Polybius, det mytomspunna arkadspelet som gjorde folk galna.

I dag ska vi dyka in i en spännande urban legend som det kan ligga sanning bakom. Har det funnits ett arkadspel som gjorde alla som spelade det galna? Var spelet designat för något hemligt mind control-experiment? Kanske. 😉 Låt oss undersöka saken närmare.

Random arkadhall.

Spelet Polybius sägs ha kommit ut 1981 till arkadspelhallar. Det sägs ha liknat flera andra spel så som tempest och pac-man. Men Polybius hade läskiga bieffekter! De som spelade tycktes bli helt besatta. Det utbröt nästan slagsmål mellan dem som köade till spelet. Som om folk var beroende… Spelarna drabbades också av fruktansvärda mardrömmar, minnesluckor och märkliga tillstånd av känslolöshet. Vissa sägs till och med ha blivit galna. Spelet fanns inte kvar på spelhallarna särskilt länge utan försvann spårlöst.
De enda ”bevisen” för deras existens är vittnesmål och de två fotografierna under:

Inte mycket att komma med i denna photoshoppade värld. ^_^;; Inte för att dissa photoshop. Det är trots allt med hjälp av photoshop som jag har kunnat möta alla mina favortikändisar…. 😉

Men historien om Polybius är ännu mer creepy! Lyssna på detta: En spelhallsägare har berättat att Polybius-spelen besöktes av mystiska svartklädda män som tycktes samla upp data från dem. Detta har lett till teorier om att polybiusspelens konstiga bieffekter inte var någon slump utan snarare en del av något form av illsinnat experiment. Kanske gjorde någon skugghöljd grupp av forskare konstiga tester på intet ont annande spelare genom Polybius?
*Magic ryser och utbrister: ”Om man inte ens kan lita på arkadspel vad kan man då lita på? Buäää!!”*

Det företag som enligt det kända fotot sägs ha gett ut spelet kallas Sinneslöschen, vilket ungefär betyder ”sinnes raderare”. Om spelet verkligen är utgett av en ond forskargrupp så tycker jag att de kunde ha kallat sig något lite mindre uppenbart… Allvarligt, amatörer! *Magic rättar till sin monokel och fnyser*

En till twist på Polybius-historien kom 2006 i form av en man vid namn Steven Roach. Han gick ut på två nätforum och erkände att han varit inblandad i skapelsen av Polybius. Han berättade att han hade anställts av ett sydamerikanskt företag som ville utveckla ett helt nytt sätt att se på datorgrafik. Spelet de utvecklade var väldigt beroendeframkallande men utlöste också epileptiska anfall. Därför kallades spelet tillbaka och företaget bröts upp. Steven interjuvades förutom på nätforum även av Gamepulse. Men det finns många motsägelser i Stevens historia. Han ville aldrig avslöja företagets namn. Dessutom kom det fram att han använt sig av flera olika användanamn på forumen för att ställa frågor till sig själv. Så det är svårt att veta hur pålitlig han egentligen är…

Jag tycker hela denna historia är rysligt spännande och läskig. Tyvärr finns det inga klara bevis för att detta spel är något annat än en god historia.
Det finns vittnesmål på att det 2011 skulle ha hittats ett gammalt Polybiusspel i en förvaringslokal i Newport. Men spelet försvann mystiskt och lämnade inga handfasta bevis efter sig.

Bristen på bevis behöver inte vara bevis för att Polybius aldrig fanns. Vem vet, i någon hemlig källare någonstans kanske spelet står och samlar damm…

Vad tror ni om denna historia?

Myt eller verklighet?

Om ni skulle gå omkring i en rörig arkadhall på kvällen och plötsligt hitta ett spel vid namn Polybius i ett undanskymt hörn, skulle ni våga spela?

8 svar

 1. Spelar ju inte arkadspel, men det här låter väldigt spännande. Å ena sidan borde det väl finnas några personer kvar som sett spelet men å andra sidan ljuger ju folk ofta, så man kan aldrig veta vad som är sant eller inte.

  • Hej CrimsonCorundum!
   Jag har spelat men bara några få gånger i livet. Det är något väldigt härligt med arkadhallar dock 🙂
   Precis, spelet är nog dömt att förbli dolt i mysterium tills vidare… Men kanske får vi svar en dag!

 2. Jag vill inte spela det spelet för att jag är mån om mej själv och mina sinnen när man vet vad som hände andra! Någon måste få prova det först innan oss!

 3. Låter väldigt tunt, tror inte att spelet existerat om det verkligen existerat måste det lämnat mer spår efter sig.
  Vad jag skulle göra om jag hittade det? Troligen inte spela det men det beror på att Arkadspel är knappast något som intresserar mig.

 4. Kanske utomjordingar som ligger bakom? De utförde ett experiment på människor för att se vad det fick för effekter. När de såg vad som hände tog de tillbaka alla spel, antingen för att experimentet var lyckat och inte längre behövdes mer, eller av någon annan anledning. Kanske för att de fått den information de behövde och gick vidare till nästa steg i det de håller på med.

  Om jag skulle spela det om jag såg det någonstans.. Bra fråga. Samtidigt vill jag det för att se vad som händer, men om det händer något dumt så är det kanske inte så bra idé..

  • Hahaha alltid dessa luriga utomjordingar 😉
   Man undrar vad nästa steg i sera solan är då? 😮

   Hahaha jag skulle inte våga testa själv men lura nån annan att testa 😉 *ont skratt* Nej skojar bara! ^_^;

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: