Mitt häxliv. :)

Jag har just lagt ut en audition på youtube i hopp om att bli medlem i en häx- och magitemad youtubekanal. Tänkte att ni som följt mig här på missmagicgirl kanske är nyfikna på hur min syn på magi ser ut. Något jag sammanfattar i audition videon 🙂

 

Jag har alltid utfört magi på ett eller annat sätt sen jag var liten. Jag använde mig av healing och gjorde formler utan att ge det namn.

Jag upptäckte wicca och började forska om det som tonåring. Då fick jag plötsligt fler ord för det jag alltid gjort och trott på. Magi har alltid varit en del av mig och jag ser det som tillvarons datakod som vi alla kan gå in och ändra.
Jag kallar mig en ”eklektisk häxa”. Jag tror det finns lika många sätt att närma sig det gudomliga som det finns människor. Jag tror inte på bara en sanning. Jag tror alla skapar sin egen verklighet. Det finns inte något rätt och fel för alla. Bara rätt och fel för en själv. Alla får hitta sin personliga väg och det kan ske genom många olika gudar, magiska system eller tro.

Personligen är jag väldigt dragen till de egyptiska gudarna och har en speciell koppling till Thoth. Jag tror människan har själar som lever vidare när den fysiska kroppen dör. Jag tror att det finns så mycket mer i världen än det som är accepterat av vetenskapen. Det vi nu kallar övernaturligt kommer en dag bara vara naturligt. Jag använder mig mycket av visualisering. Jag spår och söker svar med hjälp av min pendel. Jag gör formler och arbetar med mina drömmar och tolkar symbolerna i dem och omkring mig. Magi handlar för mig om att lära känna och förstå sig själv helt, utvecklas och finna min koppling till det högre och universum.

Andra häxrelaterade inlägg under:

Häxor nu och förr och i folktro.

Test för att avgöra om du är en häxa.

Häxans år.

Intervjun med mig tidningen Nära om wicca. 

 

 

2 svar

  1. Jag har på senaste tiden blivit mer nyfiken på finsk magitro/folktro (den har ingen ”officiel” namn än). Jag tror inte exakt, men det har blivit en form av identitetssökning. Blir väldig glad att nyförtiden finns det mer utrymme än bara de ”mainstream” tron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: