NASA har hittat ny livsform + magi om vägkorsningar.

Idag blir det ett dubbelinlägg eftersom jag har två saker som jag vill berätta för er. Det ena är episkt och historiskt och det andra är bara lite magiskt mysigt. Jag har även tagit ett viktigt beslut om bloggen som står längst ner.

Men låt oss nu börja med den historiska nyheten som NASA släppte på en presskonferens igår. De har hittat en helt ny sorts livsform! ÄNTLIGEN! (Plats för lycklig dans: ______ ) Det är dock inte de mystiska grå aliens som vi ju sedan förut vet infiltrerar jorden utan de små söta mini-bakterierna på bilderna ovan.
NASA-forskaren Felisa Wolfe Simon och hennes team har hittat dessa bakterier. De är uppbyggda på ett sätt som inte liknar något annat på jorden. Detta ändrar allt vi hittills trott oss veta om livet och dess uppbyggnad. Det öppnar också möjligheten att det kan uppstå liv på planeter vars förhållanden inte skulle stödja den typ av liv som finns på vår planet. Det visar också att det ännu finns oupptäckta saker på vår jord…
Denna bakterie har fått namnet GFAJ-1. Hmm, jag hade nog kunnat hitta på något snyggare, mer personligt namn…. Typ döpa dem efter mig själv. ^^

Vad tycker ni om denna upptäckt?

Om ni hade fått namnge den vad hade den då fått heta? 🙂

Nu till något annat…. Vi ska ta en närmare titt på vägkorsningar; de myter och den magiska kraft som tilldelats dem genom tiderna.

En av de grundläggande anledningarna till att vägkorsningar räknas som så magiskt laddade är att många olika vägars energier sammanstrålar där. Därigenom räknades de som platser för förändring. Den som går till en vägkorsning på Halloween kommer få höra vinden viska sin framtid… (Ååhh, att det är ett helt år till nästa Halloween!)

En mörkare funktion vägkorsningarna hade var dock att de fungerade som begravningsplatser för kriminella, odöpta och såna som begått självmord. De begravdes där för att förhindra att de skulle komma tillbaka som spöken eller vampyrer efter sin död.
Men ändå sades att vägkorsningar var ovanligt hemsökta. (Kanske var det därför man skulle begrava folk där. Det var redan så fullt av väsen så det fick inte plats med några fler?) Negativa och demoniska krafter var starka vid vägkorsningar och särskilt vid halloween så spökade det där.

Även älvor sägs trivas vid vägkorsningar och där roar de sig med att lura de förbiresanden på olika sätt… Som ni vet så räknades älvorna i gammal folktro som ganska opålitliga.

Det sades också att häxorna möttes vid vägkorsningar på sina speciella festdagar.

Både i Europa och i Afrikansk folktro ställdes altare vid vägkorsningar, där man gav offergåvor av olika slag.
Även allehanda förtrollningar utfördes vid vägkorsningar och man begravde amuletter och andra magiskt laddade föremål där. I Polen är detta en särskilt stark tradition och man kan hitta mängder av statyer av Jungfru Maria stående nära små och stora vägkorsningar.

Så nästa gång ni är vid en vägkorsning, ta en stund och känn in stämningen. Men var försiktiga, man vet inte vilka sorters väsen man kan råka stöta på där….

Vad tycker ni om vägkorsningar?

Har ni själva något särskilt ställe som känns magiskt?

Som sagt så har jag bestämt mig för en förändring här på bloggen.
Förut har jag försökt uppdatera var fjärde dag men min tid räcker tyvärr inte till längre för det. Varje inlägg tar en hel del tid och om jag stressar med dem blir de heller inte lika bra som jag vill. Därför tror jag att det är bättre att jag istället uppdaterar här en dag i veckan vilket blir på fredagar. Då vet ni också vilken dag ni kan förvänta er nåt nytt. 🙂

Kram M.

33 svar

 1. Oj, en ny livsform :O Coolt 🙂
  Var kan jag läsa mer om det? 😀 (lat och orkar inte googla)

  visste inte att vägkorsningar betyder så mycket 😮

 2. Äntligen bevis på liv ( synd bara att de var så små men om några år så 😉 !!
  Vägkorsningar som gravplats för kriminella och vampyrer har jag hört förut men det andra var nytt:)
  Låter bra det där med bloggen, alltid checka in på fredag^^

  • Hej Wicke!
   Ja, ännu finns det mycket vi inte vet om…. 🙂 Ska bli spännande att se vad vi kommer upptäcka inom några år till. ^_^
   Bra att du stödjer mitt nya uppdaterings-beslut. 🙂

 3. Ja, MMG, denna nyhet är verkligen fascinerande på många vis. Därför är det extra roligt att du valde att ta upp just det här spännande fyndet på din magi- och mystiksajt.

  Varför det, kanske du undrar? Jo, så här resonerar jag.

  Antingen kommer denna bakterie från rymden, kanske via en komet vars ”svans” strukit förbi nära jorden kanske för miljarder år sedan. Och det öppnar för extraterrestriellt liv, alltså liv på annat håll i universum och inte bara här på jorden. Något som i sin tur gör det än mer spännande att spekulera i aliens, intelligenta rymdvarelser, vilka kanske någon gång besökt jorden – eller rent av i osynlig form fortfarande finns kvar här, fastän vi således inte kan se dem.

  Eller också har bakterien utvecklats här på jorden. Något som öppnar för att livet kan ha startat mer än en gång här hos oss på jordklotet. Men kanske dött ut för att sedan starta om ännu en gång – och kanske ännu en gång till osv. Men OM då dessa tidigare livsformer bara dött ut till 99,99 procent, kan det alltså finnas rester/exemplar kvar av den här sortens livsformer, vilka har en helt annan stamtavla än det kol, fosfor, svavel, väte, kväve och syre-baserade liv som vi människor som i dag lever på jordklotet känner till och definierar som liv.

  Rent teoretiskt KAN vi alltså leva i en värld där det finns alternativa skuggbiosfärer (”livsstamtavlor”) som på något vis samexisterar med vår egen jordiska biosfär utan att vi vet om det, därför att evolutionen har gjort våra sinnesorgan anpassade till att detektera – läs: kunna upptäcka/förnimma – enbart sådant liv som vi känner och själva utgör en del av.

  Nu förstår du nog, MMG, vart jag vill komma med mina spekulationer. Tänk om dessa skuggbiosfärer (alternativa livsformer) är det som vi jordbor av i dag kallar för skuggvärldar typ andevärlden? Eller som rymmer andra levande väsen vilkas biologiska uppbyggnad/konstruktion är av sådant slag, att vi jordingar inte kan se dem med våra ögon, höra dem med våra öron etc?

  Då hamnar vi nära det där synsättet som säger att det finns väsen/varelser som lever i en helt annan dimension sida vid sida med oss men som trots det är osynliga för oss.

  Nu är ju jag en stor skeptiker som du väl vet, MMG. Men jag drar ändå till med de här spekulationerna därför att det som jag just har skrivit här i min kommentar faktiskt är teoretiskt tänkbart.

  Det KAN alltså vara på det viset, att spöken, älvor med flera väsen/varelser är kvarlevor från tidigare livsformer här på jorden och därför skiljer sig från våra egna livsformer (där dna är uppbyggt av kol, fosfor, svavel, väte, kväve och syre).

  Så till din fråga vad vi ska döpa bakterien till. Jag föreslår Miss Magic Germ, dvs att den uppkallas efter Miss Magic Girl. Fast du kanske inte tycker det är så kul att bli liknad vid en liten ”sketen” bakterie? Men jag tycker det skulle vara ett bra namn på en bakterie som ger upphov till sådana här magiska och mystiska spekulationer som jag tagit upp i min kommentar. *blink*

  • Hej Bbnews!
   Ja, fascinerande är det verkligen! Egentligen hade jag bara förberett ett inlägg om vägkorsningar men sen kom ju denna nyhet ut och då var jag ju bara tvungen att skriva om den. 🙂
   Jag tycker att det egentligen är lika spännande att tänka att bakterien är från rymden som att den är från jorden. Om den är från rymden är det spännande att denna lilla bakterie är den första utomjording vi får bevis för. Om den är från jorden så öppnar det upp en massa nya möjligheter för andra sorters livsformer här. Din teori att ande världen och andra väsen är andra livsformer som lever parallellt med oss är riktigt intressant. Skulle mycket väl kunna ligga något i det. Livsformer som vi känt av genom tiderna men aldrig helt lycktas förstå och så har de gett upphov till myter och väsen.

   Ha, ha Miss Magic Germ tycker jag låter toppen. Skulle känna mig så hedrad om det blev dens namn. Ska genast ringa till NASA och föreslå det… 😉

 4. Tågstationer är för mig magiska platser. Speciellt om vindern när det är natt och bara gatulamporna lyser. Och såklart vägkorsningar. 🙂 det är nått speciellt med att stå mitt i en ute på landet. Som att vad som helt skulle kunna komma förbi. 🙂 Stressa inte med uppdateringen! Ta det som du har tid ^^ kram!

  • Hej Elin!
   Ja, det håller jag med om. Det finns ofta mycket stämning där. Låter härligt att tänka sig en tågstation på natten med ensamt sken från gatlycktor och kanske lite gnistrande snö i ljuset…. 🙂 Jag håller med dig om att man verkligen kan känna en vägkorsnings magiska energi om man står mitt ute på den på landet. Riktigt mäktigt.
   Tack, jag vill ju verkligen att varje inlägg ska bli riktigt bra. Så varje fredag tror jag blir en bra idé. ^_^

   Kram!

 5. ja vad gäller livsformer..hade en intressant disskusskon med sambon om detta. Forskning är ju så ”nischad” eftersom den alltid utgår ifrån att allt liv behöver syre o vatten typ.
  men det är ju Våra livsnödvändigheter. vem vet om inte hela solen kryllar av livsenergier som har värme som livs-källa, alltså inte behöver syre eller vätska eller nåt annat för att leva, utan värme. Eldfolk? och forskare letar efter ”liv” överallt, utan att förstå att ”liv” i sig ser kanske helt annorlunda ut, än vad dom tror. Det blir så smaltänkt, när man bara letar ”inuti boxen” istället för att expandera utåt och utgå ifrån att en livsform inte ser ut som vi tror i någon form. på månen kanske det är full aktivitet, men inte mätbar, alla månkratrar kanske för fullt kommunicerar och har ett helt samhälle uppbyggt osynligt för våra visuella ramar.
  om man utgår från att allt ska ”vara” på ett visst sätt, redan Innan man börjar forska, så är ju inte sannolikheten så stor att man kommer finna liv på andra planteter eller galaxer, för vi kräver att liv ska definieras genom en tydlig kommunikation, ex ett ljud, energi som rör sig, ljus, eller att planeten ska vara så ”lik” jorden som möjligt för att kunna ens vara påtänkt som nåt liv-liknande.
  insnurrad kommentar men spännande att tänka på:)
  kramen!

  • Hej Anna!
   Precis! Jag har alltid trott att eventuellt utomjordiskt liv skulle ha en helt annan uppbyggnad än vi och att liv inte bara behöver vara som det vi är vana. Så jag är glad att jag äntligen får bevis att det stämmer.
   Jag håller fullkomligt med i det du säger. Förmodligen finns det massor med liv som livnär sig på sätt vi inte ens kan föreställa oss.
   Därför skulle vi ju också kunna missa något som är mitt framför näsan på oss om.
   Ja, det är riktigt fascinerande att fundera över.
   Kram!

 6. Hej Magic

  Vilket intressant inlägg och det med de nya bakterierna var spännande ( känn på den dom som inte har trott på att det finns andra former av liv utanför Jorden) HAHA nä jag bara skojar men det är intressant med tanke på som många som har trott att det inte finns liv någon annan stans. Detta måste ju också vara starka bevis på att det kan finnas intelligent liv ute i rymden.

  MVH Lioness

  Ps. tror du gör rätt i att uppdatera en gång i veckan.

  • Hej The Lioness!
   Tack så mycket! 🙂
   Ja, denna upptäckt ändrar verkligen allt och öppnar fantastiska möjligheter. 🙂 Tycker att det är så spännande.
   Bra att du tycker att jag tagit rätt beslut om uppdateringen. Jag tror att det kommer göra min blogg bättre om jag inte stressar med inläggen. ^_^

 7. Hej, MMG! Jag återkommer med ännu en kommentar, denna gång med fokus på vad du skrev om vägkorsningar. Precis som du skriver så är dessa förknippade med magiska väsen, främst av illvilligt/ondskefullt slag.

  Vägkorsningar har i alla tider fascinerat oss människor. Det dels kan livet ses som en färd/vandring, varvid man kommer till vägkorsningar där man måste göra ett val, typ att välja att gå till höger eller vänster eller, om man så vill, välja att följa Gud eller Djävulen.

  Vid den här sortens bildliga vägval man har att göra kan ens fortsatta liv avgöras. Fast om man valt rätt vet man tyvärr inte förrän långt efteråt, när man stannar upp och reflekterar över hur livet blev sedan man gjorde sitt speciella vägval (som kan gälla allting, till exempel om man ska ta ett sabbatsår eller om man ska välja att vara ihop med sin sambo eller bryta upp från honom/henne). Därför är det naturligt att våra bildloiga vägval liknas vid konkreta vägval, vilka man ställs inför vid vägkorsningar.

  Folktron har därför velat ha det till att det vimlar av väsen vid just vägkorsningar. Väsen som vill påverka dig i ditt eget beslut om vilken väg du ska slå in på. Där finns alltså både goda och onda krafter, dvs sådana väsen som vill dig väl och sådana som vill leda dig in i fördärvet. Jfr talkesätt som att den breda vägen till Satan bär medan den smala vägen leder till Gud och himmelriket.

  Så man kan säga att vägkorsningar är ett viktigt inslag i den geografiska magin. Andra magiska platser i geografin kan vara särskilda stenbumlingar (gärna om de har ett speciellt utseende), grottor och dylikt.

  Jfr synsättet inom judendom och islam att Herren Gud inledde sin skapelsevecka (då allt i universum skapades) från den så kallade skapelsestenen (Foundation stone eller Creation stone) som finns i Jerusalem på toppen av Tempelberget (även kallat Mount Moriah). Denna skapelseklippa finns att beskåda än i dag, fast i dag är den belägen inuti den så kallade Klippmoskén som araberna lät bygga sedan de erövrade Jerusalem på 600-talet. Här kan skapelseklippan beskådas: http://en.wikipedia.org/wiki/File:The_rock_of_the_Dome_of_the_Rock_Corrected.JPG.jpg .

  Om Klippmoskén kan du läsa mer här: http://en.wikipedia.org/wiki/Dome_of_the_Rock . Kanske rent av någon av er som läser detta har varit på plats i Jerusalem och sett skapelsestenen med egna ögon? Visst är det en ödets ironi att judendomens allra heligaste plats, belägen 20-30 meter från Klagomuren, ska vara krönt av en muslimsk moské.

  Hur som helst, på denna plats har inte bara Herren Gud befunnit sig utan även profeten Muhammed, som just härifrån for till himmelen en gång för att kolla in hur det såg ut där. Ärkeängeln Gabriel hjälpte den gången, enligt legenden, profeten Muhammed att komma i väg på denna himmelsfärd genom att se till så att skapelseklippan inte rubbades ur sitt läge i samband med att Muhammed gjorde sitt avstamp härifrån. Även Abraham har befunnit sig här på skapelseklippan. Det var här han enligt judisk tradition skulle offra sin son Isak till Herren Gud, innan Gud sade stopp (Gud ville testa hur pålitlig och gudstrogen Abraham var).

  Så skapelseklippan i Jerusalem är en ännu mer magisk plats att befinna sig på än en vägkorsning. Men vägkorsningar är fulla av religiösa väsen, de också. Främst, tyvärr, i form av onda andar som vill locka oss människor att göra fel vägval och därmed fjärma oss från Gud.

  Under medeltiden var det till en vägkorsning man skulle söka sig, ifall man ville sluta en pakt med Satan. Paktens innebörd gick ofta ut på att en person pantsatte sin själ hos Djävulen mot att han under sitt jordeliv blev en rik man. Men när han dog, var alltså hans själ tvungen att bege sig raka vägen till helvetet, där Satan ivrigt väntade på dess ankomst. På det här viset kunde man förklara varför en del människor kunde vara så framgångsrika under sitt jordeliv, fastän de levde allt annat än i enlighet med Guds lagar och förhållningsregler. Man kan säga att de sponsrades av Satan. Kanske efter ett möte med Djävulen eller någon av dennes demoner eller häxor just i någon vägkorsning. Så se upp när du kommer till en vägkorsning, ty du vill väl inte hamna i Satans våld vare sig med lock eller pock?

  • Hej Bbnews!
   Tack så mycket för all intressant information! Jättespännande att läsa! 🙂
   Det är en bra tolkning med parallellen mellan våra val i livet och att vägkorsningar har blivit så symboliskt laddade. De är verkligen de perfekta metaforerna för avgörande val i livet. Vi alla har nog någongång upplevt att vi stått vid en livets vägkorsning.
   Det är spännande hur det finns en sorts alternativ magisk geografi. genom alla tider har vissa platser räknats som extra magiskt laddade vilket ju kan bero på många olika saker.
   Skapelsestenen är intressant. Har läst om den förut lite. Undrar om man känner av någon speciell energi där?

   Det är synd hur magiska platser förknippats så mycket med djävulen. Samtidigt, när man tänker på kyrkans makt och världsbild på medeltiden, så var det ju omöjligt att det inte skulle bli så.
   Enligt många legender om Faust så gjorde han sin pakt med djävulen vid en vägkorsning.

   Ja, det är verkligen intressant med dessa kraftfulla och laddade platser! 🙂

 8. YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY!!!!!
  Ny livsform!!!
  Okej då ska ja kolla varje fredag efter nya grejer!!

 9. Jag blev jätteglad då jag läste om den nya livsformen på aftonbladet 🙂 Det bevisar hur underbar vår planet är och att vi människor måste börja vara mer försiktiga då det gäller naturen… snart kanske vi inte hittar några nya livsformer 😦
  Hur lite den än må vara kan den ha stor nytta i framtiden, sådant kan vi inte veta 🙂

  Visst var det den bakterien som levde på arsenik.. isåfall skulle jag döpa den till Arsenia 😀

  Jag vet vad du menar med att stressa med inlägg, brukar hända mig också och jag hatar det 🙂
  Vi väntar med glädje och spänning på alla fredagar framöver 🙂

  Kram

  • Hej beautybyshortylegs!
   Ja, det är verkligen spännande! En helt fantastiskt underbar upptäckt! Ännu finns det mycket kvar att upptäcka om vi fortsätter att ta hand om vår planet.
   Jo, den lever på arsenik. Vilket är intressant eftersom arsenik är dödligt giftigt för de flesta livsformer annars. Arsenia var ett riktigt bra namn. 🙂
   Kram!

 10. Nu var det inte så mycket till nyhet med bakterien. I och med att vad upptäckten egentligen betydde var att bakterien kunde byta ut fosfor mot arsenik. För dom varelser som vi känner till som är fosfor en del av vårt DNA. Forskningen har pratat för om att man skulle kunna byta ut kolet till kisel. I det här fallet så kunde bakterien byta mellan arsenik och fosfor, för att dom är väldigt lika varandra. Det som man då egentligen visade, var att livet kan anpassa sig mer än vad man trodde.

  Sedan så tycker jag det förmätet av forskarvärden att tro att allt liv skulle kräva en uppbyggnad som vår.
  Skulle det finnas annan typ av liv på jorden. Så är det osannolikt att vi skulle upptäcka den. Tänk bara tillbaka på det jag skrev om kisel. Där skulle man kunna tänka sig att det fanns stenar eller kristaller som levde. Det skulle vara svårt att skilja ut dessa varelser, mot döda stenar.

  And over to something completely different.

  Korsning är intressanta. Man får inte glömma musik myten. Där man skriver kontrakt med djävulen, för att bli en über-musiker.

  • Hej Umbriator Viatorix!
   Jo, men att liv kan anpassa sig mer än vi hittills trott tycker jag är en fantastisk upptäckt i sig själv. 🙂 Det ändrar ju vår syn på hur liv är en hel del.
   Jag håller helt med dig om att det är riktigt förmätet av forskarna att tro att liv måste vara som vi. Jag har alltid trott att liv kan se HELT annorlunda ut. Så det känns bra att få bevis för det.
   Men om annat liv här är väldigt olikt oss så har du rätt i att det skulle vara svårt för oss att förstå att det är liv och känna igen det som en levande varelse. Men i och med denna upptäckt tror jag i alla fall att vår förståelse har ökat en del och att vi är ett litet steg på väg i alla fall. 🙂
   Jo, korsningar är verkligen intressanta. He, he just det! kanske borde satsa på det och bilda mig ett namn inom musiken. 😉 😛

 11. Ja, skapelsestenen på Tempelberget i Jerusalem är enligt judisk tradition inte bara jordens utan hela universums mittpunkt. Det var härifrån som Gud skapade universum.

  Men om skapelsestenen och Jerusalem är jordens mittpunkt, måste det rimligen förutsätta att jorden är platt (vilket ju Flat Earth Society har förespråkat i alla år; se till exempel: http://www.theflatearthsociety.org/tiki/tiki-index.php ), annars skulle väl Jerusalem ha legat mitt inuti vårt jordklot, vilket staden bevisligen inte gör.

  Du undrar över om folk känner av en speciell energi just vid skapelsestenen. Jag diskuterade nyligen den saken med en svensk jude som varit i den grotta som grävts ut delvis under skapelsestenen. Han hävdade med bestämdhet att platsen är speciell och att denna ”gudomliga” känsla kan upplevas även när man står vid den så kallade Klagomuren 20-30 meter därifrån.

  Till och med fåglarna som kretsar i luften ovanför Tempelberget beter sig på ett mystiskt och magiskt sätt, menar min sagesman.

  Sedan berättade han något mycket intressant. Han var i femårsåldern när han besökte den där grottan som finns inunder en del av skapelseklippan. I slutet av tonåren drabbades han av diabetes och måste ta dagliga insulinsprutor. Hans insulinproducerande celler i bukspottkörteln fungerade inte längre.

  Men så i år – han är fortfarande tonåring – genomgick han en gastric banding-operation (för att gå ned i vikt; han vägde som mest ca 115 kg). Vet du vad som hände då? Jo, hans insulinproducerande bukspottskörtelceller vaknade till liv igen, så han slapp ta de där dagliga insulinsprutorna. De svenska läkarna häpnade. Detta var extremt ovanligt, snudd på unikt.

  Men tänk om han skadades när han som femåring kröp in i grottan under skapelsestenen, av den speciella energi och ”energistrålning” som påstås finnas just där och som anses utgöra bevis på Guds närvaro på platsen. Men att Gud kanske ansåg att han hade lidit länge nog för sitt ”tilltag” att krypa in i den där grottan och därför helade hans kropp 13 år senare.

  Jag tycker det är lite Indiana Jones över det hela. Det var ju precis på denna plats, skapelseklippan, som den heliga förbundsarken förvarades, då templet fanns. Och det finns berättelser att folk som av misstag kom för nära denna förbundsark dog knall och fall, vanligen genom att bli till aska. Vem vet, kanske en del av den heliga (och i dag försvunna) förbundsarkens strålning finns kvar inne i den grottan och kan slå ut vissa kroppsceller, typ den här killens insulinproducerande celler?

  I så fall kanske Indiana Jones-filmen Jakten på den försvunna skatten har ett slut som inte enbart bygger på fantasi. Läs mer om den filmen här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Jakten_p%C3%A5_den_f%C3%B6rsvunna_skatten

  Jag gissar att du har sett den spännande fi,men, MMG. Annars rekommenderar jag dig att göra det. (Väg)valet är ditt, så att säga: *ler*

  • Hej Bbnews!
   Intressant det där. Jag måste besöka skapelsestenen en dag. Man jag ska hålla mig på tryggt avstånd för säkerhets skull…. Fantastiskt att han du känner blev så mirakulöst botad. Man undrar verkligen hur det gick till….
   Förstå vad du menar med Indianan Jones känsla. Nästan alla urtida mysterier och laddade platser ger en lite sån feeling. Det var länge sen jag såg filmen men jag minns att den var bra. 🙂 En riktig klassiker.

 12. Har aldrig hört det där om vägkorsningar tidigare. Men, det låter ju intressant. Kom just på att min gamla spöklägenhet låg vid en korsning…

  • Hej Eva!
   Jo, vägkorsningar är spännande platser. Intressant att din spökande lägenhet låg vid en vägkorsning. Kanske fanns något samband där…

 13. Roligt att du skrev om NASA:s ”nya” livsform. Även om jag inte är helt säker på vad jag tror om det ”övernaturliga”, så håller jag med dig i mångt och mycket. Det går att diskutera vad som är övernaturligt, och vad som är verklighet (om det är där gränsen går), men som du skrev; det som är vardag idag var fantasi för hundra år sedan. Jag tycker det är fantastiskt hur liv kan anpassa sig, och man skola inte underskatta denna kraft. Liv måste inte vara bäst anpassat för att överleva, utan det behöver bara överleva.

  Det blev längre än vad jag trodde… I vilket fall rolig blogg!

  • Hej Essendu!
   Tack! Kul att du gillar bloggen. 🙂 Ja, det ar fascinerande med hur starkt livet ar och hur det kan uppsta pa manga olika satt. Jag tycker att ju fler fantastiska upptackter som gors desto tydligare blir det hur lite vi fortfarande vet om varlden och hur mycket vi har kvar att lara om den och om oss sjalva. Det visar ocksa att mycket av det som ar overnaturligt nu kan bli ett vetenskapligt faktum en dag. (Forlat att jag skriver konstigt. Ar i USA vid ett amerikanskt tangentbord.) 🙂

 14. Jag vill spå mig ge mig telefon nummret o jag ringer tack mitt tel nr 0739532983

  • Hej Magbule!
   Tyvärr så spår jag inte folk över telefon på det sättet. ^^; Du får söka på annat håll.
   Lycka till! Hoppas du hittar nån bra! 🙂

 15. Bakterien GFAJ betyder ”Give Felisa A Job”

  Forskaren heter Felisa ^^ ganska bra namn på en bakterie tycker jag faktiskt 🙂

 16. Åh, vad roligt! Jag är från Polen och har aldrig förstått varför de små husen med Jungfru Maria stod där de stod. Och ja, det är roligt att kommentera gaaamla inlägg 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: