Skuggvarelser. (shadow people).

Har du någon gång tyckt dig se någon i ögonvrån men sen när du tittat dit har det varit tomt. Det var nog bara inbillning eller en skugga tänker du då. Tänk igen! Det du förmodligen har sett är en av de mystiska skuggvarelserna!I detta inlägg riktar vi blicken mot de mystiska varelser som döljer sig i skuggorna i varje hörn och vrå…
Genom åren har massor av rapporter strömmat in om människor som berättat om hur de sett dessa varelser. Vittnen säger att skuggvarelserna ser ut som människors skuggor (suprise!) de är för det mesta tvådimentionella och syns på väggar. Ibland kan de även likna former av mörk rök. De har setts i olika storlekar, från små till stora. Man kan inte se deras ansikten, men ibland har de lysande, röda ögon. De tycks vara modemedvetna och har ofta tjusiga hattar, mantlar eller huvor.

Vad skuggornas syfte med sin närvaro är förblir okänd. Vissa påstår att de är vilsna själar. Vissa säger att de är en sorts spöken medan andra anser att de är en sort för sig.
Vissa säger att de är demoner, änglar eller en bild av negativ energi. Andra tror att de är tidsresanden som märks av i vår tid på detta sätt. Eller så är de människor från någon annan dimension som antingen blivit synliga för oss eller kommit in i vår dimension. Eller så är de utomjordingar som är här för att spionera på oss.

Skuggvarelserna tycks vara väldigt intresserade av oss och står och beskådar oss tills de upptäcks. Då kan de snabbt hoppa från vägg till vägg. De är otroligt snabba och kan ibland försvinna lika snabbt som de uppstått. De ses ofta gå runt fysiska objekt som om de är rädda för att krocka med dem. Fast det finns också vittnesmål om hur de har gått genom väggar. De som träffat på dem säger att de fått en känsla av ondska och att de fyllts av en känsla av obehag och rädsla. Men det är ju naturligt om man ser en skugga som inte tillhör någon och som dessutom kanske är snyggare klädd än en själv…

Det finns inte direkt några bevis för att skuggvarelserna faktiskt är onda. Sällan har folk sagts sig ha blivit attackerade av dem. De flesta tror att det finns både goda och onda skuggvarelser. Deras största hobby tycks vara att betrakta oss människor.
Vissa vill sära på skuggvarelser och vanliga spöken. Men många skuggvarelser har setts till på ställen där det spökar. Som i Waverly Hills Sanatorium i USA som sägs vara väldigt hemsökt.

Om ni blev väldigt mörkrädda av att läsa detta kan ni trösta er med att många bortförklarar såna här historier som inbillning, hallucinationer, skuggor eller vanliga monster…^^

Men går verkligen allt detta att avfärda på det sättet? Hmmm…

Vad tror ni om skuggvarelser?

Föresten, varmt välkommna till min wordpressblogg! Så glad att se er här! 🙂 Allt är inte klart här ännu, bakgrunden är förtvivlat trist men jag lovar att snart fixa det. Så ni slipper lida… (okej, det är bara jag som faktiskt bryr mig)
Ja, hur som helst, trevligt att se er här och hälsa snart på igen!
Kramar Magic.

102 svar

 1. Skuggor… spännande och mystiska. Det är ju ändå något vi hinner se i ögonvrån, kan känna närvaron, men när vi vänder på huvudet är det inget där.

 2. Hjärnspöken har jag hört att man kallat dom också =) Fast ibland undrar man… Att man ser dom snabbt i ögonvrån kan man ju avfärda som inbillning väldigt lätt, men när man börjar se dom rakt framifrån (snabbt här också dock) så börjar man ju fundera lite på vad som hände… =P Speciellt när man kör bil och är stensaker på att ma såg möjligen en skugga av ett djur springa över vägen.

  • Hej Johannatastic!
   Ja, man undrar verkligen. Sånna där snabba syner kan kännas så riktiga. Man tror ju verkligen att det är någon där. Jag tänkte det när jag första gången läste om skuggvarelser att ”det där har jag ju varit med om flera gånger!”
   Det känns lite underligt att avfärda det som inbillning, speciellt om man ser dem framifrån som du skriver.

 3. Spännande sånt där. Jag har själv sett såna fenomen eller vad jags kan kalla det, men har aldrig riktigt kommit fram till vad det kan bero på.

  Hade varit intressant och höra din tro på det. =)

  • Hej Hatchepzut!
   Hmm, den teorin jag tycker känns mest trolig är att det är varelser från andra dimensioner. Som blir synliga för oss ett ögonblick. Men jag gillar även att det skulle vara tidsresanden! 🙂

 4. Trevlig design du har:)

 5. Jag hoppas att jag slipper träffa på ett sånt där skuggspöke. Ogillar allt läskigt, ändå kan jag inte låta bli att läsa om det.

  Tacka vet jag Kung Fu Panda 😛 Hahah, se den, den var skoj. 😀

  • Hej Carro!
   Ja man läser om det med skräckblandad förtjusning eller hur man ska säga.. ^_^
   Tur för min blogg att du inte kan låta bli att läsa om det läskiga… 😉

   Ja, jag måste verkligen se den. Älskar alla pixar-filmerna. Eh, för visst är det pixar som gjort den? *blir plötsligt osäker* 🙂

 6. Älskar din nya sida! När kommer blogspot-sidan att tas bort?

  M.M

  (vet att detta inte handlade om inlägget, men jag undrade bara)

  • Hej M.M
   Tack så mycket! Jag känner mig SÅ nöjd här på wordpress. 🙂

   blogspot-sidans öde är inte riktigt bestämt ännu. Jag antar att den får ligga kvar ett tag i alla fall så ingen missar flytten.

   ^_^

 7. HAHAHAHA det här inlägget borde jag inte ha läst !! Jag blir paranoid för allt haha ;D

  Intressant blogg =)

  • Hej CandyboX Collector.
   Ja, du vet, bara för att du inte ser skuggvarelserna betyder det inte att inte de ser dig…

   Nej, förlåt! Det där är typ den läskigaste meningen man kan få höra. Min kompis skrämmer mig alltid med den. Ha, ha ^___^
   Kan säga att jag skrev detta inlägg runt klockan 1 en natt och det kändes väldigt läskigt när jag skulle sova sen. 😮 hu! Så jag intalade mig att skuggvarelser bara är bluff och inbillning. 😀 Men jag tror som sagt tidigare på varelser från andra dimensioner-teorin. Om det är så blir det inte så läskigt heller för då är de ju ändå bara därborta i sin egen dimension. 🙂

 8. Jag tror på det övernaturliga men har aldrig upplevt, och vill inte heller uppleva det 😛

  • Hej catago!
   Mmm, beror lite på vad det är för slags övernaturlig upplevelse. Har upplevt en del saker men som kännts posetiva. Men att träffa en skuggvarelse och få den där negativa, obehagliga, rädda kännslan som folk brukar beskriva skulle jag inte vilja vara med om heller.

 9. Hej ja måste bara säga att din blogg e helt fantastiskt annorlunda o jätteintressant. Råkade trilla in på din sida för ett tag sen när ja surfade efter mystik, o sen dess har ja varit inne lite då o då för att kolla va mer du berättar om!! Här finns ju jättemycket att läsa om som har med mystiskt o övernaturligt att göra, o ja är väldigt intresserad av allt sådant!!:)Kommer vara extra mysigt nu framåt hösten att läsa din blogg, för hösten e lite av en mystik- årstid tycker ja… vet inte varför men har den känslan inför hösten på nåt mysigt vis!!:) Många credits till dej!!!:)/ Lollo

  • Hej Lollo!
   Oh tack så mycket! Vad roligt att du gillar min blogg! Det gör mig så lycklig att höra. ^__^ Du har rätt i att hösten är en magisk årstid. Jag älskar hösten. Alla färger och den allmäna höststämmning. (Och Halloween!!!) Har många höstmystiska inlägg planerade… 🙂

   • Ååå va mysigt, ”can`t wait” :)!!! Men de är verkligen nåt särskilt med hösten, älskar höstskogar precis när löven har sina starkaste färger!!

 10. Ville bara säga att jag diggar din blogg något enormt! 😀

 11. Kul att du har bytt till wordpress!

  Skuggvarelser har jag inte hört talas om (på det sättet som du beskriver dem). För mig är de nog bara andar som man får en glimt av. Retfulla är de hur som helst eftersom de försvinner så snabbt.

  • Hej Mandragora!
   Ja, jag är så glad att jag bytte. Trivs så bra här hos wordpress! 🙂 Ja, skuggvarelser är väldigt mysko. Man skulle vilja få en bra glimt av en, men det är förmodligen inte meningen….

 12. det där med skuggor e ju väldigt intressant för väldigt många ser ju de men det e inte lika många som berättar om det…jag har alltid upplevt andevärlden som skuggor sen jag var riktigt liten ….
  följer din blogg med spänning …kul att läsa om sitt intresse … ha en toppenhelg

 13. Intressant, skuggvarelser har jag inte hört talas om så mycket men det känns inte helt overkligt.

  • Hej Anni!
   Ja, skuggvarelserna är ändå inte så omtalade. Men de känns väldigt verkliga. Det där med att tycka sig se något i ögonvrån eller en snabb skugga över en vägg ett ögonblick har man ju varit med om många gånger.

 14. som vanligt har du gjort det perfekt igen, din blogg är kanon underhållande och intressant. har själv stött på den konstiga känslan av att vara betraktad men har skakat av mig känslan och intalat mig själv att jag blivit lite knepig. ha en skön helg. kramisar

  • Hej Cilla!
   Tack! Vad gullig du är! Blev så glad när jag läste din kommentar!
   Ja, det är rätt läskigt när man hör om skuggvarelser för då känner man verkligen: Jag har ju också mött dem! ^__^ Undrar verkligen vad de egentligen är.

   Ha en mysig helg du med! Kram M.

 15. Åhhhh…nu har jag hittat en perfekt sida med saker och ting som jag intresserar mig för. Ska sitta och läsa igenom här nu=)

 16. jag har också funderat på att byta till wordpress. du verkar nöjd med det?

  • Hej Anne!
   Ja, verkligen nöjd! Att byta till wordpress var faktiskt det bästa jag gjort hittills i min bloggkarriär. 🙂 Dessutom är det ju så otroligt lätt att flytta över sina inlägg från blogspot till wordpress så du kan ju alltid skapa ett konto, flytta över inläggen (om du nu vill ha med dem över) och bara testa och se hur det känns. ^__^

 17. jasså du tröttnade på metro? 🙂 Nä jag tror snarare att det jag ev. ser i ögonvrån är en ande från en avliden. Det finns elaka andar också.

  • Hej Susanne!
   Ja, de kan ju mycket väl vara andar. Det finns ju alla typer av andar (precis som människor..^^) så det känns som en bra förklaring.

 18. Tack 🙂 Ja visst är de det.. Och otroligt fin hemsida du fått till nu, trivs du bättre med wordpress?

 19. Jag har ibland trott att jag sett skuggrörelser i ögonvrån. Det hände i min gamla lägenhet där det spökade. Men jag visste inte säkert om det var så, eller om jag bara inbillade mig. Fast jag har pratat med flera som upplevt liknande saker. Så skuggorna är kanske förknippade med spöken/andar. Har även hört folk som sett svarta skepnader och om en person som t.o.m känt en sån skepnads skinn! Jag har en gång (i sömnen?) kännt en svart och riktigt negativ varelse vid min säng. Vad det var? Ingen aning, men det finns de som säger att det inte är spöken utan något som kommer från någon helt annanstans, typ aliens.

  • Hej Eva!
   Stackars dig. Du är verkligen spökförföljd.
   Hemskt läskigt att känna av en varelse precis bredvid en sådär. Särskilt när man känner att den inte vill en väl. Hu! Skuggvarelser skulle ju kunna vara andar, men på något sätt känns de anurlunda. Aliens är ett bra förslag. Det skulle ju också förklara varför de är så nyfikna på oss.

 20. Har läst din blogg hur länge som helst, men detta är första gången jag kommenterar faktiskt! Din blogg är sjukt bra, spännande och intressant, man tänker verkligen till!

  Dessa skuggvarelser… Jaa, vad är dom egentligen? Kan säkert vara en ”synvilla” men jag tror ibland att det ligger djupare än så. Såg en gång väldigt tydligt något vitt som drog förbi (precis utanför mitt hus, när jag var på väg in), en annan gång såg jag något svart, en skugga, på ungefär samma ställe. Övertygad att det var min döda pojkvän, som då (när jag såg skuggorna) hade dött för inte så längesen.

  Kram och tack för en underbar blogg!

  • Hej Jenna!
   Det låter väldigt sorgligt att du förlorat din pojkvän. Jag tror och hoppas att vi på något plan kan ha kontakt över gränserna.
   Så att vi kan trösta de som finns kvar eller känna närvaron från en älskad människa som inte längre är i livet.
   Tack för dina fina ord om min blogg!
   Stor kram till dig!
   Magic

 21. Hej gumman.
  Du minns det jag berättade åt dig, om ljuset.. jag började fundera, tänk om det var en av dessa skuggvarelser ?
  Det kanske är en möjlighet, men nog är det ändå skrämmande.. 🙂

  Kram

  • Hej Candymania!
   Hmm, ja det är förstås möjlig. Det kan ju lika gärna vara en skuggvarelse som ett spöke.
   Men du har rätt i att det är lika skrämmande i bägge fallen.
   Inte för att skuggvarelser brukar attackera folk men de är ju läskiga ändå eftersom vi inte vet vad deras syfte med sina besök är.
   Ja, det tål att funderas över….

   Ha det gott! Kram M.

 22. tack miss magic!

 23. Hej!
  Bra artikel.
  Såg en liknande artikel här:
  http://wiki.andliga.net/index.php?title=Skuggfolk

 24. Jag tror inte skuggorna och spöken på något som helst sätt hör ihop.
  Skuggorna eller molnet man kan uppleva, det är som ett energisugande moln efter egen upplevelse.
  Vi var två som upplevde detta och det var knappt synligt det bara lade sig över bordet och försvann.

  Trevlig kväll / Kaisa 🙂

  • Hej Kaisa!
   Jag håller med dig. Jag tror också att spöken och skuggor är olika saker. Att dålig energi skulle skapas av en dålig upplevelse och kunna visa sig som skuggor låter troligt. De flesta som träffat skuggor säger ju att de fyllts av en känsla av obehag. Intressant upplevelse du och din vän hade! Det var nog ett energimoln.

   Ha en trevlig kväll (eh eller ”god natt” kanske man ska säga nu..) du med!

 25. hej ush jag ser såna här grejjer hela tiden… De e jätte lebbit några av mina kompisar vill inte vara med mig sent på kvällar eller då det är mörkt för att jag ser såna grejer… De påstor att jag är synsk. jag ser en varg hela tiden och den förföljer mig. 😦 den e vit och STOOOR!!! Jag vill inte se den men jör det endå… kan nån tipsa mig vad jag ska jöra eller om jag bara inbillar mig allt.

  • Hej Alli!
   Låter obehagligt. Vad får du för känsla av den? Känns den hotfull mot dig eller är det bara läskigt att plötsligt se den sådär?
   Om den inte känns hotfull skulle det ju faktiskt kunna vara en beskyddande ande. Har du känt någon varg liknande hund någon gång som dött?
   Annars finns det förstås skyddsamuletter för att stöta bort onda andar… Eller så kanske du kan få hjälp av något medium?

  • hej alli jag tror absolut inte att du inbillar dig..
   mina vänner vill inte heller vara med mig sena nätter o ingen vill komma hem till mig för att jag ser saker 😦
   många av mina vänner har sett saker hos mig oxå o vill inte komma hit längre :/ jag får inte höra att jag e synsk utan psykiskt störd…

   gud vad läskigt med en varg! :/
   kanske låter lite dummt men jag brukar säga högt och bestämmt ”nu vet jag att du är här tack att du visar dig”
   det funkar oftast pröva? 🙂

 26. asså vet nån vad jag har för fel jag ser en STOOOR vit ”varg” eller nåt den följer mig vart jag än går den är skitläskig… men ingen tror mig som vanligt. 😦 de e inte kul. ja tror jag har sett svarta damen oxo men vet inte om det va hon.. nån slags sak var det i alla fall. kan nån hjälpa mig jag vill inte ha den stora rödögda vargen efter mig mera…=(

  • Ja, det låter ju fruktansvärt obehagligt. Om jag var du skulle jag försöka hitta något medium att ta kontakt med. Någon som pratar med andar som kan ta reda på vad det är och få den att lämna dig i fred. Jag hoppas att det ordnar sig för dig!

 27. hej… jag och min far har vid flera tillfällen sett ”skuggmänniskor” ev av gångerna var lite obehaglit när vi sitter o tittar på tv så ryser det till i hela kroppen ock blir lite kallt, så kommer den skugga från ena väggen och ”går/svävar” den sakta i genom en byrå och in i nästa vägg och försvinner, det kändrs som allt gick i slow motion,, har sätt skuggor förr i ögonvrån men den här försvann inte så fort som dom..
  (lite creepy)

 28. hejsan…. undrar om någon vet svaret på detta? :/

  min lille bror på 16 år (bor ej hemma) som absolut inte tror på det övernaturliga, ringer mig panikslagen mitt i natten och berättar att han har börjat höra röster men inte sagt det till någon,, iaf så berätter han att han legat vaken i sin säng på rygg å plötsligt inte kunnat andas och fått ett enormt tryck på bröstet och han kunde inte röra sig en millemeter och inte skrika eller få fram något slags ljud alls. samtidigt så flyttas hanns säng en bit och han var helt själv i rummet…

  samma saker händer min far och delvis mig,,, min far har blivit nersliten på golvet när han sovit av någon/något… det är väldigt mycket andlig aktivitet i min fars rum och där sover min bror var annan helg :/ kan han dragit med sig något hem? nu tror min bror starkt på ”spöken” och jag anses inte längre som dum i huvudet… är orolig 😦
  vet inte vem jag ska fråga :/
  någon som har nån teori om vad det kan ha varit?

  • Hej igen Sandra!
   Vet inte riktigt vad jag ska säga om dessa upplevelser. Just det där att inte kunna röra sig låter lite som sömnparalys.
   Men att sängen verkligen flyttas kan jag inte förklara. Och att din pappa har blivit nerdragen är ju riktigt hemskt.
   Hoppas att ni slipper fler såna här upplevelser!

 29. Hänt att jag ser skuggor i ögonvrån, speciellt om jag snabbt har gått från ett rum till ett annat så är det som om en skugga kikar fram från dörrkarmen, som om den vill hålla koll på mig, haha

  Fast jag känner inget negativt, mer bara som om den vill hålla koll på mig

  • Hej Yohanna!
   Spännande. Skönt också att du inte får någon obehaglig känsla. Det kanske är en vänligt sinnad skugga? Intressant hur som helst.

 30. min kompis har en cool förklaring på skugg mäniskor, han säger att de är umbrakinesi(skugg kontroll typ som telekinesi) användare som flyger runt och spionerar på oss…. inte för att jag har hört talas om umbrakinesi förut

 31. Hej ville bara berätta om min historia. Jo det var så att jag o min vän hade bastat i min källare. Vid 23:30 tiden skulle han åk hem. Vi stod o pratade i källartrappan o plöttsligt blinkade alla lampor till. Då kände vi av som om en energivåg gick förbi oss o jag tappade kraften för 1sekund, han med. Då såg min vän en ”shadow person” som en 2 åring, svart klädd med hatt som tittade upp på honom o kröp nedanför trappan. Han sträckte sedan fram sina armar o sekunden senare dök han genom väggen!. Vi har även upplevt shadow people med röda ögon som tittat in i mitt vardagsrum. Vet inte om de är goda eller onda, sedan har jag upplevt en med cloak som ibland besöker mig om nätterna. Hon hade då gula ögon. Jag upplevde då som om jag var vaken men kunde bara ”mummmmla” men inte röra kroppen. Dessa varelser är något för sig själva vill jag säga. Mvh The Dan.

 32. Vill informera om att dessa varelser är verkliga. Har även sett dom vid ingångar till kyrkogårdar. Troligen vakter av något slag med. Tror att de är svarta för att de lätt ska kunna gömma sig.

  • Hej Daniel!
   Vilka otroliga upplevelser. Häftigt att ha varit med om men jag förstår att det var läskigt också. Då har du ju verkligen erfarenhet av skuggvarelser.
   Intressant. Tack för att du tog dig tid att berätta. ^_^

 33. Hej ville berätta om att jag varit med om en liknande händelser den senaste tiden. Det var så att jag o samma vän som upplevde det som hände i min källare nedanför trappan har skett igen. ett inlägg som jag skrev den 3e Mars 2010. Det var så att vi satt i min källare o pratade, Då hände det, min vän såg en mörk varelse utanför mitt källarfönster, ca 2 sec. efter såg jag en kort o liten skuggvarelse kräla på golvet framför mig. Denna skuggvarelse klev sedan över tramporna på min frus träningsmaskin o försvann!!!!. Huuuuu. Energin fanns kvar i rummet en längre tid.

  Sedan vill jag tacka dig missmagicgirl för ditt snabba svar på mitt tidigare inlägg.

  MVH Daniel

 34. Jo en sak till som jag vill dela med mig om. Det är så att om ca 3 veckor inträffade det med skuggvarelsen precis för ett år sedan, efter att jag o min vän hade Bastat. För att vara säker på att detta inte är en ”gengångare” (En paranormal händelse som sker vid samma tidpunkt varje år) så ska vi rigga upp kameror som filmar trådlöst för att se om vi kan få den på film. Vi hoppas på att få en bättre titt på denna varelse. Vi har planerat att sitta i vardagsrummet för att ha bra avstånd till den med inspelning på min HDD. Om vi fångar något kanske vi lägger ut den på denna webbsida.

  • Hej Daniel!
   Jo, dig minns jag. ^_^
   Vilken otrolig upplevelse! Tycker att det låter som en intressant idé att försöka spela in det vid samma tidpunkt igen.
   Hoppas verkligen att ni lyckas fånga något på film. Jag ser fram emot att höra hur det går! 🙂

 35. Hej! Jag hoppas att du läst sagan om isfolket…som även innehåller skuggfolket eller gråfolket som är en blanding av demoner, vilsna själar mm.
  jag har upplevt dem, men inte så mycket nu på senaste efter som jag inte vill ha något i min lgh hehe.
  men de är iaf. intressant din beskrivning och margit sandemo som hon heter beskriver dem i sin bok serie.
  // Kicki

  • Hej Kicki!
   Nej, jag har faktiskt inte läst de böckerna ännu. Alla tipsar mig om de dock. 🙂
   Ska nog ta och läsa dem i sommar eller så.
   Spännande att du upplevt skuggvarelser. Har också tyckt mig se dem ibland men är inte helt säker. De är väldigt intressanta väsen hur som helst.

 36. Jag upptäckte din blogg ganska nyligen och måste säga att den är väldigt spännande att läsa! Men nu till saken..

  För ungefär en timme sedan satt jag i min säng och lekte med en pendel då jag helt plötsligt fick en känsla av att någon tittade på mig (haha, typisk känslan som så många får). Då bestämde jag mig för att fråga pendeln om någon annan förutom mig själv befann sig i rummet. Först stannade den till och var helt orörlig, men efter ett tag började den röra sig helvilt åt alla möjliga håll! Jag kände hur jag fylldes av konstig energi som gav mig rysningar, stoppade pendeln och tittade upp. På väggen, bara en halv meter ifrån mig, såg jag en svag skuggestalt. Jag stirrade på den ett tag utan att röra mig, sedan blinkade jag till och den försvann. Energin fanns kvar ett tag efter, men blev svagare med tiden (känner fortfarande av den lite).
  Då kom jag att tänka på det här inlägget och fick lust att dela med mig.
  Jag skulle inte kunna påstå att det var en ondskefull känsla som jag upplevde. Först blev jag självklart lite rädd, men den känslan som hängde kvar var ganska mysig. ^^

  • Hej R!
   Tack så mycket! 🙂
   Men oj, vilken upplevelse du hade! Häftigt hur du kunde känna av ännu tydligare med din pendel.
   Skönt att du inte fick en sån där obehaglig känsla. Kanske var en vänlig skuggvarelse?
   Hur som helst, jätteintressant att få höra om. Tack för att du berättade om din upplevelse!
   Får jag publicera den bland läsarberättelserna?

 37. jag såg en skuggvarelse i mitt gamla hus… o det var inte den typpen som bara försvinner, den brukade följa efter mig o ibland mamma! jag var väldigt liten då så ja kanske bara hittar på… men mamma berättade en gång hur jag hade kommit snyfftande mitt i natten o sagt att den stora svarta gubben kollade på mig o när hon hade kollat bort mot dörren hade hon sett en stor mörk gestalt som började försvina i ett mörkt moln!
  sedan har vi fått höra att det hade bott en gammal knekt där o han hade inte gillat barn så mycket!

  Nu bor vi i ett hus som inte är specielt hemsökt! (bara mammas sov rum o det gamla köket!) men även här har jag sett skugvarelser men det var den typpen som försvinner när man kollar åt det hållet, det roliga var att skuggvarelsen försvan precis när jag körde ett svärd genom en i fable 2! (den kanske inte försvan för det men det var ganska bra timeing)

  • Hej!
   Oj, ni tycks verkligen vara välbesökta av spöken.
   Läskigt med den där knekten. Bra att din mamma såg honom också så att du slapp vara ensam om upplevelsen.
   Det är alltid lättare med övernaturliga fenomen två personer upplevt.
   Väldigt lyckad timeing med den andra skuggvarelsen. Den blev säkert jätterädd när den såg vad du kunde göra i spelet. 😉

 38. Jag hittade din blogg så sent som idag och redan efter att ha läst några få inlägg så blev jag prenumerant på bloglovin. Jag är överlag inte särskilt intresserad av övernaturliga fenomen, men du tar upp så väldigt varierade ämnen och ditt sätt att blanda flertal teorier (både egna och andras), engagera dina läsare och inte minst vara jäkligt humoristisk under tiden fick mig på kroken.

  Och nu har jag dessutom hittat vad jag sökte. Skuggvarelser. Eftersom du tycks vara intresserad av andras upplevelser, så tänker jag dela med mig av min. (Passar redan här på att be om ursäkt för att redogörelsen kommer att bli lång. Jag har problem med att fatta mig kort :P)

  Hur som helst… Jag stötte på en skuggvarelse för ett antal år sedan, när jag fortfarande bodde hemma hos min pappa. Han har ett stort hus och jag hade hela övervåningen för mig själv. Från soffan i mitt ”vardagsrum” hade jag fri sikt igenom ett rum och även ut i hallen och trappan till nedervåningen, och just där, till vänster om trappavsatsen såg jag en skepnad vid upprepade tillfällen under många månader, förmodligen upp emot ett helt år. Alltid likadan: en kolsvart tvådimensionell människoskepnad, som utklippt ur svart papper. Blickstilla i en ställning som för att ta ett litet språng; axlarna uppdragna, ryggen lätt böjd, ena knäet framåt.

  Självklart avfärdade jag den som ett rent fantasifoster, en slags påverkan likt den att jag titt som tätt får för mig att det springer en katt framför mina fötter (en helt naturlig inbillning, då jag levt ihop med katter hela mitt liv och inte gärna vill råka trampa på dem) Det kom mig aldrig för att på egen hand misstänka att det kunde ha varit något där, trots att jag redan visste att det pågick paranormal aktivitet i min pappas hus. Det jag såg var ju alltid över innan jag knappt hunnit reagera. En blinkning och så var det förbi.

  Det var först när jag hade en vän på besök som jag förstod att jag inte inbillat mig. Vi satt i soffan, drack te och pratade när han plötsligt ryckte till rejält. Jag frågade vad han höll på med och han ursäktade sig med ett ”Förlåt, men jag tyckte jag såg något vid trappan”. Då blev jag såklart nyfiken och bad honom att berätta, och hans beskrivning var identisk med vad jag själv hade sett under alla dessa månader.

  Vad som ytterligare bekräftat skuggvarelsens existens, var att jag senare samma dag ringde upp en nära vän (tillika känslig för andeväsen och med många erfarenheter i bagaget) för att prata om saken varpå hon meddelade att hon också har sett varelsen, men inte velat berätta av rädsla för att skrämma upp mig. Jag skrattade och frågade varför i hela friden jag skulle bli rädd, den har ju uppenbarligen varit där rätt länge utan att orsaka mig något obehag och just trappan hade jag alltid upplevt som en safe zone. Till svar fick jag: ”Jo, visst, men det är inte bara där jag har sett den. Den har stått bredvid din säng fler gånger än jag kan räkna till”. Då slog det mig att fan, den här vännen hade konsekvent vägrat att gå in i mitt sovrum på flera månader, så till den grav att hon till och med lämnade sina använda pappersnäsdukar (tjejen lär vara kroniskt förkyld) mitt på soffbordet istället för att använda papperskorgen i sovrummet – som för övrigt ligger vägg i vägg med vardagsrummet och dessutom har ett öppet valv som dörr och två ”fönster” utskurna ur väggen. Papperskorgen var placerad precis till höger om valvet, så det räckte ofta med att bara sticka in armen för att kasta något.

  Själv hade jag aldrig någonsin känt mig det minsta iakttagen eller obehaglig till mods i sovrummet, men när jag gick och la mig den kvällen var jag ta mig fan livrädd, that’s for sure. Att vakna upp och se ett beckmörkt ansikte var ungefär det sista jag kände mig sugen på- Tillslut öppnade jag munnen och bad skepnaden rakt ut att lämna mig ifred. Jag vet inte riktigt hur det funkade, jag såg den hur som helst aldrig i sovrummet och min vän började gå in där igen. I hallen uppträdde den fortfarande då och då men alltmer sällan. På nedervåningen, däremot, började det kännas väldigt obehagligt och kallt dörrkarmen mellan köket och vardagsrummet. Om det har ett samband med den kvällen kan jag såklart inte svara för.

  • Hej Yngve!
   Åh, tack så mycket! Det värmde verkligen att läsa din kommentar! 🙂
   Jätteintressant att få höra om dina upplevelser också. Jag publicerar din kommentar på ”läsar sidan” också så att fler ser den.
   Hoppas det är okej. 🙂
   Intressant hur du såg samma varelser flera gånger i din pappas hus på samma ställe. Om den där teorin stämmer om att skuggvarelser är något man ser från andra dimensioner då kanske det betyder att gränser mellan vår dimension och deras var extra tunn just där. Anledningen till att han alltid var i samma ställning kanske är att deras tid går myyyyyyyycket låååångsamare… Ah, jag vet ju inte det där var bara min lilla fundering. ^^
   Häftigt hur din vän såg exakt samma sak utan att du ens nämt något om din syn. Det visar ju verkligen att det var något där. Jag förstår att du var övertygad efter det. Och sen när din tredje vän också sett den så finns det ju verkligen inget tvivel.
   Men vad obehagligt att höra att den stått vid din säng! Jag förstår att det inte var trevligt att gå och lägga sig med den vetskapen. Hu!
   Men det var nog väldigt bra att du sa ifrån. Jag har hört mängder av historier av folk som varit med om kusliga saker och sen sagt ifrån och då har känslan eller synerna försvunnit. Jag tycker det är spännande eftersom det visar att de kanske hör oss på något plan.
   Tack för att du delade med dig och för dina snälla ord!
   Ha det bra! 🙂

 39. Det kanske är varelser från andra dimensioner som kommer hit och vill ta reda hur vi lever, uppför oss osv. de kanske studerar oss x) Men vill inte bli upptäckta så när de märker att vi ser dem försvinner de så fort dem kan? 🙂

  • Hej Legenden!
   ja, jag lutar också mest åt att tro att skuggvarelserna kommer från andra dimensioner.
   Vi måste vara väldigt intressanta…. Både aliens och varelser från andra dimensioner vill kolla på oss. 🙂

 40. Jag tror inte skuggvarelser är spöken men något liknande. Min teori är att när man dör finns det olika alternativ beroende på om man hunnit allt man skulle göra i sitt liv eller om livet var fullbordat på annat sätt. Vissa blir spöken och andra kommer till något som motsvarar himlen. Sen finns det en massa andra alternativ och ett av de är skuggvarelser. Jag tror att det är såna som gjort allt de skulle fått gjort men fortfarande har lite att fullborda. Jag tror att om man ser en skuggvarelse så är det någon som dött som man kanske aldrig träffat men som man skulle ha träffat. Skuggvarelserna tror jag söker upp den person som de egentligen skulle haft en relation till. Kanske en kärleksrelation eller bara en vänskapsrelation. Det kanske är så att om de bara får ha blivit sedda av personen så får de gå vidare till nästa stadium av ”livet” (eller döden eller vad det nu blir).

  • Hej Rebecka / Moones95!
   Mycket intressanta tankar. Tyckte att det var ganska fint och lite sorgligt hur de visar sig som en skugga av något som kunde ha varit innan de kan få frid.
   Får lust att typ skriva en novell om det nu. ^_^

   • =D Tack =D

    Jag håller med om att det är sorgligt. Man vet ju aldrig om det skulle varit personen som alltid funnits där men som aldrig kunde 😥 Hihi, ja, det tycker jag du ska göra 😉 Det kunde bli världens bästa historia 😉 och jag känner på mig att du skulle göra det superbra 😉 Om du gör det så vill jag hemskt gärna läsa det sen i så fall =D

   • Om jag skriver något så lovar jag att skicka den till dig sen. 🙂 Blev faktiskt riktigt inspirerad av hela idén nu. ^_^

 41. Hej! kusligt inlägg speciellt med tanke på att min syster säger att hon ofta ser en ”skuggvarelse” fast jag vet inte om det faktiskt är det för hon ser den inte bara i ögonvrån hon ligger och tittar på den rättså länge hon säger att den går ner för trappan. Hon såg en igår kväll och då hade den en hatt men oftast brukar den ha en huva på sig, tror du att det är en skuggvarelse som hon ser eller är det bara ett helt vanligt spöke ;)? Kram Alice

  • Hej Alice!
   Oj, det är svårt att säga om det är ett spöke eller en skuggvarelse. Eftersom hon bara ser den i ögonvrån så låter det kanske lite mer som en skuggvarelse än ett spöke.
   Intressant. När brukar hon se den? är det vid någon speciell tid på dygnet eller så?

   • ja hon brukar se den på kvällen när hon ligger i sängen och ska sova

   • Hej Anonymous!
    Jag är definitivt inte skeptisk mot att det hon ser är en skuggvarelse eller ett spöke. Vad hon upplever kan bara hon avgöra.
    Men eftersom hon har bevittnat detta när hon har legat och ska sova så kan det vara en http://sv.wikipedia.org/wiki/Hypnopomp_hallucination
    Jag får sånna hela tiden och har sett de mest otroliga saker. Låt henne läsa länken och se om hon tycker att det låter bekant. Tycker hon inte det så är det mycket möjligt något övernaturligt.

 42. Jag fick just ett mejl, vars innehåll ledde mig fram till denna länk: http://paranormal.about.com/od/trueghoststories/a/shadow-people.htm .

  Jag lägger in denna länk här i kommentarsdelen till din artikel om skuggvarelser.

  Vad gäller fenomenet med att skuggvarelserna vanligen skådas i ögonvrån, så har jag givit en rimlig förklaring till det i min själ-tråd i ditt forum, se sidan 4, ett inlägg som har rubriken : Ögats stavar och pareidoli kan få dig att se andeväsen (från 110126).

  Starkt förenklat: Synreceptorerna i ögats näthinna är av två slag: tappar och stavar. Stavar finns i ögats periferi (= aktiveras när man ser med ”ögonvrån”), de reagerar på rörelse och ger oprecisa bilder i nyanser av svart och vitt, vilka är vaga i konturerna.

  Tappar, däremot, ger ”knivskarpa” bilder i färg. Och de aktiveras när du stirrar/fokuserar på ett föremål eller en varelse. Tapparna finns i näthinnans mittparti.

  Så vad som händer är alltså att du först tycker dig se något i ögonvrån (= med stavarna), För att se tydligare, skiftar du fokus för att titta på samma föremål med ögats tappar i stället. Och då försvinner föremålet av det enkla skälet att det i själva verket var en synvilla orsakad av de mer primitivt fungerande stavarna som alltså finns utmed näthinnans ytterkanter (= i ögonvrårna).

  Men detta gör ju inte fenomenet med upplevelser av skuggvarelser mindre spännande för det – eller hur? Om inte annat kan man ju fråga sig hur det kommer sig att dessa skuggvarelser uppfattas som äkta varelser och inte som de synvillor/illusioner de rätteligen är. I min själ-tråd liknar jag denna synvilla vid fenomenet pareidoli, om vilket man kan läsa mer här: http://en.wikipedia.org/wiki/Pareidolia och här: http://medvetenskap.wordpress.com/2008/10/04/fonstertittande/

  • Hej Bbnews!
   Jättebra länkar! Som vanligt. 🙂 Du hittar alltid fantastiskt intressanta artiklar.
   Pareidolia är intressant eftersom det visar hur otroligt snabb hjärnan är på att försöka hitta sammanhang.
   Det är nog sant att en hel del av rapporterna om skuggvarelser är synvillor. Om ens vittnesmål om en skuggvarelse verkligen ska hålla så krävs det nog endå att man har sett den lite mer tydligt än bara i ögonvrån eller att man kan intyga att det inte fanns något där man såg varelsen som skulle kunna skapa en synvilla.

   Men det är intressant hur som helst verkligen! 🙂

 43. Jag har döpt dessa skuggmänniskor till något!
  tack vare den brittiska tv serien Doctor Who där dem har ett liknande fenomen som detta som du drog upp kallar jag dem efter samma namn som den serien gör.

  Vashta Nerada,

  Jag har stött på Vashta Nerada väldigt ofta, jag tror det är andar som söker en annan form än den vanliga traditionella för dem anser att det är lättare att bli märkta då. När man ser en ande är det vanligtvis för att dem vill ha hjälp och tror att du kan ge det till dem. Så istället för att vara rädd för det mörkra som skuggmänniskor och andar låt dem komma närmre. Jag säger inte att du ska släppa in dem för det är farligt men du kan ju ställa en enkel fråga, tex ”Vad är det du vill?” eller ”Vad vill du ha hjälp med?”
  kom ihåg bara att vara trevlig, om du är otrevlig är det lätt att få en förbannelse över sig.

 44. Ofta när jag var liten såg jag flera ”skuggor”. Det kändes som om dom drog sig till mig. Det händer fortfarande, men bara när jag är själv.
  Jag såg även sett en vit katt stryka omkring, veckan efter fick jag veta att min mosters vita katt hade dött.

  • Hej Alice!
   Spännande!
   Det låter som att du är känslig för det övernaturliga.
   Otroligt med katten. Låter som att den ville ge dig en hälsning!

 45. Skuggvarelser är också ett annat ord för varulvar, jag trodde det var de du pratade om men det var det tydligen inte 🙂

 46. Hej 😉 Jag har sett den flera gånger… en av de gånger var på natten kl.02:05 jag såg den mellan mitt hus när jag stängde fönster. Den såg ut som en man med hatt och han var kanske 2 meter långt. Den gjorde ingenting han bara stod bredvid träd och jag kollade på honom kanske 5 sekunder och efter det han försvann som dimma… Jag var inte rädd, bara chokad för vad hade hänt… Han gör mig inte rädd när jag ser honom…

 47. Jag ser inte skuggor i ögonvrån. Jag ser dom framför mig. Flera gånger har jag sett det.

 48. Väldigt intressant att läsa och jag är säker att jag sett typ en skuggvarelse som snabbt sprang igenom skogen där jag bor..men den jag såg var enorm lång och såg ut som den hade hörn och var svartklädd…trodde först att det var en djävul men kan ju vara en skuggvarelse ska tilläggas att här jag bor är platsen byggd på en kyrkogård.Finns mycket andar här…blev inte direkt rädd men kusligt

  • Otroligt att ha fått se något sånt. Bra att du inte blev rädd. Jag ska erkänna att jag nog blivit det om det hänt mig.
   Fascinerande! Tack för att du berättade! 🙂

 49. Jag brukar se skuggor av ett leende ansikte liknat nån ur min släktband som tex avlidna släktingar som tex min mormor Mimmi Karin Berglund född 1918 kommer inte ihåg när hon avled men det är länge sedan nu
  Tror det är en God antingen skyddsängel eller nån som vill tala om nånting
  Mm ..
  Jag älskar musik Speciellt Country Och Skiffle Dansband

 50. Hej
  Jag har varit med om något två dagar irad när jag åkt från jobbet sent på kvällarna. Första gången såg jag en skepnad stå på vajerreket mitt i vägen som bara försvann. Idag stog det en skuggliknade varelse mitt på vägen och när jag va jämsides för svan det som i en rök. När jag åter tittar framåt står det en älg bara hundra meter från bilen mycket nära en krock med älgen. Är det något ont som vill en illa tro??
  Mvh Timo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: