Mystiska nyheter: urtida fynd och nya mysterier

Dags för lite mystiska nyheter igen! Idag ska vi ta en titt på lite urtida fynd, nya mysterium och sagors ursprung. 🙂

Stonehenge var ursprungligne byggd i Wales?

Stonehenge är en av de mest mytomspunna platserna. (Jag har bloggat mer detaljerat om Stonehenge HÄR). Forskare har vid utgrävningar i Presel Hills i sydvästra Wales hittat hål som tycks vara formade som stenarna i Stonehenge. Hålen är från 3400 år f.Kr. Därför tror man att stenarna i Stonehenge ursprungligen höggs ut i Wales och tillhörde något monument där för att sedan flyttas till sin nuvarande plats i Wiltshire i sydvästa England.
Detta är rätt spännande och skulle ge en ny twist på Stonehenges mystisk. Teorin känns dock lite lös för mig… Hålen må se ut som stenarna men hur kan man veta säkert? Många på nätet är också skeptiska och en har kommenterat nyheten som följande: ”This story is brought to you by the Welsh PR Council” Hahah XD

Våra klassiska sagor kan vara äldre än vi hittills anat…

Den sagoaktiga bilden ovan är made by yours truely. 🙂
Okej, låt oss gå vidare till nyheten: Forskare från Durham University i England och från New University i Portugal har kommit fram till att sagor som ”Skönheten och Odjuret” och ”Rödluvan” kan vara tusentals år gamla. 😮 Wow!
Den äldsta sagen de har lyckats hitta är kallad ”The Smith and the Devil”. Man kan spåra denna saga 6000 år tillbaka. I sagan sluter en smed en pakt med djävulen eller (i tidigare versioner) en ond ande. Men smeden hittar hela tiden på nya sätt att lura sin övernaturliga ”vän”. Lite som sagan jag bloggade om HÄR.
Jag tycker det är väldigt intressant att vissa sagokoncept har gått igen genom alla tider. Det visar hur lik sig människan ändå alltid har varit och att vi verkligen är en produkt av vårt förflutna.

Tutankhamun har fortfarande många hemligheter.

Vår gamla vän Tutankhamun (som jag bloggat om utförligt HÄR) har fortfarande förmågan att skapa rubriker.
Förra året hittade den brittiska arkeologen Nicholas Reeves tecken på två dolda rum i Tutankhamuns gravkammare i Valley of the Kings i Egypten. Man har scannat av platsen och rummen finns verkligen (yay!) och tycks innehåller både metalliska objekt och organsikt material.
Teorierna om vad som döljer sig i dessa rum är helt vilda på nätet. Man hoppas på fantastiska skatter eller kanske på den länge sökta drotting Nefertitis grav.
Vissa personer är så upphetsade att de skriver så här:

”I can’t take the suspense! They should go in with a grenade.”
Något jag verkligen INTE håller med om! Hallå! Visa åtminstone lite respekt! Det är lagom illa att vi över huvudet taget genomsöker graven egentligen…. Men det är en annan diskussion…

En annan skriver: ”The Greys have an alien on it which prevents its present use.”
Om detta är sant (att graven är kontrollerad av grå aliens) så kan vi nog glömma att få se några skatter den kommande tiden. Typiskt 😛 😉

En annan person blir väldigt konspiratorisk. Jag erkänner, jag har ingen aning om vad personen menar med OAC eller “the fringe” och allt är förmodligen bara skrivet av ett nät-troll men kommentaren fick mig att bli helt: LOL XD
: “The OAC sees all and knows all. It employees specially adapted sound waves to control the masses, and most people don’t bother to wear their tinfoil hats (only members of the fringe do, which is why they’re unaffected). But the OAC is supposed to be a carefully guarded state secret. Its existence is never to be publicly disclosed. You have erred, sir. The pyramid-colored helicopters are coming for you.”
Vad ska man tro alltså? 😉

En annan person föreslår en alternativ teknik för att ta sig in i de hemliga rummen: “
Can’t they just go through the stargate buried in Antarctica?”
Detta gör Stargate-nörden inom Magic glad.

😀

Spännande nyheter hur som helst och jag lovar att hålla er uppdaterade!

Tror ni att Stonehenge-stenarna ursprungligen kommer från Wales?

Gillar ni sagor?

Vad tror ni finns i de hemliga rummen i Tutankhamuns grav?

Om ni inte kan få nog av urtida fynd så kan ni gå in på min andra blogg där jag skriver om det första skönliterära verket: Gilgamesh Eposet. Klicka HÄR.

4 svar

  1. Kanske det är tomma i dom hemliga rummen som har funnits där tidigare nåt!

  2. Vad fin bilden du själv gjort är. Du är i sanning en artistisk begåvning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: