Clara Bows möte med ett spöke

Ni som följer min andra blogg; The Cabinet of Miss Magic, vet att jag skrev om stumfilmsstjärnan Clara Bow för ett tag sen där.
I dag på ett av mina nätäventyr hittade jag en gammal artikel som handlade om Claras möte med det okända! Var ju bara tvungen att berätta om det för er!

Ovan ser ni söta Clara!

Om ni vill veta mer om vem Clara Bow är så kan ni klicka HÄR.

Nu! Låt oss prata spöken!
1928 spenderade Clara några veckor på en yacht tillsammans med sin sektreterare. En natt när de båda kvinnorna låg och sov i sin gemensamma hytt väcktes de plötsligt av ljudet från ett pistolskott.
Jag hade förmodligen blivit rädd och hållit mig gömd i hytten under täcket… Men Clara och hennes vännina var modiga (dumdristiga?) så de gick tillsammans ut på däck för att kolla läget. Märkligt nog var det helt tyst och lugnt där uppe. De väckte och frågade lite annat folk på båten men ingen hade hört något. Till sist kom de fram till att ljudet måste ha varit en dröm. Men nästa natt väcktes Clara och hennes vän igen av ett skott! Denna gång var de säkra på att det inte var någon dröm eller inbillning.
Men än en gång kunde de inte hitta någon förklaring till ljudet.
De fick senare veta av en i besättningen att en man hade blivit skjuten i samma hytt som Clara och hennes vän sovit i! Mördaren hade efter mordet försvunnit spårlöst.
Claras teori var att han drunknat och att mördaren och hans offers spöken fortsatte att leva ut det hemska skottögonblicket om och om igen om nätterna.

Ja, vad ska man tro? Kuslig och tragisk historia i alla fall.

Vad tror ni?

Nio dagar kvar till Halloween och det superläskiga inlägget! :-O

7 svar

 1. Låter läskigt värre det du berättar här, MMG! Men det är kanske bara en sorts uppvärmning inför din ännu läskigare Halloween-artikel? *hoppas*

  Jag tror så här: Inte bara pistoler kan låta som pistolskott. Knakande bräder kan också göra det – bara för att ta ett exempel.

  Sedan är det lätt hänt att i efterhand, när man sitter med facit i hand, knyta samman två händelser, vilka påstås ha ägt rum på samma plats i båten (fast vid olika tillfällen).

  Låt mig illustrera med ett konkret exempel: En person berättade nyligen för mig att hon drömt om ett fartyg som kapsejsade. Ca en vecka senare inträffade Estoniakatastrofen. Hon kopplar då ihop dessa båda händelser och menar, att det måste ha varit en sanndröm.

  Men så enkelt är det nog inte. Att drömma om ett fartyg som sjunker är mer att betrakta som en allmän och inte alls ovanlig dröm. OM hon däremot hade drömt om att bogvisiret på fartyget slets sönder av vågorna och/eller att det fanns människor som satt på den kantrade båtens översida i väntan på att räddas innan båten sjönk till botten och/eller att det var närmare tusen personer som drunknade, ja DÅ skulle det genast bli intressantare.

  Dvs en dröm om exempelvis en fiskebåt, med fem mans besättning, som förliser så att alla fem ombord drunknar – DET kan näppeligen kallas för en sanndröm om just Estonias kommande förlisning.

  Eller vad tycker du, MMG? Eller ni andra?

  • Hej bbnews!
   Ja, detta är bara uppvärmning. Halloween inlägget är mycket mer creepy! :-O
   Det är såklart sant att vi människor gillar att hitta samband. Det vissa kallar slump kallar andra mirakel.
   Så allt beror ju på ens utgångsvinkel. 🙂
   Håller med dig om dröm exemplet.

 2. Hallaballa! Aaww Clara var ju bara läskigt söt ;). Intressant, verkar som Clara trodde också på övernaturligt! Jaa, alla har olika teorier om vad det kunde vara, som bbnews nämnde bräder låter rimligt. Kunde vara tunga metalliska saker som flyttade på sig, rullade eller vad som helst.

  Platsminnen var det första jag tänker på, upprepande samma scen mellan mördaren och offret som sägs hemsöka i just deras hytt! Det hände mig några gånger när jag höll på att somna, plötsligt hörde jag väldigt högt, otäckt ljud som jag kan bara beskriva; pistolskott. Jag vaknade, tror jag ryckte till då hmm hursomhelst jag steg upp och kollade läget just i mitt eget hem, ingenting hände om man jämförde med de kvinnorna som vaknade samtidigt… Creepy.

  • Hej Persica!
   Eller hur! Hon är så bedårande att jag dör! 🙂
   Ja, det är kul att hon också trodde på det övernaturliga. 🙂
   Ja, platsminne låter som en rimlig förklaring tycker jag.
   Kuslig upplevelse du hade! Hoppas du får sova ostört nu?

 3. Glömde att tillägga, ljudet kunde vara från drömmen, men jag hade ju precis somnat så fort kan man inte drömma på en gång? Hmm… *kliar på huvudet*..

 4. Jag hade nog också gömt mig i min hytt. 😛 Ser mycket fram emot Halloween inlägget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: