Majestic 12: Hemlig alien-studerande grupp?

Majestic 12 ska ha varit en hemlig organisation som skapades efter Roswellkraschen 1947. Organisationens syfte sägs ha varit att undersöka hittade ufon. Information om denna organisation har kommit ut genom mystiskt läckta dokument kända som Majestic-12-dokumenten. I detta inlägg tittar vi på dokumentens historia och försöker reda ut om de kan vara äkta eller ej.

Majestic-12-dokumenten dök upp precis lika mystiskt som alla hemliga dokument med självaktning måste göra. Tv-producenten och ufo-forskaren Jaime Shandera fick i december 1984 ett dubbelinslaget brunt kuvert utan returadress till sitt hem i Burbank. Inuti fanns en rulle oframkallad svartvit film. På filmen fanns fotokopior av dokument som var klassificerade TOP SECRET/MAJIC. Dokumenten var ursprungligen skickade till president Dwight Eisenhower (USA´s president mellan 1953-1961) och informerade honom om ufokrascher i New Mexico 1947 när man både tagit vara på vrakmaterial från rymdskepp och hittat kroppar från aliens. Bland dokumenten fanns också ett brev där president Harry Truman (USA´s president mellan 1945-1953) bemyndigade skapelsen av en hemlig grupp av forskare och militärer som skulle studera utomjordisk teknologi. De skulle kallas Majestic-12 / Majic-12. Jaime kontaktade sina vänner Bill Moore och Stanton T. Friedman eftersom de jobbat tillsammans med att närmare undersöka historien om Roswellkraschen. Nu skulle de tillsammans försöka komma till botten av mysteriet med dessa dokument.

Från vänster kan ni se: Bill Moore, Jaime Shandera och Stanton T. Friedman.

Alla tre förstod att de var tvungna att undersöka dessa dokument noga innan de kunde vara säkra på om de var äkta eller inte. Eftersom de alla tre varit i ”ufo-branchen” så länge visste de hur lätt det var för både folk i regeringen och andra att läcka ut falsk information. Varken Jaime, Bill eller Stanton tänkte acceptera dokumenten som äkta innan de hade bra bevis för det.

Dokumentet med medlemslistan ovan. Se i läslig storlek HÄR.

Det grundläggande att kontrollera var listan av medlemmar. Om det var troligt att de kunnat tillhöra en sådan här grupp eller inte. Alla medlemmar utom en var toppnivå-personal inom de väpnade styrkorna, underrättelsetjänsten och i forskarvärlden. De hade med största säkerhet tillgång till papper om känsliga nationalhemligheter. Alla utom en medlem. Nämligen Harward-astronomen Donald Menzel.
Det fanns ingen anledning till att en astronom skulle få tillgång till hemlighetsstämplad information. Dessutom var Donald Menzel en känd skeptiker mot allt vad ufon hette och hade skrivit flera böcker mot existensen av ufon. Efter att ha sett honom på listan tappade Jaime, Bill och Stanton nästan all sin tro på dokumentens äkthet. Men efter lite närmare forskning om Donald så kom det fram lite oväntad information.
Det visade sig att Donald i princip levt ett dubbelliv. Han må ha verkat som en vanlig astronom och ufoskeptiker men han utförde egentligen klassifierat arbete för federala underrättelsetjänster som National Security Agency. Stanton lyckades få reda på detta genom att läsa igenom korrespondens Donald haft, som fanns sparad på Harwards arkiv och genom att be Donalds familj om tillgång till Donalds opublicerade självbiografi.

Bild av Donald Menzel. Man ser ju tydligt att han ruvar på en stor hemlighet!

Efter att ha fått veta detta stod det klart att Donald hade den säkerhetsprövning och kunskap som behövdes. Att han skulle vara med i en grupp som Majestic 12 var inte otroligt.
Men hur kan någon leva ett sådant dubbelliv? Känna till att ufon finns men sen skriva böcker emot dem? Enligt en Harwardprofessor och vän till Donald som Stanton kontaktade var det inte alls otroligt. När Stanton frågade honom om han trodde Donald om en sån hemlighet sa han: ”Han skulle ha älskat det. Han hade haft kännedom om den största hemligheten av seklet och han hade kunnat visat hur smart han var genom att föra alla bakom ljuset.”
Så istället för att Donald Menzel varit någon som tagit ner dokumentens trovärdighet gjorde nästan hans medlemskap deras äkthet mer trolig. En som hade velat fejka dokumenten hade aldrig tänkt på att placera honom på medlemslistan.
Vad det gäller andra medlemmar så ska jag inte trötta ut er med närmare biografi om varenda en. Utan här kommer bara en snabb lista över dem:

Listan kommer från boken: Top Secret/Majic av Stanton T. Friedman och är redigerad en aning av mig.

Jaime, Bill och Stanton ville ju inte gå ut med dokumenten till allmänheten förrän de var helt säkra på att de inte var en bluff. Vilket de kände sig säkra på först 1987 då de gick ut med de dokument de hade. Men Majestic-12-dokumentens existens kom ändå ut till allmänheten på andra vägar. Första gången 1985 i ”Just Cause”. Ett nyhetsbrev från Citizens Against UFO Secrecy. Artikeln var full av fel och missledande information. Och det är ungefär i den stilen artiklar om Majestic 12 har fortsatt tyvärr. (Denna artikel räknas såklart inte dit!) På grund av all motstridig information tror många idag att dokumenten är bluff.
Det absolut vanligaste argumentet mot Majestic-12-dokumentens äkthet är att Harry Truman´s signatur på ett Majestic dokument är identisk med hans signatur på ett brev han skrev till (Majestic-medlemen) Vannevar Bush vilket bevisar att de är förfalskade. Detta är dock mer en myt än ett argument eftersom om man jämför dessa två signaturer ser man tydligt att de inte alls är identiska. Även om man tar hänsyn till den lilla skillnaden som kopiering av kopior skulle ha skapat. Ett annat argument är att dateringen på dokumenten är felaktigt skriven. På mötesdokumenten skrivs datumet i ordningen dag-månad-komma-år istället för månad-dag-komma-år. Men om man tittar på andra dokument skrivna runt samma tid kan man hitta stora variationer på hur man valt att skriva datum. Så det är inget skumt med detta alls.

Majestic dokument om roswell kraschen och utomjordingarna de hittade:

Se i läslig storlek HÄR!

Se i läslig storlek HÄR!

Fler Majestic-12-dokument har dykt upp hos olika personer under åren. Ett av de mer intressanta dokumenten är den så kallade ”Cutler/Twining memon” som kom fram 1985. Jaime Shandera och Bill Moore började få mystiska brev märkta ”New Zealand” och med returaddresen: Box 189 Addis Ababa Ethiopia. De tycktes vara skrivna med någon mystisk kod som varken Jaime eller Bill kunde tyda. Men med Stantons hjälp drog de paralleller till några arkiv i Washington. Bill och Jaime åkte dit och gick igenom arkiven. Efter timmar av sökande hittade jaime en litet papper mellan några andra dokument. Detta var ett memo rörande majestic-12. Det kusligaste av allt är att det var i en dokument-box märkt 189! (Det ni!) Vem som än skickat breven hade gjort det för att leda Jaime och Bill till detta dokument.

Bild av memon. Se i läslig storlek HÄR!

Memon är från Robert Cutler (Eisenhowers National Security rådgivare) till Majestic-12-medlemmen Nathan Twining och informerar honom om ett majestic-möte som bytt tid. Detta dokument skiljer sig från de andra dokumenten genom att det inte är en fotokopia. Den är i lökskalspapper vilket många dokument vid denna tid skrevs på. Dessutom har den märkningar som inte ens skeptiker till Majestic-dokumenten tror att en bluffmakare skulle ha vetat om. Att papperet var medvetet placerat i arkivet är det inget snack om. Men av vem är svårare att veta. Det är i princip omöjligt för en utomstående att placera/ta något i ett arkiv. Men vem? Vi får förmodligen aldrig veta….

Dokumentet ovan där president Truman bekräftar skapelsen av Majestic-12 med sin underskrift. Se i läslig storlek HÄR!

Hjälp! Jag känner att detta inlägg bara växer och växer… 😮 Well, to sum it up: Än idag är majestic-12 ett mysterium. Vi får hoppas att vi en dag får veta sanningen om dem men tills vidare kan vi bara undra…
Själv är jag djupt troende på Majestic-12 existens. ^_^

Om ni efter att ha läst detta är lika fångade av mysteriet som jag så rekommenderar jag boken. ”Top Secret/Majic” skriven av Stanton T. Friedman i egen hög person. Det är en av de bästa ufoböcker jag läst. Den är spännande och underhållande hela tiden och det är grymt intressant att följa Stanton, Jaime och Bills arbete med att komma till botten av Majestic-12-mysteriet. Tyckte faktiskt att denna bok var ännu mer kittlande spännande att läsa än Da Vinci Koden just för att allt detta är på riktigt!

Jag rekommenderar också denna sida där ni kan hitta typ alla Majestic-12 dokumenten: http://www.majesticdocuments.com/

Vad tror ni om Majestic-12?

Kommer dokumenten från en hemlig grupp med uppdrag att studera hittade ufon?

Är dokumenten äkta eller är det hela en bluff?

12 svar

 1. Jag läste bara första delen. Låååångt…
  Vad har den där Stanton T Friedman skrivit för böcker?

 2. Spännande grejer! Även om utomjordingar och UFOn inte är riiiktigt min grej…

  Har skrivit ett blogginlägg tillägnat dig på min alldeles nystartade blogg. Min gamla var för tråkig, vem vill läsa om vad jag gör dag ut och dag in?

  Läs själv så får du se! Det är lite tack vare dig som jag fick foten ur och startade en blogg som också handlar om övernaturliga ting, fast jag kommer ha ett helt annat upplägg så oroa dig inte, jag är ingen copycat 😉

  • Hej Bruce!
   Ja, det är spännande. 🙂
   Kul att du startat en egen övernaturlig blogg. Jag har läst lite på dem (gillade inlägget om mig… 😉 ) Tycker att den ser riktigt lovande ut.
   Tror att det kommer bli en mycket spännande blogg och jag kommer fortsätta att titta in hos dig!
   Lycka till!

   • Vad roligt att du gillade inlägget om dig, kan ju vara lite känsligt att bli skriven om 😉

    Ja, jag hoppas det. Kommer ta bloggandet seriöst och det ända som kan bli ett hinder är att jag börjar plugga nu på måndag (och tre år framåt hehe), men ska försöka så gott jag kan!

    Tycker verkligen att din blogg är hur mysig och spännande som helst och du gör ett väldigt bra jobb! Kommer garanterat köpa din bok när den kommer ut!

    Kram!

   • Hej igen Bruce!
    Ja, men det var ett så gulligt inlägg så jag blev bara glad!
    Tack så mycket också för att du vill köpa min bok och gillar min blogg! Det gör mig glad att höra!
    Lycka till!
    Kram M.

 3. mkt läsning & spännande. Men har amerikanarna verkligen koll på säkerheten? nu när många liknande dokument finns ute på vift…då är de ju knappast hemliga längre.

  • Hej Mattias!
   Tja eftersom sånthär läcker ut så har de nog inte riktigt det. Hemligheterna kommer ut!
   fast om andra sidan så är de bra på att förneka sånthär och de flesta verkar ju tro dem.

 4. Tack för en fin blogg. Bääääääääst!!!! keep up the good work 😀

 5. Hallu:) det finns så många dokument som kommit fram under åren men man vet ju aldrig vad som är sant eller inte, men en sak är ju att det spelar nästan ingen roll vilka dokument som är sanna el inte för varför skulle vi vara dom ända i hela universum som existerade, jag menar att det säkerligen finns annat liv där ute i det stora svarta så nog är något sant om det som grävts fram. Och allt som så många sett o upplevt skulle väl aldrig kunna vara påhittat. Så jag tror:)! ha de bra kramar!

  • Hej Lollo!
   Nej, det är svårt att veta. För efter de har även kommit fram majestic-12-dokument som senare bevisats vara bluff. Vilket ju gör det hela ännu svårare.
   Men jag tror definitivt att de första dokumenten, som Jaime Shandera fick, och även att Cutler/Twining memon är äkta.
   Att det finns fler liv i universum är jag säker på också. ^_^ Det känns ologiskt att det INTE skulle finnas.
   Men det man undrar är ju om de besöker jorden och ifall det finns dem som vet om det… Ja, mysteriet fortsätter…
   Ha det bra du med! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: