Drömsymboler del 4: döden i drömmar

Idag kommer äntligen ett nytt inlägg i serien ”Drömsymboler”. *Alla skriker yay!*
I dag ska vi tala om döden i drömmar! *Förskräckta inandningar, gråt, skrik och ögon som försöker hitta utgången*
Ta det lugnt! Döden är inte alls så farlig i drömmarnas värld! Jag lovar!
Låt oss nu dyka in i drömtolkningens värld och börja analysera. 🙂

Drömmar talar inte precis klarspråk om man säger så. De talar i symboler och metaforer. Om ni är nyfikna på grunderna inom drömtolkning så kan ni läsa mitt gamla inlägg om det HÄR.

Okej, över till döden.

Att dö i en dröm: De flesta har nog någon gång dött i en dröm och det är ingen anledning till panik! Keep calm and dream on!
I verkligheten innebär döden att livet tar slut. I drömmar är därför döden en symbol för att något tar slut eller förändras. Men det är inte livet som tar slut utan något i livet. Kanske ett förhållande man har, ett intresse, en hobby, ett tankesätt, ett arbete osv. Därför kan döden i en dröm vara en positiv symbol för att något gammalt tar slut och nya saker kan börja. Nya möjligheter, nya kreativa projekt och nya förhållanden.
Om du drömmer att du dör så kan du fundera över om det är något i ditt liv som håller på att ta slut eller som du vill ska ta slut.
Ibland håller vi oss kvar i sammanhang som vi egentligen vuxit ifrån. I såna fall vill våra drömmar göra oss uppmärksamma på att det vi klamrar oss fast vid i tillvaron inte längre är aktuellt.

Hur man dör i en dröm är också en viktig tolkningsnyckel. Blir man strypt kan det stå för att man känner sig kvävd och dissad av sin omgivning. Att man känner sig nedtryckt och inte kan utvecklas. Alternativt att man kväver sig själv på något sätt och låter bli att göra det man verklgien vill.
Blir man halshuggen kan drömmen vara en hint att man tänker för mycket. Att man ska sluta överanalyser allting.
Faller man från en hög höjd kan det handla om att man svävar i det blå och att det är dags att komma ner på jorden.
Att drunkna står för att känslolivet är överväldigande (Vatten = känslor).

Blir du dödad av en vän eller bekant så betyder det INTE att dina nära och kära har ett horn i sidan till dig. Den bekanta i drömmen är förmodligen själv en symbol. Låt oss säga att du har en nära barndomsvän som dödar dig i din dröm. Då kan drömmen stå för att ditt förflutna förintar ditt engagemang i nuet och att det är dags att börja tänka framåt.

Att en vän dör i en dröm:
Som sagt, vänner i drömmar är ofta symboler för sidor av oss själva. De kan ibland stå för den verkliga personen också men det är bra att alltid börja med att överväga vad de kan symbolisera. För om du drömmer att en vän dör handlar det för det mesta om att en sida av dig dör. Om du till exempel drömmer att ditt ex dör så kan det stå för att du inte längre är densamma som den du var i ert förhållandet. Eller att de gamla känslorna har upphört.

En gång drömde jag att några nära vänner hade dött och jag grät så jag skakade när jag vaknade. Men ju mer vaken jag blev desto mer insåg jag att de där personerna jag sörjde i drömmen inte ens existerade i verkligheten. Men jag vet att jag under den perioden höll på att inse att vissa gamla intressen inte roade mig längre och jag tror drömmen syftade på den krisen.

Att döda någon i en dröm: Att dö eller att någon annan dör står för en förändring där man själv är passiv. Något som sker utan att man har en medveten kontroll över det. Men om man själv dödar någon i en dröm så är man aktiv. Man gör slut på något. Utplånar något i sitt liv. Ett förhållande, ett tankesätt, en vana etc.
Att döda någon i en dröm kan därför vara positivt. Att man tar kontroll. Men det kan också stå för att man försöker ta kol på något inom sig som egentligen skulle ha levt. Drömmer man att man dödar en äventyrlig impulsiv vän så står det för att man försöker bli av med dessa sidor inom sig själv. Att man på ett eller annat sätt gör våld på sig själv. Så det beror helt på vad som händer i drömmen i övrigt.
Självmord i drömmar står för någon form av självförintelse och destruktivitet. Att man hindrar sig själv från att leva och utvecklas.

Hmm, detta inlägg skulle kunna bli ett ”drinking game”. Drick varje gång orden ”dö, ”döden” eller ”döda” förekommer. Fast jag rekommenderar ingen att testa lol!

Hoppas att detta inlägg hjälpte till att ge lite klarhet om era drömmar.

Har ni några egna tolkningsidéer som jag missat?

Har ni drömt om döden någon gång?

64 svar

 1. Hej Magic, intressant tema du tar upp.
  Dödskul nästan… 😉
  Det är mer sant än man kan tro detta.
  Jag drömde för ett tag sedan att en bekant
  personlighet dog. När jag vaknade kände jag bara
  sorg… Att det tyvärr var en dröm och inte verklighet!
  Så kan det vara.
  Döden är inte alltid negativ. Ibland blir man av med
  plågor och solen tyr sig komma fram ur molnen.

  Sanndrömmar är lite mera kusliga.
  Drömma saker som slår in…

  Mvh Jörgen

  • Hej Jörgen!
   Japp dödskul haha XD
   Rolgit att höra att du gillar ämnet.
   jag tycker det är intressant. Många blir ju ledsna och oroliga när de drömmer
   att de dör så kände att det var viktigt att ta upp.
   Ja, sanndrömmar är kusliga. Ibland kan man önska att drömmar ska slå in och sen (när / om) de gör det så ångrar man sig…
   Svårt det där ^^

 2. Jag har aldrig drömt om döden! Jag tror på sanndrömmar!

  • Hej Pirri!
   Okej, jag har drömt om döden massa gånger i olika varianter.
   Lustigt hur olika det är. 🙂 Ja, jag har haft sanndröm typ vid två, tre tillfällen så det förekommer definitivt och kan hända 🙂

 3. Jag brukar inte drömma om döden eller andra sorgliga saker. Jag drömmer mest konstiga drömmar och sanndrömmar. Och en del drömmar blir jag sur över att de inte var på riktigt…
  Vet du förresten vad det betyder att drömma att man är bra på löpning, att ens kompis gifter sig med en i klassen, att djävulen dricker Coca Cola och att man får ett nytt hus där man kan öppna dörrar med kalla grönsaker?
  Jag skulle säkert kunna skriva en roman av alla konstiga drömmar jag haft, och jag har ingen aning om vad de betyder.

  PS. Orden ”dö”, ”döden” och ”döda” förekom 24 gånger totalt.

  • Hej Ingrid!
   Känner igen mig i att ha riktigt skruvade drömmar. Mina drömmar är också väldigt galna. 🙂
   Löpning: tror jag betyder att du tar dig fram lätt och smidigt i livet.
   Kompis gifter sig: att olika sidor inom dig fungerar i harmoni med varandra. Något i ditt liv förenas och är i balans.
   Djävulen och coca cola: Detta beror helt på hur du ser på djävulen. vad han symboliserar för dig …
   Nytt hus: står för en ny sinnesstämning. En nystart eller en ny självbild.
   Öppna dörrar med grönsaker: att du hittar nya sidor inom dig själv genom naturliga medel. 🙂

   Oj, 24 gånger! 😮 Kul att du räkna 🙂

   • Tack så mycket för tolkningarna!

    I drömmen om djävulen så var djävulen en rödbrun figur med horn och treudd. Han satt i någon slags hiss i en jättestor brunn med Coca cola. Jag var med och träffade djävulen i hissen. Djävulen symboliserar ondska för mig, och att man försöker fylla en inre tomhet på fel sätt. Isåfall kanske colan är det man försöker fylla tomheten med. En ganska intressant dröm…

    Tack igen för alla dina tolkningar!!!

   • Inga problem! 🙂
    Ja, jag tror du är på rätt spår med din tolkning 🙂 Verkligen en intressant dröm 🙂

 4. Jag har drömt flera gånger att jag dödas av en hund. Det är olika hundar i alla drömmar, men alla dödar mig. Jag trodde först att det betydde att hundar är farliga och att jag ska akta mig för dem, men nu undrar jag: vad betyder de där drömmarna egentligen?

  • Hej Lily!
   Jag skulle snarare tolka det som att hundarna symboliserar något inom dig. Kanske någon sida av din personlighet som du inte gärna låter komma fram.
   Om du är räd för hundar i verkligheten så kan drömmarna kanske helt enkelt välja hundar för att de känns läskiga och i drömmen ska symbolisera något som är skrämmande. Men rent traditionellt så brukar hundar symbolisera vänskap, hängivenhet eller aggression. Eftersom hundar i verkligheten kan vara både snälla och vildsinta. Men kanske står hundarna i dina drömmar för känslor av ilska mot något som du inte riktigt vill erkänna för dig själv…. Hoppas mina kommentarer hjälpte lite åtminstone ^^

 5. Jag drömde att jag visste att det fanns en bomb under marken, och att det stod några exakt där bomben låg. Jag sprang dit, skrek att de skulle springa därifrån, vilket de gjorde. Men jag snubblade över en sten och föll på marken. Bomben exploderade, jag flög upp i luften och dog. Vad betyder det?

  • Hej Anna!
   Den associering jag får spontant är att drömmen handlar om någon form av självuppoffring. Du offrar dig för människorna i drömmen.
   Kanske står människorna i drömmen för planer du har i livet som du på något sätt offrar delar av dig själv för att uppnå.
   Eller något åt det hållet skulle jag tro.

 6. Hej !Jag drömde att jag var ute en mörk natt och det var bara lite kvar tills jag var hemma. Jag såg ingenting och då kom det ut en grå jättestor hund ur en buske och skällde( jag är livrädd för hundar! De är onda!). Då tog allt slut och jag var nästan död. Jag såg inget, men det sista jag hörde innan jag dog var att pappa skrattade. Sen dog jag. När jag vaknade tittade jag runt i rummet men pappa var inte där, skrattet hade känts så verkligt( jag och pappa gillar inte varandra! Han är den sämsta pappa man kan ha och han hatar säkert mig för att jag är flicka och han vill ha en son istället! Men skulle han verkligen skratta om jag dog?!😱😭) Vet du vad drömmen betyder?

  • Som sagt så står döden för att något tar slut. Det kan vara en skoltermin, ett intresse eller en relation. Kanske har denna dröm att göra med din pappa. Att du inte gillar honom och att den relationen därigenom är död. Det betyder dock inte att han skulle skratta om du dog i verkligheten. Drömmen är nog snarare en metafor för hur du uppfattar er relation. Jag vet själv hur det är att inte ha en bra pappa. Har själv ingen kontakt med min efter mycket hemskt han gjort.

 7. Hej drömde att en kille sköt mig i magen för att hämnas mot min sambo….. sedan sa han detta e inte nog för va han gjort not mina ” bröder ” så sköt han mig i ansiktet.

  Där tog de slut o minuterna efter ligger ja i soffan ja ser mig sj men kan inte öppna ögonen ja e typ vaken när ja hör hans röst o ytter dörreb öppnas.

  Ja måste ba kolla så du e dödd o så känner ja hans hand på mitt knä o sen hans kalla hand på min panna o i min tidning . Ja höll andan minns ja . Sen hör ja han gå mot hallen o där försvinner hans steg.
  o ja öppnar ögonen o skakar o e livrädd.

  • Vilken otäck mardröm. Stackars dig. Drömmar kan vara så skakande starka ibland.
   Förmodligen ska drömmen tolkas som en metafor för känslor inom dig som känns hotfulla / destruktiva.
   Kanske känslor kring att ha behandlats fel eftersom den som attackerar i drömmen vill hämnas…
   Kanske känner du att du utsatt för någon orättvisa men förtrycker känslorna och så visar de sig som en hämndlysten mördare i din dröm?
   Jag bara spånar nu… Hoppas min tolkning kan ge något i alla fall. Och hoppas du slipper fler så otäcka drömmar! ❤

 8. Hej mitt namn är martin,
  En nära kompis till mig har drömt att jag blev skjuten i hans dröm och dog och han försökte men inget kunde göra, och drömmen fortsätter med att han som dödade mig gick inte att döda han skjuter han flera gånger i huvudet och i kropp men han dör inte vad menas med det

  • Hmm, förmodligen så symboliserar du en sida av din kompis personlighet i drömmen.
   Kanske något intresse eller något ni gjort tillsammans som nu ersatts av något annat?
   Det betyder definitivt inte att er vänskap är slut men kanske att den håller på att utvecklas? kanske gör ni nya saker ihop nu? 🙂
   Döden står för förändring i drömmar och att det inte gick att döda mördaren i drömmen kan stå för att förändring är oundviklig. Men det kan ju var positivt med 🙂

   • Visst våran relation är lika dan som förr men omgivningen är förändrad och det vi kunde göra förr kan vi inte göra nu, vad menar du med att förändring är oundviklig?:)

   • Ah, ja, då handlar det kanske om förändringen i miljö och hur det påverkar relationen.
    Jag tänkte mest att eftersom mördaren inte gick att stoppa så kan det tyda på att förändringen inte heller går att stoppa.
    Vilken kanske stämmer… Om omgivningen förblir förändrad? 🙂

   • Förstår tack för hjälpen 🙂

   • Inga problem. Glad att jag kunde hjälpa lite med mina tolkningar åtminstone 🙂

 9. Jag ska berätta om min döden-dröm som jag hade inatt. Jag skulle opereras. Minns ej var. Jag sövdes av narkosen. Sedan kände jag att jag hade slem i halsen av min sjukdom som jag lidit av i 2 mån. nu och lider av ännu(täppt i näsan hela tiden). Jag dog av det, på operationsbänken. Min själ steg upp. Allt blev lugnt och luddigt. Jag har två detaljer kvar som jag minns utav drömmen, ena var att jag gick på min farmor och farfars gård, de dog för 17 respektive 43 år sedan. Jag vandrade runt på gårdsplan och såg 5-10 gestalter. Andra var att jag var på en ö i luften, en gård mez staket som vaktades av en vakt. Jag lyckades hoppa över staketet och hoppa från ön. Jag återkom i min kropp.
  Något så otroligt spännande dröm! Har ni någon aning om vad detta kan betyda?

  • Åh vilken stark dröm. Tack för att du delar med dig av den.
   Jag tror den står för förändring. Antingen yttre eller inre. Men jag skulle tro på inre.
   Det mest intressanta är att analysera vart du hamnade efter att du lämnat din kropp i drömmen. I ena fallet kommer du till din farmor och farfars gård vilket kan stå för det förflutna. Sen kommer du till en ö i luften vilket kan stå för något okänt och nytt. Tror drömmen visar på olika själsliga riktningar. Kanske ska du börja med att fundera över det förflutna och sen kommer det leda dig vidare till okända marker. Spännande!

 10. Hej! Jag drömde inatt att någon stod bakom mig i mitt vardagsrum. När jag vänder mig om så står döden i gestalt/person bakom mig i svarta kläder och svart hatt och flinar åt mig. Då skrek jag och vaknade. Det var en obehaglig dröm och det kändes efteråt som denna gestalt varit där på riktigt. Vad betyder det? J

  • Döden representerar ju förändring och en personifikation av döden i en dröm är en personifikation av förändring.
   Det är förmodligen ingen förlig förändring. Kan vara en flytt, en relation som går in i en ny fas, nytt jobb, nytt fokus etc.
   Kan vara positivt men samtidigt skräms vi ofta av förändring då det innebär något nytt och okänt. Så därför ter dessa symboler sig skrämmande i drömmar 🙂

 11. Jag drömde om döden igår. Jag och flera andra, bland annat några av mina klasskompisar, var på vad som såg ut som en ö, och en av oss verkade vilja att så många som möjligt av oss dog. Det jag minns tydligast var att 5-6 personer lade sig ner på marken och den där personen slog in stora spikar genom deras huvuden. Personerna verkade dessutom dö helt frivilligt… Jag sprang iväg efteråt och vaknade inte långt senare.

  Själv tror jag att det kan betyda något i stil med att personerna symboliserar olika sidor av mig som håller på att försvinna. Grejen med att de dör frivilligt kanske betyder att jag redan har accepterat detta undermedvetet, och faktumet att jag springer iväg från dem kan symbolisera att jag försöker vända mig bort från sanningen och inte acceptera förändringen. Vad tror du?

  • Jag tror du har rätt med din tolkning. Personer som frivilligt dör kan stå för ett naturligt försvinnande av gamla sidor och beteenden.
   Spikar i hjärnan är en brutal symbol men kan vara en metafor för att dessa sidor har med symbolen av hjärnan att göra.
   Kanske står det för att sidor relaterade till praktiskt tänkande måste gå undan lite för intuition och känslor.
   Man pratar ju ofta om att tänka med ”hjärnan” istället för ”hjärtat”. Kanske har drömmen med den typen av symbolik att göra.
   Att det är känslor och intuition som nu tar över mer. Att fly från det kan stå för att du inte riktigt vill se förändringen helt ännu. Det är också därför den ter sig så våldsam…
   Tror detta är en tid för att lyssna inåt och tillåta nya saker att komma in i ditt liv 🙂

 12. Snälla kam du skriva om att man drömmer att sina nära o kära dör av kanske en sjukdom eller att de ska dö i verkliga livet. Min brors flickvän har en sjukdom o kommer att dö och jag drömde att hon hoppar o tar livet av sig. Betyder det att hon kommer dö? Vaknade upp o grät o fick panik och jag skrev till henne direkt och frågade om hon levde. PS hon betyder jättemycket för mig..

  • Jag är verkligen ledsen över att du har en nära vän som är så sjuk.
   Drömmar bör sällan tolkas bokstavligt. De talar alltid i metaforer. Men jag tror att du drömmer det du gör eftersom du oroar dig och sörjer i verkligheten. Tror inte det är något annat än det. Drömmar talar med oss om vore liv i metaforer men de processar också vad vi går igenom.
   Skickar kraft och kramar till er bägge ❤

 13. Hej, jag drömde att min pappa dog.
  Det var inte våldsamt eller något, jag var omringad av personer som står mig nära, får sen bara veta att min pappa inte är med oss längre.

  Min pappa är en friskt klar man närmare 48 år.

  Jag blev väldigt upprörd och rädd. Men jag läste detta och började bli lite bättre, sen stod det inget om föräldrar spm dör i drömen här så tänkte fråga.

  Tack på förhand.

  • Föräldrar behöver sällan symbolisera sig själva i drömmar. De kan vara en metafor för en auktoritet, något inom dig som du litar på eller tankar och åsikter som varit med dig länge.
   Som sagt man behöver aldrig tro at en dröm om att en nära person dör betyder att det ska hända på riktgt. Drömmar talar framför allt i metaforer.
   Så oroa dig verkligen inte! ❤

 14. Hej!
  Tack för Mycket intressant läsning💖
  Hittade dig när jag försökte tyda min dröm i natt…
  Jag var ute med min familj och det var varmt och skönt.
  Vi var som i en park med ett växthus..
  Jag gick runt och tittade på vad det nu var där inne och jag lutade mig fram. En smal mörkgrön orm ställde sig rakt upp och började hugga efter mig. Jag hade ett papper i handen som jag försökte skydda mig med men den lyckades bita mig under höger öga/kind.
  Nästa gång jag vaknade till så drog jag ett djupt andetag och ser en läkare och en sköterska som har pumpat i mig syre via ryggen… de pratar att de gjort ett hål i min rygg tjockt som en tumme Men det är lugnt nu…
  …..
  Vad betyder det? Har aldrig haft en sådan dröm…

  • tack! 🙂 Din dröm får mig att associera till symbolen av kundalini ormen. Är inte expert på ämnet men det förekommer inom yoga och har med energiflödet i kroppen att göra.
   Står mer här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kundalini
   Kanske något att researcha? Symbolen av ormen och ryggraden känns klockren 🙂

   • Oj….jag har läst det du skickade och jag har i några år hållit på med en inre resa.. gått i terapi för mitt egna välmående och jobbat med mig själv utifrån 12-steg. Råkade ramla över den då jag såg en dokumentär på tv. Det du svarar är även för mig nu klockrent.. Jag fick ett svar på var jag är i mitt inre.. tack snälla💖

   • Åh glad att jag kunde hjälpa till ❤ Önskar dig all lycka till! ❤

 15. Hej!
  Hittade dig här när jag försökte tolka en dröm jag hade härom natten.
  Min mamma gick bort för lite över två år sedan och en hund jag hade för 17 år sedan. Jag drömde att dom dog i min dröm och jag vaknade av att jag grät, Jag har drömt samma dröm tidigare att dom dör i drömmen men aldrig att jag har vakat upp och gråtit.
  Hur ska jag tolka det ?
  Tack för en mycket intressant sida och läsning.

  Med vänlig hälsning
  Jim

  • Jag har personligen vaknat och gråtit många gånger. Känslor i drömmar kan verkligen bli intensiva.
   Många tolkar död av nära i drömmar som död av sidor hos en själv. Att det inte handlar om den anhöriga utan något den representerar. Kanske ens förflutna eller något intresse nära förknippat med personen. Dock så är jag själv i en period nu när jag drömmer mycket om en mycket nära bortgången anhörig och jag tror att det mest är att jag försöker hantera sorgen som är mycket tung… Så det är väl de två olika tolkningsvägarna man kan gå beroende på om det känns rätt att se din mamma och hund som sig själva eller som symboler för sidor hos dig. Hoppas detta hjälpte lite ❤

 16. Hej!

  Vet att det här är ett gammalt inlägg, men ville ändå fråga om en konstig dröm jag haft.
  Jag drömde att jag dog en gång, men inte på något av sätten ovanför i inlägget.

  I min dröm så blev jag ignorerad av alla, och till slut så fick jag nog och gick upp på taket på en väldigt hög byggnad och hoppade. Japp, jag begick självmord. Fast när jag fallit en bit så inser jag att jag inte vill dö och ångrar mig, men det finns inget jag kan göra eftersom jag redan hoppat mot min död, så jag dör.

  Har aldrig haft en sån här dröm förut, så jag hoppas att du svarar och kanske vet vad det skulle kunna betyda.

  Mvh/ RandomAnonymTjej

  • Det är intressant med just egenvållad död i drömmar. Det kan både stå för ett destruktivt beteende i verkligheten (Något man gör som är förintande mot det egna jaget) men kan även stå för en brutal handling av förändring och utveckling när den gamla personligheten får ge vika för en ny inre fas. Vilket ju kan vara mycket positivt. Vi alla utvecklas och förändras genom livet.
   Att du ångrar dig i fallet står då för att du egentligen inte vill fortsätta med förändringen (eller det destruktiva beteendet) drömmen visar den ånger du skulle känna om du verkligen lät förändringen eller beteendet fortlöpa.
   Så skulle jag tolka drömmen. Hoppas det kan hjälpa lite. ❤

 17. Hej, såg att detta var ett gammalt inlägg men att du svarat på nyare inlägg så jag försöker också att skicka en fråga om min dröm om döden.
  Jag drömde att jag själv dog/var död Vet inte exakt hur jag dog men det var en hel del sorg och jag kunde kommunicera med vissa av de levande och i min familj. I något skede insåg jag inte själv att jag var död men var tvungen att inse det själv för att inte förvirra mina barn och försökte förklara för dom att jag alltid kommer att finnas där för dom, oavsett om jag inte finns där ”på riktigt”.

  Hade en olustig känsla i kroppen dom satt kvar länge efter att jag vaknar…

  Vad tror du detta kan tyda på?

  • Döden står som sagt för det mest för förändring. Förändring som består av att något tar slut och något annat tar vid.
   Döden i denna dröm kan stå för att du har förändrats som person eller utvecklats inom dig själv. Detta kan ju vara positivt i verkligheten men drömmen tyder på en oro för att detta kommer skapa en distans mellan dig och dina nära. Eller snarare att de ska tro att pågrund av din förändring så är du inte längre där för dem på samma sätt fast du ju definitivt är där vilket ju drömmen också visar. Något sånt tänker jag när jag hör drömmen… Hoppas det hjälper lite. ❤

 18. Hej.
  Jag drömde om att en främling ville döda min mamma min pappa och min lille bror. Dom skulle själva skära sig i halsen, min lille bror skulle börja. Jag skriker och bönfaller främlingen men hon vill inte lyssna på mig utan säger bara att hon inte vill se mig död.

  Jag tar kniven från min lille bror och hoppar på kvinnan då stoppar pappa mig och jag vaknar till.

  Vad kan detta betyda? Är det fortfarande samma förklaring till döden som Ni förklarar eller har detta en annan betydelse?

  • Jag skulle säga att det är samma utgångspunkt för att tolka din dröm. Döden står för förändring. Människorna i drömmen står för sidor inom dig.
   Det verkar finnas en inre kamp där du utsätts för påtryckningar att gå vidare / överge saker du egentligen inte vill. Det är dock intressant att din pappa i drömmen hindrar dig från att döda främlingen och därigenom kanske rädda honom och de andra. Kanske står familjen i drömmen för sidor hos dig som du vill rädda men som du ändå någonstans vet måste släppas också gå vidare ifrån…

 19. I min dröm dör jag inte men någon är ute efter mig och innan han hittar mig slaktar han alla omkring mig, alla som försöker skydda mig. Jag försöker gömma mig med vakter omkring mig men han krokar upp dom i taket. En gång försöker han strypa mig men lyckas inte.

  • Det var en otäck dröm. 😦 Men otäcka drömbilder står egentligen mest för starka känslor eller tankar / insikter som man motarbeta / förtränger inom sig. De är sällan otäcka saker utan bara saker man inte riktigt vill acceptera. Eftersom död betyder förändring så handlar att fly från en mördare om att fly från förändring i verkligheten. Att dina vänner och bekanta försöker skydda dig kan stå för hur det bekanta och det förflutna är något du försöker ta skydd i istället för att låta livet utvecklas framåt.

 20. Hej, har hittat till tråden då jag letade hjälp på nätet 🙂 Har läst igenom alla inlägg här men hittar ändå inte den eventuella tolkningen för min dröm…
  Jag har återkommande drömmar om dödsögonblicket, ser aldrig varför jag dör, bara att jag fylls med dödsångest och vet att jag dör. Sedan kastas jag ut ur drömmen, vaknar och förstår fortfarande inte om jag är död eller om jag lever.
  För mig tar det upp till 5 sek varje gång att förstå att det var en dröm, dock sitter dödsångest-känslan kvar en bra bit efteråt.
  Jag kan se denna dröm upp till 5ggr samma natt… enormt påfrestande och jag vet inte hur jag ska ändra detta.
  Förstår att min dröm tyder på kommande förändringar, men varför är den så intensiv och ångestfylld?
  Tacksam för ditt svar,
  Kersti

  • Eftersom drömmarna är så påträngande och det är ju ett dödsögonblick i drömmen som väcker dig så lutar jag åt att det inte handlar om kommande förändringar som är på väg.
   Jag tror drömmarna är en slags uppmaning från det undermedvetna som liksom försöker ruska om dig och använder sig av döden som symbol.
   Detta kan innebär att det är något du måste göra slut på. Ett förhållande, situation ect. Något som drömmarn uppmanar dig att liksom ”vakna” ur. För att väckas av sin egen dröm är väldigt kraftfullt. Lite som att det omedvetna skriver till en i stora bokstäver. Skulle det låta rimligt eller är jag helt ute och cyklar? Ska fundera mer och återkommer kanske med fler funderingar ❤

   • Tack för din tolkning!
    Har jobbat väldigt mycket de senaste månaderna och efter jag läste ditt svar tog jag ledigt från jobbet och nu jag inte haft drömmen på 3 nätter 🙂
    Tror att mitt undermedvetna skrev till mig med stora bokstäver att jag skulle sluta jobba så mycket.

   • Åh blir glad att höra att min tolkning kommer hjälpa och att du sett till att du får ledig tid med nu. ❤

 21. Jag mötte en okänd kvinna i en dröm. Hon tog min hand och sa mitt exakta dödsdatum. Riktigt häftigt.

  • Oj, jag hade nog blivit lite rädd att få veta sådär. ^^; Men du kanske ska bli riktigt, riktigt gammal och då är det ju en trygghet att veta 🙂

 22. jag har drömt flera gånger att min bästa vän dör på olika sätt, är det något ovanligt att man drömmer om att samma person dör flera gånger?

  • Nej jag har varit med om att teman och händelser upprepats i flera drömmar. Förmodligen är det mer att ditt undermedvetna verkligen vill få fram en viss information. Inte att din vän är i fara på något sätt utan det handlar om något som din vän symboliserar. Någon sida i dig som din vän står för som håller på att förändras.

 23. Hej, det var en natt jag grät väldigt mycket och tänkte samtidigt på min pappa som tyvärr har gått bort, samma natt så drömde jag om honom? Jag drömde om att vi gick lite överallt, jag fick de jag ville ha i verkligheten fast i drömmen? Vi var på olika platser med fortfarande på samma plats hela tiden.. Sen vaknar jag upp och gråter.
  Vad kan detta betyda?
  Tacksam för svar
  Mvh Sara

  • Hej!
   Enligt min personliga tro så kan de vi förlorat besöka oss genom drömmar. Om det var jag hade jag sett drömmen som ett besök.
   Om man vill vara mer symboliskt tänkande så kan man dock istället se din pappa som en symbol för något i dig… men jag skulle se det som ett meddelande från andra sidan. ❤

 24. Jag drömmer ofta att jag är död. Eller vaknar upp ur sömnen och tror att jag är död och bara är ett spöke. Vad kan detta stå för. Har pågått under flera år. Har varit mindre drömmar det senaste året, jag separerade för ca 1 år sen. Men nu börjar de komma tillbaka igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: