Den rysliga legenden om kaninmannen

Nu är det Halloween och det är dags för årets superläskiga inlägg! Vi ska prata om legenden om kaninmannen. En läskig typ som sägs attackera folk i Virginia i USA under Halloween. Jag vill varna känsliga läsare! Detta är ingen vanlig söt kanin! Oh nej! Det är en blodig och otäck legend om mord och våld. 😮

Brotunneln Colchester i Clifton, Virginia har blivit känd som ”The Bunnyman bridge” (ovan). Det finns många vittnesmål om en mystisk typ i kanindräkt. Han håller till i broområdet och attackerar folk med en stor yxa.

Men vem är denna kaninman då? Var kommer han ifrån?
Enligt legenden ska ett gäng patienter ha flyttats 1904 från ett mentalsjukhus till ett annat då en bilolycka inträffade. De som inte dog i kraschen sägs ha flytt. Man hittade alla UTOM EN! En man vid namn Douglas J. Grifon som hade mördat sin familj under en påskhelg.
Mystiska saker började snart hända i området. Man hittade halvt uppätna kaniner som hängde i träden. En dag hittades en man mördad och upphängd vid bron. Polisen lyckades till sist hitta Grifon vid bron. Men innan de kunde haffa honom sprang han in framför en bil och dog. Efter hans död sägs han spöka vid bron. Han kan ses som en suddig figur inne i tunneln eller så hänger han upp nya döda kaniner i området. Han är särskilt aktiv runt Halloween.

Finns det någon sanning bakom denna legend? Hmm, nja… eh…
Det finns många problem med historien då det aldrig har funnits något mentalsjukhus i området och inte heller någon officiellt dokumenterad olycka om förrymda fångar.
Däremot finns det två incidenter som kan ha inspirerat och gett upphov till legenden.

Den 19 oktober 1970 dokumenterade U.S Air Force Academy följande händelse: Bob Bennett och hans flickvän var ute och körde bil vid midnatt. De stannade till en stund men lämnade motorn på. Då märkte de att något rörde sig utanför bilen. Plötsligt slogs rutan in med en yxa! En vitklädd figur skrek åt dem att de skulle ge sig iväg från hans mark. De körde skräckslagna därifrån. Senare sa Bob att den som attackerat dem hade en kanindräkt på sig med långa öron. Hans flickvän påstod att personen snarare bara haft en huva… Hur som helst så hjälpte nog Bobs beskrivning till att skapa legenden om den mordiske kaninmannen.

Ytterligare en rapport kom tio dagar senare. Paul Phillips som var vakt vid en byggarbetsplats upplevde något märkligt. Han såg en man i en klassisk svart, vit och grå kanindräkt som stod utanför ett ofärdigt hus. Han högg i verandan med en stor yxa. Han sa att alla människor inkräktade på hans område och om de inte gav sig iväg så skullle han ta till yxan.

Båda dessa incidenter undersöktes utan framgång och övergavs snart då det saknades bevis. Tidningarna skrev om fallet, fler vittnesmål dök upp och uppgifterna blev mer och mer virriga och historierna blev bättre och bättre. Det cirkulerar många versioner både av orginallegenden och de två rapporterna från 1970 på nätet.

Jag tycker legenden om kaninmannen är kuslig. Jag har alltid tyckt att masker och helkroppsdräkter är obehagliga så idén om en mordisk människa eller spöke i en kanindräkt ger mig rysningar.

Vad tror ni?

Finns det någon sanning bakom alla dessa motsägelsefulla historier?

Glad Halloween allihopa! 😀

10 svar

  1. Det här hade jag aldrig hört talas om tidigare. Om det ligger någon sanning i historien? Tydligen inte, om man ska tro på de fakta som du redovisar. Men det händer ju så mycket konstigt och hemskt, bland annat i USA, och historierna om allt som hänt kan ju blandas ihop på något sätt.

  2. Toppen. Så personer som springer runt i clown dräkter duger inte, nu måste dom dra in påskharen också?

    P.S. Bra inlägg 🙂

  3. Han kanske var ”ond” en psykopat. Psykopater är mörka själar som aldrig lär sig vad som är ”fel och rätt” och gör om samma saker igen i nästa liv!

  4. Jag gillar hur Bobs flickvän totalt sa: ”nej du älskling, du bara hittade på denna kanin kostym”. Where’s the love and support? Jag kan tyvärr tänka mig att det kanske har inte hänt mord på denna område, men det har nog funnits otäcka människor som plågat kaniner. Människor är rätt dumma på det sättet 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: