Loveland frog. Alien eller skyddsande?

Ett kryptozoologiskt väsen som förtjänar mer uppmärksamhet är den såkallade ”loveland frog” från Ohio i USA. Loveland grodan (Ja, det är min egna vackra översättning!) har setts av ett antal människor genom åren men har ändå lyckats behålla sin mystik. Ingen vet vad detta underliga väsen är som då och då syns till. I dag tittar vi på de olika teorierna och vittnesmålen runt denna varelse.

Teckning av ”the loveland frog”. Den är ju supersöt, ju! ^.^

Loveland grodan brukar beskrivas som över en meter lång och med läderaktig grön hud. Den har simhud mellan tårna och fingrarna och går upprätt. Dens huvud och ansikte ser ut som en grodas. (Suprise!)
Den första gången grodan sågs till var i maj 1955. En man såg runt 3 stycken enorma grodor som satt under en bro nära Loveland. Han berättade att de hade rynkor istället för hår och breda läpplösa munnar. De spred en stark doft runt sig och en av dem höll i något slags verktyg som det gnistrade om. Det faktum att en av dem höll i ett verktyg har väckt frågor om dessa grodvarelser är högteknolgiska utomjordingar.

Efter att ha blivit sedda tycks grodorna ha blivit mer försiktiga och skygga. För det skulle dröja  17 år tills någon av dem syntes till nästa gång. Men 1972 var det dags igen! Det mest mystiska vittnesmålen av varelsen/varelserna gjordes av två polismän. Den tredje mars åkte en polisman på Riverside Road runt kl. 01.00. Han såg något underligt som han trodde var en hund på vägen. Han stannade och lyste på den med sina strålkastare. Då reste sig varelsen (nyvaken?) och sprang från vägen mot en närliggande flod. Polisen sa att den var över 1 meter och hade ett grodliknande ansikte. Senare på kvällen återvände polisen till platsen med en kollega. De upptäckte spår som ledde ner mot sjön men varelsen själv syntes inte till. Två veckor senare visade den sig dock igen för en annan polis, Mark Mathews. När han körde in mot Loveland upptäckte han något på vägen som han trodde var ett påkört djur. Han gick av för att flytta det. Men det var onödigt för när han närmade sig flyttade ”djuret” sig själv. Den reste sig halvt upp och stirrade på polisen. Han försökte skjuta på den konstiga varelsen (Elakt!) men missade. Den lämnade vägen.

Ingen av poliserna anmälde händelsen. Men på något sätt läckte historierna till tidningarna ändå. Vilket verkligen bidrog till Lovelandgrodans berömmelse. Men Mark har senare sagt att han anser att historien förstorades upp och att det förmodligen hade varit en vanligt ödla han sett. Man kan ju undra om han sa detta för att dölja något eller bara för att inte bli skrattad åt…
En hel del andra har sedan dess vittnat om att ha sett underliga grodvarelser, men dessa fall är de mest kända.

Vad är då The Loveland Frog för något? Är det en varelse från en annan dimension? En alien? Har den levt här länge eller kom den till 1955 efter en olycka i något labb? Ja, teorierna är många… Själv tror jag att denna groda varit med oss längre än vad man först skulle kunna tro. Det finns en gammal legend från shawnee indianerna. (De levde ursprungligen bland annat i Ohio). Deras legend handlar om att några av dem hade stött på ett underligt ödleaktigt väsen när de var ute på jakt. Indianerna hade försökte skjuta varelsen med pilar. (fy, människor är sig lika i alla tider. Suck.) Varelsen stod dock bara och såg på dem. Den stod upprätt som en människa. Sen dök den ner i en flod. Alla indianerna i byn blev rädda för detta väsen och folk gav sig ut på jakt efter den. Men som tur är sågs den inte till igen. Vissa sa att varelsen hade varit en demon medan andra påstod att den var en ande som skyddade indianbyn. (Om den var byns skyddsande var ju detta jagande och skjutande mot den riktigt illa). Kan detta vara samma varelse som Lovelandgrodan?

Ja, vad sanningen bakom dessa historier är vet vi ännu inte. Vi får hoppas att vi en dag får svaret. Tillsvidare är Lovelands grodas sanna väsen dold i mystik…. Jag tycker själv bäst om teorin att den skulle vara områdets skyddsande som lever nere i vattnet.

Vad tror ni?

P.S Nu finns det en ny spännande historia bland Läsarnas Upplevelser! Titta in där! D.S

14 svar

 1. Kan du se in i framtiden på någon person? Eller spå någon?

  • Hej Lana!
   Nej, det kan jag inte. Jag håller på och försöker lära mig att spå i kort men jag är verkligen inte duktig på det än.
   Jag hoppas bli det i framtiden dock! 🙂

 2. Jaa, det är som den där lilla alien (som var så sööt) som någon hade dränkt (kmr inte ihåg hans namn).

  M.M

  • Hej M.M!
   Ja, precis! Det är verkligen hemskt hur människor behandlar okända varelser.
   Jag kan inte förstå att så många reagerar på det sättet. Om jag träffade ett okänt väsen skulle jag antingen försöka kommunicera med den eller, om jag blev rädd, springa. Men jag skulle aldrig försöka döda den. Tycker att det är helt sjukt!

 3. Blir facinerad av din blogg, riktigt intresant och kul att läsa. Keep doing your thing 😉

 4. Säger samma som jocke jätte facinerande blogg

 5. Tihi, jag vill leta efter mytomspunna djur. Efter enhörningar i alaska och grodvarelser i ohio ;D

 6. Vad kul om det är en alien 😀

  Men tänk om det är så tråkigt att det bara är någon/några som har klätt ut sig bara för att se folks reaktioner 😛

 7. jag kan spå i kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: