Konspirationsteorier om Google.

Det var länge sedan jag tog upp någon konspirations teori. I dag tänkte jag ta upp en av de roligare: att googles sanna agenda är att ta över världen! OMG! °_°
Kan detta verkligen stämma? Jag som använder google varje dag! Ahhhh!!!!!!! *flippar ur*

I dagens inlägg ska vi undersöka denna oroväckande teori närmare.

Google skapades 1996 av Sergey Brin och Larry Page. De fick idén till sin sökmotor när de gick på Stanforduniversitetet i Kalifornia i USA.
I dag räknas google som det snabbast växande företaget i världshistorien. Det räknas även som ett av mediavärldens mäktigaste. Det är etablerat i över 30 länder och har över 20000 anställda. Vilket är lika många människor som sökningar utförda med google varje sekund! OMG!

Googles skapare ovan.

Exakt hur googles övertagande av världen kommer se ut varierar mellan olika teorier.

Enligt en av dem så är googles plan att skapa en självmedveten databas som innehåller all nätets samlade kunskap. Med all den kunskapen kommer googles superdator vara den mest kraftfulla artificiella intelligensen på planeten (Den första äkta också men det hör inte hit…). Denna superdator skulle sedan kunna styra världen medan vi människor bara snällt gjorde som den bestämde och google skulle vara datorns skapare och närmaste krets. Yepp!

En annan teori säger att google är ute efter ett slags storebrorssamhälle. Detta skulle innebära att vi i framtiden kommer vara totalt bevakade och kontrollerade av Google.
De kommer använda all information de har om oss så som emailaddresser, webbsökningar, shoppinghistorik osv och osv till att kategorisera mänsklighetens önskningar och behov. Denna information kommer användas för att manipulera och utpressa oss. Den kan även säljas till andra företag som vill ha den av olika skumma anledningar.

Rent teorietiskt skulle detta vara möjligt. Det går inte att förneka att google har en del personlig information om oss. Google lovar dock dyrt och heligt att information kring våra webbvanor bara ses av datorer.

Eftersom jag inte har någon aning om vad jag ska tro om denna konspiration bestämde jag mig helt enkelt för att göra det jag alltid gör när jag har en fråga jag vill få ett svar på. Jag frågade google i egen hög person.
På skärmdumpen under kan ni se vad google vill:

Hmm, intressant, intressant…. De vill alltså kontrollera mitt hem och ta över världen. Hmm, tänker definitivt inte ge dem mitt telefonnummer efter att ha fått veta det. För övrigt tycker jag att det är lite oprofessionellt att de stöter på mig över nätet…. 😛

Det låter ju onekligen som att det ligger något i denna konspiration… 😉

Vad tror ni om dessa teorier om… ?
*Magic avbryts i sitt skrivande av två google-anställda som bär bort henne för att ha ett allvarligt snack med henne*

Update: Detta inlägg bör självklart inte alls tas på allvar! Google är världens bästa företag! Tralalalala… ^^

29 svar

 1. Nice inlägg som vanligt ^^
  What, förde de bort dig också? De påstod att jag visste för mycket, men jag vet ju typ ingenting 😉
  Nåja, Google är som en vän till mig 😀
  Ja eller hur, ingen vill väl stöta på någon över nätet 😛

  • Hej Tobias!
   Tackar! 🙂
   Nej då. De förde inte bort mig inte… *nervöst skratt*
   Vi tog en promenad helt enkelt. Just det! En trevlig promenad var det ja… 😮
   Google är min vän också!
   Ha, ha 😀

 2. Och just därför litar jag inte på regeringen, nätet, arla eller ica…
  De försöker kontrollera oss!!! Men det ska inte kunna kontrollera mig! Nä! Jag sticker till skogs utan el, internet, regeringar eller ica!
  Vem är med mig?! Kom igen! Kom med mig, vi ska äta fisk och meditera under fullmånens sken och komma på ett sätt att använda mer än 10% av våra hjärnor så att vi kan ta över världen!

  • Hej Henry The Demon!
   Ja! Exakt! Precis!
   Nämen vänta! Vad är det jag säger? *Googelanställd ger Magic en mördande blick*
   Ehm, du har helt fel! Google är de gulligaste, snällaste företag som finns! 😛

   • Google… Gulliga? GULLIGA?!
    *Lila flammor börjar slå om Henkes fötter, och rummet blir plötsligt mört*
    (Detta följande ska läsas i en demonisk röst)
    You havent seen what they have done to the most cartoons these days, have you?! They have been destroyed to nothing more than perverted porn!!! I have seen the dark caverns of the internet and guess whos the one who have lead me there? Google!
    Google is the REAL sorce of all evil!
    That, and Facebook!
    *Henke knäpper med sina klor och försvinner i ett svart-lila moln*

 3. Oh no! Somebody needs help! *hoppar ut genom fönstret och flyger med ljusets hastighet för att rädda dig…* TO BE CONTINUED…

  Läskigt.

  • Hej AnFallenAngel!
   Ja, hjälp mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   *Googelanställd nickar varnande åt Magic*
   Ehm ingen fara! Du behöver inte rädda mig AnFallenAngel! Allt är bra! *Host* inte *Host* 😮

 4. Det skulle verkligen inte göra mig chockad om det är verkligen är så
  Samhället har då redan börjat te.x Facebook är det inte perfekt? man ser ju i varje detalj vad dem andra gör.

  • Hej Johanna!
   Ja, Facebook kanske jag borde ge mig på nästa gång… I fall jag vågar provocera fler av de företag som hemligt tar över världen… 😛

 5. Tja… jag vet faktiskt inte vad jag ska tro… :/ Har nyligen laddat ner en grej som blockerar företag som vill spåra en på nätet och denna har jag haft i ca 3 veckor och numret på de olika företag som försökt spåra mig är redan uppe i 9436 st och google är ca 6000 av dessa… så de vill spåra vad man gör på nätet. Sedan sparar de ALL historik om vad man söker på nu (dock om du är medlem så kan du välja att de inte får göra detta… men vem säger att de lyssnar?). Men att deras mål är totalt världsherrar välde tror jag inte på… men de gillar nog ACTA, SOPA och PIPA och liknande kampanjer :/ Grymt inlägg btw! ;D

 6. Gode gud… Jag ber tusen gånger om ursäkt, men jag måste bara säga: skaparna av Google är söta! >.<
  Hm. Jag skulle kunna köpa denna teori faktiskt!
  Du, har du hört om "The Church Of Google"? Religionen skapad runt google? Här är längten: http://www.thechurchofgoogle.org/ 🙂

  • Hej Maaretta!
   Inget att be om ursäkt för! 😉 Du har en poäng där… ^^
   Vad intressant med ”The Church Of Google”. Inte hört om det förut. Helt galet! 😛

 7. Alltså: Detta vi just har kunnat läsa kan innebära slutet för Miss Magic Girls trevliga och informationsrika blogg. Google är inte att leka med.

  Notera vad MMG själv skriver allra sist i sitt nya blogginlägg: *Magic avbryts i sitt skrivande av två google-anställda som bär bort henne för att ha ett allvarligt snack med henne*

  Notera att hon BLIR BUREN bort från sitt skrivbord. Kan det tolkas på annat vis än att hon har blivit neddrogad, ja till och med bakbunden och försedd med fotboja, kanske för att hon försökte göra motstånd och motsatte sig det här bortförandet?

  Inte nog med det. Efter bortförandet har MMG tydligen tillåtits att göra en kort uppdatering. Hon skriver i den så här: Update: Detta inlägg bör självklart inte alls tas på allvar! Google är världens bästa företag! Tralalalala… ^^

  Ha! Det inser ju var och en att MMG måste ha tvingats till att skriva de meningarna. Lägg märke till det allra sista. Att MMG trallar för fulla muggar. Mycket skumt. Ja rent av skummare än en skumjultomte. Den här sortens trallande kan vara ett försök hos MMG att sända ut ett kodat meddelande till oss som följer hennes bloggande. Frågan är hur det ska tolkas. Vad kan hon vilja få sagt? Den som det visste… Men där går jag bet.

  Dock ser jag ytterst allvarligt på på det här trallandet. Det kan nog vara ett rop på hjälp.

  En varning vare härmed utfärdad till alla som läser och följer hennes blogg. Vi måste försöka rädda MMG tillbaka till bloggen. Men hur? Där går jag tyvärr bet en gång till.

  Men jag har en plan. Precis som Sickan i Jönssonligan. Först måste vi försöka identifiera vilka de där två Googhle-anställda som förde bort MMG kan vara? Jag misstänker att de nog var mörkklädda. Precis som Men In Black (MIB) brukar vara.

  Måtte dessa män i svart inte redan ha hunnit tortera och i värsta fall även lobotomera MMG. Det handlar inte bara om hennes bloggs överlevnad utan även hennes egen fortlevnad. En lobotomerad MMG skulle närmast bli som en viljelös zombie, oförmögen att skriva nya spännande bloggar för publicering varje fredag.

  Å, vad jag önskar att MMG ska lyckas rymma från de där Men in black som antagligen ligger bakom kidnappningen av henne.

  Men jag vet också att MMG är en smart tjej, så vi ska inte ge upp hoppet om att hon ska kunna lyckas rymma från sina fångvaktare.

  Om hon lyckas återvända hem, hoppas jag att hon snarast går online och loggar in på sin blogg igen och berättar vad hon fått vara med om.

  Vem vet? Kanske tvingade dessa män i svart henne att rent av ta på sig mordet av inte bara statsminister Olof Palme utan även mordet på president John F. Kennedy, två klassiska konspirationsteorifall?

  Visserligen var MMG inte född då när dessa illdåd begicks och har därför utmärkta och starka alibin för båda dessa mord. Men när man har med männen i svart att göra kan man ändå aldrig vara helt säker. Dessa Men in black kan nämligen ha kopplingar till aliens, och då är det fullt möjligt att det faktum att MMG inte var född då de här morden begicks snarare ses som en försvårande än friande omständighet.

  Jag håller tummarna för att MMG ska lyckas rymma tillbaka hem, så att hon kan berätta om varför hon bortfördes. Och hur?

  Kanske hon rent av fördes ombord på en ufo-farkost på klassiskt alien abduction-vis för att undersökas och förhöras vidare om vilka hemligheter om Google hon kommit över?

  • Hej bbnews!

   (Google: Denna text har efteråt censurerats på grund av felskrivningar. Läs INTE det överstrukna! Endast orden som är i fet stil)

   Du har helt rätt i allt! Google gav sig på mig så fort jag skrivit klart!
   De utpressar mig att inte skriva fler inlägg om dem… Något underligt är absolut på gång…. Inte bra.
   Google tittar på mig hela tiden och ger mig onda blickar. Jag vet inte om de kommer låta mig skicka detta. De är inte mina vänner!

 8. Hahaha! Bästa biten att Google själva föreslår konspiratoriska idéer! 😉
  Jag har lite planer på att fortsätta experimentera med artificiell intelligens, så jag kanske kan göra en bättre som inte är under kontroll av Google! Bäst att ni är vänner med mig alltså. ^^

  • Hej SuperAmazing!
   Ha, ha eller hur? Så galet att det blir så! 🙂
   Åh, då lägger jag allt mitt hopp till din artificiella intelligens då! 😉 Klart jag är din vän! 😀

 9. Folk underskattar Google.
  Undrar man något, googlar man det! 😀

 10. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14559343.ab tänker på dig och din blogg angående Google. Fast Google är ändå min kompis och jag har inget att dölja :).

  • Hej Persica!
   Vad jobbigt! Känns lite hemskt att alla ska vara tvungna att vara synliga på nätet för att kunna rentvå sina namn. :S

 11. Jag gillar Google x) Jag tror Googles avsikter är goda x) Infon google har om oss är ju för att kunna annonsera bättre. Google lever ju mest pga annonsörerna. Det är Facebook och (Cr)Apple man ska akta sig för 😉 De är de riktiga skurkarna, men det är inte så många som har insett det än 😉

  (Skriver detta i Google Chrome 😉 )

  • Hej Legenden!
   Ja, som du ser i inlägget så har även jag kommit fram till att google är bra typer. 😉
   Hmmm, håller med dig om att det är något skumt med facebook… får se om jag vågar ta upp dem någon gång.

 12. Intressant läsning det här måste jag säga 🙂 Jag håller nog med om att de försöker ta över världen med att samla allt om oss människor och hur vi lever. Roliga resultat du fick när du skrev google want..hehe Kommer läsa din blogg kontuerneligt. Den var riktigt nice! ha en bra dag

 13. Hej mmg!
  Jag tittar ganska ofta på program som: The Mentalist, Bones, Ncis, etc. (Dock INTE csi! Då detta program äcklar mig och ”gives Me the creeps!”) Och detta har lätt till att jag älskar konspirationsteorier. Men problemet är att mina kompisar tror att jag har blivit ”besatt” och ”paranoid”. Detta stör mig inte men jag undrar om jag är konstig? XD XP
  Dessutom kan jag inte låta bli att undra om dem där människorna från Google som bar iväg med dig hjärntvättade dig eller tvingade dig att skriva det sista 😉
  Sincerely Sadie T

 14. Hej mmg!
  Jag tittar ganska ofta på program som: The Mentalist, Bones, Ncis, etc. (Dock INTE csi! Då detta program äcklar mig och ”gives Me the creeps!”) Och detta har lätt till att jag älskar konspirationsteorier. Men problemet är att mina kompisar tror att jag har blivit ”besatt” och ”paranoid”. Detta stör mig inte men jag undrar om jag är konstig? XD XP
  Dessutom kan jag inte låta bli att undra om dem där människorna från Google som bar iväg med dig hjärntvättade dig eller tvingade dig att skriva det sista 😉
  Jag vill också att du ska veta att jag ”snubblade” över din blogg när jag Googlade ordet demoner och nu är jag fast 🙂 jag vet att detta är ett äldre inlägg men jag hoppas du läser denna kommentar ändå 🙂

  Sincerely Sadie T 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: