Magic på steampunkkonvent.

Nu blir det ett snabbt lite personligt inlägg. 🙂 Jag och en kompis var nämligen på steampunkkonvent i Alingsås förra helgen. Jag vill dela med mig av lite minnen och bilder.

För er som inte vet så är steampunk en speciell estetik som mixar det viktorianska 1800-talet med science fiction- element. Steampunk började som en litterär genre och har utvecklats till en hel subkultur med mode, musik, filmer, konst osv. Ni borde förmodligen googla på det eftersom steampunk är lika med underbarhet!

Jag steampunkifierad.

Två steampunknallar jag och min kompis gjorde inför konventet.

Bild från hotellet. Det var officiellt läskigt när vi kom. Min kompis sa att det såg ut som i filmen the shining och han har rätt. Dessutom låg våra rum i en extrabyggnad och när vi gick in där kändes det helt övergivet. Jag svär att jag kunde höra byggnaden andas. 😛 Dock så vande vi oss och när vi åkte hem hade hotellet (hjärntvättat?) oss att gilla det. ^^

Konventet började först på kvällen dagen efter att vi kommit så vi strövade omkring i Alingsås. Det var underbart höstväder och jag fotade massor. Hösten är min favoritårstid. Om hösten var en människa skulle jag fria. ^^ Som vanligt blev det häng på kyrkogården. Typiskt mig… ^^;

De hade en helt underbar steampunk marknad. Jag dog på hur underbara alla saker var.

Kvällen avslutades med burleksshow och varitéföreställning. Det var riktigt bra.
Sen gick vi tillbaka till hotellet på natten förbi kyrkogården. Det var inte så läskigt som det borde ha varit 😛

Nästa dag var det steampunkparad. Vi fick en hel del beundrande blickar och en del förundrade också. ^^

Efter paraden var det steampunkutställning. Den var väldigt rolig att se.

Episka steampunk goggles är episk.

Ja, det var lite om min resa. 🙂 Den var världens bästa! Hade det urmysigt!

Gillar ni steampunk?

Är det någon som också var på konventet?

21 svar

 1. Aldrig hört talas om det innan men det såg intressant ut 🙂

 2. Wow! Det låter faktiskt riktigt roligt och något i min stil!!! Måste kolla upp det mer ingående, hur kan jag ha missat det här???

 3. Höhö jag bor i Alingsås 😛
  Fick reda på vad steampunk var när jag råkade vara i rummet på biblioteket där han som startade det skulle planera med några när det skulle vara xD Verkar intressant.
  Lite synd att jag inte var på det konventet, men jag var på Alingsås Ju-Jutsuläger då istället xD

 4. Vad kul att du är tillbaka! Jag älskar verkligen din blogg!
  Jo, jag har en liten fråga till dig:
  Jag har börjat få konstiga rysningar i skolan. Jag får dem mest i ett klassrum. Jag får rysningar fast det är helt normal temperatur i klassrummet och jag kan tydligt känna att någon sitter i bänken bakom mig och spänner blicken i mig, men det sitter ingen där. Bänken bakom mig är tom.
  Ibland när jag går i korridorerna får jag samma rysning och känner att någon/något tittar på mig. Det här händer ofta om jag är ensam men det kan också hända då jag har folk runt mig men jag känner ändå att det inte kommer från dem. Jag kan även känna en aura från det här. Auran är orange och ganska tunn med isblå-aktiga kanter
  Jag har även börjat se siluetter då jag öppnar dörrar. Det här händer bara ibland och siluetten skymtar bara fram någon bråkdels sekund för att sedan vara helt borta. Jag har aldrig riktigt fått en klar bild på hur siluetten ser ut men den verkar vara ungefär lika lång som mig.
  Jag vet inte om den bara menar väl eller inte.
  Vad tror du att det kan vara frågan om?
  Tror du att någon kan ha förbannat mig?
  Hur blir man av med en förbannelse?
  Skulle bli väldigt tacksam för svar! 🙂

  • Tack så mycket! 😀

   Jag tror verkligen inte att du behöver oroa dig för en förbannelse. Dessutom så tror de flesta (däribland jag själva) att förbannelser inte är möjliga. Om man försöker kasta en förbannelse så slår det bara tillbaka på en själv. Därför kan ingen kasta en förbannelse över dig.
   Det låter som att du är en person med vissa mediala gåvor. Det du upplever verkar inte hotfullt så jag tror du kan vara lugnt. 🙂
   Försök att bara ignorera det. Det är lätt att man börjar inbilla sig allt mer saker när man väl börjar tänka på sånt. Så var bara lugnt.
   Det verkar ju verkligen inte som några hotfulla andar.

 5. Det är mycket jag gillar med 1800 talet. Steampunk älskar jag! Tycker bara att det är svårt att hitta steampunk delar om man vill bygga nåt, typ stora kugghjul!
  Skulle vara kul att se fler bilder på dig!
  Hälsningar YvonneJ

 6. Coolt, jag har hört talas om steampunk förut… Det är rätt coolt… X)

 7. Har sett sånt där förut och tyckt att det varit hur snyggt som helst, men jag visste inte vad det hette.
  Nu vet jag äntligen 🙂

 8. Bor i Alingsås, men hade ingen aaaning… Råkade se paraden, gillade det jag såg, men visste inte vad det handlade om. Missade ALLT ! Marknaden skulle jag verkligen velat besöka ! Älskar sådana prylar.
  Jag har på äldre dar förstått att jag i själen är en ”goth”… Hoppas nästa konvent inte ligger alltför långt borta, i tid och plats.

  • Hej Kalebas!

   (Sorry för sent svar, din kommentar hade av nån anledning råkat hamn bland spam… )

   Synd att du missade allt. Men i vår blir det en steampunkfestival i gävle. 🙂 Kanske nåt att kolla upp?
   Jag är också goth i själen. 🙂

 9. Bor i Alingsås och besökte också konventet 🙂 vill också säga att jag älskar din blogg för det är som ett samlingsställe för allt supernaturligt 😀

 10. Jag tycker nog att Stempunkt är en okej subgenre. Jag gillar i alla fall filmen ”Howl’smoving castle” som anses vara stempunkt, så :-). Vilka söta naller!

 11. Nejmen, så roligt. Jag var där jag med. =)

 12. Wow! Jag tycker att steampunk verkar hur coolt som helst! Jag måste börja kolla mer efter sådant! Vill bara passa på att säga att jag är ett stort fan av dig magic, och att jag vill bli som du när jag blir äldre! Än så länge är jag bara 12…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: