Mystiska nyheter: Spökfoton, ufo och jordens hemlighet

Dags för en ny episod av ”Mystiska nyheter” i vilken reporter Magic berättar om de senaste mystiska eller konstiga sakerna som hänt. Yay!
I dag ska vi undersöka en mängd spökfoton, ta en titt på ett fjärilsliknande ufo och även ta reda på vad vår moder jord ägnar sig åt när hon tror att ingen ser 😉 Häng med!

Spökbilder:

Bilden ovan togs vid Newark Castle i Skottland av den paranormala entusiasten Lenny Low.
Visst är slottet coolt och så men bilden har väckt uppmärksamhet av en helt annan anledning. Man kan se en spöklik figur i högra hörnet! Ååååhhh intressant! Spöket ser ut som att hen står på knä och håller sig över magen med ena armen. Det ser också ut som att spöket har en röd kjol men det röda kanske är något i gräset? Om det är en röd kjol betyder det att vita lakan är ute nu och att spökmodet håller på att förändras totalt? Hmm, verkligen en bild som väcker frågor 😉

Vår nästa bild är tagen av lastbilschauffören Stephen Smyth tillsammans med kollegan George Furst när de körde genom en tunnel i Cork i Irland.
Båda blev förvånande då de såg figuren på bilden eftersom det inte funnits någon där i verkligheten (Om det gjort det hade de definitivt märkt det då de kört på personen).
Hmm, ja jag tycker bilden är ganska häftig. Det ser verkligen ut som en person. Dock så kan detta spöke även vara en ljusreflektion i bilrutan. Risken är stor… men nu ska vi inte vara tråkiga! Klart det är ett spöke! 😀

Jag har sparat det bästa spökfotot till sist. Bilden ovan togs vid ett metallskrotsföretag i Brimingham i England. I rutan längst ner åt höger kan man se ett döskalleliknande ansikte. Hu, någon mer än jag som får rysningar?
Detta foto är inte det första mystiska som händer på företaget. Väldigt många har rapporterat konstiga incidenter. En besökare såg något spöklikt komma ut ur en vägg och flera anställda har rapporterat kalla punkter, konstiga ljud och föremål som flyttats av sig själva.
*Magic nynnar gostbusterslåten*

Oki låt oss gå vidare från spöken till aliens!

Fjärilsliknande ufo:

Ovan kan ni se en närbild och en video av ett mystiskt objekt som flög över Ohio i USA. Filmen togs av en man och hans son när de var på väg hem från en restaurang en kväll. Farkosten var helt tyst när den rörde sig över himlen.
För en gångs skull så har vi en ufovideo + foton som faktiskt är väldigt tydliga. Inget sudd långt bort i fjärran som lika gärna kan vara damm på en kameralins. Utan en väldigt tydlig farkost som definitivt inte är ett flygplan eller en väderballong (Roswellkonspirationshumor! Gud vilken nörd man är!).
Hur reagerar folk på dessa bra bilder då? Jo, med att säga att de är dataanimerade! Haha, suck. Har man suddiga ufobilder så är det linsdamm och har man bra är det dataanimationer. Det går verkligen inte att vinna LOL 😉
Hur som helst, jag gillar denna video. Tycker den är spännande och fascinerande! Själva farkosten är väldigt vacker och speciell. Den ser lite ut som en stor fjäril vilket verkligen är utomjordiskt jämfört med våra flygfarkoster.
*Gör ufo-dansen av excitment*

Oki, dags att komma ner på jorden igen och gå vidare till nästa nyhet!

Jordens hemlighet:

Så vad gör då vår moder jord när hon tror att vi inte ser? Andas tydligen!
Videon ovan spelades in av Brian Nuttall vid Apple River i Nova Scotia i USA.
Filmen har fascinerat många nätet över och kallats allt från läskig till gullig.
Brian Nuttall insisterar dock på att det inte är något övernaturligt i görningen (tyvärr) han tror att jordens andningslika rörelser beror på att vindar i träden har fått deras rötter att lossna vilket i sin tur får marken att röra sig.
Jag vet inte vad vetenskapen bakom detta fenomen är men videon är verkligen fascinerande! Det är något gulligt också med att tänka sig jorden andas även om det naturligtvis inte är riktiga andetag.

Vad tror ni om dessa nyheter?

Är det riktiga spöken på fotografierna?

Är det ett ufo, ett linsdamm eller en dataanimation?

Andas vår kära jord? 🙂

11 svar

 1. Jag tror på allt och alla! Kanske blåser det vind i träden så att det rör sig!

 2. Det här ser ut som att jorden andas: http://voices.nationalgeographic.com/files/2013/08/BreathingEarth1-3.gif 🙂

 3. Spökbilderna var väldigt coola! Brevid min skola finns ett igenbommat ödehus med tända lampor på övervåningen. En gång såg jag en tydlig men skugglik kontur av en man på övervåningen, fast det är omöjligt att ta sig in. Spöken verkar gilla att synas i fönster!
  Ufo-bilderna var också spännande. Det är inte omöjligt att det var utomjordingar, dataanimationer verkar så tråkigt.
  Intressant med jorden som andades! Det var kanske något med jordskorpan under, men det är en spännande idé att jorden andas.

  • Hej Ingrid!
   Eller hur! Spöken är riktiga linslusar alltså 😉 Särskilt när ett fönster är inblandat. 😉
   Åh, vilken häftig spökupplevelse du hade! Så coolt. Den går ju liksom inte att förklara då det inte gick att ta sig in.
   Ja, nej, usch dataanimering vill vi INTE tro på, oh nej! 🙂
   Ja, så gulligt på något sätt med en andandes jord. Men det är nog ett naturligt fenomen och inte övernaturligt i detta fall ^^

 4. Coolt att jorden andas! Ja, jag tror i alla fall det. Fast snart är det väl så mycket föroreningar att den kvävs… 😦

 5. Hej Magic! På första bilden tycker jag det ser ut som ett spöke som kanske plockar något, typ med en röd hink. Dock låter det väldigt overkligt med ett spöke som flyger runt med en hink och plockar saker, eller vad tycker du? Mvh Louise 😄

  • Hej Louise!
   Det har du rätt i. Jag tänkte inte på en hink men kan verkligen se det 🙂
   Hmm, jag tycker inte det låter overkligt. Spöket kanske var städare i ett tidigare liv eller trädgårdsmästare och samlade växter i en hink? 😉

 6. Hehe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: