Legenderna kring varulvar.

Bered er på gammal magi och skräckinjagande bestar när vi idag tar en närmare titt på varulvarna. Dessa mytomspunna varelser sägs ju till och med hålla på att gå om vampyrerna i popularitet. Men det kan väl ändå inte stämma? Ja, ja populärast eller inte, i detta inlägg står de i rampljuset… eh, jag menar såklart: i månljuset!

Legender om transformeringar från människo- till vargform är tusentals år gamla. Man kan hitta historier om varulvar i otroligt många olika kulturer och länder. Det är egentligen bara i Indiens och Irans mytologier man inte hittar den klassiska varulvsmyten. Hur varulvarna ser ut varierar. I svensk folktro ser de mest ut som vanliga vargar. Men på kontinenten var det vanligast med den bild vi har av dem idag: hälften varg, hälften människa.
Det finns varierande förklaringar till hur varulvar blir till. En del föds till varulv. Då kan det bero på att deras mor på magisk väg försökt undvika förlossningssmärtor. I Tyskland och Argentina sades det att den sjunde sonen till den sjunde sonen blev en varulv. I Italien sades det att barn som tillkommit under fullmånen blev varulvar. Eller de som fötts på en fredag eller på julafton. (Det där med julafton låter dock lite skumt. Jag vet en som är född på julafton som definitivt inte var någon varulv…) Man kunde också bli förvandlad till varulv med hjälp av magi. Vissa helgon och magiker visste hur detta gick till. En del myter berättar om häxor förklädda till varulvar.

…och såklart det klassiska: att man blir biten av en varulv så att ens blod blandas med varulvens saliv. Detta sätt är dock ovanligt i legender och kommer förmodligen från att författare och andra blandat ihop varulvar och vampyrer. Att de som är varulvar transformeras till det i månljus har sitt ursprung i sydeuropeisk folktro och är den vanligaste teorin om varulvar idag. I svensk folktro pratade man dock aldrig om månen utan de som var varulvar fövandlades till det varje natt eller på julafton. (Seriöst, vad är detta med julafton om?) Enligt andra svenska myter förvandlades varulvar aldrig tillbaka utan förblev i sin vargform för evigt. (Inget kul att vara varulv i Sverige. Oh nej!)
Men nu har vi sett ganska motvilliga förvandlingssätt. Det finns en hel del gamla knep om hur man själv kan transformera sig till varulv. (Jag rekommenderar dock ingen att pröva något av följande hemma.) Det enklaste är att ta av sig alla kläder och sätta på sig ett bälte av vargskinn, alternativt ett helt vargskinn. (Fast det sistnämnda är det lite maskeradvarning på.)
Eller att smörja in kroppen med en magisk salva eller dricka regnvatten ur en vargs fotspår. Att göra en pakt med djävulen sägs också vara ett sätt för att kunna bli en varulv. Men som sagt, inget jag rekommenderar. Efter vad jag förstått är det svårt att springa ifrån djävulen om man ångrar sig…

Men låt oss göra något helt klart: Det är inte så kul att vara en varulv som man först skulle kunna tro. Varulvar blir ofta helt styrda av sina instinkter och svaga och sjuka när de växlat från sin vargform till sin människoform.
Så om nu någon hann springa och utföra en varulvstransformation innan ni hann läsa till detta stycke så kommer här istället lite knep för att häva förbannelsen. Man behöver dock lite hjälp från andra. Några saker som bryter förbannelsen är nämligen att någon kastar ett metallföremål på varulven, rör vid varulven med en högaffel eller sticker varulven i handen tre gånger med en kniv. (Aj, detta är också argument för att försöka att inte förvandlas till varulv!) Enligt en dansk myt så är det inte alls så svårt att bota en varulv. Allt den behöver är en rejäl utskällning! Lite mindre brutala tekniker är att någon kallar varulven vid dess dopnamn tre gånger eller ger varulven något av god vilja. Det finns ett plus med att ha varit varulv; Efter att förbannelsen är hävd kan man alltid prata med vargar. ^_^ Coolt! Så det kan ju varulven muntra upp sig med efter att ha blivit utskälld och petad på med en högaffel.
En varulv kan också botas genom att medicineras med en viss ört ur stormhattssläktet: Wolfsbane. Wow! Det låter ju betryggande redan på namnet! Dock så måste denna ört användas med största försiktighet. Eftersom den är otroligt giftig bara att ta i och enligt vissa legender botar den inte alls varulvar utan dödar istället. (Oops!) Så akta er för denna växt! Den är verkligen dödligt giftig. (Coolt namn dock.)
Men varulvar kan ibland också ha en sådan tur att förbannelsen upplöses av sig själv efter en viss tid.

Men ni läsare kanske inte alls är intresserade av att transformera tillbaka varulvar. Ni kanske tycker att det enda rätta är att döda dem? I moderna tider sägs det ofta att varulvar endast kan dödas om den blir skjuten av en silverkula. Detta kommer inte från gammal folktro utan är en ny idé. Ett gammalt sätt att skydda sig är med hjälp av råg eller mistel. Ett hus som står i skuggan av en rönn sägs också vara säker mark från varulvar. Men ifall du dödar en varulv så kom ihåg att det sägs att de uppstår som vampyrer ifall du inte kremerar dem. Det ser då ut som vanliga lik om dagen men på nätterna återuppstår de som vampyrvarvulvar. Då måste du kalla på en präst som kan utföra exorcism och halshugga deras lik med en spade. Sedan bör huvudet kastas i en bäck. Då kommer de drunkna av tyngden från sina synder.

Men tron att varulvar är onda kanske egentligen är totalt felaktigt. I alla fall enligt en man som levde i Livland (historisk region i Baltikum). Han hette Thiess och han sa 1692 att han själv och andra varulvar egentligen är ”guds hundar”. Att de krigade mot demonerna nere i helvetet och belönades rikligt för detta efter döden.

Varifrån varulvsmyten kommer finns det olika teorier om. Vissa tror att folk bildade dessa figurer för att förklara mystiska mord och djur som dödades av vargar. En del av myterna om att man kan bli varulv genom magiska salvor kan komma från att dessa salvor ofta innehöll hallucinogena ämnen. Det kan ha fått både den som använt salvan och dess omgivning att uppleva att en förvandling skedde. En annan sak som sägs vara en källa till myten är den mentala sjukdomen lykantropi som var känd redan under antiken. Där lider den drabbade av vanföreställningar om att den kan förvandlas till djur.

Men det finns också de som tror att varulvsmyten härstammar från något riktigt. Varelser från andra dimensioner som tillfälligt blivit synliga eller så. Eller att de faktiskt finns precis som de beskrivs i myterna.

Vad tycker ni om varulvar?

Finns de?

Skulle ni vilja bli en?

151 svar

 1. Halloj!:) Ja det hade väl varit fräckt att kunna bli till varulv, nog ingen som hade bråkat med en haha … nä alvarligt talat så skulle jag inte vilja kunna bli det, tänk att vakna upp o se vad man åstadkommit under natten usch!! Personligen så gillar jag nog varulvar mer och tycker det är mer intressantare än vampyrer men det är min åsikt, vet ej varför men varulvar känns mer skrämmande på nåt vis. Iallafall ha en jätteskön vårigt magisk helg på dig! Kramar!

  • Hej Lollo!
   Ja, precis! Äntligen skulle man mötas med respekt! 😉
   Nä, men jag jag håller med. Skulle vara läskigt att ha en annan form som man inte hade någon kontroll över.
   Hoppas din helg är magisk och mysig också! Jag håller på att flytta och packar för fullt. ^_^

 2. Jag tror att varulvar är ett slags väsen till för att rensa upp efter andra varelsers misstag och behålla balans. Och jag tror man blir det genom att rekryteras av en mäktig i en ceremoni under fullmånen ^^ Sen tror jag att en varulv själv väljer när hon vill förvandlas ^^ Jag tror även att det finns andra ‘djur-folk’ som är liknande 🙂

  Bra och underhållande läsning som vanlig, btw!

 3. Hej!
  Kan inte du skriva lite om vad du tror kommer hända 2012? Asså att världen går under då, tror du den teorin är sant?
  Vore intressant om du gjorde ett inlägg om det.

 4. Hejsan! 😀 älskar verkligen din blogg. Men jag har ett önskemål, om man kan önska ett sådant?^^ Kan inte du göra ett inlägg om vampyrer? Passar väl ganska bra iom. vampyrhysterin? skulle varit skitkul att läsa.
  kramar.

 5. Jag tror ju på allt övernaturligt iprincip. Så ja det är klart dom finns =)
  Och jag hade mer än gärna velat bli en, sålänge jag hade chans att bli människa igen när jag ville typ :p

  • Hej Mia!
   Ja, jag är också lockad att tro på dem! Myterna borde ju komma från någon sanning.
   Jag skulle nog inte våga vara en varulv. Eller jo, det vore coolt. Så länge jag kunde kontrollera mina handlingar när jag var en. Och såklart bli människa igen när jag ville. 🙂 Då vore det nog coola krafter att ha. Skulle bekämpa brott. Eller ta över världen… har inte bestämt mig ännu… 😉

 6. Jag älskar varulvar och vampyrer! Fast de sägs va fiender. Fast jag skulle inte vilja bli jagad av en präst eller nåt… 🙂

  • Hej Vendela!
   Jag älskar dem också! De är häftiga och intressanta.
   Ha, ha nä stackars dem att bli jagade av präster hela tiden… 😀

 7. Jag skulle nog hållt mig undan.
  dock Coolt tanke att dom kämpar mot demoner.

  Läste för ett tag sen om en man i USA (tror de va i USA) som varje kväll blev trakkaserad av en Varg liknanade varelse, och att den var lika stor som en varg som gick upp till bröstet på honom.
  den stod alltid nedanför hans trappor i hemmet och den hade gula ögon och den stod bara och stirrade på honom.
  men efter ett tag så började denna hellhound(?!) gå upp för trapporna, då blev han sprang han in i sitt rum och den klösde varje kväll på hans dörr, och han hörde flåsande.

  Kanske var en (vanlig) varulv 😛

  coolt vilket som 😀

  • Hej Sebastian!
   Ja, jag gillar också tanken på goda demonbekämpande varulvar. 🙂
   Vilken intressant och läskig historia! Ja, det kanske är ett bevis för att varulvar finns.

 8. Din blogg är underbar. Så glad att jag råkade snubbla över den.
  varulvar fascinerar. Såg ”New Moon” ffg i lördags och måste säga att den trollband mig!
  Där har ju varulven en stor roll 🙂
  Men, jag föredrar nog vampyrer, trots allt..
  Fortsätt att skriva på ditt trevliga sätt! Här har jag lärt mig mkt!!
  Hälsningar Annika i DC

  • Hej Annika!
   Tack så jättemycket! Din kommentar lyste upp min kväll! 🙂
   ”New Moon” såg jag när den gick på bio. Den var spännande.
   Valet mellan varulvar och vampyrer är svårt men jag måste nog också säga vampyrer. De har som något särskilt.
   Trotts att de är så blodtörstiga känns de ändå stilfulla och flotta på något sätt.
   Kram! M.

 9. Jag och min kompis har setat och diskuterat varulvar och vampyrer i någon timme nu, och han hävdar bestämt att varulvar omöjligt kan bli vampyrvarulvar om man inte dödar dem korekt och han vill veta var du fått den informationen från.

  Själv tycker jag att det här är ungefär det bästa jag läst på länge, och för just varulvar hyser jag någonsorts skräck blandad förtjusning.

  Och om valet stod mellan att vara vampyr och varulv väljer jag varulv anyday!

  Big up för din blogg hur som helst!

  • Hej Johannes!
   Tack så mycket! Kul att du uppskattar min blogg och gillade inlägget!
   Ja, varulvar är häftiga. Det är kul att de börjar få mer uppmärksamhet i film och sånt nu.
   Annars känns det som att vampyrerna ofta snor all uppmärksamhet.
   Vad det gäller att de kan uppstå som vampyrer så hörde jag det på en dokumentär för ett tag sen (som jag tyvärr glömt namnet på ^_^;;)
   Men nu när jag googlade lite såg jag att det faktiskt tår på wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Werewolf#Vampiric_connections
   Tycker att det är en rätt intressant ihopkoppling.
   Ha det så bra!

 10. Ja! jag vill bli varulv! ^.^

 11. Woho!! Mitt hus står i skuggan av en rönn! Aldrig mer behöver jag vara rädd för varulvar! XD
  Nej jag vill inte bli en varulv, men jag vill kunna prata med vargar!

  • Hej Alice!
   Åh, vilken tur du har! Då kan du vara lugn.
   Jag känner precis som du. Att bli varulv vill jag inte men att kunna prata med vargar vore jätte coolt. 🙂

 12. Hej, där! 🙂
  Jag skulle vilja bli en varulv om jag kunde kontroller mig sj då.
  För det skulle vara coolt bara springa omkring i skogen på kvällarna och skräma alla som kampar :).
  Jag har sökt mkt fakt om varulvar på sistonde och att lägga till den här texten till ”samlingen” börjar faktist jag att tror att man kan bli en och att det finns (Dock har jag inte sett eller hört nåt av det som berättas men ändå:) det stämer ändå in tycker jag). P.S Jag ska tessta några av tipsen om hur man blir en varulv tex. Att säga en ramsa som:
  ”Hail, hail, hail, great Wolf Spirit, hail.
  A boon I ask thee, mighty shade,
  Within this circle I have made.
  Make me a werewolf strong and bold,
  The terror alike of young and old”
  (Då ska jag göra en cirkel först och så vidare)
  Och att sova under en fullmåne på en onsdag eller fredag och kanske några andra inte så komplicerade. Sen till sist tror jag att jag ska försöka med djävulen, japp sälja min skäl till honom :/. Jag säger till om det funkar eller ej 🙂

 13. I förra menar jag själ 🙂 btw en av dom bästa texterna jag har läst!! THUMBS UP

  • Hej Daniel!
   Tack för dina snälla ord! 🙂 roligt att du gillade mitt text.
   Jag kan förstå hur du menar när du säger att du vill bli varulv. Att få dom krafterna och kunna byta form är nog helt fantastiskt på många sätt.
   Men jag skulle aldrig våga försöka. Om jag inte var helt säker på att jag faktiskt skulle ha kvar min självkontroll i vargform.
   Du verkar ju väldigt bestämd på att du vill bli en du. Så jag får väl önska lycka till! 🙂
   Ja, berätta gärna hur det går!

 14. Hej!
  jag tror att din film äger och är lagom läskig.
  Jag vill gärna se den.

 15. jag vill bli en varulv och kunna sova i skogen med andra vargar =D skulle vara kul

 16. hej miss
  varulvar är coola men jag gillar vapyrer också vet du
  vem jag ska välja kram death

  • Hej death and blood!
   Eh, svårt val… Personligen skulle jag föredra vampyrer eftersom varulvarna blir så extremt förändrade från sin mänskliga form. Men det är bara jag… 😛

 17. hej miss
  tack för tipset mm du har rätt med mänskiliga form men okej vampyerer är bra tack och kram en blodig bannan =P bara skoja krem death and blood

 18. varför kan man inte skirva not om zombies dom tycker jag är bra coola men bloodiga på samma gång XD

 19. hmmm kul ska läsa

 20. wow jäklar vilken läskig zombie bild hon med skelet armen. skaka zombie skaka zombie.skaka den för död bannan XD

 21. hej miss
  jag har inget att läsa om. vet du vad jag kan göra.
  har du not om 2012 eller not.

 22. hmm kul har läst men kommer det bli 2012 eller? tänk om dom gör en sköld som skyddar alla länder???

 23. hej miss
  hmm tänk om världen blir störe.utan att non märker?? skulle vara bättre än världens under gång men tänk om näää

  • Hej death and blood!
   På sätt och vis så blir ju världen större hela tiden. Om man tänker på det sättet att vi lär oss och utvecklas mer och mer och därigenom får större möjligheter. På det sättet växer ju världen ständigt. 🙂

 24. hej miss
  jag meanar växer snäbbaren än vanligt

 25. hej miss
  jag undrar om värkligen kryper till 5cm vad ska man göra.tänk om man blir upsugen??? vet du…

  • Hej death and blood!
   Tyvärr kan jag inte svara på det. ^^; Har ingen aning… Vi får bara hoppas att problemet aldrig blir aktuellt.

 26. hej miss
  du jag undrar det här kan låta galtet mean om man be-
  ter säg som än varulv blir man en?? det är frågan XD…

 27. hej miss
  men hur går man en pakt med djävulen? inte så jag vill inte bli en varulv vill bara veta???

 28. hmm hallå jag har väntat

  • Hej!
   Sorry, jag hr varit så sjuk de sista dagarna att jag legat efter med att svara på alla….
   Vad det gäller din fråga så finns det hur många sätt som helst att ingå en pakt med djävulen.
   Det tycks ha varit något som många hjärnor funderat över genom tiderna…

   En gammal svensk teknik är som följande:
   På en torsdagsmorgon ska man med blod taget ur vänstra ringfingret skriva en undertecknad förbindelse till Satan. I förbindelsen skriver man vilka förmåner man vill ha och när, typ vissa år eller så. Sen lovar man att när ens önskningar är uppfyllda så ska ens kropp och själ till höra Satan. Denna lapp sätter man tidigt på morgonen in i kyrkans nyckelhål. Sen infinner man sig på samma ställe både andra och tredje torsdagen efteråt. På den tredje torsdagen sägs Satan finnas där för att samtala.

   Så, så kan det gå till! 🙂

 29. hej miss
  wow coolt men jag vill inte teststa eller vet du vad man ska göra en rängnig dag grått inget att göra vet du >=) då vill jag veta men

  har du inga mer inlägg?? då skulle jag läsa. jag tycker du är den bästa på inlägg !!!!!

  • Hej Death and Blood!
   Hmm, vet inte om jag har något bra regnig-dag-tips just nu. 🙂 Själv är jag hemma och är förkyld. 😦 Så jag läser böcker och håller på med bloggen och forumet.

   Jag lade upp ett nytt inlägg igår på första sidan. 🙂 Så det kan du ju kolla in. Tack så jättemycket för att du gillar mina inlägg! Gör mig så glad att höra! ^___^

 30. hej miss
  ja kan jag kålla inlägget?? och ja jag tycker dom är bäst och du är det också

 31. alien var läskig och monstret hunder sängen jag vågar inte läsa mer jag blev faktiskt lite rädd om man ska va helt ärliga men bra skrivet i alla fall. du can du inte skriva nåt om cybors om dom kanske kommer ta över jorden =) eller =(.

 32. mean du krya på dig också du är ju den bäste skrivaren på vår jord kram death

 33. ja ja jag tästa ha på mig ett vargskin en gång jag tror det funka vet ej =P mean ska kålla jag låvar att det är äkta vargskin min pappa är jägare så han vet.
  om du undrar hur det gick skriv bara

  • Hej Death and Blood!
   Tack så mycket. 🙂 Jo, jag håller med om att det är riktigt läskigt. O_O
   Hmm, Cyborgs är coola dock vet jag inte om de riktigt passar in med de övernaturliga temat. De är ju lite mer sci-fi. Men det kanske skulle kunna bli en tråd på forumet eller så…. Du får gärna gå med forumet för där kan ju alla ämnen tas upp. 🙂 http://missmagic.forum24.se/
   Ja om du prövar grejen med varskinnet så får du gärna berätta hur det gick! 🙂

 34. ja jag pråva en till fyra dagar med vargskinet men det funka inte tror jag på söndag den 22 november är det ju fullmåne hmm jag vågar inte tänka på vad som kåmmer ske? men jag tycker cyborgs är rikgtit coola om man inte är nära hehe ha än trevlig och fullmåne helg önskar deth and blood

 35. omg den 21 november kom jag på nu =O

  • Hej Death and Blood!
   Ja, ha, ha då ska det bli spännande att höra vad som kommer hända. Ha inte för höga förhoppningar bara. ^_^

 36. hej miss
  nej jag har inga höga förhoppnigar jag har små och jag tror att inte nogot kommer hända =) det är nog bara fake om man har vargskin kommar man inte bli varluv eller???? =;( jag är lite rädd =3 men iget att ora sig för =) men ha en bra nästa vecka. =)

 37. hej miss
  jag vet en salva men det är för att bli en demon.men pröva inte det det är svåra saker.första steget ta sex fjädrar från en örn.två blommor helst blå klocka.tre den här är svår.ett kanin öra blää.och blanda ner det i en gryta.sen kyl den inte. set ner den i en mixer sen botten up =( blää ucsh men pråva aldrig det hemma snälla!

  • Hej Death and Blood!
   Ja, du får berätta hur det går med din förvandling…. ^^
   Spännande recept eller vad man ska kalla det. Jag lovar att inte pröva det. 🙂 Men tack för infot. Vad kommer det ifrån?

 38. hej miss
  det funka inte så bra jag vill inte tästa non sak mer jag blev ingen varluv.recpestept kommer från ett tempel =) i afrika eller asien vet inte men det funkar.

  • Hej death and blood!
   Jag förstår det. Sånt där är inte lätt… Kanske var lika bra att du inte lyckades. Är nog inte helt lätt att vara en varulv.
   Intressant med receptet. Gillar att veta källan till saker så tack för att du sa det. 🙂

 39. hej miss
  ja det är ju en sida med övernatuligakräfter så jag tror det var därför jag skrev det =) hoppas att det var intressant.

 40. hej miss
  visa varulvar går på 2 ben visa 4 hur kommer det sig?

  • Hej Death and Blood!
   Det beror på att man har haft olika syn på varulvar på olika ställen. På vissa ställen har man sett en varulv som en blandning mellan varg och man men tillexempel i sverige så tänkte man sig varulvar som vanliga vargar. Så därför har olika bilder av dem växt fram och blandats genom tiderna och sen har ju konstnärer valt att avbilda dem olika. 🙂

 41. hej miss
  vad intresant =) kul att läsa nu för står jag.

 42. hej miss. jag har tänkt på varulvar läst böker läst på datorn men hittar inte nåra svar =( det finns så många frågor som inte har fåt svar.många säger dom är bara sagor trå inte på sånt strunt. men jag fattar ine vad dom menar.man får ju tro vad man vill.jag tror på varulvar när jag var och gick med min vove/hund och såg non kille i skogen det var faktist läskigt han såg inte ut att må bra han skrek hjälp mig jag blev så rädd att jag sprang hem igen det var inte kul att upleva.men igen trode mig tror du mig =;)

  • Hej Death and Blood!
   Personligen så är jag öppen för alla möjligheter. Något väsen kanske finns som har gett upphov till varulvslegenden… Men jag har ingen fast tro.
   Obehagligt det du var med om…. Man undrar verkligen alltså….

 43. hej miss
  jag tror på legender men tänk om man skulle leta efter svar.det funkar ju bettere på natten.man vill ju inte gå änsam två kan man ju då kan man ju ha bettre chans att hitta märkliga saker.

 44. hej miss
  nej inte jag bara för jag har fårskat om varulvar i 2år blir jag inte den som bevisar varulvarnas existens. men man skulle kanse bli en utforskare det skulle bli kul men tänk om man hade en varulv till kompis =P

  • Ja, det vore ju häftigt. Synd att du inte lyckades transformera dig till varulv… Då hade jag kunnat skryta med att känna dig sen. 🙂

 45. hej miss
  jag tar det som en komplimang =). mmmmm jag kanse ska testa att drika rengvatten ur en vargs spår kanse inte kommer smaka gott men jag har mun vatten.

 46. hej miss
  ja det ska bli kul att tästa not äckligt =). inte så att jag gillar äckliga saker men jag börja tycka mer och mer om köt =/.

 47. jag menar inte att köt ät konstigt glömmde . hehehehe srry det ska stå. inte så att jag gillar äckliga saker. men jag börja tycka om mer och mer om köt =)

  • Hej death and blood!
   Ah, okej. jag förstår. 🙂 Du får rapportera hur det går men även om jag tror på möjligheten på att varulvar kanske finns så är jag negativ mot den där typen av förvandlingsgrejer. De funkar nog sällan tyvärr. 😦 Men man vet förstås aldrig. 🙂

 48. hmm du har nog rätt =)

 49. hallå är du där ?=(?

 50. wow boston coolt jag har alltid vilja åka tid =(. du kom före aww

 51. oj tack för tipest jag fyller år snart =) tack

 52. om du gillar jul låsna på sean banan gott nyt jul

 53. tack och ha ett mystiskt jul lov =)

 54. men inannan jag slutar med övernaturliga krafter så undrar jag. har man sett en varulv i sverige ??? det är det jag undrar inann jag leger av med mytstikska saker.

  • Hej Death and blood!
   Nej, det har man egentligen inte. Varulvarna förekommer ju inom svensk folktro men jag anser inte att det dirket finns något riktigt trovärdigt vittnesmål.

 55. Jag har läst en bok där det står en historia om en kvinna som levde för länge sedan som en dag hade hört att det knackade på dörren och sprungit dit för att öppna. När hon öppnade stod det en varulv utanför som morrande kastade sig emot henne. Varulven fick tag i klänningen och rev av en stor bit kvinnan lyckades ta sig undan genom att stänga dörren fort och hänga silver i fönstren. Nästan 1 timme senare knackade det på dörren och hennes man ropade hennes namn. Hon sprang genast för att öppna och där stod hennes man. Hon berättade hon vad som hade hänt, men han började bara skratta. Först då såg hon dom gula trådarna som satt fast mellan hans tänder. Dom hade samma färg som hennes klänning. Dagen efter gick hon till en präst och berättade vad som hade hänt. Prästen sa då en besvärjelse som skulle döda alla onda väsen i närheten. när hon kom hem låg hennes man död på golvet.

  • Hej Julia!
   Vilken läskig och sorglig historia. Hennes man kanske inte ens visste om att han hade drabbats av varulvs-förbannelsen. 😦

 56. oj det kan man kalla historia det måste vara riktigt svårt för hon att fatta att hennes man är död men det var ju också bra för han var ju varulv.

 57. jag skulle jätte järna vilja bli en varulv för jag älskar vargar!
  och jag vill kunna prata med vargarna!

 58. Hej MissMagicGirl!
  Det här kan låta som en lite konstig fråga, men… har du någon aning om var man skulle kunna få tag på sådana där saker? (nej, jag ska inte försöka bli varulv eller något sådant… undrar bara. XD)
  Och förresten; skulle inte du kunna skriva ett inlägg om hur man gör pakter med Djävulen, eller bara att det handlar om Djävulen…? Vore väldigt intressant.

  • Hej Wendela!
   Vad tänker du då på för saker? He, he det är bra att du inte tänker försöka omvandla dig. 🙂
   Mmm, ett sådant inlägg har jag faktiskt funderat på. Får se… Kanske kommer!

 59. hej! jag tycker att den här texten var jette bra jag skulle så gärna kunna prata med vargar men inte bli en varulv (om jag kan styra mig själv så kan jag tänka mig varulv och människo livet).

  Tack så mycket!

  • Hej Ella!
   Tack så mycket! 🙂
   Håller med om det du säger. Att kunna prata med vargar vore väldigt coolt men jag vill inte själv bli en varulv i fall jag skulle tappa självkontrollen av det.
   Annars vore det ju coolt att kunna omvandla sig själv till varg.

 60. Jag vet inte om jag tror på varulvar (fast man kan ju aldrig veta…) men hittade den här texten på en hemsida om hur man blir varulv eller vampyr:

  ”1. Man MÅSTE vara i en skog
  2. Man ska alltid ha med sig en nål i nödfall
  3. Om man ska bli varulv ska man hitta en hög ek/om man ska bli vampyr eltar man upp en hög tall
  4. Om man ska bli varulv ska det ehlst vara fullmåne

  Okej, du gör alltså så här: Du börjar med att sticka dig i ett finger med nålen, blodet torkar du sedan av på eken/tallen, om du inte får fram något blod kan du spotta på trädet.
  Sen går du längre in i skogen.
  Om du valt tall kommer du förmodligen att känna smärtor. Sedan kommer du falla ihop. När du vaknar springer du tillbaka. Om blodet/spottet är borta så lyckades du inte. Om det är kvar lyckades du/Om du valt ek kommer du inte känna smärtor, men du ska ändå springa längre in i skogen. Du kommer börja yla mot månen.
  Då springer du tillbaka, om blodet/spottet är borta har du misslyckas, om det är kvar är du varulv!”

  Värt att testa? ^^

 61. Jag… jag är varulv.

 62. Varulvar är cola o dom finns jag har sett dom jag vet att alla tycker att jag är galen,o då får ni tycka det då.I´m a she wolf.

 63. Hejsan svejsan Mia kul att du hörde av dig det var länge sen!
  Visst är hemsidan intressant o full med bra fakta!
  stora kramar 🙂

 64. Hej missmacikgirl kan du inte skriva lite mer om varulvar T.X.P det där om varulvarna på den engelska skolan.Kolla in det på youtube.

 65. Sjukt läskig!!! 😥 Bild 3 alttså. 8)

 66. Hej mms har du sett vampire suks?

 67. hej mia lollll
  jag blev så fascinerad när jag läste denna sidan, den har förändrat mitt liv

 68. det hàr var den jàvlaste vàrsta artikeln jag nègonsin làst…. h

 69. Tja! Riktigt bra blogg du har! Tycker att varulvar är mycket mer intressantare än vampyrer. De framstås mer som riktiga monster än vampyrer som liknar sjuka människor som suger blod av varandra. inte för att jag har något emot det. de är skithäftiga också. Undrar om du vet något om måncykeln? det sägs att varulvar förvandlas under fullmånen. Hur länge är de i sin varghamn? Tacksam för svar!

 70. Om man kan kontrolera sig i sin vargskepnad skulle det vara kollt att vara varulv. Det här med julen kommer från kristendomen som ett slags straf eftersom man inte fick födas på samma dag som Jesus.

 71. Tja Magic girl.

  Bra fakta om varulvarna.

  Du kan titta på den här sidan om du vill
  veta lite annat/mera fakta om varulvar.

  hem.passagen.se/mibr7369/eonvarulvar/frame/manfrande.html

 72. Jag är inte en varulv

 73. Blev fel där. Skulle tipsa om en fantastisk bok, eller egentligen en nyutgivning med extra nyskrivna kapitel. Se länken ovan. Där finns det mesta om varulvar 🙂

 74. Japp då är väl jag född till varulv dumma fredag 😥

 75. Men jag skulle absolut inte vilja va en varulv förvandlas varje natt till ett stort hårigt monster det är nästan väre en att va vampyr för vampyr kan jag inte änns tänka mig att va 🙂

 76. Kommer snart inta klädnaden av varulv. Kommer bli en härlig upplevelse.

 77. Asså hoppas att du läser denna tråd efter 4 år xD men vart hittar jag en RIKTIG ”werewolf spell” som låter mig kontrolera mig själv? asså jag tvekar på att varulvar finns men jag Vill att dom ska finnas jag vill kunna ta en paus från det riktiga (tråkiga) livet…

 78. Bara jag som tycker det känns konstigt att kommentera ett 4 års gammalt inlägg?
  Men jag gillar verkligen varulvar. Så det är värt att kommentera.
  Men jag gillar verkligen varulvs böcker. Men jag hittar absolut ingenting på biblioteket.
  Om du eller någon annan som också läser detta vet nån bra varulvs bok får gärna berätta för mig.

  • Hej Evelina!
   Inge konstigt med det 🙂
   Ska fundera på tips och kanske återkommer om det i ett inlägg 🙂
   Tack för kommentaren! 🙂

 79. Sjukt grym text! Men vad jag vet om varulvar är att dom kom först från gamla historier om shapeshiftning vilket tillhörde indanstammarna för att skydda sin klan/familj men allt är så olikt med historian om dom, jag tror att det kanske finns, det finns nog så mycket mer där ute än vad vi vet om!

 80. Jag har också hört det där om mödrar som gör förtrollningar mot förlossningssmärtor, men jag har också hört att om barnet är en flicka så blir det en mara… Du vet, sådana som ger folk mardrömmar på natten.

 81. Skulle vilja bli varulv, vargar är mitt favorit djur. Men dock borde det lite otrevligt att man kanske dödar någon. Det finns också historier om att man själv dödar den som bet en så kan man bli fri från förbannelsen. Vem vet, någon av vargarna på djurparker eller i skogen kanske är människor? Egentligen kan man ju inte veta om dom finns, jag tror och hoppas att dom finns iallafall

  • Ja, varulvar är fascinerande och vargar är så fina. Varulvar är ganska tragiska väsen just för att de förlorar all sin kontroll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: