Broad Haven-triangeln: ett ufo mysterium

Byn Broad Haven i Wales fick smeknamnet ”Broad Haven triangle” (en referens till Bermuda Triangeln ) efter ett flertal ufovittnesmål 1977. I detta inlägg tar jag upp några av dessa fantasieggande historier 🙂

Första incidenten skedde 4:e februari. Fjorton skolbarn påstod sig ha sett en cigarrformad farkost som landat på ett fält nära skolan. Som om det inte var spännande nog så såg de också en silveraktig varelse. De sprang för att hämta rektorn men han hade inte tid att komma!
Rektorn: ”Nej, jag har inte tid att ta reda på om vi är ensamma i universum eller inte. Jag har blanketter att fylla i!” Den där rektorn fails at life…
Men han bad barnen rita vad de hade sett. Ni kan se teckningarna och barnen på bilderna under 🙂

Andra incidenten skedde den 17:e februari. Denna gång var det skolans personal som såg samma cigarrformade farkost och även en omänsklig varelse som gick ombord. Wow! De där utomjordingarna var inte precis blyga av sig… Dessa vittnesmål ledde till ufohysteri i media.

Den 7:e April var det dags igen. Politikern Cyril John såg ett märkligt ljus i sitt sovrum klockan 5 på morgonen. När han tittade ut såg han en äggformad farkost. Den var silvergrå med organgeröda ljus på toppen. I närheten svävade en människoaktig varelse iklädd en silvergrå overall. (Matchade sitt skepp? Åh dessa modemedvetna rymdvarelser…)
Varelsen hade inget ansikte vilket Cyril tolkade som att den hade en mask. Varelsen och skeppet stannade i 25 minuter. En ganska lång tidsrymd då jag tycker att Cyril borde ha FIXAT FRAM EN KAMERA!!! Ghaaa! Amatör!!!

Den 19:e April klockan 02:30 väcktes ägaren av Haven Fort Hotel av mystiska ljud och ljus. När hon gick till sitt fönster såg hon något hon beskrev som ”ett upp- och nedvänt tefat” och två varelser utan ansikten och med spetsiga huvuden. Hon gick för att väcka andra hotellgäster för att få fler vittnen men när hon kom tillbaka till fönstret med sällskap så var skeppet och varelserna borta. Men nästa dag kunde hon hitta spår i gräset där farkosten stått.

Många är skeptiska till dessa incidenter eftersom en man som bodde i området senare sa att han brukat roa sig med att klä ut sig till en alien och gå runt och skrämma folk. (Hmm, jag vill inte dissa någons hobby men…. seriöst! Så dumt!) Men detta förklarar inte vittnesmålen av de blinkande farkosterna eller den svävande varelsen.

Även nyligen har folk sett cigarrformade farkoster i området. Oh yes! The aliens are still in bussiness! 😉 The Haven Fort Hotel (som förutom ufo-incidenten även ska ha sitt eget spöke!) är nu till salu. Hmm, tänk om man skulle flytta dit och hoppas på ännu ett utomjordiskt besök? 😉 (eller åtminstone ett spöke, hehe)

Vad tror ni om Broad Haven triangeln?

10 svar

 1. Väldigt intressant. Jag hade aldrig hört talas om just den här incidenten. Ja, vad ska man tro? Det verkar ju som åtminstone en del av fenomenen hade lämnat fysiska spår, så något verkar ju ha hänt. Men var det verkligen utomjordingar eller kanske några hemliga flygtest? Det går väl inte att ta reda på längre, men väldigt spännande att spekulera om.

  • Eller hur! Älskar verkligen denna typ av historier. Det får en att rysa lite… Att vi skulle vara besökta av utomjordingar är så spännande! 😀
   men ja, det kan ha många förklaringar och det är inte så lätt att reda ut när så mycket tid har passerat heller. Tyvärr. Hemliga flygtest är en bra teori. Men ja, låt oss tro på utomjordingar tills någon totalt motbevisar oss 😉 😀

   • Jag berättade väl att jag själv har sett något som man kanske kan kalla ett UFO? Fast det flög ju inte i och för sig.

   • Nej, tror inte det… Låter spännande! 🙂

   • Ja, det var lite speciellt. Min familj och jag var på väg hem från sommarstugan när jag såg något lila och klockformat och en aning genomskinligt som neonljus ungefär, en bit från vägen, kanske så stort som en bil. Det låter kanske inte så märkligt, men jag har i alla fall åkt den vägen hur många gånger som helst före och efter det tillfället och aldrig sett något liknande.

   • Låter verkligen mystiskt och coolt! Det finns ju ingen förklaring på vad det kan ha varit. Jag önskar jag fick se något sådant.

 2. Forskarna sa i en tidning att vi kan få kontakt med utomjordingar om 1500 år, jämfört med det lilla som andra upplever idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: