Black Aggie: den hemsökta statyn

Halloween är nu om 2 dagar! På själva Halloween kommer det en överraskning, men den är inte särskilt läskig så därför blir det ett riktigt läskigt inlägg idag istället. 🙂 Vi ska ta en titt på en hemsökt staty kallad Black Aggie som sägs kunna röra sig och även döda folk! 😮

Black Aggie (ovan och under) kom till Druid Ridge Cementary i Pikesville Maryland 1926. Nästan omedelbart började märkliga historier och rykten spridas bland människorna i Pikesville. Det sades att statyns ögon lyste röda vid midnatt och den som mötte statyns blick blev omedelbart blind. Inget växte i statyns skugga och gravida kvinnor sades få missfall om de gick genom skuggan.
Vissa hade teorin om att anden av en illa behandlad kvinna bodde i statyn och att alla osaliga andar på kyrkogården samlades runt statyn om nätterna.
Om man satt i statyns knä om natten så vaknade den till liv och mördade en.
Black Aggie blev något av en Bloody Mary wannabe så småningom. Det sades att om man säger Black Aggies namn tre gånger vid midnatt framför en spegel så skulle statyn komma och dra ner en i helvetet.

Ha! Inte är jag rädd för sånt!
*Magic ställer sig framför en spegel*
Black Aggie, Black Aggie…. Bl… Bla… och så tillsist… bl… Eh. Hahaha! Nä nu har jag inte tid för detta längre! 😀 Jag är inte rädd! Absolut inte! Men jag känner att jag måste fortsätta med inlägget nu. Okej? Haha… eh.

Folk är i allmänhet inte lika rädda som jag. Nej, vad säger jag? Menar att folk har för mycket fritid och hittar på dumheter. Det blev populärt att smyga in till statyn om nätterna och använda den som en del av initiationscermonier för olika klubbar och brödraskap.
Enligt en legend så var några ordensmedlemmar vid statyn en natt för att initiera en ny medlem. Den nye skulle som ett prov för sitt mod (sin dumhet?) sitta vid statyns fötter under flera timmar under natten.
Plötsligt såg ordensmedlemmarna hur statyn rörde sig ovanför nykomlingen och dess ögon glödde i rött! Innan de kunde göra något hade nykomlingen dragits in i statyn. De andra flydde innan statyn kunde nå dem. Nästa dag hittades nykomlingens kropp vid statyns fötter. Han hade dött av skräck.

Sanningshalten i legenden ovan kan diskuteras. Det är snarare än urban legend (påhittad modern sägen). Men något som är sant är i alla fall att det blev en slags hysteri runt statyn. Detta störde friden på kyrkogården. Därför donerades statyn till ett museum. Den låg i ett lagerutrymme i många år (undrar just vad den tyckte om det?) och flyttades till sist till en gård bakom the Dolley Madison House i Lafayette Square i Washington D.C. Kanske trivs anden i statyn här eftersom själva Dolley Madison-huset i sig sägs vara hemsökt. Spökparty? 😉

Vad tror ni om denna historia?

Är statyn hemsökt?

Missa inte att gå in här på Halloween!

6 svar

 1. Man ska vara nog försiktigt med statyn! Jag tror att hon trivs bättre där nu och verkar må bra av det!

  • Hej Pirri!
   Ja, lika bra att ta det lilla lugna och det säkra före det osäkra 😉
   Ja, jag tror hon trivs i sitt nuvarande hem. 🙂 Nya spökvänner! Kan inte bli bättre ^^

 2. Fy farao vilka läskiga ögon! 😳
  Älskar din blogg och kikar in här då och då!

 3. Ögonen är läskiga, undvika och titta när man är där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: