) vill gå ut.
Alltså ta en mer utåtriktad attityd men du säger att den inte får det. Vilket jag skulle tolka som att att du just nu vill vara kvar i en kreativ inre process.

Okej, för att sammanfatta det hela så tror jag denna dröm handlar om hur du förhåller dig till olika attityder och känslor inom dig själv.
Kanske för att du är inne i en konflikt med din mamma eller för att du just nu tar upp och analyserar gamla känslor och åsikter som hon symboliserar.
Drömmen slutar positivt med en ny insikt eller impuls som tycks leda dig till en inre kreativ process.

Så det ser ut som att saker snart kommer ljusna!

Hoppas min tolkning gav något i alla fall.

Alices dröm:
Hej magic!
Jag undrar om du skulle kunna tolka den här drömmen åt mig? Jag hade den i vintras är ett tag sen men ändå…:

Jag är i skolan med några kompisar och vi sitter framför en toalett. Jag tror vi hade lagt något i toan för alla som gick in sprang snabbt ut och jag och mina kompisar skrattade åt dom. Men tillslut går jag in på toan för att spegla mig. Jag har på mig en urringad tröja och ser då att jag har en massa stora vita finnar från halsen och ner och tycker att det är jättepinsamt och försöker dölja det med håret. När jag kommer ut från toan går jag till mitt skåp för att hämta mina saker (skolan är tydligen slut) När jag står vid skåpet kommer en kille i min klass och tar upp mig på sina axlar och jag tycker att det är jättekul och vi börjar gå mot busshållsplatsen. På vägen dit möter vi två tjejer, dom ser ledsna ut och försöker säga nått men jag hör inte vad så jag rycker på axlarna och börjar skratta. När jag och killen i klassen ska gå ner för en trappa blir jag rädd och tror att vi ska ramla och ber han släppa ner mig men han fortsätter gå och vi klarar det! Plötsligt så sitter jag i bussen och min kompis som alltid brukar sitta jämte mig sätter sig framför mig. En kvinna sätter sig jämte min kompis och frågar om hon är från den här byn? Nej svarar min kompis, kvinnan gissar på byn där min kompis bor och min kompis blir jätteglad när hon listar ut det och frågar hur visste du det? Jag muttrar att det är väl självklart att hon vet eftersom kvinnan är från samma by som min kompis. Plötsligt sitter en annan kompis till mig jämte mig och vi börjar snacka skit om min första kompis.

Jag tycker det här är en väldigt konstig dröm med många symboler som jag hoppas du kan lista ut vad dom betyder. Själv tror jag att finnarna är nåt dåligt hos mig själv som jag inte vill att andra ska se.
Tjejerna som jag inte hör är nog en del av mig som jag inte vill släppa fram eller så är det ett tecken på att jag är dålig på att lyssna. Vad tror du?
Kram från Alice

Magic´s tolkning:
Roligt att jag får ta del av din dröm.

Om vi börjar med att bena ut den första symbolen som dyker upp: toaletten. ^^
Toaletten tycker jag känns som en tydlig symbol för privatliv. Man vill ju helst av allt få vara privat i samband med den.
Dina kompisar står för de olika delarna av din personlighet och en allmän känsla av att du inte är ensam.
Så hittills så har vi en drömsituation som fokuserar på flera sidor av dig själv och hur du känner dig i ditt privatliv skulle jag säga.
Du och dina kompisar har lagt något i toaletten som får alla andra att fort vilja lämna toan när de kommer in och märker av.
Jag skulle tolka detta som att du har gjort dig av med något som du inte gillar eller som känns oviktig hos dig själv.
något du inte värderat har fått hamna i toaletten där den naturliga följden är att det kommer spolas bort och försvinna.
Sen går du in på toan för att spegla dig. Eftersom du lämnar dina kompisar eller andra sidor i din personlighet, tolkar jag det som att
drömmen nu fokuserar på en djupare aspekt av ditt privatliv. Du ser dig i spegeln vilken är en symbol för självbild och hur du tror andra uppfattar dig.
Nu upptäcker du alla finnarna som täcker din hud från halsen och ned.
Huden är ju kroppens största organ och det är med den vi upplever vårt känselsinne till största delen.
Alltså är huden en symbol för kontakten med världen. Finnarna börjar på din hals vilken känns som en symbol mellan koppling mellan huvudet och kroppen.
Alltså länken mellan våra tankar och viljestyrka och kroppens instinkter och våra känslor.
Du upptäcker alltså att din kontakt med världen och balansen mellan dina tankar och grundläggande känslor är förorenat.
Eftersom du ser detta i en spegel så tror jag inte att det betyda att du verkligen har yttre och inre kommunikations problem utan snarare att du tror att andra uppfattar dig så.
Finnar står ofta för fel vi har i vår karaktär och jag tror att den delen av drömmen handlar om att du helt enkelt är rädd för att folk ska se fel och brister hos dig.
Inte att du faktiskt HAR några brister, utan att du är rädd för att bli uppfattad som att du har det.
Du försöker dölja dessa fel med ditt hår. Hår som symbol är nära förknippat med självbild, skönhet och styrka.
Man kan tänka sig att du har en stark självbild av hur du vill vara och finnarna symboliserar fel du är rädd för att hitta hosd ig själv som du försöker täcka över med den bild du skapat av hur du vill vara.

Okej, sen går drömmen vidare och du går till ditt skåp. Som jag antar är en symbol för olika egenskaper du har på ett bestämt ställe inom dig som du plockar fram.
I denna dröm tror jag det handlar om din maskulina sida. Eftersom en kille från din klass dyker upp direkt och bär iväg dig.
Vilket jag tror handlar om hur du plockar fram de egenskaper han symboliserar i dig själv och det bär upp dig. Kan vara egenskaper av styrka och handlingskraft tillexempel.
På vägen till bussen möter ni två tjejer som du ignorerar och skrattar åt. Förmodligen en symbol för att du är uppfylld av av de egenskaper som killen representerar och ignorerar andra mer intuitiva egenskaper hos dig. Men på någon nivå har du ändå hört dem och känner en oro som gör att du vill att killen släpper dig. Du vill släppa de känslor och krafter som för tillfället styr dig. Men du lyckas inte ta dig ur sinnesstämningen (han släpper dig inte) och det slutar med att det går bra. Vilket nog betyder att du trotts allt hade rätt attityd.

Sen går drömmen över till bussen som jag tycker känns som en metafor för en situation där du är beroende av en utomstående kraft (den som styr bussen) och för din relation till andra människor (de andra som är på bussen).
Samtalen som sker på bussen skulle både kunna stå för intriger som pågår i ditt riktiga liv men även för sidor inom dig själv som du väger mot varandra.

Om jag ska sammanfatta denna dröm så tror jag att den handlar om hur du är i ditt privatliv och sidor hos dig själv som du vill göra dig av med, hur du är rädd för att uppfattas av andra och hur du hanterar dessa känslor.

Hoppas mina idéer gav dig något att fundera över och att det kan hjälpa dig att fundera vidare över hur denna dröm passar in på ditt liv. 🙂

Maddes dröm:
Hej magic! Jag har en dröm som återkommer hela tiden i varierande men fortfarande mycket liknande former. Det är så att jag har två katter, en vit och en svartvit. Jag har drömt (utan att överdriva) minst 6-7ggr de senaste två månaderna att jag har tappat bort mina två katter i nya miljöer. Vissa gånger har de följt med mig till en öde ö, andra gånger på en båt mitt i havet (haha konstigt att man kan tappa bort sina katter på en båt mitt i havet) men de flesta gånger så befinner jag mig i skogen när jag upptäcker att mina katter är försvunna. I varje dröm börjar jag då leta efter dem och under mitt letande dyker det andra katter upp (ibland hundratals) som försöker göra mig förvirrad och ”lura” mig om vilka katter som egentligen är mina. Jag minns att jag i drömmarna alltid blir väldigt arg och ledsen och säger till människor likaväl som till katter som försöker ”lura” på mig andra katter att jag vet precis(!) vilka katter som är just mina, oavsett om det finns 200 svartvita eller 200 helvita katter i ett rum så vet jag vilka som är mina. Oftast lyckas jag finna igen dem genom att ropa deras namn och titta in dem i ögonen för att känna igen dem men ibland vaknar jag med sorg i hjärtat då jag inte hunnit hitta dem innan jag vaknat. Haha kan låta ganska meningslös och knäpp dröm men när jag ”upplever dem” så är de långa och ja vad kan jag säga? ganska ångestframkallande* då jag många gånger förgäves försöker hitta igen mina katter. Jag tänkte att du kanske skulle kunna se om det fanns något undangömd mening bakom den? Helst när den har återkommit så många ggr som den faktiskt har gjort. Ha en trevlig helg! /M

Magic´s tolkning:
Åh, vilken intressant dröm! Älskar att få tolka drömmar som har så starka och tydliga symboler.

Vi börjar med att försöka räkna ut vad katterna står för. Traditionell förknippas katter med intuition och självständighet.
Men eftersom dessa katter inte bara finns i drömmen utan även i verkligheten så måste man ta med det i tolkningen.
Men jag anser inte att det direkt förändrar dess betydelse bara att det förtydligar att katterna i detta fall står för intuitiva egenskaper som är starkt förknippade och nära dig. Både drömmen som helhet och det faktum att dessa katter bor hos dig i verkligheten tycker jag förtydligar att de i drömmen symboliserar att du känner ett stort ansvar för och tar väl hand om dina egenskaper av intuition och självständighet.

Drömmens grundtema tycks vara att du känner att dessa egenskaper är på väg att komma bort och att de dessutom
finns krafter runt omkring dig som virrar bort dem.
Detta är en situation som jag tror att de flesta kan känna igen sig i. Just egenskaper av självständighet och intuition är sådant som man ständigt måste kämpa med att uppehålla. Lyssna på sin intuition och våga handla självständigt.
De är också två egenskaper som folk utifrån ofta försöker påverka en genom.
Människor runt omkring en försöker få en att tro att det de tycker är det riktiga fast ens egna intuition säger en något annat. De försöker få en att göra val som man rent självständigt aldrig skulle ha gjort själv.
Jag tror att det är de alla de andra katterna som dyker upp står för. Andra människors intuition och självständighet som inte är din men som de försöker påverka dig med. Men drömmen tyder på att du är stark. Att du kan stå emot sådant tryck eftersom du säger att du skulle känna igen dina katter överallt. Du låter dig inte ledas bort av andra.
Oftast lyckas du också hitta din egen känsla (dina katter) men ibland så är det svårare.

Platserna som du tappar dem på. Den öde ön och båten känns som platser av isolering. Kanske betyder det att du tappar bort din självständighet och förmåga att lyssna till din intuition ibland för att du känner dig ensam om dessa känslor. Så att de ibland blir isolerade i ditt sinne. Skogen står för de naturliga krafterna inom dig.
Vilket jag tror står för att dessa egenskaper som katterna symboliserar är mycket naturliga för dig egentligen bara det att du känner att andra tvingar sig på dig med sina känslor och tankar.

Men jag anser inte att detta är en negativ dröm. Att den återkommer tror jag beror på att du just nu brottas med att försöka få en balans mellan att lyssna på dina egna känslor och följa din egen väg och den influens du får från andra.
Men även om du är orolig för att inte klara av det så hittar du katterna ofta i dina drömmar och du säger även att du känner igen dem vilket tyder på att du i grunden är i kontakt med dem bara det att det inte alltid är lika lätt att höra dem.

Ja, så skulle jag tolka din dröm. Hoppas det gav något!

En till dröm från Mad:

Hej och tack så jättemycket för din tolkning! Det var väldigt intressant och träffsäkert (speciellt med mamma, haha).
Jag drömde en ännu konstigare och mycket brutalare dröm några dagar efter mejlet jag skickade till dig och undrar om du kanske vill tolka den också?

Befann mig i en ganska modernt inredd lägenhet och tydligen var det för ett svenskt tvprogram som hette ”Vampyrer”. Jag stod bakom soffan och plötsligt uppenbarade sig en redigt läskig kvinna. Hon liksom svävade fram, som spöken fast hon var inte sådär genomskinlig som spöken brukar ”vara”, men hon hade ingen underkropp (precis som spökena i Oblivion). Jag gömde bakom ett hörn brevid soffan och hon liksom svävade/drog sig över soffan mot mig men backade när hon såg mig fara fram för att döda henne.
Plötsligt försvann hon bara. Jag stod där med ett svärd redo, på väg att döda henne. En fladdermus kom från ingenstans och flög vidare ut i lägenheten. Jag försökte följa efter. Jag såg fladdermusen flyga in i sovrummet men jag hann inte dit innan jag blev attackerad av en stor bjässe i rustning, komma utrusande från köket (exakt samma typ av rustning som Daedra’s har i.. just det, Oblivion).
Dörren började gå itu i träflisor. Jag var helt ursinnig och pumpad med adrenalin. På något sätt lyckades jag se en spegling bakom, där den första tjejen (spöket) tyst smyger sig ut ur garderoben i sovrummet. Jag vänder mig om, svingar macen och kör den rätt i skallen på henne. Hon försöker komma undan men jag bara slår och slår. Hon trillar ihop på sängen där jag börjar göra slarvsylta av henne. Killen kommer utspringande och kastar sig ner vid hennes sida, men jag märker det knappt. Jag bara maler på. Hennes ansikte börjar bli en enda stor sörja och hon rycker än. Det sporrar mig att svinga mace ännu mer och hårdare, till slut finns det inget kvar.
Sedan vaknade jag.

Magic´s tolkning: Hej igen!

Åh vad roligt att du tyckte min tolkning var träffsäker! Det gör mig verkligen glad att höra!

Kan absolut göra ett försök att tolka denna andra dröm också. 🙂

Du befinner dig alltså i en modern lägenhet. Om vi utgår ifrån att en lägenhet, hus eller hem i drömmar står för ens inre liv så
befinner du dig i en ”modern” del av dig. Dina aktuella attityder och känslor.
Att det är för ett tveprogram kan handla om att det är dessa känslor som du sänder ut till omvärlden.
Sen kommer spökkvinnan. Du vill döda henne vilket gör henne till en symbol för en sida inom dig själv som du vill bli av med.
Dock så lyckas du inte denna första gång….
Sen dyker fladdermusen upp. Fladdermöss tolkas ofta i drömmar som en symbol för insikter och tankar från ens omedvetna.
Det är en bra tolkning av fladdermusen tycker jag eftersom den är ett nattdjur. Den rör sig fritt ute i mörkret där vi inte kan se den.
Vilket är en bra metafor för vårt omedvetna. Du följer efter denna nya tanke eller insikt och den försöker leda dig mot sovrummet.
Vilket man kan tolka som en symbol för den bit av ditt medvetande som du träder in i när du behöver hämta nya krafter.
Kanske är fladdermusen ett tecken på att du skulle behöva vila upp dig lite? Lite semester helt enkelt.
Sen dyker personen i rustningen upp och spöket kommer tillbaka. Du får kämpa och slåss mot båda. Mer mot spöket än mot han i rustningen verkar det som.
Du lyckas med att döda henne. Vilket jag tolkar som att du gör dig av med denna sida av dig själv, alternativt en åsikt, attityd eller känsla som du har som du tar död på. Besegrar.
En kille rusar fram till hennes sida. Han står förmodligen för att det finns en sida av dig som sörjer denna förlust.
Men du vet att den är nödvändig och fortsätter slåss och tillsist är hon borta.

Jag skulle kunna se flera olika alternativa tolkningar till denna dröm. Antingen, som jag skriver ovan att du bekämpar
sidor och känslor som finns inom dig själv. Vi går alla igenom perioder när vi gör oss av med gamla åsikter och går vidare från gamla känslor.
Vilket resulterar i att vi på sätt och vis tar död på dem.
Men drömmen kan också stå för att du kämpar mot andra personers åsikter och känslor. Sådant som andra tvingar på dig och som du
inte orkar / vill ta in.

Vilket det är får du avgöra själv. 🙂

Intressant dröm hur som helst. Drömmar där vi attackerar och kämpar tycker jag alltid känns mer positiva än drömmar där vi flyr.
Eftersom i drömmar där vi kämpar och slåss konfronterar vi våra problem.

Jennies dröm:
Jag snubblade in på din blogg och blev fast

Jag har två drömmar som jag har funderat lite på, om du har tid.

Den första drömmen.

Drömmer att jag är hemma på gården i Levide på Gotland. Där träffar jag på Bulan,
hästen som jag lärde mig rida på men som är död sedan något år tillbaka.
Katten Mustang är också där, men är smal och ser vanvårdad ut, även han ska vara död.
I drömmen vet jag om att båda borde vara döda men ändå står levande framför mig.
Jag bryter ihop över att se Mustang må så dåligt och anklagar min pappa för att
han inte hade tagit bort honom på riktigt.

Flera dagar efter drömmen gick jag runt med en känsla över att jag glömt någonting,
att det var en påminnelse eller liknande.

Lite bakgrund till drömmen. Har bott hemma på gården i Levide hela mitt liv fram tills januari 2010.
Då flyttade jag till en hästgård några mil bort och det var där jag träffade katten Mustang som kom
nära in på hjärtat. Flyttade tillbaka hem till Levide juni 2010. Hösten 2010 fick jag veta att ägarna på
hästgården tagit bort Mustang. Min pappa hade ingenting med den katten att göra i verkligheten.
Bulan är också någon som har en stor plats i mitt hjärta. Han dog 2009 av någon form av kolik. Jag kom
av någon händelse bara någon minut innan dom avlivade honom. Jag hade känt honom sedan 2001.

Jag drömde den här drömmen ca en månad efter att jag flyttat från Gotland till fastlandet (Dec 2010).

Den andra drömmen drömde jag nu i helgen.

Jag drömde att jag var i ett stall, jag tror att det var ett okänt stall. Hästen Hermoso var där.
Han stod i en box och någon människa stod tillsammans med honom där inne, han hade grimma och grimskaft
som människan i boxen höll i. Jag tror att människan var en vän som jag tycker mycket om.
Plötsligt trycker han upp henne mot box vägen och jag blir rädd men går närmare för att hjälpa.
Han går till anfall mot mig och bryr sig inte om människan i boxen han försöker hugga sönder mitt ansikte
men når inte när jag ryggar förskräckt tillbaka. Han har all fokus, ilska och vrede riktat mot mig.
Jag vaknar med ett riktigt hastigt ryck, med en ostadig andning och klappande hjärta.

Hermoso var en hingst med mycket problem som fanns på hästgården jag bodde och jobbade på jan-juni 2010.
Jag tyckte om honom. Han var vacker och stolt.
Jag började någon gång under våren att jobba honom från marken.
En dag missbedömde jag en situation.
Jag bad honom att backa bort från mig för att han inte hade lyssnat.
Jag tror att jag pushade för mycket. Utan att jag fattade någonting hade han kastat sig fram och huggit tag i min rygg
med vrede och ilska och höll kvar. Han tryckte ner mig i backen fortfarande med ett fast grepp om min rygg och med
sin kroppsvikt till hjälp. När han släppte tack vare att gårdshunden kom ut och skällde så ställde han sig några meter
bort och såg ut som att han inte alls förstod vad som hänt.
Det var en situation som fick mig att känna mig hjälplös, rädd och att jag skulle/kunde dö.
Efteråt kände jag tacksamhet över att Hermoso hade släpp mig bara en liten stund innan min Vän kom ut, tacksam över
att hon slapp se det och ta något beslut över hur det skulle lösas. Kände också tacksamhet till hunden som kommit till
räddning. Jag kan också känna skuld, att han blev bort tagen på grund av mig. Jag var inte tillräkligt kunnig och
missbedömde situationen och ”framkallade” anfallet.
Hermoso togs bort ett halvår efter.

Efter den händelsen var jag såklart rädd för honom. Jag vågade aldrig leda honom igen och jag var alltid rädd när
någon annan skulle hantera honom.

När jag drömde var jag på en annan hästgård för att titta på en kurs. Bodde då på den gården. Hermosos ägare var där,
och jag vet att hon tyckte om honom. Det är inte så att jag glömt bort händelsen, ärret påminner mig varje dag, men
en extra tanke dök nog upp när jag träffade ägaren igen. Dagen efter drömmen såg jag även att ägaren hade
Hermosos täcke på hästen som hon hade med på kursen.

Vet inte om du behöver fler detaljer från själva drömmarna eller bakgrund från mitt liv, i så fall får du säga till.

Mvh
Jennie Orleifson

Magic tolkning:
Tack så mycket! vad roligt att du blev fast på min blogg! 🙂

Vad det gäller dina drömmar så börjar vi med den första då.
Jag får en känsla av att denna dröm handlar om din sorg över dessa djur.
I drömmen är du förvånad över att se dem levande fast du vet att det inte är så.
Jag tror detta står för att även om de inte längre är med dig i verkligheten så lever deras minne kvar inom dig.
Att Mustang är så sjuk kan helt enkelt stå för hur sorgesamt det känns för dig att tänka på honom.

Man skulle ju kunna se det från en mer enbart symbolisk sida och säga att gården i Gotland där du bott hela ditt liv bör tolkas som att fokuset i drömmen ligger på din bakgrund och ursprung. Känslor och reaktionsmönster som är djupt rotade i din uppväxt.
Att hästen Bulan i denna dröm kan vara en symbol för positiv och skapande energi eftersom Bulan var hästen du lärde dig rida på.
Att Mustang i egenskap av Katt står för intuition och självständighet. Att han mår dåligt kanske tyder på att du befinner dig i ett sammanhang där du inte har möjlighet att handla självständigt eller lyssna på din intuition så mycket
som du vill.

Men jag känner det som att det är en överdriven tolkning i detta fall. Jag tror helt enkelt att det handlar om att du
inom dig handskas med förlusten av två nära vänner.

Vad det gäller dröm nummer två tror jag handlar om något inom dig som du försöker tränga undan.
Undanträngda känslor visar sig ofta i drömmar som skrämmande, vilda djur. Det behöver inte för den skull vara så
att det är något riktig hemskt som du inte vill handskas med. Det betyder bara att du inte vill veta av något inom dig och
därför tar de känslorna eller minnena eller tankarna en sådan brutal form i drömmen.
Detta var min första tanke. Sen när jag läste din förklaring till bakgrunden till drömmen så tyckte i alla fall jag att det
kanske passade ganska bra in?
Du säger att du kände skuld över att han blev borttagen på grund av det som hände och att du träffade hans förra ägare.
Vilket självklart måste ha väckt dessa minnen till liv.
Tror att drömmen handlade om dina känslor runt denna händelse.
Men en sak som jag måste säga är att jag inte tycker att du behöver känna någon skuld över att han blev borttagen.
Det berodde på honom och inte på dig. Anfallet han fick berodde också på honom och hade det inte hänt då så hade det med största säkerhet hänt senare. För har en häst det där i sig så kommer något locka fram det förr eller senare.

Ja, det var mina funderingar kring dina drömmar. Hoppas att de gav något i alla fall. 🙂

Emelies dröm:

Hej Miss Magic Girl!

Eftersom att du verkar bra på att tyda drömmar, tänkte jag att du kanske ville göra ett försök med en dröm jag hade för någon vecka sedan 🙂

Jag och mina föräldrar var hemma precis som vanligt när jag såg en tjej, jag kan kalla henne A, som jag kände förut på gatan utanför. Hon hade med sig två killkompisar och jag visste att de var där för att hämnas på en grej som för länge sen hänt i verkligheten. De började med att tända eld på mitt dagis som ligger mittemot mitt hus. Jag blev inte så rädd av akten i sig (det kändes inte som någon förlust att de brände ner dagiset, det var inga barn där eller så) men visste att de inte skulle nöja sig med endast det. Ska väl tillägga att jag är rädd för eld och att bränna inne är det hemskaste sätt jag kan tänka mig att dö på.

Då och då gick A och killarna upp på mitt hus trädgård och stirrade in genom fönstret, rätt på mig, för att skrämma mig (och det lyckades de med också). De var alla svartklädda och stämningen var som i en skräckfilm.

När dagiset var bränt till grunden började en av killarna ta sig in genom mitt fönster. Alla visste att det var mig de var ute efter, och mina föräldrar som fortfarande befann sig i huset skrek åt mig att fly till grannarna. Jag var livrädd men lyckades ta mig ut genom bakdörren och springa bort till grannarnas hus. Där pågick något slags födelsedagsfirande och inte bara grannarna utan även deras vänner och mina släktingar satt i vardagsrummet, som var dekorerat med ballonger, och åt tårta. Jag fick också en bit och satte mig ner och lugnade ner mig efter den läskiga upplevelsen tidigare.

Snart började det trilla in en massa sms i mobilen, där vänner och bekanta önskade mig lycka trots att jag inte längre hade något hus. De visste alltså att mitt hus blivit nedbränt av A och killarna, men eftersom att jag själv inte hade en aning om att det också hänt gick jag tillbaka för att kolla om det var sant. Det var det inte, men de hade bränt det lite på framsidan så att fasaden var alldeles svart och sotig.

Jag var verkligen rädd i större delar av drömmen, men på slutet när A och killarna försvunnit kändes det ganska fridfullt på något sätt, i alla fall jämfört med innan.

Det känns verkligen som att mitt undermedvetna försöker säga någonting till mig genom den här drömmen, men jag kan intre komma på vad! (Oerhört frustrerande.) Har du någon idé?

Tack för en bra blogg!
//Emelie

Magic´s tolkning:

Hej Emelie!
Först och främst, tack för att du gillar min blogg! 🙂
Och för att du gett mig förtroendet att tolka din dröm, jag ska göra mitt bästa.

Drömmen börjar med att du är hemma med dina föräldrar. Att vara i sitt hem / hus står alltid i drömmar för att vara i sitt egna inre.
Dina föräldrar står här för de sidor hos dig själv som du är tillsammans med. Alltså de sidor hos dig som i denna drömsituation är mest starka.
Dina föräldrar har alltid varit med dig vilket gör att de kan tolkas som en symbol för alla de erfarenheter och åsikter som format dig till den du är idag.
Jag skulle alltså säga att du i drömmen är i en sinnesstämning som är förankrad i din bakgrund och i dina minnen.
Men i denna del av ditt inre (som fokuserar på minnen och bakgrund) vill något som känns hotfullt komma åt dig.
Den här tjejen och hennes killkompisar kommer för att hämnas på något som faktiskt har hänt i verkligheten.
Tjejen och hennes kompisar står inte för de riktiga personerna dock utan för sidor inom dig.
Därför är jag lutad åt att tro att det betyder att det finns delar av dig som inte har förlåtit det som i verkligheten hände och att du fortfarande straffar dig själv för det.
Genom skuldkänslor osv.
Dessa skuldkänslor som tjejen och hennes kompisar symboliserar är en destruktiv kraft inom dig. De bränner ner ditt dagis vilket förmodligen står för reaktioner och kännslor du hade som barn. Dock är dessa barnsliga reaktioner något du gått vidare från och därför spelar de ingen roll att de bränner ner dagiset.
Men det är ett hot. Du vet att de kommer förstöra och slita mer på ditt inre så länge de är efter dig.
De stirrar in på dig genom fönstret och sedan börjar en av killarna bryta sig in. Detta tror jag tyder på att dessa känslor blir mer och mer tydliga för ditt medvetna jag fast du försöker tränga undan dem.
Dina föräldrar säger åt dig att fly till grannarna vilket du gör. Föräldrarna står i detta fall för auktoritet och man kan säga att det är en metafor för att du
genom ditt sunda förnuft sliter dig lös från de känslor som håller på att bryta sig in i ditt medvetna.

Festen du kommer till hos grannarna kan ses som en metafor för sociala relationer och sammanhang som du tillhör.
Man kan säga att festen (alltså sociala, yttre situationer) fungerar som en sorts distraktion för dig.
Sen kommer en ny insikt till dig i drömmen (genom sms:en) de talar om för dig att stora delar av ditt hus (ditt inre) är borta.
Du springer tillbaka till ditt hus och upptäcker att det som tur är inte är sant. Men det är onekligen ändå lite skadat.

För att sammanfatta det hela så tror jag denna dröm står för att du har vissa förtryckta känslor som du är rädd för.
Vad dessa känslor bottnar i är såklart svårt för mig att veta. Jag skulle gissa på att du inte kan förlåta dig själv för den verkliga händelsen drömmen syftar på.
Men det kan även vara något annat som du skäms för. Det faktum att tjejen och killarna vill hämnas tyder på att det handlar om något du inte kan förlåta dig själv för och som
du genom skuldkänslor som du försöker tränga undan straffar dig själv för.
Dessa känslor är inte fullt så hemska eller förstörande som du själv tror. Du tror att de har kraften att bränna ner hela ditt hus (sänka hela ditt inre) men
det kan de inte som drömmen tydligt visar. Men de skadar dig ändå en aning och det bästa du kan göra är att försöka
analysera vad dessa känslor bottnar i, förlåta dig själv och gå vidare. På det sättet kommer du bli befriad.

Hoppas att min tolkning gav något! Eller att den åtminstone gav dig något nytt att fundera över.
Eftersom jag inte känner dig så kan jag ju bara spåna.

Ha det bra!

MVH M.

Dröm från Madde:

Tjenare Magic! Nu ska du få något att bita i för min senaste dröm var helt crazy, och roligt nog inte så ovanlig för att komma från mig, haha.

Jag drömde att jag stod på en strand med vad jag antar var ett hav framför mig och skulle kriga mot människor som ville döda min familj. Och nu till det konstiga: vi krigade inte med svärd, pistoler eller andra vapen utan med de fyra elementen (vind, vatten, eld och jord). Man skulle anta här att vi som var de ”goda” skulle ha vatten och vind men istället hade vi de två motpolerna vatten och eld till vårt förfogande medan ”fienden” hade vind och jord. Jag minns att vi gick mot en brygga som stod längst ut på stranden (haha som bryggor brukar göra) och inväntade fienden som konstigt nog skulle dyka upp under vattnet (lite konstigt eftersom det inte var deras element). Vi kunde inte fysiskt se vilka fienden var men vi visste att de ville oss illa och ta våra element ifrån oss för att skapa ett femte element som skulle förstöra världen. Kanske lite inspirerad av The last airbender, vad vet jag? Har i alla fall inte sett den sen den kom ut men antar att den funnits i bakhuvudet på mig.

I alla fall: när vi väl skulle börja slåss mot våra osynliga fiender under vattnet beordrade jag alla att springa närmare stranden för att på bättre sätt kunna dra sig undan om det behövdes. Men då blev det kaos i min familj (som inte bestod av min verkliga familj utan av främlingar som jag konstigt nog ändå visste var min familj) då ingen ville lyssna på vad jag ville säga i rädslan av att fienden skulle döda dem. Så istället för att springa upp på stranden så klättrade alla upp i vad som liknade ett högt fågeltorn och under själva flykten så drunknade vårt skyddsdjur (som fungerade som ett slags totemdjur som visade vilken ”stam” vi tillhörde) som var en triceratops (haha dinosaurien du vet). Jag minns det så väl att jag såg hur varelsen kämpade för sitt liv i vågorna. Jag försökte hjälpa den genom att manipulera vattnet att försvinna från just den platsen men istället med tack vare vinden drog fienden ner den i en undervattenvirvel (heter det så?). Jag minns att jag återkopplade händelsen i drömmen med filmen The Neverending Story där hästen drunknar i leran (hoppas du har sett den så du förstår vad jag menar). Efter vad som kändes som en stor förlust beslöt jag mig för att göra allt i min makt för att vinna slaget och hämnas mitt totemdjur/dinosaurie men innan jag hann komma så långt vaknade jag tråkigt nog av att telefonen ringde 😦

Nåja! Vad är din tolkning av denna helt space:ade dröm? Och låt mig bara lägga till att jag ofta drömmer sånnahär ”fantasydrömmar” där jag krigar och strategiskt planerar strategier mot fienden. Bloggade bland annat om en krigsstrategi jag hade gjort i min dröm förut en gång som innehöll allt från apor till noshörningar, hehe.

Ha en bra dag! //M

Magic´s tolkning:
Mycket intressant dröm med många symboler. Jag ska försöka bena ut den så gott som jag kan. 🙂

Låt oss börja med stranden. Inom drömtolkning ses en strand ofta som en plats förknippad med familjesammankomster.
(Eftersom många brukar semestra på stränder med sina familjer) eller som en gräns eller en tröskel mellan ens medvetna (själva stranden) och ens omedvetna (havet).

Kriget kan står för inre konflikter eller motstridiga känslor. Något inom dig vill förstöra det som din familj i drömmen symboliserar. Ens familj är ju med en genom livet från det att man är liten och därför står de i drömmar för hela ens
bakgrund och erfarenheter och de attityder och reaktioner man haft sen man var liten.

Elementen står för olika egenskaper hos dig och de representerar här förmodligen motstridiga attityder.
Vatten står för känslor, eld för drivkraft, luft för tankar och jord för det praktiska.
Därför är det inte så konstigt att drömmen slår ihop eld och vatten eftersom de båda är känslosvallande, dramtiska och
passionerade. Medan luft och jord är analyserande och praktiska.

Din fiende i drömmen vill döda din familj (alltså, du har tankar inom dig som går emot dina mer etablerade tankemönster som funnits med dig sen du var liten) och fienden vill även sammanföra alla element till en gemensam kraft (det finns tankar inom
dig som vill föra ihop spridda attityder till något nytt) men denna kraft skulle förstöra världen (om dessa attityder inom dig
sammanfördes skulle det betyda en stor förändring inom dig.)

Men denna fiende (som jag tolkar som längtan efter en förändring och förnyelse av gamla tankar och attityder) försöker du fly från eftersom du inte vill lämna det gamla bakom dig.
Dinosaurien som har varit ert skyddsjur gör detta budskap ännu tydligare. Den kan man se som en sorts representation för
ditt urtida ursprung. Den står för gamla förhistoriska sidor hos dig som i drömmen inte överlever.

Synd att telefonen ringde. Hade gärna velat veta vidare hur det gick. 🙂

Men jag skulle i alla fall tolka denna dröm som att du kämpar mot gamla attityder och tankemönster och att du inte riktigt är
redo att lämna de bakom dig. Men du är ändå inne i en slags förändrings process.

Hoppas du finner min tolkning intressant och inte totalt upp åt väggarna. 🙂

Anonyms  dröm:

Hej! Jag drömde en ganska jobbig dröm inatt som jag funderat lite på och skulle vilja tyda, men jag kan inte tyda så bra ): , men jag kom på att du kunde tyda drömmar (:
Jag och mina två kompisar var hos en utav dom och det var söndag. Vi var lite för länge och sen var det morgon, så vi hade varigt hela natten. Jag la märke till att min pappa och hans sambo hade sagt till mig att om jag tex sov över hos någon utan att säga till så fick jag ingen månadspeng på länge, så jag ville spola tillbaka tiden. På något sätt lyckades jag göra så att de hemma inte blev arga (jag var fortfarande hos kompisen)och letade efter mina vänner. Jag såg sen att de var i ett annat rum och de pratade under täcket, som barn gör när de vill säga saker ingen ska höra. Hon som vi var hos sa
‘Säg inte det här till någon men visk (hon sa visk hela tiden o.o) visk visk’. Jag gick upp för trappan (eftersom de var i undervåningen) och kände mig utanför och lite utfryst.Sen kom jag på vad pappas sambo hade sagt (vilket hon sa också på riktigt o.0) att hon var så dominant att jag får stå för den jag är och det jag gör och säga till när hon gör något. Jag stod högst upp i trappan (spiraltrappa o.o som jag har hemma hos mig, trots att vi var hos henne) och väntade. Sen gick de upp ganska fort och jag gick samtidigt ner. Den andra (som inte var så dominant) hälsade och frågade vart jag var. I mitt svar nämnde jag något om det jag kände mig utfryst för, och hon den dominanata tog ner mig för tappan, tog underarmen och tryckte mig mot väggen. Hon brukar vara lite våldsam i verkliga livet, men inte så våldsam. Hon sa någonting som jag inte minns och jag fick en adrenalin-kick, så jag svarade ‘Jag står för den jag är, viker mig inte som jag gjorde för många gånger med Molly (en tjej som jag var vän med, med som svek mig i början av 09).’ Tack vare adrenalin-kicken (hoppas jag stavar rätt (; ) tog jag tag i hennes arm och höll dem i ett ganska fast grepp. Hon svarade något som jag inte minns och började slå mig efter att ha slitit sig ur mitt grepp. Jag lyckades dra mig ur och la märke till att den andra kompisen bara kollade på utan att stoppa bråket och utan att stå på någons sida. Sen hände det något och adrenalin-kicken försvann och jag blev ledsen, men jag funderade på om vi skulle gå till skolan efter att jag gick förbi hemma och hämtade ryggsäcken, för det är som en tradition att vi går varje morgon. Jag sprang upp för trappan, men ångrade mig och gick ner. Jag såg henne sitta ner och nästan gråta och hon sa att det inte var rätt tillfälle att jag var där. Jag sa att om hon ville säga förlåt så var det bara att ringa och jag sa förlåt själv. Sen sprang jag hem och tänkte på hur pappa och hans sambo skulle säga att det var ett bråk som skulle gå över snart. Det regnade ute och himlen var helt grå. Hemma såg jag att pappa och hans sambo satt vid köket. Just då brast jag ut i gråt. Jag gråter nästan aldrig och håller det inom mig, men tydligen gick det inte då. Jag blev chockad när jag såg att mamma var där. Mamma flyttar runt jämt och jag känner henne bara till 50 %, om ens det, och hon höll i en liten glob, där jag såg mig springa hem i ösregnet. Hon sa att hon hade gjort så att det aldrig hade hänt och jag blev glad och kramade henne. i drömmen kunde hon tydligen styra över händelserna och ibland vädret.

Jag har funderat och på något sätt låter det som en fortsättning på en annan dröm, som jag hade för ca en månad sedan om när jag skulle fylla 14, vilket är nästa år. Det låter verkligen som en fortsättning, förutom slutet att mamma kunde styra händelser och vädret. Men drömmen om när jag skulle fylla 14 kändes så verklig att jag tror att det blir ungefär så (: (Det skulle förklara varför jag får så mycket deja-vu känslor när jag fyller år xD)’Tacksam för svar :p // Anonym

Magic´s tolkning:

Tack för att du ger mig förtroendet att tolka din dröm.

Det är en dröm med väldigt många olika relationer och känslor.
Jag tror att början av drömmen, delen med oron för indragen månadspeng och övernattningen, speglar vardagstankar och relationer.
I drömmen kommer du ihåg rådet att du ska stå upp för dig själv vilket du på sätt och vis gör i drömmen sen i slagsmålet.
Man skulle ju kunna tolka slagsmålet som att du kämpar med någon inre konflikt eller känsla men i detta fall skulle
jag hellre se det som att det speglar den frustration som du känner mot denna tjej i verkligheten och att
du i drömmen snarare brottas med den frustrationen. Och också lite med frustration över minnena kring vännen som svek dig.
Tror mycket av denna delen av drömmen handlar om den sorg och frustration som en vän som sviker för med sig.
Jag tror att delen där din mamma visar sig kunna styra över händelser och vädret handlar om önskningar som du har om att någon utomstående kraft eller person skulle kunna gå in och stödja dig.
Jag tycker att det är en intressant drömbild med globen hon håller i.
Globen som du kan se dig själv springa hem i regnet i. Tror det också står för att du skulle vilja
ha ett stöd som liksom tar ditt liv i sina händer så att säga.
Ösregnet står förmodligen för känslor du har och att du är påväg hem på bilden i globen för att
du känner att om du fick lite stöd just nu så skulle du kunna komma ur dessa känslor.

Jag hoppas att min tolkning hjälpte och jag önskar dig allt gott!

Dröm från Pokiie: När jag var liten drömde jag ofta en dröm som jag då såg som mardröm.
Jag och min pappa åkt och handlade, när vi kom in i affären gick det omkring en massa tigrar och lejon, dom var inte alls farliga utan fungerade som vagnar man lägger varorna i.
Plötsligt är min pappa borta och jag kan inte hitta honom någon stans. Paniken stigen inom mig och jag börjar fråga folk om dom sett honom men dom svarar inte,
det är som om jag inte är där. Tillslut ser en gubbe mig och berättar att min pappa sitter uppe på ett blått skåp vi kassorna, så jag går dit och klättrar upp på skåpet.
När jag kommer upp ser jag min pappas arm ligga uppe på skåpet. Jag håller den i mina armar och den pratar med mig.
Jag börjar klättra ner till en bänk som står bredvid skåpet men råkar tappa armen ner i en klyfta där golvet spruckit, jag börjar då gråta och sen vaknar jag.
Hur skulle du tolka min dröm, betyder den något speciellt?

Tack.

Magic´s tolkning:
Platsen drömmen utspelar sig på är någon form utav matköpcenter efter vad jag förstår.Det kan man se som en metafor för en plats där man hämtar nya intryck och tar till sig nya idéer.
vagnarna som är formade som tigrar och lejon tycker jag var en mycket intressant drömbild.
Om vagnen är en symbol för hur man tar emot och bär med sig de nya intrycken man tar till sig i affären borde
djuren symbolisera den inställning man har mot de nya intrycken.
Tigrar och lejon känns som mycket kraftfyllda och vilda djur och borde därigenom stå för kraften i vårt humör och våra känslor.
Så jag tror det helt enkelt handlar om starka känsloreaktioner på yttre intryck.
Plötsligt upptäcker du att din pappa är borta.
Jag är lite osäker på om jag i denna dröm ska tolka din pappa som en symbol för en sida av din personlighet eller som din faktiska pappa.
Om man ska se din pappa som en symbol för en sida inom dig står han förmodligen för egenskaper som auktoritet och hantering av den yttre världen.
Då kan drömmen stå för oro att tappa sin egna auktoritet och att inte kunna hantera det som händer runt omkring en.
Men eftersom du skriver att du drömde detta när du var liten så lutar jag åt att tolka det som att detta handlar om din riktiga pappa.
Det är ju väldigt vanligt att barn drömmer om att bli borttappade av sina föräldrar ute eftersom det är en naturlig skräck när man är liten.
Att folk inte hör dig när du sen försöker fråga efter din pappa skulle kunna stå för en känsla av otrygghet och att du inte känner dig hörd av omvärlden.
Tillsist hittar du din pappa uppe på skåpet men det enda du ser av honom är hans arm. Inom drömtolkning brukar armar stå för förmågan att skapa.
Dessa är ju en positiva egenskap men i drömmen så är det bara denna sida du hittar när du söker efter din pappa.
Det är bara hans arm du ser. Det är den som pratar med dig och inte din pappa själv.
Jag tror detta tyder på att du känner en viss frånvaro hos din pappa. Du får liksom inte kontakt med hela hans personlighet.
Skåpet du klättrar upp på borde vara en symbol för något som man förvarar och döljer något i.
Kanske är det en symbol för att du inte känner att du får se alla din pappas sidor.
På slutet av drömmen uppslukas din pappas arm av marken. Er kontakt bryts totalt.

Det är svårt att veta exakt hur denna dröm bör tolkas så jag ger dig lite olika förslag så får du själv avgöra vad du tycker känns troligast.
Antingen så tror jag att denna dröm står för att du är orolig för att tappa kontrollen över din egna auktoritet och att inte kunna hantera det som händer runt omkring dig.
Drömmen kan också helt enkelt stå för en vardaglig rädsla. Att tappa bort det som är tryggt och som du förlitar dig på i tillvaron.
Eller så kan drömmen stå för att du känner att din pappa är svårtåtkomlig som person och att han inte visar dig sin fulla personlighet.

Jag hoppas att mina funderingar gav dig något av värde i alla fall. 🙂

Dröm från Lallis: Hej!

Jag skulle vilja ha hjälp att tyda både en dröm och sedan en upplevelse jag hade, som jag kopplar ihop med drömmen…..

Egentligen kommer jag inte ihåg så mycket från drömmen, det är många år sedan, men det lilla jag minns gjorde sånt intryck på mig.
Det som händer i drömmen är att jag befinner mig på en plats jag inte känner igen. Jag är ensam (tror jag)…..Helt plötsligt börjar mina händer
att ruttna och falla av mig. Händerna är jättestora och jag ser hur de ruttnar!

Sen upplevelsen jag hade, var att jag var ensam hemma i min lägenhet. Satt och kollade TV och tog mig en whisky eller två.
När jag vaknar på morgonen så hittar jag ett papper som är fullklottrat av ord och meningar, men också en tecknad flicka, utan
händer och så har jag skrivit två gånger tvärs över henne: NO HANDS! NO HANDS!

Vad kan detta handla om? Är så konfunderad över detta!!

Tack för hjälpen!!

// Lallis

Magic´s tolkning: Hej!

Hmm, om vi börjar med att fundera över drömmen så står händer i drömmar ofta för handlingskraft.
Med händerna skapar vi, tar tag i saker, känner och undersöker saker.
Därför blir händerna en symbol för hur du handskas med livet, med dina idéer och dina möjligheter.
Att dina händer ruttnar i drömmen visar hur det som händerna symboliserar är något som dör och försvinner på ett naturligt sätt.

Förruttnelse är ju en naturlig process som försigår i naturen med växter och avfall.
Därför tror jag att ruttnandet i drömmen handlar om en utvecklingsfas som är en naturligt följd av olika grundförutsättningar.

Kanske kan drömmen betyda att någon situation runt omkring dig får din skaparkraft och handlingskraft att släckas.
Eller så handlar det om något speciellt som du har skapat eller någon handling du utfört som helt enkelt inte lyckades eller tillförde något.
Drömmen kan också stå för en frustration över att inte kunna ha möjlighet att skapa eller handla av olika anledningar.

Vilken av dessa tolknings-idéer som passa bäst får du avgöra själv.

Vad det gäller din teckning så kanske du gjorde den helt enkelt för att drömmen hade gjort ett så stark intryck på dig?

Hoppas mina funderingar var till någon nytta.

Lycka till!

//Magic.

Dröm från anonym: Hej! hittade din blogg och såg att du skrev att man kunde skicka in sin dröm till dig. Jag har haft tre drömmar som har känts sammanbundna, så jag kan skriva båda och hoppas på attt det inte är allt för mycket arbete för dig.
Den första drömmen drömde jag flera nätter..

Jag befinner mig under jorden någonstans, och det ser ut som en militärbas. Det går omkring massa män klädda som militärer och färgerna i drömmen är dystra och mörka, jag vet att jag är där för att det finns något där jag måste göra.. men jag vet också att jag är där emot min vilja, jag blir ombedd att hitta något jag i drömmen inte vill ge till dem, men när jag hoittar den upptäcker den dem innan jag kan gömma den eller springa iväg: Det är som ett eldklot och är jättelitet, och i drömmen vet jag att det saknar 3 andra sådanna bollar som andr amänniskor ska finna. När dem till slut får alla andra ”bollar” som förövrigt inte ser ut som ett eldklot, och jag senare lär mig att dem representerar de 4 elementen.. öppnar dem en slags port med hjälp av dem här fyra kloten. När dem öppnar ser jag genom en ruta en eldstad, allt är i lågor, men inget ”brinner” bara att allt är i lågor, färgerna där inne är ännu mer mörka.. och dystra, militärgrönt och svart och mörkt gult är vad drömmen typ består av. Jag kliver inte in i staden men vaknar när jag håller på att titta in efter att jag hör en röst viska något till mig som fyller hela rummet i drömmen och jag vaknar till.

Dagar efter den här drömmen, drömde jag att jag ebfann mig i stan i Stockholm, och att några människor började bråka och någon drog mig därifrån in i en tunnelbanastation som befann sig under jorden. igen. när jag är där vet jag att det är ett krig som är pågång,den här drömmen känns mer realistisk och vardaglig tack vare färgerna… allt känns levande. Vi springer ner för ett par trappor (jag har sällskap av en ung man. jag aldrig sett i mitt liv) och han lämnar mig där, det är massa människor som springer omkring och försöker gå på tågen. (som ska hjälpa oss därifrån) Då ser jag en vit man, klädd i vinröd-lila gammaldags kostym med volanger typ han flinar mot mig och håller i en klocka i handen. Han är den enda som rör sig långtsamt och jag tycks vara eden enda som kan se honom. Allt annat runonmkring mig forsätter i samma tempo utan han. Som endast tittar på mig och rör sig långsamt och säkert. när jag titta rpå honom se rjag att han håller i en klocka mot mig och när jag tittar in i hans ögon bränns det i mina. Dem tränger sig igeom, dem är kristallblå, nästan intill vita. han lägger sin ena fot framför den andra och snurrar runt. helt plötsligt är jag i en båt påväg bort däirfrån, då börjar drömmen kännas overklig, och färgerna har förändrats.. det känns som militärbasen igen. och då vaknar jag. drömde också den här drömmen flera nätter.

Efter att ha drömt dem drömmarna började konstiga saker hända med mig.. och efter ungefär 3-5 månader slutade alltihopa. Tills jag för ungefär tre veckor sen
hade en dröm om att jag satt på en trappa i ett stort rum, såg ut som en medeltida salong och framför mig fanns det en stor skärm. som påminde lite om en TV men ändå såg annorlunda ut. Väggarna i rummet var mörka, beiga/gula och såg gamla ut. Någon satte sig brevid mig och jag var inte rädd, fastän det här inte var en människa. utan en varelse med horn som gav mig något som påminde om en kontroll och framför oss öppnades. jag kommer inte ihåg vad jag såg där. men jag vaknade upp livrädd och har inte kunnat sova sen dess..

tack:)

Magic´s tolkning: Hej!

Förlåt att svaret tagit lite tid men jag har funderat en hel del över dina drömmar. 🙂

Jag har tolkat dem så gott jag har kunnat och jag hoppas att mina tolknings idéer kommer vara till, i alla fall lite, nytta.

Om vi börjar med att fundera över vad underjorden symboliserar så skulle jag tolka det som en symbol för vårt omedvetna.
De delar av personligheten som man tillvardags inte tänker på. Oanade personlighetsdrag och sidor. Förträngda känslor och minnen.
Att underjorden i denna första dröm är inrättad som en millitärbas kan ses som en metafor för en omedveten del av dig som är mycket sträng och har fasta regler.
I denna del av ditt jag har du ett uppdrag. Men du känner obehag för att vistas i denna del av dig själv. Men i denna del av ditt jag finns något av stort värde men som hotas av mer stränga, ordningsamma sidor hos dig som vill att allt ska vara på ett visst sätt.
(Det du i drömmen hittar blir på en gång upptäckt av millitären)
Dessa fyra bollar som representerar de fyra elementen skulle jag tolka som grundläggande krafter inom dig.
Förr i tiden trodde man att allt byggdes upp av de fyra grundelementen och jag skulle som symbol i din dröm
tolka det som grundläggande delar av din personlighet.
De organiseras i denna okända del av ditt inre och öppnar porten till delar av din personlighet du inte ens visste om, den brinnande staden. Eld i drömmar står för passion, vrede och själva livskraften.

Denna första dröm skulle jag alltså sammanfatta som att du upptäcker en helt ny sida hos dig själv i en outforskad del av ditt inre men att det finns hotande krafter inom dig som vill kontrollera dessa nyupptäcka delar av dig. Kanske kan du inte riktigt acceptera att dessa nya sidor du upptäcker finns där?

Då går vi vidare till nästa dröm.
I den befinner du dig i Stockholm först. Stockholm står här för den specifika sinnesstämning drömmen börjar i.
Du får själv fundera över vad Stockholm representerar för dig.
Men sen skiftar drömmen om och du är nere i tunnelbanan dit du blir dragen av de bråkande människorna. De bråkande personerna står förmodligen för olika känslor och tankar hos dig som är i konflikt. Återigen är du i underjorden. Ditt omedvetna. En outforskad del av din personlighet.
Här nere är det också krig vilket återigen understryker konflikterna inom dig.
Det är väldigt rörigt sen i drömmen. alla ska på tåget vilket förmodligen står för funderingar om vilken riktning du själv ska ta i livet.
Du träffar även på två män. Först den unga mannen som snart har lämnat dig igen och sen den andra som håller i en klocka.
Dessa två män kan stå för sidor hos dig själv, dina manliga egenskaper (Vilka kan vara styrka, handlingskraft och vitalitet) eller din relation till män i allmänhet. Detta är lite svårt för mig att tolka särskilt exakt eftersom jag inte kan avgöra om du är man eller kvinna själv från din mailaddress. ^^ Självklart så har män och kvinnor olika betydelser beroende på om det är en man eller kvinna som drömmer om dem.
Vi tittar närmare på mannen med klockan eftersom han är med längst. Han är har gammeldags kläder som skulle kunna
stå för att han står för något som är avlägset. Han är förknippad med en tid som är förbi. Klockan han håller i står för tidens gång och kan även stå för begränsningar som du själv har. Klockan är ju på sätt och vis ett verktyg som i verkligheten begränsar oss eftersom den står för vissa tider vi måste passa osv. Sen ser du in i hans ögon och det blir så intensivt att det känns brännande.
Denna ögonkontakt skulle kunna stå för en verklig kontakt eller relation eller längtan efter en. Det skulle också kunna ha något att göra med hur du ser och uppfattar situationer och relationer.
Sen vänder han sig om. Kontakten bryts och du är ute i en båt. Båten kan ses för en symbol för din resa genom livet.

Sammanfattningsvis skulle jag tolka denna dröm som att du fortsätter utforska ditt undermedvetna och denna gång
finner du olika manliga egenskaper där.
Det kan också handla om längtan efter ett nytt förhållande.

I sista drömmen sitter du i ett gammaldags rum med en trappa i. Detta ser jag som en metafor för ditt inre.
Du befinner dig på en plats inom dig som handlar om det gamla, det ursprungliga.
Trappan som går uppåt står för att detta är grunden till att du tar dig uppåt och vidare i livet.
Jag finner det extremt intressant att du får en kontroll (fjärrkontroll?) av en behornad varelse. Det får mig att tänka på horngudarna och hornandarna som förekommer i princip alla gamla trossystem som stod för manlighet, sexualitet och kraft.
Kanske kan denna behornade varelse stå för en ursprunglig sida hos dig.
Denna ursprungliga kraft som finns inom dig ger dig en fjärrkontroll.
Detta skulle jag tolka som en symbol för kraft att styra över ditt liv. Något nytt frambringas också av detta men
vad det är hinner du aldrig se eftersom du vaknar.

I allmänhet skulle jag tolka dessa drömmar som mycket positiva. Det genomgående temat tycks vara att
du utforskar förträngda och dolda sidor hos dig själv och upptäcker nya saker.
Dock så beskriver du dessa drömmar som skrämmande och obehagliga vilket jag tolkar som att du
inte riktigt vill hitta dessa nya egenskaper och känslor. Att det finns ett motstånd hos dig.
Millitären som spelar en stor roll i din första dröm och som du nämner kort i din andra känns som en tydlig symbol
för fasta regler och stränga attityder. kanske har du en bestämd syn på vissa saker och att du nu går igenom en
process där du hittar nya känslor och sidor hos dig själv som du inte riktigt är redo att acceptera?

Ja, det var mina funderingar. Jag hoppas att det i alla fall bidrog med lite nya funderingar. 🙂

Dröm från Katarina:
Hejsan!
Jag drömde i natt att min make var otrogen och han berättade att det hade pågått i 10 veckor och jag fick även reda på hennes namn vilket var ett konstigt ” Haraldfina”. Och jag vet inte om min känsla var att jag blev ledsen eller tyckte att det var bra…
Kan även säga att det är rätt turbulent mellan oss och jag tvivlar mycket..
Kan du hjälpa mig? Tack!

Mvh//Katarina

Magic´s tolkning:
Hej!
Jag har funderat en hel del över vad otrohet kan stå för i en dröm sen jag fick dit mail.
Drömmar har ju sitt egna symbolspråk och man bör sällan ta dem bokstavligt.
otrohet är ju ett stort svek. Det inbegriper även hemlighetsmakeri och lögner.
Kan stå för att du känner en avlägsenhet hos din make. Att du känner att han har tankarna på annat håll.
Skulle även kunna stå för en rädsla hos dig för att inte räcka till eller för att han ska lämna dig men jag tror inte det i detta fall eftersom du skriver att din reaktion i drömmen på sätt och vis var ganska likgiltig.
Du vet inte om du blev ledsen eller glad.
Skulle kunna tyda på att du någonstans skulle önska att han var otrogen. Det skulle ju innebära att du slapp ta första steget till en separation själv och du skulle också ha tryggheten av att veta att han inte skulle bli helt övergiven om du lämnade honom. Han skulle ha en annan.

Vi kan också testa att se drömmen från en helt annan vinkel. Personer man stöter på i drömmar kan lika gärna stå för inre sidor hos en själv som för den verkliga personen. Din make skulle i detta fall kunna stå för vissa egenskaper hos dig.Din manliga sida tillexempel. Din man i denna dröm skulle kunna vara en symbol för de egenskaper du i allmänhet förknippar med män.
Då skulle drömmen istället kunna tyda på en osäkerhet och känsla av att dessa ”manliga” egenskaper hos dig själv sviker eller är avlägsna.

Ja, jag kan inte direkt ge dig ett svar på vad denna dröm vill säga. Men jag hoppas att mina olika funderingar har
givit något i alla fall och att de, om inte annat, bidrar till att du själv fått ett nytt perspektiv på din dröm och själv inser vad den vill säga.
Lycka till och hoppas att du snart får klarhet om hur du känner inför ditt förhållande med honom och även med dig själv.

Dröm från Jamie:
Du har en grym blogg, verkligen, har följt den i flera år men jag har aldrig sett att du tyder drömmar O.o Jag undrar om du kunde tyda den här, jag kan inte få den ur huvudet:

Klassen är surrar omkring mitt hus. Skrattar, skvallrar, precis som i skolan. Jag står med mitt gäng men är samtidigt ensam i in trädgård. Jag ser alla, men ingen ser mej. Plötsligt är [namn] skadad, en ambulans kommer och han ligger döende på en bår med två ambulans män bredvid sej. Plötsligt kollar alla på mej och jag vet inte vad jag ska göra. Ambulansen springer iväg, och jag vill springa efter och skrika att dom inte får ta honom ifrån mej, inte om han kommer dö. Men jag står som förstelnad och bara kollar efter honom.
(delen ovan är återkommande i mina drömmar, men det är nästa del som skrämmer mej)
Alla i klassen, utom [namn], sitter utanför ett slott. Vi är på studieresa, och lyssnar på en gubbe i gulbrun kofta som av nån anledning dragit med sej en grön tavla ut till oss och börjat skriva upp olika matteuppgifter på tavlan.
Jag tröttnar på honom och klättrar in genom ett litet fönster i slottet, och kommer in i ett kök som jag vet tillhör drottningen som bodde där för några hundra år sen. Köket ser ganska 1700 tal ut, förutom en almnacka, en tidning och några fula plastblommor. Drottningen virrar in och ut i köket, pratar med sej själv och gnolar lite. Hon har på sej peruk och en stor klänning som hon slår till allt med. Hon ser mej inte, och jag försöker ta kontakt med henne.
– Hallå, hallå, hur kan du inte se mej?
Drottningens peruk och överdrivna sminkning faller av och visar ett huvud med mycket kort hår och rynkig, gammal hud.
– Hör du mej?
Hennes vackra klänning förvandlas till en vanlig tröja och jeans.
– Kom igen, se mej!
Hennes ögon är röda när hon kollar på mej. Hon känns så verklig, jag är dödsrädd, inte på ett sånt sätt man brukar vara i drömmar utan som om jag verkligen stod öga mot öga med en demon. Hon öppnar munnen.
– Varför behandlar du mej som en dövstum? Det är ju du som är psyksjuk, viskar hon innan hon visar sitt stora gap. Huggtänder, hon kommer…
…telefonen ringer och jag vaknar kallsvettig. Jag vågar inte svara.

Tack på förhand.

Kram, Jaime.

Magic´s tolkning:
Tack så jättemycket! 🙂 Vad roligt att höra!
Jag ska göra mitt bästa med tolkningen så får vi hoppas att den i alla fall är till någon ledning.

Drömmen börjar med att klassen surrar runt ditt hus. Hus är i princip alltid symboler för den egna personligheten i drömmar.
Ditt egna inre. Att din klass springer runt huset / dig själv kan stå för din egna sociala situation och ställning i klassen.
Sen ändras drömscenen till hur du står med ditt gäng av vänner men samtidigt också ensam i en trädgård.
Skulle tolka detta som en bild för hur du känner dig tillsammans med dem i ditt gäng.
Du umgås med dem men samtidigt är du ensam. Antingen att du känner en distans mellan dem och dig eller så kan det vara en mer positiv bild av att
du har mycket egna saker inom dig som finns med dig hela tiden som inte de har. En trädgård är en symbol för växande och kreativitet.
Kanske besitter du potential och förmågor som de andra saknar? Du säger att du ser alla men ingen ser dig.
Kanske ser du och förstår saker om dina klasskamrater som de inte har förmågan att upptäcka hos dig?
Eller så känner du att du inte får den stimulans du skulle önska med dem och att det finns ett avstånd mellan er.

Sen blir en i din klass döende och förs bort på en bår av en ambulans. Jag tror inte att denna del av drömmen syftar
på personen i fråga i verkligheten utan snarare är han en symbol för vissa egenskaper hos dig eller nån särskild tid i ditt liv.
Umgicks ni mycket under en särskild period? Betyder han något speciellt? Vilka karaktärsdrag förknippar du med honom?
Du får fundera över det för bilden i drömmen står för att något av det han symboliserar håller på att dö bort och förändras i ditt liv.

Sen går drömmen vidare in i en ny fas till scenerna med drottningen.
Då får vi först fundera över vad en drottning kan symbolisera. En drottning härskar och regerar tillsammans med en kung och har en högt uppsatt ställning i samhället.
Därigenom kan drottningen stå för det som styr och står över en. Känslor av underlägsenhet och sådant som man ser som överlägset en själv.
Hon är ganska aggressiv och slår allt med sin klänning. Kan därigenom stå för arga, förtrycka känslor av frustration över sådant du ser som överlägset eller onåbart.
Du försöker komma i kontakt med dessa sidor hos dig själv och när du försöker tilltala drottningen upptäcker du att hon egentligen är rynkig, gammal och korthårig.
Kanske har du upphöjt och idealiserat något som egentligen inte är värt något? Som inte är en drottning utan tvärtom.
Chocken av detta blir så stark att den ser ut att vilja äta upp dig innan du vaknar.

Kanske handlar detta om något minne som du själv ändrat till att vara bättre än vad det egentligen var och som du nu inser sanningen om.
Kan också stå för mindervädighetskomplex hos dig själv som egentligen är helt onödiga eller någon illusion som du nu stuckit hål på.
Att förlora sina illusioner kan vara smärtsamt (Illusionen av drottningen förvandlas till en rynkig, demonsik person) men samtidigt är det bra att
bli av med sina illusioner så att man kan växa och se verkligheten som den är.

Mycket i din dröm är dubbeltydigt. Du är med dina vänner men du är samtidigt ensam, drottningen visar sig vara allt annat än en drottning.
Kan handla om känslor av att uppleva världen som osäker och känna att det i sociala sammanhang finns ett ytligt sätt att umgås men att det samtidigt försigår annat under ytan

Hmm, jag hoppas att mina funderingar gav lite nya vinklar till din dröm i alla fall som du kan fundera vidare efter själv.

Anonyms dröm:
Hej! Det är den anonyme igen 😉
Jag glömde bort att skicka en (eller, några) drömmar jag drömmer. Det är antingen samma drömmar jag drömmer, för jag känner alltid igen mig, eller flera med samma tema.
Vid en utav drömmarna är jag med min klass och parallell klassen och vi åker någonstans. Senare minns jag att någon blev självmordsbenägen (en som många retar, men som jag försöker vara snäll mot ibland) och jag hjälpte henne på bättre humör, eller vad man nu ska säga, och senare blev alla utom hon som jag hjälpte och jag hypnotiserade eller något. Jag och hon fick försöka rädda alla andra medan vi blev jagade av dem och ett par gubbar. I slutet blev hon nästan ”hypnotiserad”, men jag kastade vatten på henne så att hon ”vaknade upp” och sen räddade vi alla. Jag visste vad jag skulle göra under hela drömmen, då jag kände igen mig, men hon som hjälpte mig förstod ingenting då bara jag visste vad som skulle hända.
Vid en annan var jag och mina tre kompisar ute, och det var ganska sent eftersom det var mörkt. Helt plötsligt var det ett gäng som jagade oss och två av vännerna blev med dem, eller den ena blev med medans den andra var medvetslös eller något. Jag kände igen mig även i den drömmen och de var även ute efter en nyckel av något slag. En vanlig husnyckel 🙂 . Det slutade med att vi räddade de två vännerna (och även i den här drömmen blev hon som inte var fångad nästan fångad) och vi blev hyllade.
I de flesta drömmarna jag har är jag med en grupp och de blir fånga, hypnotiserade och liknande och jag och vanligtvis någon annan får rädda dem eller hela världen. Jag vet alltid att jag drömmer och att jag drömt det förr, så alla andra i drömmen förstår inte alltid hur jag vet vad jag ska göra. Det jobbigaste är ju när jag är själv i drömmen och ska rädda alla 😦
Jag berättade för min kompis och hon undrade om jag inte insåg att det kunde ha med ASE (all seeing eye, som sägs vara illuminatis symbol) att göra. Jag sa nej, då jag verkligen inte tänkt på det. Jag är fortfarande en aning tveksam på om det har det, så jag bestämde mig för att fråga dig, då du har tytt en utav mina drömmar förr 🙂
Tacksam (vana att vara trevlig xD) för svar 😀
// anonym :p

Magic´s tolkning:
Vad det gäller din drömmar så skulle jag tolka dem som att du känner ett väldigt ansvar för din omgivning.
Att du ständigt räddar andra i dina drömmar kan tyda på hur du i verkligheten anstränger dig för att alla ska vara nöjda och ha det bra.
I drömmarna beskriver du också hur du i princip är allvetande och vet vad som kommer hända och vad som måste göras.
Du tar ett väldigt ansvar och ser till att alla situationer fixar till sig.
Eftersom du lyckas så är detta väldigt positiva och starka drömmar!
Hälsningar Magic.


60 svar

 1. Hej Magic !
  Hoppas du kan säga vad det här betyder.. har haft jätte-konstiga drömmar nu i ca 3 år..
  Jag drömmer alltid att jag ”vaknar” alltså.. i samma säng som jag somnade i. Och att något/någon tar över min kropp, får mig att skaka, bli förlamad eller ”flyga” ca 10 cm över sängen. Vissa gånger har jag även ”flygit” in i saker (i drömmen då) och det har kännts SÅ verkligt.. Det här stör mig som fan och hoppas att du kan hjälpa mig.. Kram

 2. Hej igen MMG!
  Så, jag såg inte ens förrän nu att du hade en sida med drömtolkningar, så jag skulle gärna vilja ha hjälp med att tolka en dröm jag hade som liten, men fortfarande kommer ihåg. Jag kan väl varit ungefär 6-7 år gammal.

  I drömmen bor jag och mina föräldrar och min lillasyster i en toppvåning på ett hus. Av någon konstig anledning är det min och min systers födelsedag och mormor och morfar kommer och ger oss vingar (de är inte döda, nej). Vi sitter på oss dem och hoppar ut från taket på lägenheten ut i luften och flyger omkring. Jag svävar över en stad som jag aldrig sett innan, men det verkar grått och lite gammaldags. Plötsligt faller jag ner och hamnar bredvid ett stånd där man säljer frukt. Mina vingar är borta. Samma ska hände till min syster och vi är väldigt ledsna, men våra morföräldrar lovar oss vars ett nytt par. Sen vaknade jag!

  Haha, hur kan man tolka det där? 😉

  • Hej Matilda!
   Kul att du ville dela med dig av din dröm.

   Till att börja med så befinner du dig i toppvåningen av ett hus. Det brukar traditionellt inom drömtolkning räknas som ens medvetande, tankar och minnen.
   Du är med din familj vilket står för de åsikter och beteendemönster som alltid varit med dig hela ditt liv. Eftersom du var så pass liten när du drömde detta så
   är det nog inte så konstigt att du drömmer att du är med din familj.
   Din mormor och morfar står för sidor inom dig själv som ger dig kraften att kunna flyga. Din syster står förmodligen i denna dröm också bara för en annan sida av dig själv och drömmen handlar framför allt om hur du klarar dig på egen hand. När man är sådär 6-7 år som du var när du hade drömmen så börjar man ju skolan. Antingen sexårsverksamhet eller första klass.
   Kanske flygningen i denna dröm står för hur dina gamla erfarenheter och minnen bar upp dig när du gick in i detta nya sammanhang, alltså skolan.
   Dina vingar bar inte helt. Vilket visas av att de försvinner. Men du hamnar på ett torg där det säljs frukt. En plats med mycket folk (torget) där nya intryck ges (frukten).
   Dessutom vet du att du kommer få nya vingar vilket visar att din förmåga att stå på egna ben kommer förstärkas igen.

   Så skulle jag tolka drömmen i alla fall. 🙂

 3. Hej!
  Jag undrar om du kan tolka denna drömmen åt mig? Jag drömde den när jag var 4-7 år gammal jätteofta.
  Jag satt på mitt rum och gjorde något, jag tror jag satt vid datorn.. och sen kollade jag ut genom fönstret, det regnade men det var fortfarande ljust. Helt plötsligt såg jag en scream! Såna svarta spöken med skeletthuvud, om du vet vad jag menar?
  Då öppnade jag dörren, jag vet inte varför men jag ville träffa honom trots min rädsla. Han hade ett sorts smycke som han höll i sin skeletthand, som han tydligen ville att jag skulle ta. Jag darrade, men tog det och sen vaknade jag.
  Kan du lista ut vad det betyder, tror du?

  • Hej Emma!
   Förlåt att jag svara först nu… Din kommentar hade av något anledning hamnat bland spam. :S

   Hur som helst. Jag tror din dröm handlar om hur saker som kändes lite farliga (skelettet) kunde föra med sig bra saker om du vågade möta dem.
   För i drömmen så är ju inte spökskelettet farligt även om du tror att han ska vara det utan istället tillför han dig något nytt.
   Tror drömmen kan handla om nya erfarenheter som kan verka skrämmande först men som du istället lär dig något värdefullt av. 🙂

 4. Hej!

  Jag har några nätter under den senaste tiden drömt om magiska företeelser. Alltså att någon vill visa mig att det finns övernaturliga fenomen. Det är otroligt starka upplevelser och sken m.m. detta gör att hela kroppen känns nästan elektrisk och att håret står nästan rakt upp och till slut blir det så starkt att jag vaknar upp. Sist var det att jag höll i några papper som jag pratar till och säger: visa mig ett tecken varpå de böjer sig av sig själv. Och så får jag den elektriska starka känslan i kroppen och det blir ljust och sedan vaknade jag med ett ryck. vad kan detta betyda?
  Mvh Anna

  • Hej Anna!
   Tror denna dröm handlar om att din undermedvetna vill visa dig att du har oanade förmågor.
   Sådan du förut tyckt har känns omöjligt att du ska vara kapabel att göra (du har sett det som ”övernaturligt”, alltså inte naturligt och otroligt) faktisk är möjligt för dig.
   Låter på denna dröm som att du är inne i en spännande period! 🙂

 5. Hej igen. 🙂

  Inatt drömde jag att min näsa var ”trasig”. Det är svårt att förklara, men du vet den där brosk-biten som sitter mellan näsborrarna? Den var borta så det var bara som en stor näsborre. Jag stod och inspekterade mig själv i spegeln jättelänge och jag kommer ihåg att det varken gjorde ont eller var läskigt. Det var bara något jag var fascinerad över. Haha, vad kan en trasig näsa betyda måntro? 😉

  • Hej J!
   Hmm, näsan står för intuition och nyfikenhet. Kanske har du lagt näsan i blöt? 😛
   Nä, jag skojar bara.
   Kanske har du blivit mer öppen och tar in mer på ett intuitivt sätt. Din nästa hade ju på sätt och vis blivit mer öppen i drömmen. ^_^

 6. Jag drömmer ofta om att jag blir jagad, dödad eller något sånt. Men varje gång, precis innan jag ska dö så typ får jag en ny chans att rymma. Ibland vaknar jag också.
  Annars så kan jag drömma om typ medeltiden. Att min familj blir bortrövad.
  Den övernaturliga som varit mest i mina drömmar är vampyren. Jag själv är oftast en magiker och typ… Alla vill döda mig eller skada mig.
  I’m afraid >.<

  • Hej Kalk!
   Är det något som du förtränger eller försöker att inte tänka på?
   Att man blir jagad betyder ofta i drömmar att känslor man inte vill känns vid försöker göra sig hörda.
   Det behöver inte vara något som är hemskt egentligen men det framstår så i drömmen för att man själv inte vill tänka på det.
   Magiska krafter i drömmar är en bra symbol. Skulle tolka det som ett tecken för att du har ovanliga talanger och kapacitet.

 7. Tack så mycket.
  Hoppas jag kan göra några coola grejer som att trolla eller bara flyga 😀

  • Hej igen Kalk!
   Ha, ha ja, det är det som är drömmen! 🙂

   • Nu drömde jag om att jag blev jagad igen. Fast den här gången var den lite annorlunda.
    Jag var i någon magisk värld som tjejerna trollade med kosmetika (Väldigt, väldigt skumt o.o). Killarna kunde också göra det men de föredrog trollstavar. Men alla i mitt elevhem (det var lite Harry Potter aktigt) blev tagna av alla i ett ”ont” elevhem. Fast dem försökte att inte visa att de var onda. Och så blev jag sur för att de försökte få med oss i deras elevhem (jag vet inte riktig om man kan kalla det elevhem). Så stack jag därifrån med ursäkten ”Jag kommer aldrig någonsin bli en av er” och jag började springa. När jag väl var framme vid dörren kom en läskig snubbe fram och sa ”Ert elevhem kommer gå under”. Fast jag bara sprang förbi honom. Efter ett tag började folk hänga med och så. Men den här killen som försökte blocka vägen blev helt plötsligt förbannad och försökte trolla på mig. Fast jag kommer ihåg att i mitt ”elevhem” fanns det fyllt med magisk kosmetika som jag använde för att försöka få tag i hans trollstav. Jag var egentligen för ung för att kunna trolla med kosmetika (o.o). Men jag använde eyeliner som en trollstav i stället och plockade på mig jätte många. Men innan jag vaknade så förtrollade han mig. Jag kommer också ihåg att jag hade fått ”syner i drömmen”. ”Elevhemen” var placerade såhär:
    (vägg)”Ravenclaw-liknande”(dörr)”brunt-och-gult-tema”(dörr)”onda-elevhem”(dörr)”mitt-elevhem”(vägg).

   • Hej Kalk!
    Låter som en väldigt Harry Potter inspirerad dröm.
    Jag tror ofta att drömmar ibland drar mycket från intryck man fått under dagen. Hade du tänkt på Harry Potter denna dag innan du drömde detta?
    Jag tror annars att symbolerna av jagande och kamp i denna dröm står för hur du handskas med olika känslor och tankar.
    Du får fundera över om det är något särskilt som du just nu går igenom känslomässigt som du kämpar med.
    Något du inte vill tänka på eller något du inte vet hur du ska kunna hantera? Kanske kämpar du mot en förändring.
    I drömmen gör du ju allt för att inte någon ska förtrolla dig. Du vill inte bli förändrad eller påverkad av något.

 8. En gång drömde jag att jag kunde trolla. Det var jättecoolt. Jag kunde liksom ändra i Harry Potter filmerna och böckerna. Genom ett vift med trollspöet kunde jag få folk att göra vad jag ville…Men ibland kom förtrollningar på fel personer. Plötsligt i drömmen kände jag att jag höll på att vakna. Jag tänkte liksom ”Åh,nej! Jag håller på att vakna! Äh jag somnar om igen så jag kan fortsätta.”, och så somnade jag om. Och så drömde jag samma sak igen. Det hände flera gånger den natten.
  VAD BETYDER DET??!

  • Hej Nova!
   Tror din dröm betyder att du har oanade krafter inom dig men att du inte riktigt är helt säker på hur du ska använda dig av dem.
   Det är därför dina trollerier träffar fel personer.
   Att du känner att du håller på att vakna i drömmen tror jag beror på att du höll på att få en klardröm.
   Klardrömmar kan du läsa mer om här: https://missmagicgirl.wordpress.com/2008/12/30/har-du-haft-en-klardrom/
   Det är häftigt med klardrömmar. De gör de möjligt för en att själv kontrollera vad som händer i drömmen.

 9. hej jag drömde om att jag var tsm med en kille i min klass som heter marcus , och att vi var mycket med varandra men sen efter skulle hem med honom så är det trafik stopp för det är folk som har öl krig eller nåt vad betyder drömmen ?

  • Hej Bieber97!
   Har funderat över din dröm. Svårt att tolka eftersom den inte är så detaljerad men jag gör ett försök.
   En trafikstockning känns som en symbol för att inte komma framåt i livet på grund av andra.
   Öl kriget känns som en symbol för folk som roar sig på ett flamsigt sätt som leder till att du och din vän inte kan komma fram.
   Kanske tyder drömmen på en viss frustration du känner mot din omgivning?

 10. Jag brukar drömma om att jag är en blå person med überlång tunga och svans. Och som den så äter jag upp folk. (<- Låter ganska påhittat, men nej)
  Jag drömmer oftya helknäppa drömmar som att jag tex. äter upp folk, dödar folk, att jag blir våldtagen (O.O) etc. etc.

  • Hej Thing!
   Hmm, den djuriska formen du tar i dina drömmar kan spegla grundläggande instinkter och behov hos dig.
   Dessa grundläggande instinkter och behov äter upp andra. Att du äter människor kanske låter läskigt men det är en mycket positiv symbol.
   Att äta kan ses som en metafor för att tillfredställa olika behov. Det kan vara olika känslomässiga behov tillexempel.
   Så de människor du äter i drömmen står för saker som du tar in, som inspirerar dig och ger dig styrka.

 11. Heej!

  Ibland drömmer jag om ett troll som jagar mig i en mörk skog. Sen gömmer jag mig bakom ett träd och när jag vänder mig om så är trollet inte där och då börjar jag gråta ( i drömmen)… sen dycker det uppnågontin i skogen som inte alls hör till. och när jag går mot det så försvinner det sen så kommer trollet igen och jagar mig sen vacknar jag…… då värkar bra på att tolka sånt här så jag undra om du kunde tolka den här också??

  • Hej Agnes!
   Skogen i din dröm kan stå för din egna kreativa och växande kraft och för ditt omedvetna.
   Saker som jagar en i drömmar står ofta för känslor, tankar eller minnen som man förtränger.
   Trollet själv skulle kunna tolkas som en ursprunglig kraft, något primitivt och naturnära.
   Skulle kunna handla om att du ignorerar eller att du inte tar hänsyn till dina grundläggande behov och naturliga reaktioner.
   Därför visar de sig som något som jagar dig i drömmen. Skulle kunna handla om stress, att du inte känner att du hinner med eller att du tränger undan sådant du verkligen vill göra.
   Alternativt så kan trollet handla om gamla minnen (eftersom folk trodde på troll förr i tiden) kanske finns det något minne du behöver gå igenom och ta fram i ljuset?
   Vad är det som dyker upp i drömmen som du följer efter? Minns du vad det var?

 12. Hej! MMG 😀 vill först säga jag verkligen Älskar din blogg kan typ allt utan till (nästan) 😀
  Det andra är att det är en dröm som jag minns sådär. Den handlar om att jag blir jagad i min gamla skola och jag flyr till slöjdhuset och försöker gömma mej. Men jag hittar ingenstans att gömma mej och då fick jag en ”göra en sak utan att tänka mej för”-grej. Jag sträckte fram mina armar och spände mina händer. Det lyste grönt om dom och mitt hår lyftes upp, och en växt började växa upp från marken. Den blev högre och högre. Jag klättrade upp för den och hamnade på taket och kände mej glad för att jag hade använt mina krafter. Sen vaknar jag och känner mej glad och lycklig. Och varje gång jag tänker på den drömmen så blir jag glad och varm i hjärtat. Vet du varför??

  • Hej Mk!
   Åh, tack så jättemycket! Blev så glad av att läsa din fina kommentar! 😀
   Det värmer verkligen att höra!

   Vad det gäller din dröm skulle jag tolka den som så att något i ditt förflutna jagar dig.
   Att du är i din gamla skola i drömmen står för att drömmen har att göra med ditt jag i det förflutna. Skolan står för ditt inre.
   är det något i ditt förflutna eller från tiden du gick i skolan där som du inte kan släppa?
   Sen går du till slöjdhuset. En symbol för kreativitet och skaparanda.
   Där inne upptäcker du en naturlig magisk kraft hos dig själv. Du får en växt att växa upp och på den kan du fly ut från din skola eller i detta fall det förflutna.
   Kanske handlar drömmen om att du har haft något i ditt förflutna som tyngt ner dig men nu har du funnit ett sätt att omvandla det till något positivt och gå vidare.
   Det är i alla fall min tolkning. 🙂

 13. Magic!!! Jag har fått konstiga drömmar på sistonde!!! Det är väldigt frustrerande drömmar som innehåller LÅDOR!!!

  Drömmarna börjar oftast så här…
  Jag står på en äng tillsammans med fyra eller fler personer och dom är helt tysta… Och sen så finns det en massa lådor där! Lådor Magic, LÅDOR!!!
  Och jag har i uppgift att leta upp personernas lådor… Det är väldigt frus… Ok nu är gäst och resten ivågen igen…

  Så… Nu ser jag igen! Som sagt så är det väldigt frustrerande, för dessa personer bara stirrar på mig när jag kommer fram med en låda och frågar om det är deras LÅDA! Vilket får mig att tro att det inte är deras låda… Så jag går iväg och hämtar en ny låda och fråga vems låda det kan vara… Men tror du dom svarar?.. Nä! SOch så fortsätter drömmen så hela natten… Notera att det är en förjävligt stor äng som är fylld med lådor… Kan du hjälpa mig att tyda denna dröm?

  • Hej Henry The Demon!
   Hmm, jag skulle tolka lådor som symboler för okända delar av den egna personligheten.
   Lådor kan ju saker läggas och döljas i och efter vad jag förstår får du i dina drömmar ingen vetskap om vad de innehåller.
   Personerna i drömmen står förmodligen för sidor hos dig själv. Därigenom tyder drömmen kanske på att du håller på att analysera och hitta nya sidor hos dig själv.

   Ja, så skulle jag tolka denna dröm. Förlåt att svaret var lite segt… ^^;
   Hoppas det hjälpte något. 🙂

 14. Hejsan Magicgirl! 😀
  Du,vad händer när alla i familjen drömmer NÄÄSTAN samma dröm (läskiga mardrömmar) Alltså Mina bröder och min morsa drömde mardrömmar på samma dag,men jag hade redan drömt om en jätte konstig dröm innan de…
  Vad kan de betyda?
  Att man drömmer mardrömmar på samma dag?
  Och en till sak hehe,du är så intressan! men hur lärde du dig all detta? 😀

  Min morsa kan läsa drömmar också,men hon visste inte varför alla i familjen drömde mardrömmar förutom mig.
  Vad kan det också bero på? :S (är det kanske för att jag är mindre än alla andra i familjen? vet inte :S men helt sjukt)

  • Hej Diana!
   Oj, jag har faktiskt ingen aning om vad det betyder.
   Var mardrömmarnas tema lika också eller var det blandade mardrömmar?
   Kan ju alltid ha någon fysisk förklaring som att ni alla ätit något dåligt. Sånt kan ju faktiskt påverka drömmar.
   Eller så hade ni alla påverkats av något särskilt intryck?

   Svårt att säga. Ibland tror jag att det kan bli sådär med mänisksor man lever ihop med.
   Undermedvetet påverkar man typ varandra.

   Ah, tack! Jag är helt enkelt besatt av att läsa och lära mig om dessa ämnen och tar hela tiden reda på mer. 🙂
   Det är mitt största intresse.

 15. Hej MMG, jag brukar komma till din blogg ibland eftersom jag är besatt av skumma grejer (love it) och jag tycker den är jätte bra (så du bara vet).

  Iallafall, när jag var liten så brukade jag minnas en dröm per natt men nu så minns jag flera stycken (iallafall i typ tio minuter) och en gång så drömde jag tre mardrömmar på rad men jag minns bara två av dem nu och jag skulle gärna vilja få hjälp att tyda dem.

  Den första drömmen handlade om en person jag inte känner, i drömmen så var hon en god vän men annars så har jag ingen aning om vem det var, min vän blev iallafall slagen av en man och jag blev så arg så jag slog honom i magen och då så hostade han upp sin ryggrad (sjukt äckligt). Jag blev jätte rädd så jag tog upp hans ryggrad igen och gav den till honom. Han tog den och svalde den (för att få tillbaka den på rätt plats) men precis när han gjorde det sa sa jag ”Nej du sväljer den åt fel håll!” Snubben såg jätte argt på mig sen så bröt han ihop.

  Den andra drömmen var skit läskig. Jag drömde om någon slags kvinnlig tv reporter som var världens bitch och hennes medhjälpare som var en snäll kameraman men bitchen utnyttjade honom :(. Bitchen och snubben var inne i en gammal labyrint inuti en pyramid för att leta efter en helig gral. Gralen gav ifrån sig ett plingande ljud, som om det var någon som slog till den lätt med en hammare. I labyrinten fanns också en arme av skelett och deras ledare var gjord av järn. Ledaren hade en liten hammare som han slog på sig själv med om någon letade efter gralen. Bitchen och snubben gick runt i labyrinten tills de hörde *pling* och de började gå mot ljudet. När de hade kommit fram till ljudet så stod de framför skelett armen och skeletten hoppade på dem och slet av deras kött så att dem också blev skelett. Sen så vaknade jag.
  VAD BETYDER DET HÄR EGENTLIGEN!!???!!

  Mvh Amy

  • Åh, tack! 😀

   Sorry för sent svar men jag har funderat en del över dina drömmar.
   Båda drömmarna är ju ganska lika eftersom de båda har fokus på skelett som på olika sätt blottas.
   Skelett inom drömmar handlar om känslor inför döden. Står också för känslor, talanger och önskningar inom en själv som man har tillåtit att dö.
   Så blottningen av skelett delarna i dina två drömmar kan handla om gamla drömmar och känslor som du tillåtit att dö och som vill komma fram igen.

   Hoppas min tolkning hjälpte något. 🙂

 16. Hej! Jag drömde en tid efter min pappa dött att jag satt hemma o sen kommer jag inte ihåg riktgt men jag har för mig att hundarna reagerade lr vad det var men jah tittade ut o ganska långt nera vid ett staket står min pappa o ler o i drömmen var han död också aå jag blev ju överlycklig o sprang mot honom men jag kom aldrig fram o just den biten av drömmen när jah ser honom o börjar springa glömmer jag inte annars glömmer jag alla mina drömmar på fem sekunder. Har varit lite intresserad av att veta om drömmen kan betyda något?

  • Hej Madde!
   Intressant och stark dröm. Jag kommer på två tolkningar:

   1. den första tolkningen är den uppenbara. Du saknar din pappa och du kan inte längre nå fram till honom. Han finns med dig i anden men han är fysiskt borta.
   2. den andra tolkningen utgår ifrån att din pappa inte är din pappa i drömmen utan en symbol för egenskaper som du själv har.
   Då kan din pappa symbolisera intressen och egenskaper som du strävar efter men inte kan uppnå.

   Hoppas mina funderingar hjälper dig lite. Tack för att du delade din dröm.

 17. Jag drömmer ofta om min döda pappa som gick bort för 4 månader sedan. I drömmarna är han alltid död och besöker mig för att stötta eller förklara saker för mig. Ofta är det även en glasruta emellan oss av något slag. När jag vaknade i natt efter en sådan dröm kändes det precis som om någon höll fast mina armar precis som han hade gjort i drömmen. Vad är detta?

  • Hej Anna!
   Fundera över hur du känner dig i drömmarna. Är du rädd eller känner du dig trygg? Jag tror det kan hjälpa dig vidare med att bearbeta dessa drömmar.
   Det där med att känna dig fasthållen kan vara ett tecken på sömnparalys. Det är när man vaknar i huvudet innan kroppen hunnit vakna. Då känner man ofta att man inte kan röra sig. Kroppen stänger ju av alla muskler när vi sover för att vi inte ska gå i sömnen. Sömnparalys uppstår när vi blir medvetna innan kroppen vaknat.
   Jag hoppas detta hjälper dig att fundera vidare.

 18. Hej. Jag drömmer 1-2 gånger i veckan att jag sitter i omklädningarum inför en hockeymatch. Och sen när alla börjar gå in på match märker jag att jag bort någonting som t.ex handske, hjälm eller nåt annat skydd och jag får jätte panik när jag hör matchen bli visslad igång. Denhär typ av drömmen att jag har glömt nåt kommer i princip in i allt. Jag har haft sånahär drömmar i några år nu, finns det någon förklarning?

  • Hej Henri!
   Jag skulle tolka drömmen som ett uttryck för stress i någon form att verklig situation. Du känner inte att du hänger med eller har kontroll på något sätt i din vardag.
   Kanske skulle hjälpa att meditera eller så för att bli av med stressen?

 19. Jag drömmer ofta om att jag är i ett mörkt ställe där döda skellet finns överallt. Jag kollar fram och ser en skog där allt ser dött ut. Jag försöker gå tillbaka men de döda kropparna blockerar vägen. Jag går till skogen och jag hör ljud som viskar överallt. Jag kan knappt uppfatta orden, men orden ”död”,”tystnad för evigt” och ”du kommer inte ut” hör jag ofta.Jag går vilse och blir förföljd. Drömmen slutar alltid med att jag kommer till en bergstopp och jag ser någon stå där med ryggen bakvänt ifrån mig. Den säger ”Nu kan du inte fly,din tid är kommen”. Jag skriker när han vänder sig mot mig och jag vaknar kallsvettig och rädd. Snälla hjälp!!!

  • Hej Hannah!
   Det är stort fokus på döden i dina drömmar. Döden står symboliskt sett för förändring och att något tar slut och att nåt nytt börjar.
   Detta gör döden till en väldigt positiv symbol i drömmar. Döden står för utveckling och förnyelse. Början på något nytt 🙂

 20. Hej missmagic!
  Det här drömde jag när min jag skulle sova över med min kompis. Jag drömde att ja sover över hos min kompis och jag vacknade på natten för att gå ner sen så hade det börjat brinna. Min kompis storebror bara satt i soffan med eld runt sig och kollade på tv. När jag gick upp igen till sängen oh la mig kom någon bakom dörren och det va en flicka från min favorit serie. Hon gick fram till min säng och satte sig på knä sen försökte hon strypa mig efter det vacknade jag med tårar och min kompis frågade vad som hade hänt för klockan va 2 på natten. Jag somnade om sen igen och drömmen kom upp igen fast den här gången va Nathalie/ min kompis, Olivia och jag på en skola med jätte höga skåp och längst bort var biblioteks dörren öppen och det stod en 7-årig flicka där med huvudet neråt sen kollade hon på oss och sprang mot oss. Jag vacknade och satte mig upp i sängen igen och då va klockan 5. Jag hade tårar i ansiktet igen.

  • Hej tildathorin!
   Oj, vilken dramatisk natt! 😮
   Både brand och att strypas är kvävande symboler. Eld drar ju ut allt syre.
   Kanske finns det något i ditt liv som håller dig tillbaka. Som känns kvävande.
   Dina kompisar i drömmarna och flickorna du träffar står för olika sidor inom dig.
   Du kan kanske räkna ut vad de står för om du analyserar vilka roller de har i ditt liv. 🙂

 21. Hej!
  Jag undrar om du kan tolka min dröm?
  Är i en stuga som jag äger och i verkligheten inte alls
  Känner igen. En väldigt gammal stuga med gamla möbler. Kör en bil som är en kombi bil med många stora hundar. Känner mig jäktad, men inte på ett obehagligt sätt. Handlar i en liten affär många gånger, för jag ska ha många gäster som helt plötsligt är där. Någon vän med sina söner, min far och mitt gamla ex. Är lite chockad över att mitt ex är hos mig som gäst och är väldigt glad och pratsam. Pratar med mig hela tiden och stöter lite på mig, fast han vet att jag gift. Mina stora hundar är överallt. Försöker få alla att trivas men sedan på kvällen och även på morgonen så börjar det att regna och det regnar mycket. Får då veta att dom flesta vill hem och att barnen är uttråkade. Utan att veta det så är min vännina med sina söner borta och min far vill oxå hem på grund av att han tycker att kaffekopparna är skitiga. Springer upp och ner för att fixa o städa. Under hela tiden pratar mitt ex man med mig och tillslut säger han att oxå ska hem för att lämna sin lägenhets nyckel, på grund av en flytt. Måste oxå säga att även jag pratar med mitt ex. Hur mitt liv är med min nya man och börjar prata om svärfar som dog för ett år sedan. När jag då pratar om min svärfar så ser jag honom framför mig. Vill oxå säga att vi är mycket i köket o jag kokar mycket kaffe o äter bröd. En känsla att gästerna inte trivdes riktigt. Där kändes som jag stressade. Att jag inte räckte till och var ute för att få skydd för att det regnade o då kom mitt ex igen. Det slutade att jag var själv med mina två stora hundar. Det kändes inte riktigt bra, ville ej vara själv.
  Tack i förhand! 😊

  • Hej Nettan!
   Oj det är verkligen en händelserik dröm. Hus i drömmar står ofta för det egna jaget och personer speglar ofta olika sidor av drömmaren själv.
   Så det där att alla dina gäster vill gå skulle kunna stå för ett slags missnöje inom dig själv. Du trivs inte med något i din inre eller yttre tillvaron.
   Det kan också stå för en rädsla för att inte vara god nog eller inte räcka till.
   Ditt ex är med mycket i drömmen och kan representera ditt förflutna eftersom han är ett ex. Kanske funderar du mycket över det som varit och är inte helt nöjd i nuet? Eller är rädd för att göra folk besvikna?
   Detta är bara mina spekulationer så ta inte illa upp om jag är helt ute och cyklar. Jag känner ju inte dig men detta är mina spontana tolkningar.
   Hoppas de i alla fall gav lite nya idéer.

 22. Hej, två dagar i rad har jag drömt sorgsna drömmar och jag undrar om du kan tolka båda två? Båda drömmarna är väldigt lika så de kanske har samma betydelse!

  1:sta drömmen: Den första drömmen utspelar sig i ett spel som jag hittade på typ. I spelet är man traktorhjul och det finns två stycken bossar. Jag var en boss och den andra bossen var killen jag gillade. Min bästa vän var ett vanligt traktorhjul. Bossarna var starkast och kunde teleportera sig lite överallt. Killen jag gillade (asså jag gillar den här killen i verkligheten och det var min riktiga bästa vän)…… Ok så killen jag gillade fightades men han skadade aldrig min bästa vän i spelet bara alla andra. Eftersom bossen kunde teleportera sig så teleporterade han sig alltid till min bästa vän för att skydda henne alltså som om han gillade henne i stället för mig. (Jag vet inte om han gillar mig eller min bästa vän i verkligheten…. Han är alltid runt mig i verkligheten men runt mig är också min bästa vän så jag vet inte vem han gillar i verkligheten) ok tillbaks till drömmen……. När alla vanliga traktorhjul hade dött skulle bossarna fighta varandra…… Men bossarna blev aldrig ensamma för att min bästa vän fightades tillsammans med honom mot mig. Deras ”lag” vann och alla blev människor igen. Jag och min vän satt tillsammans i ett rum med lila ljus och killen jag gillade hade på sig en tjejtröja med blå spets och han sade hejdå till min bästa vän men inte till mig och jag började gråta. I slutet av drömmen släpade min vän mig i korridoren och alla hälsade på min vän men jag bara blev släpad av henne.

  Dröm 2: Vi var på ett ”lekland” som återigen hade lila ljus och killen jag gillade hade samma tröja på sig som den förra drömmen (blå spets) Jag gjorde allt för att han skulle gilla mig och min vän bara gick efter honom och han hjälpte henne med allt. De klättrade tillsammans, jag klättrade ensam (på en klättervägg) de åkte rutchkana tillsammans och jag ensam och när vi hade åkt rutchkanan ner så gick jag och min vän bakom ett galler och han hade precis kommit ner från rutchkanan och stod på andra sidan gallret (man behövde gå bakom gallret för att komma vidare i leklandet) och till min bästa vän sade han: Du är min bästa ankunge och jag sade till honom: men jag då? (Som hade försökt göra allt för hans uppmärksamhet och började gråta) han sade: du är min näst bästa ankunge….. Där slutade drömmen och jag märkte att jag hade gråtit på riktigt när jag vaknade.

  Hoppas att du fortfarande gör drömmtolkningar och att du sådanafall kan tolka drömmen!

  • Hej Anonym!
   Sorry för sent svar. jag brukar inte tolka drömmar längre men svarar ändå lite tankar åt dig nu.
   När man tolkar drömmar är det första man måste fundera över är i fall personerna i en dröm står för sidor inom drömmaren eller för verklighetens personer.
   Jag tror i ditt fall att personerna i drömmen inte är sidor av dig utan står för dina verkliga vänner.
   Drömmarna kretsar runt att du känner dig osäker på hur den här killen känner för dig, vem han gillar av dig och din bästa vän. Jag tror att den oron och osäkerheten är vad drömmarna liksom ältar på olika sätt. Vissa symboler kommer igen. Så som färgen lila och spetskläderna. Lila står ofta för andlighet generellt. Men i denna dröm förmodligen för ditt känsloliv eftersom du undrar över hur denna kille känner för dig. Vad den blå spetströjan betyder är svårare… Det låter som ett stereotyps ”kvinnligt” plagg vilket kan symbolisera känslor då kvinnor oftast klisheemässigt ses som mer känsliga än män. (Inte för att man ska dela in på det sättet men ändå..) Så det kan helt enkelt stå för att du fokuserar på denna killes känsliga sida och på vad han tänker och känner.

   Ja gran nog inte ge en bättre ”tolkning” än så. Sorry för att jag inte kan vara till mer hjälp. Hoppas mina tankar klargjorde något i alla fall. Och jag hoppas att du snart får klarhet i vad som föregår med denna kille 🙂

 23. När jag var 5 år drömde jag att jag satte ihop mitt pussel och när jag var klar så blev pusslet en svart tavla och då kom Doctor Who ut, med röda ögon och spetsiga tänder! Jag vaknade och blev jätterädd så jag slängde pusslet på morgonen och glömde mardrömmen . Nu när jag är vuxen och sett Doctor Who så tänkte jag : Är det där inte mannen som kom ur pusslet? Det var första gången jag såg Doctor Who och kände igen honom från drömmen direkt! Magic, du sa att jag förutsåg en läskigare version av doktorn, men varför? Han finns väl inte på riktigt?

  • Haha nej dostorn finns inte på riktigt (även om jag önskar det ibland) ^^
   Men kanske förutsåg din dröm att du skulle se tvserien eller så 🙂

 24. Hej jag får hela tiden en dröm om drakar kan du säga vad det betyder jag förklarar det börjar med en nattfasa son jag rider på och en gång hade jag ett drak märke melan brösten jag tyckte att det var konstigt sen några månader senare fick jag den har drömmen

  • Sorry för sent svar. Var tvungen att funna lite.
   Jag skulle tolka draken som en positiv symbol i ditt fall då du verkar ha kontroll över den då du rider på den.
   Du säger att det är en Nattfasa? Det är väl samma sorts drake som i Draktränarfilmen eller hur? I den filmen är ju drakrea positiva karaktärer så därför skulle jag tro att dina drömmars drakar står för en positiv kraft inom dig. Kanske är du mer i kontakt med din inre styrka och draken står för hur du är modigare och friare som person. Att flyga och ha kontroll är ju ofta en positiv symbol för att vara fri 🙂

 25. Jag drömde att jag var på min skola (fast den såg annorlunda ut) och jag skulle ha tyska med min gamla lärare i hennes gamla sal. Hon bad oss att sprida ut oss vid borden mef fyra platser. Plötsligt var vi typ på ett lekland. Alla grupper fick varsin sak och sedan roterande vi i grupperna. När jag och min komois fick den stora, konstigt formade studsmattan med ”pelare” hoppade gruppen bredvid oss och jag flög liksom in i nätet och gjorde illa mig. När jag hoppade gjorde det ont i nacke och ryggen. Sen kom min lärare och jag vaknade.

  • Drömmen kan spegla någon känslomässig stöt du upplever. Att gruppen hoppar och du faller och gör dig illa kan stå för något nån har sagt.
   Kanske något som sårat dig, gjort dig chockad eller upprörd… Det är min tolkning. Att drömmen speglar någon form av känslomässig upplevelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: