Hur man spår i händer

Dagens inlägg handlar om hur man spår i händer. Eftersom det är en hel vetenskap så kan jag tyvärr inte lära er allt om det men det blir i alla fall en liten överblick. Jag kommer använda min egen hand som exempel så det blir en del info om mig! How exciting! 🙂 Innan jag börjar så måste jag säga att det här med handens linjer är något jag verkligen kan tro på! 😀

Kiromanti är namnet på konsten att läsa av händer. Kiromanti räknas som en av de absolut äldsta spåteknikerna. Man kan till och med hitta referenser till konsten att analysera händer på grottmålningar.
I Kina och i Indien utfördes kiromanti som en seriös spåteknik 3000 år innan Kristus. Därifrån spred det sig vidare via mellanöstern och till grekiska och latinska kulturer.
På den europeiska medeltiden var kiromanti väldigt populärt. Kiromanti utfördes då vanligen av så kallade ”kloka gummor” och zigenare. Men också av Kabbalistiska rabbiner.
Genom tiderna har det funnits hundratals olika tolkningsmetoder. Därför kan information om kiromanti ofta vara motsägelsefull.
Det råder stora meningskiljdaktigheter om vilken hand som är bäst att spå i. En vanlig teori är dock att högerhänta ska man spå i vänsterhand och vänsterhänta ska spå i höger.

Min hand ovan.

Det finns olika teorier om olika handtyper:

Fyrkantig handflata och korta fingrar betyder att man är praktisk och jordnära. Lång handflata men korta fingrar betyder att man är självständig, en god ledare och energisk. Lång handflata och långa fingrar betyder att man är konstnärlig och känslig och fyrkantig handflata med långa fingrar betyder att man är intellektuell och kunskapsintresserad.

Nu ska vi gå igenom handens viktiga linjer. Under ser ni min hand. Jag har fyllt i de viktiga linjerna och markerat dem med sina namn. Jag kan inte berätta allt om varje linje men ska ta upp några grundläggande saker och tolka min egen hand vartefter. 🙂

Huvudlinjen: Ju längre huvudlinjen är desto mer intelligent är man. Är den rak är man praktiskt sinnad. Sluttar den så är man fantasifull och kreativ. Om den slutar i en lång gaffel, alltså klyvs, så är man självuppoffrande. Hmm, låt mig då analysera min huvudlinje! Min är sned och slutar i en gaffel så jag är både fantasifull, kreativ och självuppoffrande. Låter ju bra! Jag sa ju att detta med handens linjer är rena rama sanningen! 😉 Vänta, det var något med längden också… Ju längre huvudlinje desto smartare är man. Min huvudlinje är…. eh, kort!!! Vad är detta för dumheter!?!?!

Hjärtlinjen: (Haha, låter som numret till en dejtningsajt!) Om hjärtlinjen är lång och nära fingrarna så är man svartsjuk av sig. Är den lång och en bit ifrån fingrarna så är man varmhjärtad vilket jag då tydligen är. Yay! Ju rakare den är desto mer reserverad och kylig är man (Phu, tur att min är böjd!)

Livslinjen: Lång livslinjen har inget med livslängd att göra. Den visar snarare på hur mycket man kommer uppleva. Hmm, min är inte kort men den är definitivt inte lång heller… Detta med att spå i händer är då rätt dumt egentligen när jag tänker närmare på saken.. Hmm. Små avbrott på livslinjen tyder på förändrade livsmål. Nepp! Några avbrott har jag inte.

Ödeslinjen: Detta är en linje som ofta saknas. Har man ingen ödeslinje så tyder det på ett stabilt och lugnt liv. Jag har en svag ödeslinje så jag antar att jag kommer få ett stabilt liv med vissa stormiga upplevelser. En rak och obruten linje tyder på ett lyckligt och obekymrat liv. Min är obruten men lite böjd… hmm.

Sollinjen: saknas hos vissa. En suddig sådan linje visar att man satsar på fel drömmar. Hmm, tur att min syns. 😛
Utgår sollinjen från huvudlinjen kommer man få kämpa sig till sin framgång. Kanske bygger man upp ett företag.
Börjar sollinjen nära handleden har man goda chanser att lyckas i livet. Min linje är ganska nära handleden men inte supernära…

Så det var lite om handens linjer. Efter att ha tolkat min egen hand så är jag inte alls nöjd känner jag att det nog bara är trams trots allt. 😉

Nej, men seriöst, slutligen så vill jag säga att det finns hundratals tolkningar. De jag har tagit upp här är bara ett tolkningsätt. Men det finns olika betydelser till linjerna i olika kulturer och olika kiromanti-system. Vissa lägger mer vikt vid handens helhetsform än vid linjerna. Andra anser att ”kullarna” i händerna är det som verkligen betyder något. Så har ni en linje som tyder på något dåligt enligt detta inlägg så ska ni inte få panik! 🙂

Vad tror ni?

Tänker ni testa att spå i händer?

Vill även nämna att jag kommer vara borta hela nästa vecka så om jag är seg på att svara på kommentarer här och på facebook så är det därför och inte för att jag är kidnappad av aliens. Tyvärr….

25 svar

 1. Tack! Mycket intressant!

 2. Kul att läsa! Tydligen så enligt min livslinje så kommer jag uppleva… rätt så mycket. Hehe…

 3. Intressant inlägg 🙂

 4. Yay! Tack! 😀 Det låter ju väldigt bra att vara sån 😀
  Vad är du själv? Vilken hjärnhalva leder dig? 🙂

 5. Bra att jag har gott inflytande på dig. 😉
  Hmm, låter hemskt med den operationen och alien hand syndrom. Men ja, det är verkligen intressant med hjärnhalvoran.
  Jag kan inte svara på din fråga. Tror varken på himlen eller på helvetet. 😛
  Men tack för länkarna. Ska läsa dem senare.

 6. Åh, tack! Det gör mig sååååååååååååååååååååååååååååå glad att höra! Känns ju härligt att min lilla blogg kunnat bidra till ditt liv på det sättet 😀

 7. Var ett tag sedan jag var här senast, det positiva med det är att jag har mycket intressant att läsa nu 😀

  Dessa linjer förvirrar mig lite. Har massa linjer så lite svårt att hitta rätt men Hjärtlinjen och Sollinjen verkar saknas på mig. Även ödeslinjen verkar saknas. Livslinjen och Huvudlinjen är dock båda väldigt långa. Och har en linje som går runt som en cirkel..

  Min Huvudlinje sluttar lite och slutar i en liten, kort gaffel. Så jag är fantasifull och kreativ. Stämmer nog ganska bra. Men hur blir det med min gaffel? Den är kort.

  Har en lång livslinje så jag kommer alltså uppleva mycket? Hmm.. ingår olyckor och en hel del otur i mycket upplevelser? :p
  Har skadat mig på massa sätt, bland annat två hjärnskakningar, brutet finger, skadat foten så jag varit nära att förblöda och en hel del andra grejer.

  • Hej Legenden!
   Har saknat dig! Kul att se dig här igen 🙂
   Oj! Då har du varken något öde eller ett hjärta… Nej, skojar bara 😉
   Men det låter bra att livslinjen och huvudlinjen är långa 🙂
   Hmm, gaffel är nog ett gott tecken i vilket fall även om den är kort 🙂
   Nej, men vad hemskt! Stackars dig! Men otur har inget med livslinjen att göra. Den innebär bara många upplevelser men de kan både vara positiva och negativa. Vi får hoppas du får lite tur nu efter alla olyckor! ❤

   • Tänkte inte heller att livslinjen har med otur att göa, tänkte mer om oturen räknades in i upplevelser 😛 Men det gör det nog då du säger att det kan vara både positiva och negativa.

   • Ja, precis. Det står för både negativt och positivt men att du har en extra lång livslinje betyder inte att du kommer få en massa otur. Det kan lika gärna vara ett liv fyllt av tur. 🙂

 8. hej

 9. Detta var intressant, jag har ingen sollinje, beryder det något särskillt?

  • Hej Anonym!
   Enligt vad jag läst så kan avsaknaden av sollinjen betyda att man prioriterar att lägga ner mycket jobb på sina planer och når framgång i livet genom sin inre kraft.
   Alternativt att man lever ett ganska lugnt och odramatiskt liv.

 10. Det är jätte svårt att läsa av min hand, min huvudlinje och livslinje sitter liksom ihop och är väldigt spruckna båda två, någon ödslelinje och sollinje har jag inte.. Och alla linjer jag har i min hand är liksom spruckna och går ihop med varandra..

  • Ah, förstår. Ja du vet, det där med att spå i händer är bara trams… 😉 Jag vet inte riktigt hur man rent traditionellt ska tolka dina linjer men det låter som att du har ganska unika linjer. Kanske betyder det att du är unik och skapar ditt eget öde 🙂

 11. hej, jag skulle vilja ha hjälp med att läsa min hand… jag har typ 100 linjer på en hand och kan inte hitta någon sollinje 😀

  • Det är vanligt att vissa inte har någon sollinje och efter vad jag vet så betyder det inget särskilt att sakna den.
   Det gör bara att man har en linje mindre att tolka. 🙂

 12. Hej, jag har ingen sol linje vad jag kan se. Vad betyder det? Mvh Mia

 13. Tycker du var töntig du lämnar ut detta för du tror på detta, och även när du ser något dåligt på din hand så tycka det är löjligt acceptera hur din livslinje är istället. Ditt liv är inte prefekt och alla dör inte lycklig du verkar vara den som har många förhoppningar. Hittar du något bra om din framtid blir du glad men om du hittar något dåligt tror du plötsligt de trams. Gillar läsa folks blogg om dem har nån tro i det men inte om dem bullshitar tack för mig å hejdååå.

  • Alltså det jag skrev om att jag trodde / inte trodde beroende på om det var positivt eller negativt var bara ett försök att skoja. Försöker lätta upp dessa inlägg med lite skämt för att göra läsningen roligare. Tydligen misslyckades det haha Sorry! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: