Är Patomskiykratern skapad av utomjordingar?

Äntligen dags för lite ufo / alienteorier här på bloggen igen! Yay! *Magic dukar upp te och kakor på flygande tefat*
Vi ska prata om en spännande plats som är ett mysterium för forskarna: Patomskiykratern.

1949 var geologen Vadim Kolpakov ute på en expedition i Sibirien. Av den lokala befolkningen fick han höra märkliga historier. De pratade om en ondskefull plats i djupet av skogen. En plats som var så farlig att flera personer hade blivit sjuka eller försvunnit helt när de vistats där. Den kallades för ”eldörnens näste”. Vadim blev nyfiken och bestämde sig för att ta reda på mer om platsen. Ni vet, sådär som man brukar bli när man hör om livsfarliga platser…. Det Vadim hittade förbluffade honom helt. Han fann en krater (som ni ser på bilderna) som var lika stor som ett 25-våningshus.

Den döptes till Patomskiykratern efter ett närliggande vattendrag. Vilket jag tycker var patetiskt och ett rejält steg i fel riktning om man jämför med ”eldörnens näste”.
Ända sedan platsen upptäcktes har den fått forskare att lägga pannan i djupa veck och klia sig i huvudet.
Ingen har ännu kunnat förstå hur kratern har skapats.
Vissa har teoriserat om att den varit en vulkan. Men den teorin håller inte riktigt då det inte funnits vulkaner i området på flera miljoner år. Efter tester på kratern vet man att den endast är kring 100-500 år gammal.
En bättre teori är att kratern skapades av en meteorit. Men vissa forskare säger emot detta eftersom kratern inte ser ut som någon annan landningsplats för meteoriter.

Något som gör mysteriet ännu mer mystiskt är att träden omkring kratern växer onormalt fort. De tycks ha påverkats på samma sätt som träden som växer runtom Tjernobyl. En annan mystisk sak är att kratern inte är fast utan förändrar form med tiden. De som studerar kratern säger också att det finns något begravt under den med hög järnmagnetisk nivå.
Dessa mysterier har fött många spännande teorier om att kratern på något sätt har med utomjordingar att göra. Att den bildades av en ufo-krasch och att det är ett rymdskepp som är begravt under den. Ja, vem vet? Om vi kunde komma in under kratern kanske vi skulle hitta ett skepp med varelser från en helt annan planet?

Vad anser ni om denna plats?

Vad är era teorier?

10 svar

 1. Jag tror det är nåt utomjordiskt eftersom dom inte vet va det är och stt där är hög järnmagnetiskt under också. Hmm, hade varit häftigt om det va ett ufo som gömde sig där 😀

 2. Jag tycker att man ska gräva fram det!

 3. jätte coolt
  (:

 4. Utomjordingar! 😀
  Låter som ett bra ställe att åka till och börja gräva! Undrar vad man kan hitta för spännande där under.

  Kanske är ett litet semesterställe för aliens? Bor inte så mycket människor i närheten, låter som ett utmärkt ställe för utomjordingar att koppla av från från sina olika påhitt att visa sig lite här och där på jorden för att skapa uppståndelse bland jordborna 😉

  • Hej Legenden!
   Åh, vi borde så åka dit och gräva. Tänk vad spännande! 😀
   Samtidigt så vill man ju inte störa deras semester 😮

 5. Men varför inte grav upp ”saken” och få ett svar på alla frågor? Det är mystiskt, så varför gräver forskarna bara upp ”saken”?😡😓😶

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: