Vampyren på Highgate Cementary i London.

När jag var i London så passade vi på att besöka en hemsökt kyrkogård; Highgate Cementary. I dagens inlägg tänkte jag berätta lite om den upplevelsen. Vi ska även ta en titt på alla övernaturliga väsen som härjar på Highgate.

Highgate cementary öpnades 1839. Man led då brist på gravplatser och visste inte vad man skulle göra av alla döingar… Man skapade därför sju gravplatser kallade de Magnificent Seven. Highgate var en av dem. De blev snabbt populära och både välanvända och välbesökta.

Som alla kyrkogårdar med självrespekt så är Highate Cementary naturligtvis hemsökt. Det ska finnas bland andra en flygande nunna (förmodligen på jakt efter munkar 😉 ), en galen gammal kvinna, ett svävande ansikte, en kvinna i vitt, en lång man i hatt och en spökande cyklist Folk har även hört mystiska ljud av klockor och oförklarliga röster.
Även Spring heeled Jack sägs ha härjat runt en hel del på Highgate i sina dagar.

Men det bästa är att Highgate Cementary har en alldeles egen vampyr! Nice! 😀

Pratet om vampyren började på 1960-talet. Legenden säger att en medeltida adelsman hade begravts på kyrkogården och återuppväckts som vampyr av moderna satanister. (Scary!)
Det är två män som vi har att tacka för spridningen av vampyr-ryktena; David Farrant (occultist) och Sean Manchester (excorsist). De ville bägge bevisa existensen av vampyren på highagate. Sean och David blev bittra konkurrenter och jakten på vampyren blev som en personlig strid mellan dem. De ville båda två vara först med att förgöra vampyren.
Seriöst, taskigt! Vad hade vampyren gjort dem? Leave Brittney alone!!! Eh, oj! Menar vampyren! XD

Sean bestämde sig för att hålla en vampyrjakt för allmänheten fredagen den trettonde mars 1970. Det kom så många vampyrjägare till kyrkogården att polisen fick rycka in. Trots kalibaliken lyckades Sean lägga ut vitlök och spreja heligt vatten på några tomma kistor han hittade i en av katakomberna.
David hade mindre tur. När han en tid senare besökte kyrkogården beväpnad med ett krucifix och en träpåle blev han arresterad av polisen. (typiskt! 😛 )
Sean påstår sig ha haft det slutgiltiga mötet med vampyren. Han säger att han några år efter vampyrjakten hittade ett lik i ett ödehus nära Highgate Cementary. Han drev en påle genom dess hjärta och detta kan ha varit slutet för Highgatevampyren….

Men rivaliteten mellan David och Sena fortsatte. De planerade till och med att mötas i en magisk duell på Parliament Hill fredagen den trettonde 1973. Detta blev dock aldrig av. Men kanske kastade Sean någon slags förbannelse över David eftersom han hamnade i fängelse 1974 pågrund av att han ofredat gravar.
Än idag är David och Sean bittra rivaler och tar varje tillfälle i akt att dissa varandra.

När jag var på Highgate följde jag och min kompis med på en guidad tur och strövade även runt själva på egna äventyr. Highgate är så mäktigt och vackert. Som en alldeles egen värld.

Vi var inne i katakomberna. Riktigt spooky därinne… Tyvärr fick man inte fota där så ni får ta mig på mitt ord.

Först trodde jag detta var ett dollartecken! LOL. Men nu vet jag att det står för den kristna treeningheten. Hur är det med symbolkunskpen egentligen, Magic? 😛

Roligt fakta: snobbigt folk förr i tiden ville skryta med hur flott de bott i livet även efter döden. Därför skrevs deras adresser upp på deras gravar.

Min favoritängel på kyrkogården.

Andra episka saker som hände när vi var där:

1. En räv spatserade förbi bara någon meter från oss. Vi blev så paffa att ingen tog nåt foto. Fail!

2. Episkt citat av vår guide om en anonym gravliggare: ”We dont know anything about this lady. She could have been a jolly good fellow or a miserable old cow… no one knows.” XD

3. Det fanns en skylt som bad besökarna att ta hänsyn till känsliga personer och inte ha uppseendeväckande kläder. Haha får en känsla av att det är på förekommande anledning. 😛 Säkert skett lite gothiska picnicar där också. 😉

4. Ni kanske har lagt märke till den fläckiga katten på flera av fotona i detta inlägg. Den lilla sötingen stalkade mig och min kompis hela tiden vi var där =^.^=

Vad tycker ni om Highgate Cementary?

Tror ni att den är hemsökt?

8 svar

 1. Det kanske den är… (menar hemsökt!)

 2. Åh vad intressant!
  Jag har alltid tyckt att vampyrerna har en rätt creepy besatthet för unga offer. Men här har vi kanske svaret!
  De är helt enkelt finsmakare vad det gäller blod eftersom de vill ha så nyttigt blod som möjligt.

 3. Ja, verkligen!
  Jag syftar på den där vloggaren som gjorde en upprörd video där han skrek leave Brittney alone när det var riktigt mycket omskrivningar om Brittney Spears. 😛

  Ja, haha katten var verkligen en riktig stalker. 🙂

 4. I det gamla Egypten fanns det en kattgudinna, Bastet, hennes djur var just katter. Hon beskyddade katter (vilka mycket väl kunde vara hennes budbärare), kvinnor och barn och människor som behandlade katter väl.
  Kanske var katten där som eran själsliga livvakt 🙂

  En annan grej… det kan inte bara vara jag som har lagt märket till att katten har en markering på hakan, alldeles vid munnen, som ser ut som en huggtand. På tal om vampyrer alltså.

 5. Min katt är likadan som katten på bilderna och har halv mustcash och sånt skägg som katten verkade ha han är så gullig
  =^.^= =*-*=

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: