Toalettspöken!

Jag tror det stora budskapet som min blogg förmedlar är att man inte kan vara trygg någonstans! Inte när man leker med dockor, när man sitter och vilar på en stol, när man sover, när man tränar osv. I dagen inlägg ska jag bevisa för er att man inte ens kan vara trygg på toaletten! Låt oss dyka ner i japansk folktro och titta på alla de läskiga väsen som härjar på toa!

Akaname är en varelse som sägs äta smutsen på ostädade toaletter (ewww!!!). Han sägs se relativt mänsklig ut men ha sån där knottrig hud som man får på fingararna efter att ha badat. Han har också en lång tunga som är bra för att komma åt smutsen bakom toaletten med (ewww igen!). För att undvika att Akaname flyttar in på ens toalett så gäller det helt enkelt att hålla det rent och snyggt! För finns det inget smuts att äta så går han hellre någon annan stans.

Aka-manto eller Akai-kami-aoi-kami är en frågvis typ med mordiska intentioner som kan dyka upp från igenstans när man är på toa. Han frågar en om man vill ha rött eller blått papper. Detta kanske låter som en oskyldig fråga men konsekvenserna av ens svar är ödesdigra! Om man svarar blått papper stryper Aka-manto en. Säger man rött blir det en blodig död… Du kan inte heller komma undan genom att säga någon annan färg än blått / rött för då drar Aka-mato ner en i helvetet! Så med andra ord, se upp!

En snällare toa ande är Hanako. Hon är vanligen omtalad i skolor då barn brukar försöka åkalla henne inne på (you guessed it!) toaletten. Om man knackar på toadörren och frågar: ”Är du där, Hanako-san?” så kan det hända att hon svarar. Hon beskrivs vanligen med kort hår och lugg och en röd kjol. Hon är inte alls läskig eller farlig. Hon mördar ingen eller så. Så Hanako behöver man i alla fall inte vara rädd för. 🙂 Om ni nödvändigtvis måste och inte kan låta bli att kalla på ett övernaturligt väsen på toa så är Hanako ett bättre alternativ än Bloody Mary….

Vad tror ni om dessa toa-varelser?

8 svar

  1. Jag bara älskar din blogg❤️❤️ Jag har alltid varit intresserad av magi, mystik, spöken och sånt så det var så himla kul att hitta din blogg. Jag har läst din blogg 1 år nu och jag bara älskar den❤️❤️

  2. Vad tragiskt att hon dog. Fruktansvärt verkligen. 😦

  3. Bra

  4. Hej Legenden!
    Eller hur haha awesome! 😛
    Hahaha ditt möte med Hanako-san förklarar allt. Hon vill inte vara på toa men kallas dit hela tiden lika förbaskat haha XD

  5. Jag har läst om Akaname i boken ”Monster och vidunder, lexikon över världens väsen” och där stod det att han tillhör den japanska monstergruppen yokai. Det finns tydligen en annan fuling som heter Tenojoname, som slickar rent uppe i taket (eeewww!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: