Dorothy Eady och de mystiska minnena från urtida Egypten.

I dagens inlägg ska vi ta en titt på Dorothy Eadys märkliga livsöde. Hon visade redan som barn prov på oförklarliga kunskaper om det gamla Egypten och under hela sitt liv hävdade hon sig ha levt där i ett tidigare liv.
Låt oss undersöka detta spännande fall! 🙂

Dorothys underliga beteende började när en taskig tant ville ta henne hund och hennes hus flög i väg i en tromb till landet OZ och… nej! Vänta! Det är ju en helt annan Dorothy!
Eh hmm. Låt mig börja om! 😉

Den första märkliga incidenten kring Dorothy skedde när hon var runt tre år gammal. Då föll hon nerför en trappa och förlorade medvetandet. Doktorn dödsförklarade henne men mirakulöst nog reste hon sig upp igen en stund senare och var precis som vanligt.
Efter den märkliga händelsen började Dorothy drömma om en stor byggnad med pelare och en enorm trädgård. Om dagarna tycktes hon deprimerad och sa till sina föräldrar att hon ville hem och när de sa att hon var hemma förnekade hon det. Men hon kunde inte säga vad hon ansåg var sitt riktiga hem förrän hon var 4 år och besökte British Museum tillsammans med sina föräldrar. När de kom in på den egyptiska avdelningen förändrades Dorothys beteende totalt! Hon började springa runt och kyssa statyernas fötter och till sist satte hon sig bredvid en mumie i en glasmonter och vägrade flytta sig. Hon sa åt sina föräldrar att lämna henne där eftersom hon hittat ”sitt folk”.

The Temple of Seti. Ser ju för trist ut… Inte undra på att Dorothy var missnöjd!

Under hela sitt liv förblev Dorothy besatt av urtida Egypten.
Under sin uppväxt kunde hon sitta och studera hieroglyfiska skrifter i timmar och påstå att hon kände igen texten men inte längre kunde läsa den. När hon fick se en bild av ”The Temple of Seti the First at Abydos” kände hon igen platsen från sina drömmarna och sa att hon en gång bott där. Men hon var upprörd över att se att allt var nedgånget och förfallet och undrade vart trädgården tagit vägen. Senare kom det fram att det faktiskt funnits en trädgård bredvid templet på samma sida som Dorothy påstått.

I vuxen ålder jobbade Dorothy vid the Egyptin Antiquities Department och räknades som en skicklig och välrespekterad egyptolog. Hon flyttade till Egypten och bodde nära Temple of Seti fram till sin död 1981 då hon var 77 år gammal. Hon var då känd under namnet ”Omm Seti” vilket betyder ”moder av Seti”. Seti var också det namn hon givit sin son.

Faraonen Seti ovan.

Dorothy själv ansåg att hon i ett tidigare liv hade levt i det gamla Egypten. Efter att hon flyttat till Egypten började hon gå upp på natten och i ett tillstånd som hennes man beskrev som transliknande skrev hon om sitt tidigare liv i hieroglyfer. Hon påstod att det var en ande som kom och berättade allt som hänt för henne. Tydligen hade hon växt upp i ett tempel nära Temple of Seti där hon tog del av dramatiska rituella skådespel som symboliserade olika religiösa koncept. Hon ska även ha träffat den dåvarande faraonen Seti som hon inlett ett förhållande med trots att hon avlagt ett kyskhetslöfte när hon anslöt sig till templet.

Senare i livet erkände Dorothy att faraonen Seti besökt henne även i detta liv och att han varit hennes älskare i astral form med ett uppehåll under hennes äktenskap. (Hennes uppskakade svärfar hade en kväll sett en farao sitta på Dorothys säng.)
Seti och Dorothy planerade att återförenas efter döden. Men för att hon skulle bli förlåten för att hon brutit sitt kyskhetslöfte när hon varit i templet flyttade hon tillbaka dit på äldre dar och levde i celibat.

Dorothy själv ovan.

Dorothys speciella livsöde har fått många att spekulera kring henne. Vissa köper hennes historia om reinkarnation totalt medan andra tänker att Dorothy kanske faktiskt dog när hon föll ner för trapporna och att hennes kropp togs då över av en ande från gamla Egypten.

Andra försöker få det till att hon helt enkelt var galen. Men alla som träffade henne ansåg henne vara en välbalanserade, charmig, kvicktänkt, om än excentrisk, person. Hon var väl respekterad av sina yrkeskollegor för sin kunskap. Hon fungerade bra i vardagslivet och var aldrig i behov av psykologisk hjälp.
Andra vill därför få det till att hon bluffade alltihop men i sånt fall gjorde hon det riktigt skickligt. Alla som träffade henne var helt övertygade om att hon själv i alla fall trodde fullt ut på vad hon sa. Sen finns det heller ingen riktigt bra motivering för att hon skulle ha bluffat. Det enda en sådan bluff skulle kunna göra var att riskera hennes egyptologiska karriär.

Sen kvarstår ju frågorna om hur hon kunde känna till trädgården vid templet när hon bara var ett litet barn och andra detaljer om Egypten. Men å andra sidan kommer den mesta informationen om hennes liv från hennes egen mun vilket gör den mindre pålitlig.

Vad anser ni om denna historia?

Kan Dorothys påståenden vara sanna?

27 svar

 1. Jag tolkar det som att hon talar sanning.
  Det enda jag är lite förvånad över är att hon hade ett förhållande med faraonen Set, när hon var gift..
  Det verkar ju lite.. Oförskämt mot hennes man..
  Men, som sagt, jag tror att Dorothy talar sanning 😀

  • Hej Tobias!
   Under tiden som hon var gift hade hon och Setis förhållande en paus. Men han hälsade ändå på henne ibland för att prata.^^
   Ja, jag tror definitivt inte att hon bluffade. Finns liksom ingen bra motivering till det…
   Sen om det hela verkligen är sanning är jag inte helt säker på ändå men det är väldigt spännande.
   🙂

 2. Jag tror på det.
  Men ooooooooo, Dorothy bröt sitt kyskhetslöfte!

  Ha det bra!

  • Hej AnFallenAngel!
   Ja, men det är ju fullt förståeligt. ^^ Tycker att det är lite konstigt att hon var tvungen att
   slutföra löftet i detta livet i stället… Förstår inte varför det skulle vara så viktigt… men, men…
   Ha det bra du med! 🙂

 3. Jag tror att minnen från tidigare liv kan poppa upp hos människor. Och, ja, jag tror alltså på tidigare och kommande liv 🙂

  • Hej Annica!
   Ja, det gör väl jag med antar jag… Hade väldigt många minnen från tidigare liv när jag var liten som jag berättar om i mitt reinkarnationsinlägg… Men samtidigt gillar jag inte riktigt tanken på återfödelse så jag vet inte riktigt om jag vill tro på det… 😛

 4. Jag kan inte låta bli att tro på det. För om hon bluffade, då gjorde hon det otroligt bra. Och varför skulle en treåring komma på iden att låtsas vara en person från det gamla Egypten?

  • Hej Veronika!
   Eller hur! Det känns väldigt märkligt.
   Enda förklaringen skulle i sånt fall vara att hon hittade på alla minnen men jag förstår inte varför hon skulle göra det.

 5. håller med er allihopa! Jag tror också dock hon talar sanning. Väldigt intressant! Hon är väldig intressant person dessutom.

  Jag har ibland känt mig att Egypten är speciell för mig, som drar mig dit så jag vet inte riktigt varför. Jag har varit där första gången i Januari 2011 i år, tillsammans med min familj. Härligt!

  Egypten har många rika historier bakom sig som gör folk intresserade av.

  • Hej Persica!
   Ja, hon är verkligen en mycket intressant person.
   Åh, vad avundsjuk jag blir på dig som varit i egypten! 🙂 Det är min drömresa!

 6. Ja du, Miss Magic Girl, vilken fascinerande historia detta är.

  För egen del blev jag så fascinerad av din bloggartikel, att jag tog och läste på lite extra om denna Dorothy.

  Resultatet blev att jag på ditt forum, i min själ-tråd därstädes (som finns i kategorin ”Vår fantastiska hjärna”, kompletterat din spännande bloggartikel med ytterligare en rad aspekter SAMT, inte minst, erbjuder olika förklaringsförsök (utöver reinkarnationshypotesen).

  Bland annat är jag inne på att Dorothy kan ha skadat något som kallas för locus coeruleus, en kärna som är belägen i hjärnstammen och som spelar en viktig roll för ens förmåga att skilja på sömn/drömmar och vakenhet.

  Den som är intresserad av tänkbara neurologiska förklaringar till Dorothys upplevelser kan ju besöka ditt forum, MMG. Eller klicka på denna länk: http://missmagic.forum24.se/missmagic-post-1044.html#1044 . Samt leta reda på det inlägg som jag lät publicera där kl 12.10 111203.

  Jag vill du ska veta, MMG, att dina bloggartiklar som regel utgör en stor inspirationskälla för mig. Och som du kanske har noterat, har jag ofta anledning att länka till just dina välskrivna artiklar, när jag själv tar mig an olika ämnen/teman i min själ-tråd.

  Nu senast har jag till och med försökt att, på ett ställe i texten, försöka imitera ditt ofta lite vitsiga skrivsätt. Typ när jag skriver så här: I Dorothys fall kan hennes fall i trappan eventuellt ha skadat hennes locus coeruleus.

  Det tycker jag var lite åt det MMG-vitsiga hållet till. I fall (!) du inte håller med, MMG, får du väl sätta krokben för mig, så att jag så att säga faller (!) på eget grepp. Hoppas att det faller (!) sig naturligt för dig att lägga krokben i ett sådant fall (!). I vilket fall (!) som helst är det bäst jag slutar nu. Jag får hellre fortsätta att skriva mer vid ett senare tillfälle. När andan faller (!) på.

  Ha en trevlig Andra advent, MMG!

  • Hej bbnews!
   Ja, visst är det en fascinerande historia! 🙂
   Tycker att det var en av de mest spännande jag läst på länge.

   Kul att du inspireras så av mina texter. Jag blir inspirerad av att läsa dina foruminlägg och kommentarer också.
   Dorothy är ett mycket intressant fall. Det var verkligen spännande att läsa ditt inlägg om det hela.
   Mycket bra skrivet!
   Ha, ha gillar dina vitsar! ^^ Du tycks ju ha en fallenhet för att skriva på det sättet. 😉 Föll verkligen för din humor! ^_^

   Ha en mysig advent du med!

 7. Det låter väldigt troligt, tror nog mer på att hon hade ett tidigare liv än i Egypten än att hon faktiskt dog och togs över av en ande. Coolt om hon hade kunnat läsa hieroglyfer 😀

 8. Riktigt spännande!
  Jag vill tro på det, och gör det också!
  Det som gör allting lite extra spännande är att det handlar om Egypten, vilket är en plats som fascinerar mig mycket 🙂
  Just det med alla mumier, gudar, att pyramidens form har en ”bevarande” kraft, den bortglömda kulturen (med att dom en gång för flera 1000 årsedan hade el osv..

  Jag hoppas verkligen att detta är sant!
  Återigen, riktigt spännande inlägg denna gång 🙂

  • Hej Josefin!
   Tack! Roligt att du gillar inlägget!
   Egypten är verkligen spännande. En av mina drömmar är att åka dit en dag. 🙂

 9. Ooooooh egypten:D spännande som vanligt. Jag har läst historien men jag måste säga att din version var bäst! Och det var kul att du nämnde wizard of oz, Det är min favoritfilm:D

  Kram Sibunaamanda^_^

  • Hej sibunaamanda!
   Tack så mycket! Roligt att du läst om Dorothy förut och gillade min artikel om det. 🙂
   Ja, wizard of oz är en mysig film. 🙂
   Kram!

 10. Egypten ❤

  Jag funderar själv på om jag skulle ha haft ett tidigare liv. Mina tankar dras då till 1700-talet och 1800-talet. Jag har alltid älskat deras klädsel, levnadsstil. Jag är bara tolv men jag vet redan mer om 1800-talet än mina lärare.
  Älskar din blogg ^_^

 11. tror absolut att det är sanning : D
  för kännr igen mig som fan i det där.. för några år sen.. jag va 15 år då så åkte jag och mamma till egypten och kryssade på nilen och stannade till på varje sevärdhet. konungarnas dal, karnaktemplet osv

  och jag har aldrig i mitt liv kännt mig så hemma som jag gjorde där.
  speciellt i karkaktemplet. när jag gick in där så blev jag tårögd och fick gåshud.. och kunde riktigt se framför mig hur det såg ut innan och jag va ledsen för att det förfallit som det gjort.
  vill så gärna åka dit igen

  • Hej Eden!
   Vilken häftig upplevelse! Låter ju som att du har en speciell koppling till Egypten.
   Åh, jag blir så avundsjuk på dig! 🙂 Att åka dit är en av mina stora drömmar!

 12. Hur vet man att det inte är bara någon annan människa som hittat på historian om henne?

 13. Hej kan du inte göra ett inlägg med kaspar hauser om det inte är för mycket begärt jag tror inte på det som står på wiki inte allt i allafall

  Älskar allt du skriver hejdå kram

 14. oj vad glad jag blev att läsa det här inlägget! det är väl klart att hon talade sanning. ingen tvekan på det spåret överhuvudtaget, frågan är väl snarare hur folk inte ville tro henne? jag har själv varit med om en snarlik upplevelse den enda skillnaden är väl att jag inte älskat mina älskare än idag och min berättelse har utspelat sig i en liten stad i Frankrike under sjuttonhundra-talet. annars stämmer allt in ganska så precis. jag har inte skrivit ner mitt tidigare liv lika flitigt som Dorothy men jag har haft kontakt med kungafamiljen och andra tillhörande som har berättat för mig vad som hänt. allt började en kväll för typ 3 år sen nu, jag satt hemma med mina föräldrar och plötsligt utan att vi pratat om ämnet började minnen ploppa upp i mitt sinne. det hela slutade med att jag satt och googlade sjuttonhundratalsklänningar. jag är medial och tror väldigt starkt på reinkarnering, andar, en annan dimension osv. allt detta baserat på egna erfarenheter. så kände mig väldigt hemma här.

  • Hej jojo!
   Stort tack för din intressanta kommentar! Jag tror också på Dorothy och det är verkligen fascinerande att du har en liknande upplevelse.
   Så spännande! 🙂 Vad häftigt att du har haft kontakt med folk som kunnat konfirmera dina minnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: