Philadelphia experimentet.

Hur skulle du reagera om du en dag fick ett brev från en okänd person som berättade för dig om ett experiment utfört av militären som gått så fruktansvärt fel att de i flera år tystats ner?
Detta var precis det som hände författaren Morris K. Jessup. Den 13:e januari 1955 fick han ett brev från en man som kallade sig Carlos Allende. I brevet berättade Allende allt om Philadelphia experimentet.Philadelphia experimentet ska ha utförts någon gång i October 1943. Experimentet gick ut på att göra skeppet USS Eldridge osynligt.
Allende sa att han bevittnat när Eldridge försvann och kom tillbaka från det närliggande skeppet SS Andrew Furuseth.
Skeppet sägs då ha teleporterats till hamnen i Norfolk, Newport News, i Portsmouthområdet för att sedan ha återvänt till Philadelphia.
Men denna resa hade hemska effekter på besättningen. Historier finns om hur de smälte ihop med själva skeppet eller blev osynliga och fångade i tiden eller galna. På grund av detta så lades hela projektet ner.

Ovan är Eldridge själv.

Jessup skrev tillbaka till Allende och bad om mer information. Månader senare fick han svar men denna gång från en Carl M. Allen. Han svarade att han inte kom ihåg fler detaljer nu men kanske skulle kunna minnas mer under hypnos. Jessup slutade efter det brevväxlingen eftersom han tycket att Allen eller Allende verkade vara en bluff.

Men han blev inte av med Allende så lätt. 1957 fick han en kallelse från Office Of Navel Research de ville att han skulle komma och titta på något som skickats till dem. Han blev väldigt förvånad när han kom dit och fick se en upplaga av sin egen bok: The Case of The UFO. Den låg i ett kuvert som det stod ”Happy Easter” på. I marginalerna på sidorna fanns anteckningar och vissa rader var understrukna.
Anteckningarna berättade om Philadelphiaexperimentet. Jessup kände igen handstilen som Allendes. Man kan fråga sig varför denna bok väckte ett sådant intresse hos Office Of Navel Research att de kontaktade Jessup. De måste ju få en massa brev och annat från konspiratoriska personer. Varför bry sig så mycket om denna bok?

Jessup begick självmord 1959. Vissa tror att han egentligen blev mördad för att han visste för mycket…
En kort tid efter hans död dök en ny ledtråd till Philadelphia experimentets gåta upp. En man vid namn Alfred D. Bielek berättade om hur han blivit sänd till framtiden där han blivit hjärntvättad till att tro att han hette Bielek istället för Edward Cameron. När han äntligen kommit ihåg detta började han söka efter sin bror som också ställt upp i experimentet. Hans bror hade hamnat i år 1983 där han dött. Enligt Bielek kom grundkunskaperna från aliens. Få personer tror dock att det finns någon sanning i detta…

Vad ska man då säga om denna historia?
Det finns ju en hel del underligt i den. Flera vittnen som säger sig ha deltagit i experimentet har kommit fram med det efter att de sett filmen: The Philadelphia Experiment. Vissa säger att Allende eller Allen egentligen var Carl Meredith Allen som hade en psykisk sjukdom. En del personer säger att Eldridge aldrig la till i Philadelphia.
Men som med alla konspirationer är ju alla motbevis bara bevis för en stor cover-up.

Det enda som är säkert är just att Office Of Navel Research sökte upp Jessup efter att de fått boken. Varför blev de så intresserade av den?

Vare sig det hela är sant eller inte kommer historien om Philadelphia experimentet leva vidare inhöljd i ett moln av mystik…

Vad tror du?

21 svar

 1. Jag vet inte vad jag ska tro… men det vore intressant att rota i sådana fall och se vad som hittas.

 2. Hej Miss Magic,

  Hittade din blogg idag för första gången och jag må säga att du skriver jäkligt bra. Älskar också det här onaturliga och magiska…

  Jag tror att Månlandningen är sant, men efter alla teorier om att det är falsk så blir jag lite fundersam…

  Du får ha en bra dag,

  David

 3. Tack så mycket!! 😀

  jag vet förresten inte heller vad jag ska tro.. hur hittar du egentligen alla dessa intressanta historier och alla de fina bilderna?
  kram

 4. Svårt att tro på denna :S

  Sv: Tackar ^^

 5. sv: Kul att du tyckte de!!
  hur är läget med dig då??
  Kramiz

 6. Tack så mycket! 🙂

 7. Du skriver bra och intressant…
  Tittar in för att önska Trevlig helg!

  Kram

 8. Intressant!

 9. Ja visst var den! 🙂 du ska ha credd för dina välarbetade blogg inlägg. Good!

 10. Det borde inte gå att göra sådär…

  Sv: Den gillar många 🙂

 11. hmm vet inte riktigt vad jag ska tro om detta..verkar inte stämma.
  men att teleportera saker i sig skulle vara coolt! skönt om man är stressad ngn dag. bara att teleportera sig till platsen man ska till då, så hinner man i tid. skönt när det är semester. bara att försvinna till en vit sandstrand 😉

  Ja visst är Howl’s moving castle bra! älskar den! så finurlig film 🙂

  måste kika på The girl who leapt trough time! ska leta fram den!

  Love anime!

  😀

 12. Sv: Visst är hon bra ja! =D

  Tack så mycket. =)

  Ha en fin dag!

 13. Godmorgon!

  coolt att du fick lära dig dockanimations-teater! kan tänka mig att det inte är det lättaste. precision! =)

  tack för tipset, har börjat kika på den filmen på youtube nu, länken du skickade! Älskar filmen!

  =)

 14. nu har jag kikat klart på alla delarna av The girl who leapt the time. Ursäkta om jag svär. men fyyfan va bra den filmen var! älskade den! =)

  tack för att du tipsade mig om den!

  =)

 15. Man vet aldrig vad man ska tro på men jag tror faktiskt inte riktigt på det.

 16. tja miss magic girl. tycker det här låter lite mystiskt. kanske jag kan ta reda på lite mer. men jag ville bara säga att jag älskar dina inlägg. mvh han som älskar alkemi.

 17. Intressant :O Aldrig hört om detta innan..

 18. Mange tak for en god side og rigtige gode bill.
  PD

 19. Omg omg omg vad coolt :O :O :O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: