15: En märklig julhistoria

Bakom dagens lucka sitter Magic med en gammal sliten bok. Ni gissade det! Det är dags för en spöklig sagostund! Varsågoda, slå er ned! 🙂
Denna historia har sina rötter i folktro från Wisconsin men har spritt sig till alla möjliga samanhang. Bottnar den i verklighet eller fantasi? Det är upp till er att avgöra!

1899 återvände Aaron Barker hem från en midnattsjulmässa i kyrkan. Aaron hade haft det trevligt men ju närmare hem han kom desto mer nedstämd kände han sig. Hans hus var för stort. Det var inte mysigt att komma hem till. Inte hade han någon fru att längta hem till heller. Sanningen var att Aaron var väldigt ensam. Just som han gick där och blev mer och mer tungsint tyckte han sig höra steg. Han vände sig om men bakom honom fanns endast natten och mörkret. Han började gå igen. Stanna till. Titta. Stegen fortsatte höras men han kunde inte se någon.

Väl hemma möttes han av en trevlig överaskning. En gammal vän, Charles Drew, satt i Aarons vardagsrum. Aaron blev mycket glad men också förvånad då Charles inte bodde i stan. Charles ville dock inte prata något om varför han dykt upp så plötsligt. Istället pratade de om allt möjligt annat mellan himmel och jord. Aaron dukade upp mat åt dem och de hade det riktigt mysigt. Sen sa de godnatt och Charles drog sig tillbaka till gästrummet. Aaron somnade och såg fram emot en mysig juldag med Charles dagen därpå. Men när Aaron gick upp nästa dag möttes han av ett mysterium. Charles fanns inte i gästrummet och sängen var bäddad som om ingen legat där. När Aaron kom ner i matrummet upptäckte han att den måltid han sett Charles äta upp kvällen innan stod kvar på bordet. När Aaron kom ut i salongen hade en fullt dekorerad julgran uppenbarat sig som från ingenstans. På en av grenarna hängde ett kort från Charles. Han önskade Aaron ett lyckligt år och utryckte sin förhoppnin att Aaron skulle vara gift julen därpå. Aaron visste inte vad han skulle tro.

Nästa dag fick Aaron ett brev där han fick veta att Charles dött en månad tidigare. Insikten rann genom Aaron som en rysning. Han hade träffat sin döda väns ande! Men efter den första chocken slutade Aaron vara rädd. Istället kände han sig glad och hedrad över besöket. Året som följde blev ett magiskt år för Aaron. Han förälskade sig och gifte sig. När han firade julaftonen tillsammans med sin fru året därpå tänkte han på Charles, det magiska besöket och lyckönskningen. Kanske hade Aaron ett spöke att tacka för sitt lyckliga äktenskap?

Vad tycker ni om denna historia?

6 svar

 1. Kanske det hände så år 1899 utan att vi vet om det!

 2. Väldigt intressant och spännande läsning, det kan mycket väl va så att han kom till honom, kolla bara Scrooge som fick påhälsning av julspökena 😀 …jag tycker du ska skriva en bok med sån upplevelse du har i berättelserna. 😀

  • Hej Christian!
   Tack! Kul att du uppskattar inlägget. 🙂 Hahah ja, men detta julspöke var lite trevligare än det Scrooge träffade. 🙂
   Det är mycket möjligt att jag skriver en sådan bok en dag 🙂

 3. Fantastiskt inlägg. Gillar verkligen din Julkalender. Din blogg är fantastik. Har du någon gång tänkt på att flytta din blogg till en egen hemsida?

  Ha en super mysig kväll/natt

  • Hej Johanna!
   Tack så jättemycket! 😀 Blir så glad av din kommentar!
   jo, jag har funderat på det. Kanske blir egen hemsida i framtiden 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: