Vad är Telekinesi?

Hur många gånger har du inte önskat att du kunde flytta saker genom att endast tänka? Som när man har satt sig i soffan med en skål soppa i knät och upptäcker att tv-kontrollen ligger flera meter bort… Då vore det praktiskt om man kunde telekinesi!
Telekinesi är att kunna flytta saker genom att använda tankekraft.Många personer har sagt sig kunna telekinesi. De flesta har visat sig vara bluffar.
En känd är Uri Geller som säger sig kunna böja metallföremål. Uri säger att hans krafter är äkta och har stämt många som sagt att han varit en bluff. Hans stämningsförsök har dock varit rätt misslyckade.
Nina Kulagina är också känd för att kunna använda telekinesi. Men det finns många som är skeptiska mot hennes förmågor också.

Men världen är inte bara full av skeptiker. Många tror på telekinesi och experiment har ordnats där försökspersoner fått kompassnålar att röra sig och tärningar att falla. Hur pålitliga dessa tester varit går såklart att diskutera…
Telekinesis uppträder oftare spontant än när någon verkligen försöker framkalla sina krafter. Vilket gör det svårare att bevisa.

Ursprungligen stod telekinesi för att föremål flyttades av spöken och andar.
Men har genom åren börjat stå för tankekraft. Termen bildades av den ryska fysikern Alexander N. Aksakof 1890. 24 år senare, alltså 1914 bildades termen ”Psychokinesis” av författaren Henry Holt. Hans vän, parasykologen J.B Rhine började använda sig av ordet 1934 i samband med experiment där folk försökte påverka tärningar. Men ordens betydelse är den samma.

Tror du på telekinesi?
Själv tror jag att våra tankar har mycket mer makt än vi tror..

Om någon där ute kan telekinesi, räck upp min hand!!!

43 svar

 1. Tackar tackar! Hoppas du med hade en bra helg, vad gjorde du i helgen förresten? Jag tror med att våra tankar har mycket mer makt än vi tror 🙂

 2. Man kan ju alltid hoppas att telekinesi finns ;P (I bekvämlighetssyfte alltså! Hehe)

  Det är ju trots allt bevisat att vi inte använder speciellt stor del av hjärnan, så vem vet? =)

 3. Sv. Ja verkligen, speciellt på sommaren känner man av det då det regnat!

  Okey låter som en spännande helg med andra ord ^^,
  Ja =)

 4. SV: tack, hihi.. fast kan dock inte ta åt mig äran för den, det är min roomie som gjort den.. konstnären här i lägenheten hehe 🙂

 5. Jag tror nog inte det ska vara omöjligt. Allt oftare tycker jag att man märker att tankens kraft har en stor påverkan på saker och ting. Allt startar ju med en tanke…det borde väl också gälla rörelser?
  Kram

 6. sv:Inga problem, jag är bara så glad att jag hittat en annorlunda blogg som jag faktiskt läser allt på^^

  Man vet ju att tankar påverkar kroppen, men jag vet inte riktigt om jag kan tro på att påverka föremål med tankar. Fast man vet inte – det är det roliga!

 7. Jag tror inte på det. Fast å andra sidan sägs det att spöken har starka energifält och kan flytta saker och göra illa människor, men frågan är om levande människor kan flytta saker. Och jag vet inte om jag tror på spöken heller… 😛

 8. Grymt fin blogg du har!!! Me like
  Kramiz

 9. hej tack, du är för go. ja jag tror att vi kan mer än vad vi vet att vi kan.
  kramisar

 10. Det känns faktiskt inte omöjligt ändå. Jag tror våra tankar och hjärnan i sig kan åstadkomma mer än vi förstår. Man kanske kan träna upp det? 🙂

 11. Tack söta för din kommentar 😀

 12. tack! 😀

 13. Sv: Tack! =)

 14. Tankarnas makt är nog större än vi tror, precis som du skriver.. De kan verkligen påverka oss i olika aspekter och måhända kan det finnas människor som kan använda telekinesi? (Vad det någon som räckte upp din hand förresten? Hihi)

 15. Sv: nej, ritade bara lite fritt.

 16. Sv. Jo det får vi verkligen hoppas! Vad händer nu ikväll då? Blir det lungt för din del?

 17. Jag tror att tankens kraft är enorm…mer än vad vi kan föreställa oss. Kinesi, tror jag säkert att någon kan. Frågan är om dom som verkligen kan det går ut med det? Det brukar ju va så i övrigt, Dom som har ”förmågan” skyltar sällan med det.

  Ha en bra helg!

 18. Spännande, vet inte om jag tror det på det eller inte, men det är helt klart en häftig förmåga som jag skulle vilja ha.

 19. Hej.
  Jag har läst mycket här i din spännande blogg. Den är intressant.
  Jag har många gånger varit med om Telekinesi, om tankens utövade kraft på materien. Det händer, som sagt rent spontant, och hände ibland när en nära vän var här i min lägenhet. Tydligen var våra energier mycket starka ….

  Första gången det hände, trodde jag inte mina ögon, men saknar det nu …. Läcker var det i alla fall …..

  Sammanlagt så hände det ca 15 till 20 gånger ….

  Vänligen, Stefan

  • Hej Stefan!
   Åh, vad häftigt! Jag tror också att sådant måste ske spontant. Coolt att du upplevt det så många gånger!
   Kram! M.

   • Jo, det var märkligt. Min mor påstår sig kunna det också. Hade jag inte varit med om det själv, skulle jag aldrig tro det …..

    Min nära kompis, en gåtfull person, sa sig komma från en sådan släkt ….

  • Hej..
   Jag är medial förstått det redan när jag va liten:)
   Har märkt att jag varit med om Telekinesi ofta,kanske inte tänk så mycket på det innan..
   Oftast spontan… har varit med om starka händelser.

   Spännande är det i varje fall:) tacksam över den gåvan…

   • Hej Tanja!
    Spännande! Ja, jag förstår att du är tacksam över den gåvan.
    Du är mer än välkommen att berätta om dina upplevelser om du vill. ^_^
    Ja, jag tror att telekinesi funkar bäst spontant. Det är inget som går att pressa fram.

 20. Såg att det var en gammal tråd.. Men ifall att du läser, ja, jag kan röra saker med tanken. Har övat mycket. Har fortfarande svårt att flytta eller röra saker i en bestämd riktning. När jag koncentrerar mig på ett föremål så kan det röra sig ganska kraftigt vissa gånger ”nästan skrämmande” Har en gång lyckats bryta av en synål. Var innanför en glasskål. Tycker det är mer ”sport” att flytta röra saker under tex en glasskål. =) helt isolerat från tex vinddrag…

  Tack för mig!

  • Hej Mysan!
   Åh, vad fantastiskt! Tänk att du har kunnat utveckla dina krafter så! Häftigt! 🙂

   • Fastän jag har varit med om detta, så är det ändå mycket fascinerande.
    Att kunna styra det, vore verkligen kul.
    Mysan – det där måste du lära ut. Vet du att du ur vetenskaplig synpunkt, skulle vara mycket intressant, om du kan visa det ….. fast det vet du säkert.

    Var bara försiktig. Det är säkert likvärdigt med att lära sig gå när man var liten. Så var försiktig, du vet ju inte vilka krafter du sätter i rörelse. Fast det är säkert relativt ofarligt …. hoppas jag. ….. hahahahahaha

 21. hej hej jag drömde en gång att en man förföljde mig på en gata och sedan gick han in i en likbil och la sig i en kirta. Kan du tyda denna dröm?

 22. kista*

  • Hej Erika!
   Jag skulle tolka den drömmen som att något som har förföljt dig, känslor, situationer, tankar eller så, har försvunnit nu.
   Något som känts hotfullt eller efterhängset har nu helt av sig själv upphört och lämnat dig.
   Tycker att det känns som en positiv dröm. 🙂

 23. Alla har psykiska krafter, vissa starkare än andra. Vissa väljer at förtränga det. Inte jag. Jag gör olika test regelbundet för att utveckla mina krafter. Har lyckats med telekinesi 1 gång. Första gången var i skolan när jag fick min penna att landa på golvet. Bara genom att titta på den… Det var riktigt coolt ^_^ Telekinesi är min favorit av alla psi krafter *_*

  • Hej Tobias!
   Tycker att det är bra att du är så medveten om dina psykiska krafter och utvecklar dem. Det är verkligen det bästa att göra. Fantastiskt att du lyckats med telekinesi en gång. Det är ju verkligen otroligt spännande. Hoppas att du kan utveckla det och snart göra det när du vill.

 24. inte ”första gången”, enda gången ^_^

 25. tänkt om man kunde det… man skulle inte behöva röra sig mer (är en latmask) min kompis sa för ett tag sen att vi skulle försöka använda telekinesi och vi satt och stirrade på var sin penna i typ en kvart och här kommer det jag har grubblat över länge sedan dess… hennes penna rörde sig!!!! den började rulla mot kanten och rullade ner på golvet! det var jätte coolt men det konstiga var att min kompis inte verkade ha sett någonting. hon var i någon sorts trans men vaknade när jag sa hennes namn och mindes inte alls att hon hade flyttat på pennan…. mystiskt?

  • Hej Julia!
   Otroligt! Vilken upplevelse! Stackars både dig och din kompis att hon inte själv märkte det. Frustrerande. Om hon lyckades med att flytta sin så önskar man ju att hon skulle ha märkt det och kunnat fortsätta och utveckla sina förmågor.

 26. Hej om någon vet hur man använder telekinesi
  snälla säg till mig det skulle vara jättesnällt
  😀

 27. jag ska öva, och jag ska öva! Sen när jag kan de ska jag skrämma livet ur fröken! Jag ska göra så hennes stol flyger ^_^

 28. Telekinsesi är värkligen riktigt och det drar även mycket på ens energi beroende på hur bra du behärskar den ädla konsten att flytta saker med dina tankar eller inte. Jag har varit spontan varje gång jag försökt och faktist lyckats

 29. Det jag lyckats åstadkomma är att jag fick min låsta ballkongdörr att flyga upp men såklart som alla dom flesta som studerar telekinesi råder jag att man börjar med mindre föremål, som nybörjare tex en penna eller ett hoppknycklat papper.

 30. Den som vill lära sig telekinesi, gå in på youtube och sök på ‘psi-wheel’ – det är en nybörjarövning. Tålamod och träning.

 31. Haha jag kommer ihåg när Johnna sa Telekinesi och Jackob jorde värsta skämtet av det jag saknar den tiden:'(
  men nu ska vi inte deppa nej nej 🙂

  Hej då kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: