8: Hemsökta julgranar

Igår tittade vi på hur julgranens historia ser ut. Idag ska vi tala om julgranar från en mer läskig vinkel. Idag är det dags för de hemsökta julgranarna att få sin stund i rampljuset! Bakom dagens lucka hittar vi vilda, snurrande, spökande julgranar! Se upp!

 

Julgranar tycks vara populära bland spöken. På the Black Horse Inn i Warrington, Virginia härjar ett spöke som slänger omkull den stackars julgranen som står i lobbyn. På grund av att trädet förstörts så många gånger har man nu knytit fast det. På Hotell Dorrington i Calaveras County i Californien finns också ett spöke som gillar att knuffa omkull julgranar som ställs i gästernas rum. Hotellägarna tror att det busiga spöket är anden efter den före detta ägaren till hotellet, Rebecca Dorrington Gardner. Men Rebecca är ingen ande man behöver frukta. Hon må vara busig och slå i dörrar och välta granar men om hotellet är i fara kommer hon alltid till undsättning. En av hotellets ägare har berättat att Rebecca väckte honom för att varna om en gasläcka i köket

.

Några mer ordningsamma spöken går att hitta på Hotell Crescent i Eureka Springs i Arkansas. De som sett dessa spöken har beskrivit dem som viktorianskt klädda (åhå! Spöken med modekänsla!). Ägarna till hotellet berättar att dessa spöken gillar att möblera om. Särskilt aktiva är de kring jul. De brukar flytta om stolarna så de står i en ring runtom hotellets julgran. Trevligt med spöken som städar åt en. Undrar just om man skulle kunna be dem ta en sväng hem till mig och ställa allt i ordning? 😉 Ett annat trevligt spöke som gillar att julpynta går att hitta i det hemsökta huset Ludington i Michigan. Om man går upp tidigt på morgonen på julen så kan man se hur osynliga händer lyfter upp en julstjärna och placerar på toppen av granen.

Ja, nu när det är mörkt större delen av dygnet är det lätt hänt att man ryser till av en spöklig känsla… Vem vet egentligen vad man kan hitta där ute i vintermörkret? 😉 Jag skulle dock inte ha något emot att möta gastarna från bilden ovan. Det ser ut som att de vet hur man festar och har allmänt dödskul.

Tror ni på julspöken?

4 svar

  1. Hahaha jag vet inte var idén till ordet kom ifrån. Den bara ploppade fram 🙂
    Men vi borde så försöka få med ordet i svenska akademins ordlista 😉

  2. Tack! Roligt att du gillade det. Jag var väl sådär 15, 16 när jag skrev det 🙂

  3. Jag tittar inte på julkalender på tv. Bara för barn och vissa funktionshindrade! Själv har jag en liten droppe autism och kan ändå åka själv som alla andra med tåget till Södertälje eller Stockholm. Den 19 ska jag köpa julklappar på stan! Jag gillar täta och tjocka granar, inte glesa och tunna granar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: