Det hemsökta dockhuvudet

I dagens inlägg ska vi bekanta oss med ännu en hemsökt docka. Denna gång är det en marotte-docka. Alltså ett dockhuvud på en stav. Beredd er på läskigheter! Om ni inte redan har en gast att krama så rekommenderar jag att leta fram en… Nej, vänta! Vad skriver jag? Jag menar en nalle! Gastkramade lär ni bli ändå…

Den hemsökta dockan (bilden ovan) tillhörde ursprungligen den engelska skådespelaren James Fontaine. Han dog i en tragisk scenolycka 1922 när rekvisita på scenen föll över honom. Efter hans död började mystiska saker hända med fokus på en av hans scendocka. Vart den än ställdes så började det brinna oförklarligt. Vissa trodde att det var James ande som orsakade bränderna eftersom hans mest kända rollkaraktär var en gycklare i Edgar Allan Poes historia Hop-Frog. I pjäsen hämnas gycklaren på kungen genom att skapa en eldsvåda.
Numera förvaras dockan i det hus som James brukade bo i. Det har inte utbrutit någon brand där men det har hänt en del andra mystiska saker.
Efter det att några av James familjmedlemmar gått bort blev det plötsligt oförklarligt fuktigt i huset. När fukten försvann kunde man se mystiska kors som dykt upp på väggarna. Ni kan se dem tillsammans med dockan på bilden ovan. Besökare har även hört ljuden av galet skratt och klingande klockor.

Vad tror ni om denna historia?

Är det bara jag som tycker att dockan se urläskig ut? Skulle inte vilja stöta på den i en mörk gränd… ja, inte i en solig gränd heller. ^_^;;;

På tal om läskiga dockor…. Kolla in det senaste inlägget på min andra blogg. Klicka HÄR 🙂

8 svar

 1. Du har sannerligen, Magic, en hart när osviklig förmåga att hitta inte bara läskiga dockor att blogga om utan även än läskigare foton/bilder att illustrera dina bloggberättelser med.

  Hu för den dockan! BTW, tycker du som jag att dockan har ett clownaktigt utseende? Kanske det bidrar till läskigheten?

  Vill därför ta tillfället i akt att tipsa alla dem som följer ditt bloggande om denna bloggartikel: https://missmagicgirl.wordpress.com/2011/10/28/spokande-demoniska-clowner/ . Där finns bilder på otäcka och rysningsframkallande clownansikten, så att det räcker och blir över. 🙂

  Till sist en fundering. Du berättar om eldsvådor, fukt, mystiska kors som dyker upp på väggarna i huset, ljudet av galna skratt och, vilket förvånar mig en hel del, ljudet av klingande klockor. (Kan det månne vara kyrkklockor som avses?)

  Alltnog, kan du, Magic, som ju är lite av en spökeriexpert, se ett samband mellan dessa incidenter?

  Själv får jag skräckfilmen Exorcisten i tankarna, dvs att de här spökerierna eventuellt skulle kunna handla om en kamp mellan goda och onda krafter.

  Kanske borde husets nuvarande ägare bjuda in en exorcist för att rensa huset på onda energier? Fast då är väl risken att den urläskiga dockan blir uppeldad? Vilket ju vore en smula tråkigt, iaf i mina ögon.

  • Hej bbnews!
   Tack! Ja, jag älskar verkligen läskiga dockor. 😛 Vet inte varför men det är fascinerande!
   Ja, lite clown lik är den allt faktiskt 😮
   Ja, man undrar verkligen vad allt beror på. Jag tror inte att det är en ande det gäller eftersom vissa saker (som bränderna) är så brutala.
   Andar brukar inte kunna ha sån makt. Så snarare är det en demon det rör sig om som är kopplad till dockan. 😮 Creepy!
   Hahah det kanske vore bäst för alla om dockan brändes upp. Fast lite synd iofs när den ser så intressant och speciell ut 😛

 2. GAAAAHHH!!!! Läskig docka! Bort! *Scrollar ner så snabbt jag kan* 😮

  • Hej Evile Fairy!
   Jag vet! Var faktiskt lite nervös när jag laddade upp och la upp bilden på bloggen 😮 Jag hoppas dockan inte orsakar en brand här på bloggen eller så 😮

 3. Orelaterat till inlägget men
  HERREGUD jag följde den här bloggen så extremt stadigt för typ tre-fyra år sedan och trodde aldrig att du skulle fortsatt ända tills dess och nu är jag så glad?? Tack så jättemycket wow eftersom jag nu börjar ta upp mitt gamla intresse för det ockulta så börjar jag igen!!! Vad roligt!! Bästa bloggen och bloggerskan!

  • Hej Mikuru!
   Åh, vad roligt! Vad glad jag blir! 😀 Så kul att du gillar bloggen och har hittat tillbaka hit och till intresset för det ockulta. Yay! Stort, stort tack! 😀 😀 😀 😀 😀

 4. Som bbnewsab sa, den ser ut som en clown 😛 Var det första jag tänkte när jag såg den. Creepy Clown.
  Om folk måste ha dockor, varför ha dockor som ser så läskiga ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: