Vilka är det svarta hundarna?

Ja, idag är det inte vilka jyckar som helst vi ska prata om. I dag handlar det om det svarta hundarna eller ”The black dogs”.

De svarta hundarna har mest setts i England men även i andra länder. –Men det är ju klart, tänker ni, jag har själv en svart hund hemma… Nej, nu pratar vi inte om vanliga hundar som sagt. Dessa hundar folk sagt sig se är mycket större en vanliga hundar. De har stora runda, lysande ögon och stora långa tänder. Fast huvudlösa har även setts. De är för det mesta svarta men rapporter har även gjorts om såna som varit vita, grå och till och med gula. Men de räknas också till de svarta hundarna förvirrande nog. 😛De svarta hundarna sägs höra ihop med djävulen eller till och med vara honom i en annan form. Att se en sägs vara ett omen för död, olycka eller oväder. Andra menar att svarta hundar är spöken. Andra säger att de är formskiftande trollkunniga. Detta stödjs av att vissa vittnen beskrivit hur hundarna de sett ändrat form till andra djur.
De svarta hundarna har ofta speciella ställen de brukar synas på. Som vid vägskäl, trapphus, gravar, vägar, fält och vissa hus.
Hundarna försvinner för det mesta i tomma intet efter upptäckt. Men vissa har stannat och betett sig så vänligt att folk som sett dem försökt klappa dem. Hur bra det kan ha gått vet jag inte eftersom hundarna inte tycks vara materiella som vi. De har ofta setts gå rakt igenom föremål.
De flesta som sett dem har blivit rädda och flytt.
Om ni vill läsa olika rapportet om folk som mött dessa hundar finns över 200 stycken att läsa HÄR.


I mytologi och gammal folktro kan man hitta de så kallade ”Hellhounds” alltså helvetetshundar. De beskrivs precis som de svarta hundarna med lysande ögon.
De sades yla så högt att Bansheerna var tvungna att hålla för öronen, och de är ju duktiga på att skrika själva…
Ser man en tre gånger kommer man dö. Den mest kända är Kerberos från den grekiska mytologin. Han vaktade ingången till dödsriket. Kreberos porträtteras dock med tre huvuden. I nordisk mytologi finns den enorma vargen Fenrisulven. Han var ursprungligen son till asaguden Loke. Han var först harmlös men växte upp till ett hemskt monster och hölls bunden av en magisk rep.

Kerberos försöker se farlig ut ovan.De som inte vill tro att det finns enorma, demoniska spökhundar bortförklarar vittnesmålen med att folk har misstagit vanliga hundar för att vara stora som kalvar och ha lysande ögon… Andra förklarar det som en halucination upplevd i ett tillstånd av sömnparalys. Skrev om somnparalys i mitt inlägg om alien abduction.

Vad tror ni om dessa svarta hundar?

Är det fler än jag som får flash back till Harry Potter och fången från azkaban? Tror nog hon har hämtat lite inspiration från dessa historier…

P.S Nu har jakten på storsjöodjuret börjat! Storsjöns botten håller på att skannas av för att vi en gång för alla ska hitta odjuret. Ja, vi får se vad som händer… Hittills har de bara hittat en snöskoter dock… Men ingen anledning att tappa hoppet! Vem vet, storsjöodjuret kanske är en riktig snöskoteråkare! ^_- Jag hoppas bara att om de faktiskt skulle hitta en varelse där nere i djupen att de skulle lämna den i fred. Inte ta den från dess naturliga miljö utan nöja sig med några foton. D.S

36 svar

 1. Om dom hittar något där nere så lär dom inte bara ta en massa kort, tyvärr.
  Människan är brutal..
  Usch :/

 2. Jag tror lite på svarta hundar, även på spöken ( alltså riktiga ) jag har faktiskt sett ett en gång när jag var i göteborg vid wendelsberg om du söker på spöken på google kommer wendelsberg upp. kram kram

 3. Vad jag älskar att surfa in på din blogg och läsa ett spännande, välskrivet inlägg med fina bilder. Varmt tack för det!

  Kramar

 4. Din länk om "200 rapporter" ledde till 1 (en) bild på Flickr. Då är det lite svårt att granska dina påståenden.

  Liksom att köpa dem, hoppas jag att du förstår.

 5. Hej Plastfarfar!
  Du råkade nog trycka på bilden under länken… Om du trycker på ordet "Här" kommer du till rapporterna. Jag har nu flyttat ner bilden så att man inte kommer fel. 🙂

  Så, in och granska nu! ^__^

 6. F*n Va coolt. Hehe. Skulle nog inte vilja springa på en. Älskar din blogg. Så välskriven, Sätter verkligen igång fantasin.

 7. Hade ingen aning om de svarta hundarna när jag började läsa ditt inlägg, men när du skrev att de kallas Hellhounds så kom jag ihåg att de omnämns i tv-serien "Supernatural"

 8. Jag har aldrig hört om dem förut.Vet inte vad jag ska tro.

 9. Jag hoppas att de inte hittar storsjöodjuret! Då skulle de bara vilja göra det illa med en massa tester..

  Sån hund vill jag INTE möta! Är redan rädd för vanliga stora hundar haha

 10. Aaa coolt med hudinlägget. Tyker attlabradorer är fina, ja jg vet att det inte är vanlga hundar visnackar o 😛 ville bara säga det. OCh angående stenhuvuderna! wow hade varit kul och se det i verkligheten. Typ stengubbarna på LA isla del pascua eller påskön om det låter bekant =)

  Kul att du gillar kristaller och magiska stenar! Jag har mängder! Så månsten ha? vad tyckte du om betydelsen i min tolkning? Passade det?

  Dax o sluta skriva detta brev…hehe hade bra!
  KRAM

 11. Redan den gamle bluesfarbrorn (ja, han blev inte så gammal, bara 27 år) Robert Johnson sjöng om att han hade en "hellhound" efter sig. Det sägs också att han slöt förbund med djävulen (vid Korsvägen, at the Crossroads) för att kunna bli en fantastisk gitarrist och sångare:
  en.wikipedia.org/wiki/Hellhound_on_My_Trail

 12. Hej! Tack för att någon tar upp detta….de finns! Bl.a utanför vår kyrka och utanför vår församlingsgård, ser ut ungefär som stora svarta schäferhundar. Har också förstått att de hör ihop med "svart magi" på något sätt, något som egentligen är något annat men kan transformera sig (hund formatet är egentligen en slags förklädnad av något slag för något annat de igentligen är) …men har inte riktigt fått klämm ännu på VAD de igentligen är för något…men det blir väl så småningom.

 13. Hej Anonym!
  Tack och varsågod! :)Vad spännande att de finns vid er församlingsgård! Och läskigt! Det där med svart magi var intressant. Undrar verkligen vad deras sanna form är? Om du får reda på mer så skriv gärna!

  Tack så mycket för att du delade med dig! Spännande!

 14. Tänkte omedelbart på Baskervilles hund 🙂

 15. hej, jag har en speculation om hur deras sanna form kan se ut jag har nämligen en bok hemma som är en exakt kopia av demonjägaren Abelard Van Helsings
  dokument som han lämnade efter sig när han dog och där står det om helvetes hundar och finns även bild, jag ska beskriva så gott jag kan, dom är ganska smala dom har taggiga hårstrån från huvudet till taggen som dom har som svans, taggigt och hårt benpansar på ryggen, röda ögon och två horn på kinderna, och så finns det ju dom trehövdade hundarna men dom ser nästan ut som vanliga hundar förutom att dom har en kluven svans och horn istället för öron. hoppas att jag fick till beskrivningen bra och om du vill läsa mer så hetter boken Demonjägarens handbok 🙂 hej då

  • Hej Markus!
   Vad spännande! Den boken ska jag absolut kolla upp! 🙂 Tack så mycket för din kommentar och beskrivningen. Intressant att läsa. ^_^

 16. Jag tycker att de svarta hundarna är väldigt intressanta!
  Du skriver såå bra, o om intressanta grejer hela tiden! Kollar på bloggen varje dag 😉 Jag önskar att jag ska hitta ett nytt inlägg varje dag!!! 😀 Men man kan ju inte bara forska o skriva hela dagarna, det fattar man ju 🙂 Fortsätt att skriva om alla dessa mysterier i denna för det mesta outforskade värld!

  • Hej igen Mimmi!
   Jo, det är spännande att så pass många sett dem. Man undrar verkligen…
   Tack så mycket också! Roligt att du gillar min blogg! Det gör mig glad och ger mig ny blogginspiration! 🙂
   Ha det bra!

 17. förutom fenrir (fenrisulven) på den bilden är jag rätt säker på att de andra två föreställer Skoll och Hati.. Hati jagar månen och Skoll jagar solen för att göra natt och dag ^_^

  men på tal om helvetteshundar kanske det inte är just dessa hundar på bilden jag pratar om som ni är ute efter.. men det låter intressant iallafall xD mysterier är kul !

 18. och ormarna i bakgrunden står för midgårdsormen ^^; glömde lägga till det 😛

 19. Jag kom faktiskt att tänka på Harrys första lektion i spådoms konst där hans lärare ser grymen i hans tekopp.

 20. Pappas faster har berättat detta:
  Hon hade ett par grannar, dom var gifta men bråkade nästan jämt och varje gång dom var ute och gick så kunde fastern se en stor svart hund som gick med dom men när hon en dag frågade vart dom hade hunden (eftersom hon bara såg den när dom var ute och gick) grannarna svarade då att dom inte hade någon hund.
  Fastern trodde att det var djävulen som gick med dom för att dom bråkade så mycket…

  • Hej Alice!
   Vad läskigt! Låter ju verkligen som att de hade en osynlig följeslagare! Undrar vad han var för en.
   Intressant. Din faster måste ha haft övernaturliga förmågor som kunde se hunden.

 21. Min mamma har sett en sån här flera gr..

 22. I islam så blir en muslims bön ogiltig om en svart hund passerar framför en, då frågades profeten med varför just svarta hunden och inte bruna och andra hundar? så svarade han att svarta hunden är en satan.

  Plus så har jag läst en artikel av Ann Gunborg Lindbohm (född år 1900) om att hon mötte mitt i natten en väldig stor svart hund och när hunden skulle hoppa på henne, så skrek hon ”Gud hjälpe mig!!!” och då försvann hunden i luften.

  • Hej Haisam!
   Spännande! 🙂 Tack för den informationen. Inte hört det förut.
   Intressant med Ann Gunborgs upplevelse också. Vilken tur hon hade! Snacka om att bli bönhörd snabbt. 🙂

 23. jag älskar att du gör händelser så roliga att läsa om! Du gör alltid roliga kommentarer! önskar jag hade denhär bloggen ^^ lyllo dig Magi xD

 24. Hej!
  Jag tror att för ett par år sedan, när jag var påväg hem från en kompis, jag har sett en sån här hund eller vad det nu är. Det var ganska mörkt ute och den var rätt stor. Men den hukade sig och sprang väldigt fort. Jag kollade åt hållet den sprang några gånger men den var helt spårlöst borta. Det var vinter, så när jag såg den kunde jag se direkt att den var svart och att det inte bara var mörkret som lurades. Den hade ganska tjocka ben och rätt mycket päls… Iallafall utifrån vad jag kunde se. Jag blev väldigt rädd och sprang direkt hem efter det. Men jag var typ 8-9 år och därför trodde ju ingen på mig när jag berättade vad jag sett. Men jag vet vad jag såg och det var inget jag någonsin sett tidigare…

  • Hej emma larsson!
   Vilken spännande upplevelse! Låter ju faktiskt som en av de svarta hundarna…
   Mer spännande att tro det i alla fall än att det var grannens hund. ^^

 25. Jag har sett en sån stor svart hund det var för typ ett år sen i vår trädgård (jag bor mitt ute på landet). Jag tar det från början:jag och min kompis var inne på mitt rum som ligger på över våningen. Utanför mitt rum finns en balkong. Sen så hörde jag hundskall (vi har faktiskt en svart hund hemma). Så jag tänkte att det var vår hund men jag känner igen vår hunds skall och det var inte vår. Så jag tittade ut genom balkongen och fick se en enorm hund vid staketet. Den ställde sig på bakbenen och jag blev skräckslagen. Jag ropade på mamma och pappa och sa att vår hund (Alice) var på baksidan och höll på men när jag gick ner så satt vår hund vid ytter dörren. Det var skit läskigt. Min kompis hörde den också skälla så jag visste att det var på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: