Byggdes pyramiderna med hjälp av levitation?

Levitation är att få sig själv eller andra föremål att sväva fritt i luften. Levitation kommer från det latinska ordet ”levare” vilket betyder ”lyfta upp”. Många har genom tiderna sagt sig kunna levitera, trots att det inte finns några vetenskapliga bevis för fenomenet.
Men det finns det en ganska intressant teori om att det kanske var med hjälp av levitation som pyramiderna byggdes…
I detta inlägg tittar vi närmare på fenomenet levitation och om kopplingen till bygget av pyramiderna.

Förekomsten av levitation går att finna i de flesta stora religioner och trossystem. Inom kristendomen kan man hitta exempel på helgon som ska ha leviterat.
I Afrika finns stammar som praktiserar olika magiska konster och där är levitation ett vedertaget begrepp. Vittnen har sett folk, djur och saker sväva i luften. Många som inte sett det själva tror dock snarare på att det handlar om tricks och bluff.
Under 1800-talets seanser i England och Amerika var det vanligt att medierna leviterade.
Det vanligaste är att levitation uppnås genom att man försätter sig i ett särskilt medvetandetillstånd genom meditation. Alternativt kan en högre kraft verka genom en.

Många inom den indiska filosofin yoga har sagts kunna levitationens konst. 1936 leviterade Yogi Pullavar i fyra minuter inför 150 vittnen och en man vid namn Shirdi Sai Baba sägs ha lyckats levitera medan han sov. (Jag som trodde att det var problematiskt att gå i sömnen… men i jämförelsen så är det ju ingenting!)

Ett annat känt fall av levitation är Daniel Dunglas Home. (hemtrevligt namn…) Han levde mellan 1833-1886 och var en skotsk spiritist. Under sin karriär leviterade han sig själv in och ut genom fönster och fick stolar och bord att sväva. Det coola med Daniel är att ingen någonsin lyckades hitta några bevis för att hans svävande skulle vara en bluff.

Målning av hur Daniel Dunglas Home leviterar.

Slutligen, kan levitation vara svaret på hur pyramiderna byggdes? Tja, varför inte?
Det skulle förklara hur de lyckades lyfta och flytta såna enorma och tunga stenblock och varför de valde att använda dem istället för mindre som hade varit lättare att hantera. Idag har man uppskattat att det krävdes femtusen män som under 20 år jobbade med att bygga Cheopspyramiden. Men med hjälp av levitation kanske det inte alls krävdes en sådan mängd arbetskraft eller så lång tid? Vem vet…
Något man skulle kunna tolka som ett bevis för denna teori är en gammal textpassage skriven av den arabiska historikern Abul Hasan Ali Al-Masudi som levde på 900-talet. I texten beskriver han hur pyramiderna byggdes genom att ett magiskt papper placerades under dem. Sen slogs stenarna till med en metallstång vilket fick dem att sväva upp i luften. De fördes sedan genom en väg kantad av stenar och stänger till den plats de skulle. Men eftersom pyramiderna redan hade funnits i tusentals år när detta skrevs kan man undra var Abul fick sin information i sin tur.

Min bild av en leviterande person. Fast hon verkar dock ta hjälp av ett moln… hmm. Fusk!

Idag klassas levitation ofta som ”street magic” och har förlorat mycket av sin spirituella och magiska glans. Tyvärr. Trots det så visar undersökningar att många fortfarande tror på att riktig levitation existerar.

Vad tror ni?

Byggdes pyramiderna med hjälp av levitation?

Skulle ni vilja kunna levitera?

P.S Ny läsarhistoria! D.S

25 svar

 1. klart jag skulle vilja 😀
  Och jag är helt såld på svävande pyramid versionen ^.^

  helt sjukt att inga magiker på tv eller nåt inte kan de 😛

  kram

  • Hej Sebastian!
   Ja, det är en härlig teori! 🙂
   Kan mycket väl tänka mig att det är så det gick till.
   Kram M.

  • Jag skulle också vilja det såklart men det finns en person som kan levitera han heter criss angel

 2. min pappa tror att det är rymdvarelser som fixat pyramiderna.
  Kanske minnessak de lämnade på jorden för att markera att de varit där?
  men detta var också en intressant teori 😀

 3. Är det du som ritat bilden?
  Gillar din skarpt. XD

 4. Pyramiderna anses vara ett mirakel, så det man kan förstå att något som levitation skulle kunna ha skett när de byggdes. Jag har sett pyramiderna; det är ju fullkomligt underligt att människan kan ha byggt sådana saker! Jag antar att allt är möjligt bara man har viljan, motivationen och matematiken… Eller så har kan man levitera sig…
  Självklart skulle det vara härligt att levitera! Då skulle man alltid kunna nå den där burken på högsta hyllet eller boken på bokhyllans topp. Det skulle vara mycket mer praktiskt! Tänk er nu, behovet av ”ladders” och andra trappsteg skulle bara försvinna!

  • hej Maaretta!
   Ja, jag är SÅ avundsjuk på dig som sett pyramiderna! Vill också dit!
   Att kunna levitera vore verkligen coolt. Undrar om man kan lära sig om man övar? 😉

 5. Kom att tänka på en sak, och höra om du har någon teori om vad detta kan vara. För rätt många år sen nu, ca 10, så var jag och min vän på ett pyjamasparty. Där kring 5snåret på morgonen så gick vi ut och gjorde massa hyss. När vi skulle börja gå tillbaks till huset så ser vi något väldigt märkligt, vi pratar om det här än idag. En bit fram så ser vi något under en hög vägskylt, och båda böjer sig fram samtidigt och ser ut som stora frågetecken. Ska försöka beskriva den här saken.. Den var brungrå-aktig, ca 80-100 cm hög och den gick liksom framåtlutad med långa armar, nästan som en apa. Då min vän började springa efter (jag stod förstenad :P) så började den springa iväg, och ljudet den gjorde lät ungefär som att någon kräktes. Fort gick det. Vi hittade den aldrig, fastän vi letade i över en timma. Då vi gick tillbaks till tjejgänget så var det såklart ingen som trodde oss, hur mycket vi än försökte förklara. Har du hört talas om det här någon gång? Vad kan det ha varit? Och varför försvann den spårlöst då J började springa efter den?
  Så väldigt skumt.

  • Hej Kim!
   Oj, vad läskigt!
   Vet inte riktigt vad jag ska tro! Låter ju lite som en bigfoot. Låter ju lite så när du skriver hur stor den var och den gick framåtlutande med långa armar.
   Vore ju spännande om vi hade en egen bigfoot i sverige. 🙂 Tack för att du berättade om er upplevelse. Intressant verkligen.

  • Att den försvann spårlöst när ni sprang efter den kan vara för att den blev rädd och gömde sig 😉

 6. levitation är möjligt vid byggandet av pyramiderna, men var kom materialet, stenarna ifrån ?

 7. Man kan styra lite i kroppen med tankekraft. Tänk t.ex att du har huvudvärk eller är illamående. Snart så känner du att du har lite huvudvärk. Inte omöjligt att man kan göra samma sak med stenar(men lite svårare).

  • Hej Tilda!
   Ja, det kan jag tänka mig skulle fungera. Jag tror att våra tankar har mycket större makt än vi kan ana.
   Man kan säkert träna upp sin tankekraft och på den tiden kanske folk kände till det på ett annat sätt än idag?
   Mmm… väldigt spännande att fundera över… 🙂

 8. Ja detta med Pyramiderna kan få ens tankar att vandra fundera och hur sjutton gick detta till!!!!

  Underbar Blogg du har!!!!!

  • Hej M!
   Tack så jättemycket för dina snälla ord! 😀
   Ja, pyramidernas mysterium är grymt fascinerande. Jag vill så gärna veta alla svaren och samtidigt inte… vill samtidigt ha kvar mystiken.

 9. Läste på något forum nåfonstans om en teori en snubbe hade som jag tycker lät rätt smart x)

  Han sa att han tror att pyramiderna är fyrar, eller något slags riktmärken i rymden gjorda av aliens för länge sedan.

  • Hej Legenden!
   Åh, jag älskar den där typen av teorier om pyramidernas koppling till aliens. Spännande. Och för mig känns det verkligen som något som jag kan köpa.

 10. häftigt att kunna flyga!
  Och flygande stenar,wow!

 11. Tjena.
  Intressant läsning såhär på måndagskvällen.
  Mysteriet kring pyramiderna slutar aldrig att förvåna och jag tror vi nästan kan utesluta att man byggde dessa enorma byggnader utan avancerad teknik eller övernaturliga krafter. De största granitblocken går knappt att lyfta med dagens enorma lyftkranar.

  Läste en mycket intressant artikel för ett par år sedan som jag tyvärr inte minns adressen till.
  Artikeln handlade om en kvinna som fått kontakt med andar eller andra dimensioner som hon beskrev det. Hon hade i artikeln ställt oerhört intressanta frågor till andevärlden och måste erkänna att i denna artikel var svaren ännu intressantare och kanske lite ovanligare än man vanligtvis läser.
  Kvinnan råkade vara intresserad av gamla mysterier och ställde en del frågor om pyramiderna. På frågan om hur de stora Egyptiska pyramiderna byggdes hade anden svarat. Mänskligheten kommer ännu en gång lära er det ni en gång kunnat, men ni är inte mogen ännu. Svaret på hur man upphäver naturlagarna finns i ett ännu dolt rum under Sfinxens tassar. Sen hade anden avslutat med att berätta att Sfinxen är betydligt äldre än vi tror, ca 13 000 år, vilket är riktigt intressant då det finns forskare som hävdar att Sfinxen har vatten erosions skador och det är över 10 000 år sedan det var regnperioder där.

  Anden berättade även att pyramiderna hade ett annat viktigt syfte. Man kunde genom pyramiderna kommunicera med andra solsystem och på så vis lära sig ny teknik och lärdom.

  Tycker det här var en mycket häftig teori och när man talar om att häva naturlagarna så bör man uppnå nollgravitation, alltså att man kan få enorma stenblock att sväva.

 12. Läste på ett ställe att man använde ljud när de byggde pyramiderna ,och att även pyramiderna användes till enerdi förråd ,de hade en särskild teknik med energin somkom från Kvarts, ,men kunskapen gick förlorad under Atllantis styre, kunskapen kom från början från Utomjordongar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: